WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    I u mnie pojawiło sie swedzenie (stosuje luteine dopochwowo) narazie uzywam lactayd zel jutro ide na wizytę i musze dopytac co moge brać

Kochana ja maialam tak samo , polecili mi lactatyd , jak pojechalam do szpitala to lekarz mowil mi ze mam cala skore wokół pochwy spalona ( jedna rana na zewnątrz)
    Zmienil mi luteina na pod językową , mysle sie 2razy dziennie ale tylko bialym jeleniem i czeto zmieniam wkladki ( choc juz nie leci tyle bez luteiny )

Jesli Ci pomaga to oki , jeśli nie naprawde polecam bialy jeleń ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Morwa zapomnialam o Twoim in vitro. Faktycznie moze tak byc. Nie znam sie na tym jak rosnie dziecko z in vitro a jak takie ktore powstalo naturalnie, myslalam ze rosna tak samo, ale skoro masz wyrzut insuliny to pewnie faktycznie to ma wplyw. Panikuje sama troche bo to w sumie pierwsza moja ciazą, na dodatek dlugo wyczekiwana i tez sie boje i niecierpliwie czekam na drugi trymestr.... jeszcze rowny miesiac ;) tzn. wtedy mija najwiekszy okres zagrozenia poronieniem a 2gi zaczynam gdzies w polowie lipca, albo poczatkiem... juz sama nie wiem przez ta moja pozną owu. Poza tym i tak chyba rosnie wolniej bo skoro ma rosnac 1 mm na dobe to dobrze licze że od srody (17.05) do wtorku (23.05) powinien miec 9,5 mm ? a mial 7,8 mm :(
    Nie zrozumiałyśmy się. In vitro to metoda zapłodnienia , dziecko poczęte naturalnie jak i te z in vitro są takie same. Nie różnią się od siebie, rozwijają się w takim samym tempie , w swoim własnym tempie rozwoju. Mi chodziło o to ,że ja dokładnie wiem kiedy doszło do zapłodnienia , wiem jak duże zarodki miałam podane i kiedy od podania beta drgnęła a następnie zaczęła rosnąć. Ty nie wiesz tego. U Ciebie owulacja mogła przesunąć się i w jedna i w druga stronę. Po pierwszym ,wcześniejszym usg można teoretycznie wyliczyć termin porodu. Takie terminy są najbliższe prawdy ,ale nie są doskonałe. Moja ciąża mimo tego ,że wszystko jest u mnie bardziej przewidywalne niż u tych co zaszły naturalnie, jest starsza o 3 dni a owulacja nie miała prawa się przesunąć, bo jej nie miałam :p
    Trochę żałuję ,że zaczęłam ten temat. Bo teraz wszystko rozkładamy na czynniki pierwsze. Każda z nas jest inna i nie powinniśmy się porównywać. Pomiar na usg nie jest dokładny w 100% , wszystko zależy w dużej mierze od lekarza i od sprzętu jakim się posługuje,ale również od tego jak ułożony jest akurat zarodek. One są naprawdę malutkie , ciężko je dokładnie mierzyć. Ja według książkowych teorii powinnam w 5t +2d zobaczyć coś więcej niż pęcherzyk ciążowy w macicy , chociażby pęcherzyk żółtkowy , tym bardziej ,że beta na następny dzień wynosiła prawie 19 tys. A nie zobaczyłam. No, ale mój Gumiś nadrobił i teraz jest 3 dni do przodu. Chociaż według pierwszego usg , o którym wyżej wspomniałam mogło go w ogóle nie być , mógł się nie rozwinąć... zostać pustym jajem płodowym, albo być o wiele mniejszy niż by to wynikało z OM. Jak widać każde dziecko jest wyjątkowe i każe rozwija się w swoim własnym tempie , więc nie obliczaj tylko daj mu rosnąć :* zestresowana matka to niefajna matka :p

natki89, jagodowa91, BlackCatNorL, Ruda_ann, Myszk@ lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zadzwoniłam do ginekologa. Bo w ulotce że trzeba się z lekarzem skontaktować, a w necie, że śmiało brać :/ powiedział, że mogę sobie brać a jak nie przejdzie to dzwonić, więc biorę bez stresu :p

Morwa lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana ja maialam tak samo , polecili mi lactatyd , jak pojechalam do szpitala to lekarz mowil mi ze mam cala skore wokół pochwy spalona ( jedna rana na zewnątrz)
    Zmienil mi luteina na pod językową , mysle sie 2razy dziennie ale tylko bialym jeleniem i czeto zmieniam wkladki ( choc juz nie leci tyle bez luteiny )

Jesli Ci pomaga to oki , jeśli nie naprawde polecam bialy jeleń ;)
    Hey co tam u was ? Dawno Cię nie widziałam. Jak się czujesz ?

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie zrozumiałyśmy się. In vitro to metoda zapłodnienia , dziecko poczęte naturalnie jak i te z in vitro są takie same. Nie różnią się od siebie, rozwijają się w takim samym tempie , w swoim własnym tempie rozwoju. Mi chodziło o to ,że ja dokładnie wiem kiedy doszło do zapłodnienia , wiem jak duże zarodki miałam podane i kiedy od podania beta drgnęła a następnie zaczęła rosnąć. Ty nie wiesz tego. U Ciebie owulacja mogła przesunąć się i w jedna i w druga stronę. Po pierwszym ,wcześniejszym usg można teoretycznie wyliczyć termin porodu. Takie terminy są najbliższe prawdy ,ale nie są doskonałe. Moja ciąża mimo tego ,że wszystko jest u mnie bardziej przewidywalne niż u tych co zaszły naturalnie, jest starsza o 3 dni a owulacja nie miała prawa się przesunąć, bo jej nie miałam :p
    Trochę żałuję ,że zaczęłam ten temat. Bo teraz wszystko rozkładamy na czynniki pierwsze. Każda z nas jest inna i nie powinniśmy się porównywać. Pomiar na usg nie jest dokładny w 100% , wszystko zależy w dużej mierze od lekarza i od sprzętu jakim się posługuje,ale również od tego jak ułożony jest akurat zarodek. One są naprawdę malutkie , ciężko je dokładnie mierzyć. Ja według książkowych teorii powinnam w 5t +2d zobaczyć coś więcej niż pęcherzyk ciążowy w macicy , chociażby pęcherzyk żółtkowy , tym bardziej ,że beta na następny dzień wynosiła prawie 19 tys. A nie zobaczyłam. No, ale mój Gumiś nadrobił i teraz jest 3 dni do przodu. Chociaż według pierwszego usg , o którym wyżej wspomniałam mogło go w ogóle nie być , mógł się nie rozwinąć... zostać pustym jajem płodowym, albo być o wiele mniejszy niż by to wynikało z OM. Jak widać każde dziecko jest wyjątkowe i każe rozwija się w swoim własnym tempie , więc nie obliczaj tylko daj mu rosnąć :* zestresowana matka to niefajna matka :p

A skąd te myśli, ze w 5t2d ciąży powinnaś zobaczyć coś więcej niż pęcherzyk? Ja w żadnej z 3 ciąż na tym etapie nie widziałam nic więcej ponad pęcherzyk, a 2 tygodnie potem były serduszka :)
    Rzeczywiście, jak książki i fora tak mówią, to potem są niepotrzebnie zestresowane przyszłe mamy na forum w 6. tygodniu, bo książkowe teorie, bo gin straszy, ech :(

Morwa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Melevis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No siema!
    ac62ba7f775d712amed.jpg
    całe 10,19mm szczęścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 16:04

Morwa, Aenu, helagazela, calza, kate88:), sunset06, Mama-Ali, Mona_Lisa, Krokodylica, FreshMm, Nadin, natki89, jagodowa91, izalika, emerald_m, be_aduska, Raven lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    A skąd te myśli, ze w 5t2d ciąży powinnaś zobaczyć coś więcej niż pęcherzyk? Ja w żadnej z 3 ciąż na tym etapie nie widziałam nic więcej ponad pęcherzyk, a 2 tygodnie potem były serduszka :)
    Rzeczywiście, jak książki i fora tak mówią, to potem są niepotrzebnie zestresowane przyszłe mamy na forum w 6. tygodniu, bo książkowe teorie, bo gin straszy, ech :(
    Dlatego nie ma co patrzeć na książkowe teorie , w moim przypadku nic się nie zgadza a jest dobrze i mam nadzieje ,ze tak już pozostanie aż do rozwiązania :) tego się trzymamy i powinniśmy wierzyć w nasze dzieci i wspierać je od pierwszych dni :) ja swojemu zrobiłam nawet małe pompony i często śmiejemy się z mężem ,że robimy mu doping aby ładnie rósł :D to zdecydowanie lepsze niż stres ,który bardzo łatwo można sobie zafundować jak się za dużo myśli :p

FreshMm, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka no co ja zrobię, tak mnie umęczy to rzyganie. :/ nic nie pomaga.

U nas właśnie ulewa i burza przyszła.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    No siema!
    https://zapodaj.net/94c8044be22ef.jpg.html

ac62ba7f775d712amed.jpg

Śliczny :) i jaki duży ! Super :D aż się wzruszyłam <3

Aaaa i jaka ładna noga ! :D czy on/ona macha nam rączką? <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 15:57

• Aenu Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

U mnie też pogoda się popsuła. Dobrze, że udało mi się córkę odebrać z przedszkola zanim przyszła ulewa i burza ☁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 16:00

Wysłany: 30 maja 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    No siema!
    Nie przestaną mnie zadziwić zdjęcia takich maleńkich istot :) super dzidzioł :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Hey co tam u was ? Dawno Cię nie widziałam. Jak się czujesz ?

Hey hey kochana jestem tu codzinnie tylko nie nadazam pisac ;)
    U nas wszystko dobrze, jutro wizyte mam a bylam w piatek i moje serduszka maja prawie po 2cm :) jutro jade zalozyc karte ;) bylam w szpitalu kilka dni bo plamilam na brazowo , ale wszytko.ok i wyszlam ;)
    Ale leze dalej w domku , odpoczywam ;)
    Mam codzinne mdlosci najgorzej wieczorem , ale tylko raz zdazylo mi sie lądować nad wc ;)
    A jak u Was ? Jak sie czujesz?

Krokodylica, FreshMm lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Czytam właśnie przy tej mojej infekcji że niby probiotyki też zmniejszają wymioty. Zapytaj może ginekologa.

A u mnie była taka super głośna burza i ulewa, szkoda, że już się skończyła :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Śliczny :) i jaki duży ! Super :D aż się wzruszyłam <3

Aaaa i jaka ładna noga ! :D czy on/ona macha nam rączką? <3

Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 16:04

Morwa lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    No siema!
    Kochana ty miałaś wcześniej nick Melevis90? Czy ktoś ma bardzo podobny nic do Ciebie ? Bo ja miałam najprawdopodobniej Ciebie zapisana jako Melevis90. Raven na pierwszej stronie zresztą tak samo ma wpisane. No chyba ,że to o inną osobę chodzi ;)

• Melevis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kochana ty miałaś wcześniej nick Melevis90? Czy ktoś ma bardzo podobny nic do Ciebie ? Bo ja miałam najprawdopodobniej Ciebie zapisana jako Melevis90. Raven na pierwszej stronie zresztą tak samo ma wpisane. No chyba ,że to o inną osobę chodzi ;)

To ja, głupia zapomniałam hasła i zalogowałam sie na swoje konto sprzed x lat (o dziwo do niego pamiętałam hasło) a tam wlasnie miałam Melevis90. Ale uświadomiłam sobie, ze przeciez jest coś takiego jak przypomnienie hasła (ten ciążowy mózg...) i wróciłam na te :)

Morwa lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia :D
    Jak na moje oko to właśnie tak może być. Ja naprawdę widzę tam małą rączkę, która wygląda jakby nam machała :p no i Widzę też małe, zgrabne nóżki :D w ogóle to zdjęcie wygląda tak jakby robił/a sobie selfi z kija :p piękne zdjęcie na pamiątkę :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 maja 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jak na moje oko to właśnie tak może być. Ja naprawdę widzę tam małą rączkę, która wygląda jakby nam machała :p no i Widzę też małe, zgrabne nóżki :D w ogóle to zdjęcie wygląda tak jakby robił/a sobie selfi z kija :p piękne zdjęcie na pamiątkę :)
    Kobieto, Ty to masz wyobraźnię, ale pewnie nie raz już to słyszałaś :D ja widzę małego ślicznego czlowieczka ale bez tych szczegółów ^^

Morwa lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    No siema!
    ac62ba7f775d712amed.jpg

Ale slodziak:D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Kobieto, Ty to masz wyobraźnię, ale pewnie nie raz już to słyszałaś :D ja widzę małego ślicznego czlowieczka ale bez tych szczegółów ^^
    Ja czekam aż tez doczekam się takich fajnych zdjęć jak u Melevis :D zobaczycie wtedy dalsze moje interpelacje tylko już mojego Gumisia.
    P.s swojego czasu lubiłam interpretować wykresy na ovu i domalować do nich zabawne rysunki :p jak jakiś znajdę w pamięci mojego tableta to wam wrzucę :p

Edit : juz mam :p
    t2870663_tmp-29571-fb-img-14961540698611118592571.jpg

t2870664_tmp-29571-fb-img-1496154049210-965798565.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 16:24

pietruszkanatki, Lovilovi, helagazela, kate88:), FreshMm, malka, Ruda_ann, jagodowa91, be_aduska, s1985, .aś. lubią tę wiadomość

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ