Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
K01 wrote:tez własnie powinnam isć 12.06 ale wolę sprawdzic znaim się pochwalę ;p
hehe.
A zresztą w piątek byłam na 50-tych urodzinach - tańce, alkohol... i musiałam powiedzieć. Bo przecież dlaczego nie piję? -
agulineczka wrote:K01 tez musialas odczekac 3 m-ce po stracie?
Zyczę Wam wszystkim doczekania co najmniej grudnia :* Trzymajcie sie dziewczyny.
Raven usuń mnie proszę z 1 strony ;(
nie muisąłam - mi ginka powiedziała, ze nniby powinno się 2 cykle ale ona uważa, ze ajk sie trafi to będzie ok.
W pierwszym cyklu po cp (usuwali mi jajowód) nie staralismy sie bo ja nie bylam na silach w czasie owu, po szpitalu, swiezo po sciagnieciu szwow itp itd.
w nasteopnym miesiacu owu ze strony bez jajowodu wiec lipa i potem sie udalomimo, że mialo sie nie udac bo mialam polipa w macicy ktory na pewno utruudnial zagniezdzenie - swoja drog musze jeszcze odwolac w szpitalu zabieg usuniecia tego polipa...
-
Aenu wrote:U mnie już wszyscy wiedzą. Sami zauważyli, że jakoś im się zmieniłam
hehe.
A zresztą w piątek byłam na 50-tych urodzinach - tańce, alkohol... i musiałam powiedzieć. Bo przecież dlaczego nie piję?
ja tez w weekend bylam na imprezach alkoholowych ale nie pilam i klamalismy oboje wprost ze w ciazy nie ejstem tylko leki biore - nie bylo serduszka ani nic to nie chcielismy sie chwalic, zreszta nie chcialam tym info "krasc" imprez organizatorom. -
My po wizycie, maluch ma już 124 mm
tp wg usg 11 stycznia więc tylko jeden dzień różnicy
Aenu, Helka891, kate88:), Lovilovi, FreshMm, Morwa, Gosiak, s1985, alexast, Andzia87, be_aduska, helagazela, Krokodylica, madzia8lenka, calza, jagodowa91, sunset06, malka, Myszk@, Raven lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie, maluszek ma 181mm i wszystko ok, serduszko bije, ginka mówiła, że słuchać nie będziemy, bo nie można, ale obejrzeć jak najbardziej
Helka891, Lovilovi, Aenu, FreshMm, Morwa, s1985, Katiś, alexast, Andzia87, be_aduska, helagazela, kate88:), Krokodylica, madzia8lenka, calza, sunset06, malka, Myszk@, Raven lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ja po wizycie, maluszek ma 181mm i wszystko ok, serduszko bije, ginka mówiła, że słuchać nie będziemy, bo nie można, ale obejrzeć jak najbardziej
181 mm to 18,1 cm a to zdecydowanie za dużo jak na ten czas. Największe dzieci na naszym wątku mają około 3,3 cm :p Gratulacje :*
Gosiak, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
alexast wrote:Dziewczyny gratuluje serduszek
Ja chciałabym być już po prenatalnych. Najlepiej w 18tyg.
Muszę strasznie walczyć ze sobą, żeby nie popadać w czarne myśli.
Zaczynam się strasznie bać.liczę ,ze trafił mi się dobry partner/partnerka i dojedziemy aż do samej mety ! Tobie - wam również tego życzę
wszystkim nam tego życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 13:08
Gosiak, wronka, natki89, FreshMm, Aenu, alexast, be_aduska, helagazela, Marzycielka111192, Mama-Ali, Krokodylica, Żabulka30, malka, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
alexast wrote:Dziewczyny gratuluje serduszek
Ja chciałabym być już po prenatalnych. Najlepiej w 18tyg.
Muszę strasznie walczyć ze sobą, żeby nie popadać w czarne myśli.
Zaczynam się strasznie bać.
Oj ja też już śnie o tych prenatalnych - w ogóle mi się już mój wyluzowany doktorek kazał zapisać na 27.06 i jakos tak go uprosilam o jeszcze jedną wizytę przed.
Och jejku, żeby tylko spokojnie w miarę dotrwac do drugiego trymestru - może będzie leciało szybciej. -
Morwa wrote:Ja mam podobne... Lubią przez myśli przejść mi czarne scenariusze, ale w głębi serca wierzę ,że będzie dobrze. Ustaliła sobie w kalendarzu progi do których dotarłam w poprzednich ciążach (nie licząc biochemicznych) i juz prawie wszystkie przeszłam :p został jeszcze jeden próg ustawiony na 5 Czerwca (wtedy mam akurat wizytę). Jak go przejdę to będzie już spory sukces :p idziemy z dzidziusiem na rekord! Zamierzamy dojść jak najdalej się da , aż do szczęśliwego porodu z końcówką Grudnia - początkiem Stycznia
liczę ,ze trafił mi się dobry partner/partnerka i dojedziemy aż do samej mety ! Tobie - wam również tego życzę
wszystkim nam tego życzę
ja podobnie - ostatni nasz próg to wizyta w 10tc, ale gin ustaliła teraz wizytę dopiero na 12 tc, 19.06 ;( Jakoś wytrzymam, a nie chcę iść do kogoś innego na usg. Objawy ciąży są, mdłości, wrażliwe piersi, więc jest wiara, że musi być dobrze.