WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie połamało.....
    Czuję się gorzej jak stara babcia :/ boli mnie kość ogonowa/guziczna. Jak siedzę albo na niej leżę (bezpośrednio na plecach). Jak leżę na boku to jest ok. Mam wrażenie ze coś mi tam zgrzyta, przeskakuje. Najgorzej jest jak muszę zmienić pożycie np z siedzącej na stojąca. Normalnie tragedia. Jak mogę sobie pomóc ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu, ja w zeszłym tygodniu miałam fazę na serdelki (nie parówki, tylko takie grube serdele.. na szczęście drobiowe :P ) a w tym tygodniu "chodzą za mną" kanapki z masłem, krakowską i pomidorem i duuuużo soli :D :P

Aenu lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro przekazywać takie wieści, ale muszę... nasza Fasolka zatrzymała się w rozwoju na 7 tygodniu. Nie było dziś tętna...widziałam Kropeczkę na usg, dorosła do 10mm, ale już nie żyła...
    Okropnie mi żal...okropna pustka...
    Opuszczam Was i proszę skasujcie mnie ze "Styczniówek 2018" :(

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ale mnie połamało.....
    Czuję się gorzej jak stara babcia :/ boli mnie kość ogonowa/guziczna. Jak siedzę albo na niej leżę (bezpośrednio na plecach). Jak leżę na boku to jest ok. Mam wrażenie ze coś mi tam zgrzyta, przeskakuje. Najgorzej jest jak muszę zmienić pożycie np z siedzącej na stojąca. Normalnie tragedia. Jak mogę sobie pomóc ?
    Ale upadłaś czy coś? Czy tak samo z siebie zaczęło boleć?
    Mnie boli kość ogonowa jak siedzę na czymś twardym, bo mam "kościstą dupę" :P i np. jak robię brzuszki na podłodze to muszę mieć coś miękkiego pod tyłkiem, bo inaczej boli... ale niestety poza ostrożnością i ewentualnie poduszką pod pośladkami to chyba specjalnie nie ma na to rady :(

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Tak strasznie Ci współczuję... :(

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny bardzo mi przykro przekazywać takie wieści, ale muszę... nasza Fasolka zatrzymała się w rozwoju na 7 tygodniu. Nie było dziś tętna...widziałam Kropeczkę na usg, dorosła do 10mm, ale już nie żyła...

Bardzo przykro.. :(

• Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Okropnie mi przykro :( :( :( trzymaj się jakoś tam..

• Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Ale upadłaś czy coś? Czy tak samo z siebie zaczęło boleć?
    Mnie boli kość ogonowa jak siedzę na czymś twardym, bo mam "kościstą dupę" :P i np. jak robię brzuszki na podłodze to muszę mieć coś miękkiego pod tyłkiem, bo inaczej boli... ale niestety poza ostrożnością i ewentualnie poduszką pod pośladkami to chyba specjalnie nie ma na to rady :(
    Siedziałam dzisiaj w aucie dość długo w nogami na masce rozdzielczej. Głupia ja! w taki sposób wietrzyłam sobie nogi i teraz mam za swoje :/ tak myślę że to od tego, bo nic innego mnie nie boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Siedziałam dzisiaj w aucie dość długo w nogami na masce rozdzielczej. Głupia ja! w taki sposób wietrzyłam sobie nogi i teraz mam za swoje :/ tak myślę że to od tego, bo nic innego mnie nie boli.
    To pewnie sobie odgniotłaś przez (w sumie mało) wygodną pozycję... bo raczej przeziębić się nie da kości ogonowej (niech mnie nasze Panie Lekarki wyprowadzą z błędu jeśli się mylę :) )...
    Spróbuj okładów ciepłych - może pomoże :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

Sansivieria wiem przez co teraz przechodzisz... Przezywam dokładnie to samo. Wczoraj mialam usg. Nasz bąbelek zatrzymal sie dokladnie na 7+3 i mial 1,23cm :( W najgorszych snach nie wyobrażałam sobie tego bolu... Jutro mam zabieg.

Musimy to przetrwac po swojemu. Ja juz wylalam morze łez, jutra sobie nie wyobrazam. Postaram sie jednak podniesc i zawalczyc jeszcze raz o szczęście.

Raven bardzo proszę usun mnie całkowicie z listy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja czekam aż tez doczekam się takich fajnych zdjęć jak u Melevis :D zobaczycie wtedy dalsze moje interpelacje tylko już mojego Gumisia.
    P.s swojego czasu lubiłam interpretować wykresy na ovu i domalować do nich zabawne rysunki :p jak jakiś znajdę w pamięci mojego tableta to wam wrzucę :p

Edit : juz mam :p
    t2870663_tmp-29571-fb-img-14961540698611118592571.jpg

t2870664_tmp-29571-fb-img-1496154049210-965798565.jpg
    Pamiętam twoje arcydzieła hihi ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kochana wspieram, coś czuję że i ja jutro się pożegnam...

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Meridess Znajoma

Wysłany: 30 maja 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę jeszcze dołączyć ?jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli zostanę mamą po raz drugi w styczniu 2018.Termin wg Om 26 sty . Strasznie mi przykro z powodu waszych strat, przechodzilam juz przez ten koszmar dwukrotnie,wiem jak to boli..

Krokodylica, wronka lubią tę wiadomość

Meridess
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridess wrote:
    Mogę jeszcze dołączyć ?jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli zostanę mamą po raz drugi w styczniu 2018.Termin wg Om 26 sty . Strasznie mi przykro z powodu waszych strat, przechodzilam juz przez ten koszmar dwukrotnie,wiem jak to boli..
    Witaj :* w którym obecnie jesteś tygodniu? Kiedy miałaś OM ?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Kochana wspieram, coś czuję że i ja jutro się pożegnam...
    Nie mów tak bo Ci nakopiemy w 4 litery ! Nie dziel skóry na niedźwiedziu, nie wywołuj wilka z lasu. Nie kracz! Pożyjemy zobaczymy. My życzymy Ci jak najlepiej i liczymy ,że tak właśnie będzie , bo będzie dobrze koniec kropka :D

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie mów tak bo Ci nakopiemy w 4 litery ! Nie dziel skóry na niedźwiedziu, nie wywołuj wilka z lasu. Nie kracz! Pożyjemy zobaczymy. My życzymy Ci jak najlepiej i liczymy ,że tak właśnie będzie , bo będzie dobrze koniec kropka :D
    Ja też życzę sobie jak najlepiej i wam ale boję się nóg rozkładać

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Meridess Znajoma

Wysłany: 30 maja 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Witaj :* w którym obecnie jesteś tygodniu? Kiedy miałaś OM ?
    Om mialam 21 kwietnia i wychodzi mi obecnie 5 tydz 4 dzień.Mialam juz 2 wizyty, na ostatniej bylo widac sam pęcherzyk ciążowy.Dolaczam do grona stresujących się wizyta.Moja 6 czerwca

Meridess
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Ja też życzę sobie jak najlepiej i wam ale boję się nóg rozkładać
    Ja też się za każdym razem boję :p szczególnie jak doktór wyciąga prezerwatywę , bo nigdy nie wiadomo, czy nie pomyli berła :p
    a tak na serio to to ,że się obawiasz jest normalne , ja też się boję, ale musimy jakoś dać radę , my i nasze dzieci :) na którą jutro masz wizytę ?

BlackCatNorL, Ruda_ann, aria40, helagazela, be_aduska, Andzia87, Krokodylica lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończę smecic smutny i kładę się, ja chyba pierwsza wizytuje ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridess wrote:
    Om mialam 21 kwietnia i wychodzi mi obecnie 5 tydz 4 dzień.Mialam juz 2 wizyty, na ostatniej bylo widac sam pęcherzyk ciążowy.Dolaczam do grona stresujących się wizyta.Moja 6 czerwca
    Dopisałam Cię zatem do naszej magicznej tabelki - listy :) link do niej znajdziesz na pierwszej stronie w pierwszym poście :)

P.s ja mam wizytę dzień przed Tobą :p wiele dziewczyn wizytują 6 Czerwca a ja chyba jako jedna 5 Czerwca :p

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ