X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Dziewczyn z Wymiotem (ta, ja mojego już z wielkiej tytułuję, bo przez ostatnie trzy dni się rzadko rozstawaliśmy),

przypomniałam sobie dzisiaj o frotkach na chorobę morską / lokomocyjną (seabands, akupresura) wygrzebałam z szuflady i... już pół dnia za mną, a ja bez Wymiota. Mdli co prawda dalej, ale też jakby mniej. W lepszych aptekach da się kupić. Pozdr.

Krokodylica lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A Ty już byłaś na wizycie w klinice ? Jak reakcja naszej lekarki ? :)

Byłam już jakies 2 tyg temu albo więcej ;)
    Reakcja? Zrobila mi usg , potwierdzila ciążę, pogratulowala , mówiła, że się bardzo cieszy i mam sie czasem do niej odezwac jak sie czuje i jak dzieci ;)
    I tyle ;)
    Juz tu mam swojego gina , który prowadzi mi ciążę ;)

Morwa lubi tę wiadomość

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 171 wzrostu przy wadze 56 kg wyglądałam jak śmierć ( brak biustu i tylka) a teraz wielki plus piersi mam większe bo prawie nic nie miałam hehe rozmiar B hehe

eiktskjos217pbgb.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się dzisiaj nie za dobrze czuje :/ w południe zaczęłam robić ciasteczka i jak zawsze jestem specjalistką od wypieków tak dzisiaj wszystko szło nie tak. Pod koniec już się tak zdenerwowałam że stoję przy tym dwie godziny a to mi jeszcze nie wychodzi tak jakbym chciała że rzuciłam ciastkiem o podłogę i zaczęłam płakać. Masakra, nie poznaje się. Dzięki Bogu mąż ze mną wytrzymuje. A ja czuje się jak jedza. Momentalnie zaczeła mnie boleć głowa. Poszłam się położyć i nic nie dało. Nie mogłam nawet mrugać z bolu. Dałam się namówić i wzięłam apap bo już chodziłam po ścianach. Teraz leżę i trochę puszcza. Mam nadzieję że ta jedna tabletka nie zaszkodzi kruszynce

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg ja się na temat mojej wagi nie będę wypowiadać :D mimo mdłości i niechęci do jedzenia waga nie chce drgnąć w dół

Marzycielka paracetamol jest bezpieczny, bez obaw :*

Ja też mam dziś gorszy dzien, nic mi nie smakuje, nawet woda, pachwiny napier... jak głupie, nie wiem czy stać, siedzieć, leżeć, głwa od rana bolała ale teraz lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 17:17

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest z tym paracetamolem ale ja w tej ciąży pawia puściłam tylko raz, po zażyciu połowy tabletki właśnie paracetamolu :) Wzięłam bo przez 2 dni tak mnie baniak napierniczał, że już dłużej nie mogłam wytrzymać. Połknęłam i po 5 minutach chlust. Ale łepetyna przestała boleć :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 18:10

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj nie za dobrze się czuję. Głowa strasznie mnie boli ,ale ja tabletek nie wezmę, bo nie brałam ich przed ciążą to nie będę brała i w ciąży. Muszę jakoś przeleżeć ten ból. W powietrzu wisi burza. Mogłoby popadać to i głowa by mnie puściła, no ale ta burza to tak wisi juz cały dzień i nic z tego. Ciągle gdzieś idzie bokiem.

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słowo zażywać napisałam przez "rz" w poprzednim poście! Brawo ja!!! hihi :):):)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Do Dziewczyn z Wymiotem (ta, ja mojego już z wielkiej tytułuję, bo przez ostatnie trzy dni się rzadko rozstawaliśmy),

przypomniałam sobie dzisiaj o frotkach na chorobę morską / lokomocyjną (seabands, akupresura) wygrzebałam z szuflady i... już pół dnia za mną, a ja bez Wymiota. Mdli co prawda dalej, ale też jakby mniej. W lepszych aptekach da się kupić. Pozdr.

Zapomniałam o tych frotkach.
    Właśnie wygrzebałam je, wątpię czy coś pomogą ale tonący brzytwy się chwyta..

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, zdaj relację, czy i Tobie pomogły, mam szczerą nadzieję że tak i odsapniesz trochę

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie też kiepski dzień, pogoda beznadziejna zimno, deszcz. Od rana mam mdłości. Stwierdzam, że najgorszą dolegliwością jest wrażliwość na zapachy, musiałam prosić A. o umycie garnka po gulaszu bo nawet nie mogłam się do niego zbliżyć ;) A co do wagi to 1kg w dół od początku ciąży i ani grama nie mogę przytyć, niestety.

Chanka bardzo mi przykro :( stanowczo za dużo takich wiadomości :(

dqpri09k8v8ti207.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie humorki trzymają raz jest ok a zaraz z byle powodu się zloszcze :) . Piersi bolą ale głównie wieczorami czasami rano mnie weźmie duży ból ale zaraz przechodzi :). Wy też macie tak że jak czasami wstajecie to czujecie takie rwanie w pachwinach czy tam okolicy jajnika ? Ja już takie coś dwa razy miałam i tylko jak nad ranem wstaje do łazienki i nie wiem czy mam się martwić czy to nic takiego

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś jestem nie do życia mdli mnie to chyba ta pogoda ja biorę pap jak boli mnie głowa czy brzuch -Tak mi kazał lekarz

7b0f9c1e19.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Kochane mamy, a jednak, stało się, tak to pocieszam mamy które się boją, że nie mają objawów, a teraz znowu, 4 dni przed wizyta ja zaczynam jakieś chore fazy :/
    Czy któraś z Was kupiła/ma w planie kupić detektor tętna płodu? Jeśli tak, to jaki? Może macie już doświadczenie?
    Bi widzę po sobie, że 1,5 tygodnia sobie radzę, a potem, tuż przed wizyta już jest problem :p
    ja wlaśnie jestem na etapie szukania, miałam wczesniej ale sprzedałam bo jednak nie planowałam zajsc na raie w ciaze, i znowu szukam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ja wlaśnie jestem na etapie szukania, miałam wczesniej ale sprzedałam bo jednak nie planowałam zajsc na raie w ciaze, i znowu szukam
    To daj znać jak coś, będę miała w pamięci :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    A jak wasze wagi? Dzisiaj się zwazylam i mam już +1kg

Morwa jak twoja mama?
    moja waga stoi w miejscu ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    ja juz mam upatrzony zaraz ci pokaże ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ja będę chciała kupić taki - JUMPER JPD 100A - a jaki kupię i czy w ogóle kupię to czas pokaże :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-jumper-100-s6-mega-zestaw-i6650240350.html

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Wy też macie tak że jak czasami wstajecie to czujecie takie rwanie w pachwinach czy tam okolicy jajnika ? Ja już takie coś dwa razy miałam i tylko jak nad ranem wstaje do łazienki i nie wiem czy mam się martwić czy to nic takiego

Codziennie nad ranem, przy zmianie pozycji, jednorazowe rwące pociągnięcie w okolicy prawego albo lewego jajnika, ból ustępuje po około pół minuty i znowu ok 24 godziny spokoju.

Lekarz powiedział, że to może mieć związek z moimi zrostami (endo) i jeżeli nie jest połączone z plamieniem, krwawieniem itd i nie występuje częściej, to żeby się nie przejmować.

wff2tv73b0vlt43s.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ