X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    To mnie humorki trzymają raz jest ok a zaraz z byle powodu się zloszcze :) . Piersi bolą ale głównie wieczorami czasami rano mnie weźmie duży ból ale zaraz przechodzi :). Wy też macie tak że jak czasami wstajecie to czujecie takie rwanie w pachwinach czy tam okolicy jajnika ? Ja już takie coś dwa razy miałam i tylko jak nad ranem wstaje do łazienki i nie wiem czy mam się martwić czy to nic takiego

Girl nie wiem czy o tym samym uczucia rwania mówimy :) Ja miałam tak kilka dni temu i w sumie 3 dni mnie trzymało, z tym że z dnia na dzień było coraz lepiej. Miałam tak jak się przewracałam z boku na bok, jak wstawałam, jak chodziłam to tez nagle złapało, jak wciskałam sprzęgło to też czasami. Teraz jest ok. Czytałam, że to może być związane z rozciągającymi się więzadłami. :)

Myślę, że jak nie masz plamień to jest ok :) Mamy w tym samym dniu wizytę, więc musimy być cierpliwe :) Zawsze umawiałam się z samego rana a teraz padło na 15.00 a u mojego ginka częęęęęstoooo są duuuuuuże opóźnienia, ale nie zamieniłabym go na innego :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że o tym samym tylko ja mam tak tylko rano przy wstawaniu a takto nic . Plamien ani krwawien nie ma . Ja mam o 19:15 bo mąż chce być w kończy o 17 pracę . No teraz nam się będzie dluzylo :P :( .

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Ja startuje z 62 kg przy 173 cm wzrostu. Tak mam też wpisane w kartę ciąży chociaż po dwóch tygodniach coś czuje że mogłam troszkę już przybrać ale narazie nie chce sobie psuć humoru i waga leży w kącie:)

Marzycielka u mnie też 173 i 62 kg :)
    W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg i w sumie szybko spadło więc teraz też po cichu na to liczę.

Mdli mnie nieustannie, nawet w nocy się budzę z mdlosciami i nie mogę zasnąć :( Mam takie wahania nastrojów że współczuję mojemu, liczę że to szybko jednak przejdzie bo jestem okropna.

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanka, bardzo mi przykro, wracaj szybko do nas
    Mnie.dziś zaczął brzuch pobolewac i plecy, aż zaczęłam się martwić,musze chyba na szybki pójść do innego lekarza bo nie wytrzymam do 26.06
    A co do wagi, w 1 ciąży zaczynałam z 50 a skończyłam na 54, teraz waga startowa 57 ale obiecałam sobie zdrowe odżywianie, aby przytyć mniej więcej jak w 1 ciąży , zaznaczam że anemii nie miałam. morfologia była super do końca ciąży ☺

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu w szpitalu wylądowałam sporo krwi poleciało zrobili usg z młodym niby wszystko ok już sama nie wiem o co chodzi z tym wszystkim zlecił badania krwi zobaczymy ile strachu znowu i nerwów

7b0f9c1e19.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    A ja znowu w szpitalu wylądowałam sporo krwi poleciało zrobili usg z młodym niby wszystko ok już sama nie wiem o co chodzi z tym wszystkim zlecił badania krwi zobaczymy ile strachu znowu i nerwów
    Kochana musisz leżeć. Pogladam troszkę grudniowe mamuśki i tam jest jedna dziewczyna która co chwilę ma plamienia a z dzieciaczkiem wszystko dobrze. Wylądowała w szpitalu w nocy z krwotokiem dosłownie i była pewna że to poronienie a tu mały na USG fikal i niczym się nie przejmowal. Plamienia ustały, wyszła do domu, cały czas leżała i po paru dniach stwierdziła że coś w domu porobi i znowu plamienia. Widocznie taka natura i trzeba leżeć i uważać na siebie

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, wy wszystkie takie chude.

Ja startowałam z 74 kg na tej wadze, którą bardziej lubię, dzięki Bogu mam 1,77 wzrostu więc wyglądam normalnie.
    Podejrzewam że waży dobrze bo tydzień temu w medicover zważyli mnie na takiej medycznej i tez było 74 kg. Wizja 80 kg jest lekko porażająca, ale zaakceptuję, co ma być to będzie. Jem w miarę zdrowo, mnóstwo rzeczy mi odpadło, które wcześniej zaśmiecały mój bilans pokarmowy (piwo i inne alkohole, sushi, sery pleśniowe, które uwielbiałam, ograniczam też fast foody, już w ogóle nie piję kawy z mlekiem).

To moja pierwsza ciąża, więc trochę mnie przeraża że mogę przytyć z 20 kg :D (moja mama przytyła 25 kg!, ale na szczęście potem jej wszystko zeszło)...

Niemniej jednak jestem zdania że w ciąży nie należy obsesyjnie kontrolować wagi, bo każdy niedobór pokarmowy odbije się na nas i też na dziecku... Żeby była jasność jeść za dwoje nie zamierzam :) Jem jak jestem głodna i tego się trzymam,

Czy wy też macie ciągle podwyższoną temperaturę? Mam 37-3,7,2 od początku ciąży i trochę się martwię, bo w upały chodzę nagrzana jak piekarnik i ledwo zipię.

relgi09kotjuarzp.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wskakujemy w 11 tydzień!!! :) niby dopiero jutro ale dla mnie już dziś :)

Mama-Ali, be_aduska lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Codziennie nad ranem, przy zmianie pozycji, jednorazowe rwące pociągnięcie w okolicy prawego albo lewego jajnika, ból ustępuje po około pół minuty i znowu ok 24 godziny spokoju.

Lekarz powiedział, że to może mieć związek z moimi zrostami (endo) i jeżeli nie jest połączone z plamieniem, krwawieniem itd i nie występuje częściej, to żeby się nie przejmować.
    Ja nie mam endo ani zrostow

dxomanli5dlutv4a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

no i znowu do pracy :( powiem Wam, że jestem tak zmęczona że mam dosyć, praca, dom , 4-latek a ja mam chęć tylko spać, normalnie nie mam na nic siły

w nocy kilka pobudek na siusiu, cyce bolą, niewygodnie, nie wysypiam się niezależnie od tego ile godzin śpię :(

apatyt mam stale :( obym tylko ciąży nie skończyła liczbą trzycyfrową :)

trzymam kciuki za wszystkie dziś testujące :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:

no i znowu do pracy :( powiem Wam, że jestem tak zmęczona że mam dosyć, praca, dom , 4-latek a ja mam chęć tylko spać, normalnie nie mam na nic siły

w nocy kilka pobudek na siusiu, cyce bolą, niewygodnie, nie wysypiam się niezależnie od tego ile godzin śpię :(

Pocieszę Cię, że miałam to samo, ale od kilku dni mega senność mija, mdłości maleją, mam więcej sił. Tak więc... im bliżej 2 trymestru, tym lepiej :*

Ruda_ann lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SwinkaMinka spokojnie ja też jest cały czas głodna, nieraz w ciągu dnia muszę się zdrzemnąć, piersi pobolewaja czasami i wrażliwość na zapachy ale odkąd jestem na l4 nic mi nie jest . Poza tym nic i nie bój się mam jedna dziedzie :)

dxomanli5dlutv4a.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 tygodniu !
    Widzę, że jestem tutaj najniższa i najgrubsza :P Startuję z 62 kg przy 159 cm ;)
    Na szczęście nie mam mdłości, trochę ciężko byłoby wtedy dawkować insulinę, ale kto wie czy si nie pojawią ? Za to jetem potwornie zmęczona, codziennie urządzam sobie drzemkę koło południa, inaczej zasypiam na siedząco ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 08:44

Flowwer lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi, ja jestem mniejsza, 152 cm :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• alexast Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

Mikuśka - trzymam za was kciuki. Mocno wierzę, że będzie dobrze.

Ja miałam wczoraj mega zawroty głowy i strasznie słaba byłam. Wieczorem zaczął mnie brzuch boleć.
    Dzisiaj też mnie boli i postanowiłam iść jutro do ginki. Gdyby dzisiaj przyjmowała, to bym już dzisiaj poszła, ale przyjmuje dopiero od wtorku :(
    Pewnie panikuje, ale wolę iść sprawdzić czy wszystko ok.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny dzisiaj zaczynam 10 tydzień :) Oby tak dalej do przodu.

3-mam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Krokodylica, be_aduska lubią tę wiadomość

orsnap9.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaś dzisiaj mam głupie myśli typu czy na pewno wszystko jest ok czy dalej dzidzia dobrze rośnie .... zwariować można :(

dxomanli5dlutv4a.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Dziewczyny zaś dzisiaj mam głupie myśli typu czy na pewno wszystko jest ok czy dalej dzidzia dobrze rośnie .... zwariować można :(

Mam podobne myśli :( Tym bardziej, że nie widziałam jeszcze zarodka i serduszka :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:

Kochana, łączę się w bólu.
    Pracuje po 8h, od 6 muszę być na nogach żeby moja 3 latkę przygotować do żłobka. Potem ja się ogarniam, chwila na wypicie herbaty i do pracy. Wracam koło 16.30, dziecko stesknione i chce się bawić a ja nie mam w ogóle energii. Do tego mdłości, które pojawiają się jak chcą i kiedy chcą z róznym nateżeniem i częstotliwościa. Padam spac po 20 jeśli nie mam drzemki w ciagu dnia, a w pracy cięzko by było ;), wiec odsypiam w weekendy.
    Sposobów na mdłosci już nie mam, bo nie mam pojęcia co może mi pomóc, wiec sobie biadole jak mi cięzko i tyle. Muszę przerwac bo nie mam wyjscia. W czwartek 11 tydzien. Może bedzie lepiej? Chociaż z córą cierpiałam do 14 tygodnia, no i muszę powiedzieć że było duuuuzo gorzej. Teraz może też przez nadmiar obowiazków nie mam czasu myśleć.
    Ja tez juz mysle o L4, bo naprawde w pracy czasem bardzo sie mecze, a jeszcze prawie nikt nie wie, wiec musze sie kamuflować. Na razie czuję jakby wzdęcia trochę mi minęły, brzuch jakby troche bardziej wklęsły sie zrobił ;), ale mysle ze jeszcze mi wyskoczy.Na wszelki wypadek stosuję juz wszelkie kremy itd.
    Apetytu jak pisałam nie mam jakiegoś szczególnego, za to zaprzyjaźniłam sie z pomidorami i wcinam z nimi kanapki, do tego sery białe, mozarella, tylko zółty mi nie chodzi, no chyba że na toście. Mieso jakby coraz mniej...Słodycze wciąż są ble.

No i jeszcze jeśli chodzi o wagę to startuje z wagą 64kg/ 176 cm, przez te 10 tygodni przytyłam 1 kg. Z córką przytyłamn 10 kg i nie chce więcej ;), wiec zaczynam wprowadzac zdrowe jedzenie.

Swoja droga, jakby któraś z Was miała przepis na zapiekane warzywa w ziołach z oliwą ( w piekarniku),to bede wdzieczna. To dzis moja kolacja. A mężu i Ala mają kolejny dzien dziecka, bo robie im gofry ze słonym kajmakiem ;)

Kochana, rozpisalam sie, wiec już na koniec, zyczę udanych wizyt, zero plamien, dobrych humorów i samych dobrych wieści. Wiecie, jak już poniedziałek zleci to potem juz z górki nie? ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, u mnie od paru dni pojawiły się mdłości, jak zjem coś co mój organizm akurat nie ma ochoty zjeść to tak mnie w żołądku kręci jak na grypę, cycki mi napuchly bolą w staniku czy bez niego, najgorzej to chyba w nocy

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ