X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    To mnie humorki trzymają raz jest ok a zaraz z byle powodu się zloszcze :) . Piersi bolą ale głównie wieczorami czasami rano mnie weźmie duży ból ale zaraz przechodzi :). Wy też macie tak że jak czasami wstajecie to czujecie takie rwanie w pachwinach czy tam okolicy jajnika ? Ja już takie coś dwa razy miałam i tylko jak nad ranem wstaje do łazienki i nie wiem czy mam się martwić czy to nic takiego

Girl nie wiem czy o tym samym uczucia rwania mówimy :) Ja miałam tak kilka dni temu i w sumie 3 dni mnie trzymało, z tym że z dnia na dzień było coraz lepiej. Miałam tak jak się przewracałam z boku na bok, jak wstawałam, jak chodziłam to tez nagle złapało, jak wciskałam sprzęgło to też czasami. Teraz jest ok. Czytałam, że to może być związane z rozciągającymi się więzadłami. :)

Myślę, że jak nie masz plamień to jest ok :) Mamy w tym samym dniu wizytę, więc musimy być cierpliwe :) Zawsze umawiałam się z samego rana a teraz padło na 15.00 a u mojego ginka częęęęęstoooo są duuuuuuże opóźnienia, ale nie zamieniłabym go na innego :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że o tym samym tylko ja mam tak tylko rano przy wstawaniu a takto nic . Plamien ani krwawien nie ma . Ja mam o 19:15 bo mąż chce być w kończy o 17 pracę . No teraz nam się będzie dluzylo :P :( .

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja startuje z 62 kg przy 173 cm wzrostu. Tak mam też wpisane w kartę ciąży chociaż po dwóch tygodniach coś czuje że mogłam troszkę już przybrać ale narazie nie chce sobie psuć humoru i waga leży w kącie:)

Marzycielka u mnie też 173 i 62 kg :)
    W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg i w sumie szybko spadło więc teraz też po cichu na to liczę.

Mdli mnie nieustannie, nawet w nocy się budzę z mdlosciami i nie mogę zasnąć :( Mam takie wahania nastrojów że współczuję mojemu, liczę że to szybko jednak przejdzie bo jestem okropna.

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanka, bardzo mi przykro, wracaj szybko do nas
    Mnie.dziś zaczął brzuch pobolewac i plecy, aż zaczęłam się martwić,musze chyba na szybki pójść do innego lekarza bo nie wytrzymam do 26.06
    A co do wagi, w 1 ciąży zaczynałam z 50 a skończyłam na 54, teraz waga startowa 57 ale obiecałam sobie zdrowe odżywianie, aby przytyć mniej więcej jak w 1 ciąży , zaznaczam że anemii nie miałam. morfologia była super do końca ciąży ☺

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu w szpitalu wylądowałam sporo krwi poleciało zrobili usg z młodym niby wszystko ok już sama nie wiem o co chodzi z tym wszystkim zlecił badania krwi zobaczymy ile strachu znowu i nerwów

7b0f9c1e19.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    A ja znowu w szpitalu wylądowałam sporo krwi poleciało zrobili usg z młodym niby wszystko ok już sama nie wiem o co chodzi z tym wszystkim zlecił badania krwi zobaczymy ile strachu znowu i nerwów
    Kochana musisz leżeć. Pogladam troszkę grudniowe mamuśki i tam jest jedna dziewczyna która co chwilę ma plamienia a z dzieciaczkiem wszystko dobrze. Wylądowała w szpitalu w nocy z krwotokiem dosłownie i była pewna że to poronienie a tu mały na USG fikal i niczym się nie przejmowal. Plamienia ustały, wyszła do domu, cały czas leżała i po paru dniach stwierdziła że coś w domu porobi i znowu plamienia. Widocznie taka natura i trzeba leżeć i uważać na siebie

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, wy wszystkie takie chude.

Ja startowałam z 74 kg na tej wadze, którą bardziej lubię, dzięki Bogu mam 1,77 wzrostu więc wyglądam normalnie.
    Podejrzewam że waży dobrze bo tydzień temu w medicover zważyli mnie na takiej medycznej i tez było 74 kg. Wizja 80 kg jest lekko porażająca, ale zaakceptuję, co ma być to będzie. Jem w miarę zdrowo, mnóstwo rzeczy mi odpadło, które wcześniej zaśmiecały mój bilans pokarmowy (piwo i inne alkohole, sushi, sery pleśniowe, które uwielbiałam, ograniczam też fast foody, już w ogóle nie piję kawy z mlekiem).

To moja pierwsza ciąża, więc trochę mnie przeraża że mogę przytyć z 20 kg :D (moja mama przytyła 25 kg!, ale na szczęście potem jej wszystko zeszło)...

Niemniej jednak jestem zdania że w ciąży nie należy obsesyjnie kontrolować wagi, bo każdy niedobór pokarmowy odbije się na nas i też na dziecku... Żeby była jasność jeść za dwoje nie zamierzam :) Jem jak jestem głodna i tego się trzymam,

Czy wy też macie ciągle podwyższoną temperaturę? Mam 37-3,7,2 od początku ciąży i trochę się martwię, bo w upały chodzę nagrzana jak piekarnik i ledwo zipię.

relgi09kotjuarzp.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wskakujemy w 11 tydzień!!! :) niby dopiero jutro ale dla mnie już dziś :)

Mama-Ali, be_aduska lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Codziennie nad ranem, przy zmianie pozycji, jednorazowe rwące pociągnięcie w okolicy prawego albo lewego jajnika, ból ustępuje po około pół minuty i znowu ok 24 godziny spokoju.

Lekarz powiedział, że to może mieć związek z moimi zrostami (endo) i jeżeli nie jest połączone z plamieniem, krwawieniem itd i nie występuje częściej, to żeby się nie przejmować.
    Ja nie mam endo ani zrostow

dxomanli5dlutv4a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

no i znowu do pracy :( powiem Wam, że jestem tak zmęczona że mam dosyć, praca, dom , 4-latek a ja mam chęć tylko spać, normalnie nie mam na nic siły

w nocy kilka pobudek na siusiu, cyce bolą, niewygodnie, nie wysypiam się niezależnie od tego ile godzin śpię :(

apatyt mam stale :( obym tylko ciąży nie skończyła liczbą trzycyfrową :)

trzymam kciuki za wszystkie dziś testujące :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:

no i znowu do pracy :( powiem Wam, że jestem tak zmęczona że mam dosyć, praca, dom , 4-latek a ja mam chęć tylko spać, normalnie nie mam na nic siły

w nocy kilka pobudek na siusiu, cyce bolą, niewygodnie, nie wysypiam się niezależnie od tego ile godzin śpię :(

Pocieszę Cię, że miałam to samo, ale od kilku dni mega senność mija, mdłości maleją, mam więcej sił. Tak więc... im bliżej 2 trymestru, tym lepiej :*

Ruda_ann lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SwinkaMinka spokojnie ja też jest cały czas głodna, nieraz w ciągu dnia muszę się zdrzemnąć, piersi pobolewaja czasami i wrażliwość na zapachy ale odkąd jestem na l4 nic mi nie jest . Poza tym nic i nie bój się mam jedna dziedzie :)

dxomanli5dlutv4a.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 tygodniu !
    Widzę, że jestem tutaj najniższa i najgrubsza :P Startuję z 62 kg przy 159 cm ;)
    Na szczęście nie mam mdłości, trochę ciężko byłoby wtedy dawkować insulinę, ale kto wie czy si nie pojawią ? Za to jetem potwornie zmęczona, codziennie urządzam sobie drzemkę koło południa, inaczej zasypiam na siedząco ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 08:44

Flowwer lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi, ja jestem mniejsza, 152 cm :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• alexast Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

Mikuśka - trzymam za was kciuki. Mocno wierzę, że będzie dobrze.

Ja miałam wczoraj mega zawroty głowy i strasznie słaba byłam. Wieczorem zaczął mnie brzuch boleć.
    Dzisiaj też mnie boli i postanowiłam iść jutro do ginki. Gdyby dzisiaj przyjmowała, to bym już dzisiaj poszła, ale przyjmuje dopiero od wtorku :(
    Pewnie panikuje, ale wolę iść sprawdzić czy wszystko ok.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny dzisiaj zaczynam 10 tydzień :) Oby tak dalej do przodu.

3-mam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Krokodylica, be_aduska lubią tę wiadomość

orsnap9.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaś dzisiaj mam głupie myśli typu czy na pewno wszystko jest ok czy dalej dzidzia dobrze rośnie .... zwariować można :(

dxomanli5dlutv4a.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Dziewczyny zaś dzisiaj mam głupie myśli typu czy na pewno wszystko jest ok czy dalej dzidzia dobrze rośnie .... zwariować można :(

Mam podobne myśli :( Tym bardziej, że nie widziałam jeszcze zarodka i serduszka :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:

Kochana, łączę się w bólu.
    Pracuje po 8h, od 6 muszę być na nogach żeby moja 3 latkę przygotować do żłobka. Potem ja się ogarniam, chwila na wypicie herbaty i do pracy. Wracam koło 16.30, dziecko stesknione i chce się bawić a ja nie mam w ogóle energii. Do tego mdłości, które pojawiają się jak chcą i kiedy chcą z róznym nateżeniem i częstotliwościa. Padam spac po 20 jeśli nie mam drzemki w ciagu dnia, a w pracy cięzko by było ;), wiec odsypiam w weekendy.
    Sposobów na mdłosci już nie mam, bo nie mam pojęcia co może mi pomóc, wiec sobie biadole jak mi cięzko i tyle. Muszę przerwac bo nie mam wyjscia. W czwartek 11 tydzien. Może bedzie lepiej? Chociaż z córą cierpiałam do 14 tygodnia, no i muszę powiedzieć że było duuuuzo gorzej. Teraz może też przez nadmiar obowiazków nie mam czasu myśleć.
    Ja tez juz mysle o L4, bo naprawde w pracy czasem bardzo sie mecze, a jeszcze prawie nikt nie wie, wiec musze sie kamuflować. Na razie czuję jakby wzdęcia trochę mi minęły, brzuch jakby troche bardziej wklęsły sie zrobił ;), ale mysle ze jeszcze mi wyskoczy.Na wszelki wypadek stosuję juz wszelkie kremy itd.
    Apetytu jak pisałam nie mam jakiegoś szczególnego, za to zaprzyjaźniłam sie z pomidorami i wcinam z nimi kanapki, do tego sery białe, mozarella, tylko zółty mi nie chodzi, no chyba że na toście. Mieso jakby coraz mniej...Słodycze wciąż są ble.

No i jeszcze jeśli chodzi o wagę to startuje z wagą 64kg/ 176 cm, przez te 10 tygodni przytyłam 1 kg. Z córką przytyłamn 10 kg i nie chce więcej ;), wiec zaczynam wprowadzac zdrowe jedzenie.

Swoja droga, jakby któraś z Was miała przepis na zapiekane warzywa w ziołach z oliwą ( w piekarniku),to bede wdzieczna. To dzis moja kolacja. A mężu i Ala mają kolejny dzien dziecka, bo robie im gofry ze słonym kajmakiem ;)

Kochana, rozpisalam sie, wiec już na koniec, zyczę udanych wizyt, zero plamien, dobrych humorów i samych dobrych wieści. Wiecie, jak już poniedziałek zleci to potem juz z górki nie? ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, u mnie od paru dni pojawiły się mdłości, jak zjem coś co mój organizm akurat nie ma ochoty zjeść to tak mnie w żołądku kręci jak na grypę, cycki mi napuchly bolą w staniku czy bez niego, najgorzej to chyba w nocy

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ