Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Do Dziewczyn z Wymiotem (ta, ja mojego już z wielkiej tytułuję, bo przez ostatnie trzy dni się rzadko rozstawaliśmy),
przypomniałam sobie dzisiaj o frotkach na chorobę morską / lokomocyjną (seabands, akupresura) wygrzebałam z szuflady i... już pół dnia za mną, a ja bez Wymiota. Mdli co prawda dalej, ale też jakby mniej. W lepszych aptekach da się kupić. Pozdr.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:A Ty już byłaś na wizycie w klinice ? Jak reakcja naszej lekarki ?
Byłam już jakies 2 tyg temu albo więcej
Reakcja? Zrobila mi usg , potwierdzila ciążę, pogratulowala , mówiła, że się bardzo cieszy i mam sie czasem do niej odezwac jak sie czuje i jak dzieci
I tyle
Juz tu mam swojego gina , który prowadzi mi ciążęMorwa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja się dzisiaj nie za dobrze czuje
w południe zaczęłam robić ciasteczka i jak zawsze jestem specjalistką od wypieków tak dzisiaj wszystko szło nie tak. Pod koniec już się tak zdenerwowałam że stoję przy tym dwie godziny a to mi jeszcze nie wychodzi tak jakbym chciała że rzuciłam ciastkiem o podłogę i zaczęłam płakać. Masakra, nie poznaje się. Dzięki Bogu mąż ze mną wytrzymuje. A ja czuje się jak jedza. Momentalnie zaczeła mnie boleć głowa. Poszłam się położyć i nic nie dało. Nie mogłam nawet mrugać z bolu. Dałam się namówić i wzięłam apap bo już chodziłam po ścianach. Teraz leżę i trochę puszcza. Mam nadzieję że ta jedna tabletka nie zaszkodzi kruszynce
-
Omg ja się na temat mojej wagi nie będę wypowiadać
mimo mdłości i niechęci do jedzenia waga nie chce drgnąć w dół
Marzycielka paracetamol jest bezpieczny, bez obaw :*
Ja też mam dziś gorszy dzien, nic mi nie smakuje, nawet woda, pachwiny napier... jak głupie, nie wiem czy stać, siedzieć, leżeć, głwa od rana bolała ale teraz lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 17:17
Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak to jest z tym paracetamolem ale ja w tej ciąży pawia puściłam tylko raz, po zażyciu połowy tabletki właśnie paracetamolu
Wzięłam bo przez 2 dni tak mnie baniak napierniczał, że już dłużej nie mogłam wytrzymać. Połknęłam i po 5 minutach chlust. Ale łepetyna przestała boleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 18:10
Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
Ja też dzisiaj nie za dobrze się czuję. Głowa strasznie mnie boli ,ale ja tabletek nie wezmę, bo nie brałam ich przed ciążą to nie będę brała i w ciąży. Muszę jakoś przeleżeć ten ból. W powietrzu wisi burza. Mogłoby popadać to i głowa by mnie puściła, no ale ta burza to tak wisi juz cały dzień i nic z tego. Ciągle gdzieś idzie bokiem.
-
Vilu wrote:Do Dziewczyn z Wymiotem (ta, ja mojego już z wielkiej tytułuję, bo przez ostatnie trzy dni się rzadko rozstawaliśmy),
przypomniałam sobie dzisiaj o frotkach na chorobę morską / lokomocyjną (seabands, akupresura) wygrzebałam z szuflady i... już pół dnia za mną, a ja bez Wymiota. Mdli co prawda dalej, ale też jakby mniej. W lepszych aptekach da się kupić. Pozdr.
Zapomniałam o tych frotkach.
Właśnie wygrzebałam je, wątpię czy coś pomogą ale tonący brzytwy się chwyta.. -
Oj u mnie też kiepski dzień, pogoda beznadziejna zimno, deszcz. Od rana mam mdłości. Stwierdzam, że najgorszą dolegliwością jest wrażliwość na zapachy, musiałam prosić A. o umycie garnka po gulaszu bo nawet nie mogłam się do niego zbliżyć
A co do wagi to 1kg w dół od początku ciąży i ani grama nie mogę przytyć, niestety.
Chanka bardzo mi przykrostanowczo za dużo takich wiadomości
-
To mnie humorki trzymają raz jest ok a zaraz z byle powodu się zloszcze
. Piersi bolą ale głównie wieczorami czasami rano mnie weźmie duży ból ale zaraz przechodzi
. Wy też macie tak że jak czasami wstajecie to czujecie takie rwanie w pachwinach czy tam okolicy jajnika ? Ja już takie coś dwa razy miałam i tylko jak nad ranem wstaje do łazienki i nie wiem czy mam się martwić czy to nic takiego
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
pietruszkanatki wrote:Kochane mamy, a jednak, stało się, tak to pocieszam mamy które się boją, że nie mają objawów, a teraz znowu, 4 dni przed wizyta ja zaczynam jakieś chore fazy
Czy któraś z Was kupiła/ma w planie kupić detektor tętna płodu? Jeśli tak, to jaki? Może macie już doświadczenie?
Bi widzę po sobie, że 1,5 tygodnia sobie radzę, a potem, tuż przed wizyta już jest problem :p2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:ja wlaśnie jestem na etapie szukania, miałam wczesniej ale sprzedałam bo jednak nie planowałam zajsc na raie w ciaze, i znowu szukam
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Girl25 wrote:Wy też macie tak że jak czasami wstajecie to czujecie takie rwanie w pachwinach czy tam okolicy jajnika ? Ja już takie coś dwa razy miałam i tylko jak nad ranem wstaje do łazienki i nie wiem czy mam się martwić czy to nic takiego
Codziennie nad ranem, przy zmianie pozycji, jednorazowe rwące pociągnięcie w okolicy prawego albo lewego jajnika, ból ustępuje po około pół minuty i znowu ok 24 godziny spokoju.
Lekarz powiedział, że to może mieć związek z moimi zrostami (endo) i jeżeli nie jest połączone z plamieniem, krwawieniem itd i nie występuje częściej, to żeby się nie przejmować.