Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Girl25 wrote:To mnie humorki trzymają raz jest ok a zaraz z byle powodu się zloszcze
. Piersi bolą ale głównie wieczorami czasami rano mnie weźmie duży ból ale zaraz przechodzi
. Wy też macie tak że jak czasami wstajecie to czujecie takie rwanie w pachwinach czy tam okolicy jajnika ? Ja już takie coś dwa razy miałam i tylko jak nad ranem wstaje do łazienki i nie wiem czy mam się martwić czy to nic takiego
Girl nie wiem czy o tym samym uczucia rwania mówimyJa miałam tak kilka dni temu i w sumie 3 dni mnie trzymało, z tym że z dnia na dzień było coraz lepiej. Miałam tak jak się przewracałam z boku na bok, jak wstawałam, jak chodziłam to tez nagle złapało, jak wciskałam sprzęgło to też czasami. Teraz jest ok. Czytałam, że to może być związane z rozciągającymi się więzadłami.
Myślę, że jak nie masz plamień to jest okMamy w tym samym dniu wizytę, więc musimy być cierpliwe
Zawsze umawiałam się z samego rana a teraz padło na 15.00 a u mojego ginka częęęęęstoooo są duuuuuuże opóźnienia, ale nie zamieniłabym go na innego
-
Marzycielka111192 wrote:Ja startuje z 62 kg przy 173 cm wzrostu. Tak mam też wpisane w kartę ciąży chociaż po dwóch tygodniach coś czuje że mogłam troszkę już przybrać ale narazie nie chce sobie psuć humoru i waga leży w kącie:)
Marzycielka u mnie też 173 i 62 kg
W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg i w sumie szybko spadło więc teraz też po cichu na to liczę.
Mdli mnie nieustannie, nawet w nocy się budzę z mdlosciami i nie mogę zasnąćMam takie wahania nastrojów że współczuję mojemu, liczę że to szybko jednak przejdzie bo jestem okropna.
Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
Chanka, bardzo mi przykro, wracaj szybko do nas
Mnie.dziś zaczął brzuch pobolewac i plecy, aż zaczęłam się martwić,musze chyba na szybki pójść do innego lekarza bo nie wytrzymam do 26.06
A co do wagi, w 1 ciąży zaczynałam z 50 a skończyłam na 54, teraz waga startowa 57 ale obiecałam sobie zdrowe odżywianie, aby przytyć mniej więcej jak w 1 ciąży , zaznaczam że anemii nie miałam. morfologia była super do końca ciąży ☺ -
Mikuśka wrote:A ja znowu w szpitalu wylądowałam sporo krwi poleciało zrobili usg z młodym niby wszystko ok już sama nie wiem o co chodzi z tym wszystkim zlecił badania krwi zobaczymy ile strachu znowu i nerwów
-
Ojej, wy wszystkie takie chude.
Ja startowałam z 74 kg na tej wadze, którą bardziej lubię, dzięki Bogu mam 1,77 wzrostu więc wyglądam normalnie.
Podejrzewam że waży dobrze bo tydzień temu w medicover zważyli mnie na takiej medycznej i tez było 74 kg. Wizja 80 kg jest lekko porażająca, ale zaakceptuję, co ma być to będzie. Jem w miarę zdrowo, mnóstwo rzeczy mi odpadło, które wcześniej zaśmiecały mój bilans pokarmowy (piwo i inne alkohole, sushi, sery pleśniowe, które uwielbiałam, ograniczam też fast foody, już w ogóle nie piję kawy z mlekiem).
To moja pierwsza ciąża, więc trochę mnie przeraża że mogę przytyć z 20 kg(moja mama przytyła 25 kg!, ale na szczęście potem jej wszystko zeszło)...
Niemniej jednak jestem zdania że w ciąży nie należy obsesyjnie kontrolować wagi, bo każdy niedobór pokarmowy odbije się na nas i też na dziecku... Żeby była jasność jeść za dwoje nie zamierzamJem jak jestem głodna i tego się trzymam,
Czy wy też macie ciągle podwyższoną temperaturę? Mam 37-3,7,2 od początku ciąży i trochę się martwię, bo w upały chodzę nagrzana jak piekarnik i ledwo zipię. -
Vilu wrote:Codziennie nad ranem, przy zmianie pozycji, jednorazowe rwące pociągnięcie w okolicy prawego albo lewego jajnika, ból ustępuje po około pół minuty i znowu ok 24 godziny spokoju.
Lekarz powiedział, że to może mieć związek z moimi zrostami (endo) i jeżeli nie jest połączone z plamieniem, krwawieniem itd i nie występuje częściej, to żeby się nie przejmować.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Witam się z rana
no i znowu do pracypowiem Wam, że jestem tak zmęczona że mam dosyć, praca, dom , 4-latek a ja mam chęć tylko spać, normalnie nie mam na nic siły
w nocy kilka pobudek na siusiu, cyce bolą, niewygodnie, nie wysypiam się niezależnie od tego ile godzin śpię
apatyt mam staleobym tylko ciąży nie skończyła liczbą trzycyfrową
trzymam kciuki za wszystkie dziś testujące -
ŚwinkaMinka wrote:Witam się z rana
no i znowu do pracypowiem Wam, że jestem tak zmęczona że mam dosyć, praca, dom , 4-latek a ja mam chęć tylko spać, normalnie nie mam na nic siły
w nocy kilka pobudek na siusiu, cyce bolą, niewygodnie, nie wysypiam się niezależnie od tego ile godzin śpię
trzymam kciuki za wszystkie dziś testujące
Pocieszę Cię, że miałam to samo, ale od kilku dni mega senność mija, mdłości maleją, mam więcej sił. Tak więc... im bliżej 2 trymestru, tym lepiej :*Ruda_ann lubi tę wiadomość
-
SwinkaMinka spokojnie ja też jest cały czas głodna, nieraz w ciągu dnia muszę się zdrzemnąć, piersi pobolewaja czasami i wrażliwość na zapachy ale odkąd jestem na l4 nic mi nie jest . Poza tym nic i nie bój się mam jedna dziedzie[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Witam się w 7 tygodniu !
Widzę, że jestem tutaj najniższa i najgrubszaStartuję z 62 kg przy 159 cm
Na szczęście nie mam mdłości, trochę ciężko byłoby wtedy dawkować insulinę, ale kto wie czy si nie pojawią ? Za to jetem potwornie zmęczona, codziennie urządzam sobie drzemkę koło południa, inaczej zasypiam na siedząco ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 08:44
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny,
Mikuśka - trzymam za was kciuki. Mocno wierzę, że będzie dobrze.
Ja miałam wczoraj mega zawroty głowy i strasznie słaba byłam. Wieczorem zaczął mnie brzuch boleć.
Dzisiaj też mnie boli i postanowiłam iść jutro do ginki. Gdyby dzisiaj przyjmowała, to bym już dzisiaj poszła, ale przyjmuje dopiero od wtorku
Pewnie panikuje, ale wolę iść sprawdzić czy wszystko ok. -
ŚwinkaMinka wrote:Witam się z rana
trzymam kciuki za wszystkie dziś testujące
Kochana, łączę się w bólu.
Pracuje po 8h, od 6 muszę być na nogach żeby moja 3 latkę przygotować do żłobka. Potem ja się ogarniam, chwila na wypicie herbaty i do pracy. Wracam koło 16.30, dziecko stesknione i chce się bawić a ja nie mam w ogóle energii. Do tego mdłości, które pojawiają się jak chcą i kiedy chcą z róznym nateżeniem i częstotliwościa. Padam spac po 20 jeśli nie mam drzemki w ciagu dnia, a w pracy cięzko by było, wiec odsypiam w weekendy.
Sposobów na mdłosci już nie mam, bo nie mam pojęcia co może mi pomóc, wiec sobie biadole jak mi cięzko i tyle. Muszę przerwac bo nie mam wyjscia. W czwartek 11 tydzien. Może bedzie lepiej? Chociaż z córą cierpiałam do 14 tygodnia, no i muszę powiedzieć że było duuuuzo gorzej. Teraz może też przez nadmiar obowiazków nie mam czasu myśleć.
Ja tez juz mysle o L4, bo naprawde w pracy czasem bardzo sie mecze, a jeszcze prawie nikt nie wie, wiec musze sie kamuflować. Na razie czuję jakby wzdęcia trochę mi minęły, brzuch jakby troche bardziej wklęsły sie zrobił, ale mysle ze jeszcze mi wyskoczy.Na wszelki wypadek stosuję juz wszelkie kremy itd.
Apetytu jak pisałam nie mam jakiegoś szczególnego, za to zaprzyjaźniłam sie z pomidorami i wcinam z nimi kanapki, do tego sery białe, mozarella, tylko zółty mi nie chodzi, no chyba że na toście. Mieso jakby coraz mniej...Słodycze wciąż są ble.
No i jeszcze jeśli chodzi o wagę to startuje z wagą 64kg/ 176 cm, przez te 10 tygodni przytyłam 1 kg. Z córką przytyłamn 10 kg i nie chce więcej, wiec zaczynam wprowadzac zdrowe jedzenie.
Swoja droga, jakby któraś z Was miała przepis na zapiekane warzywa w ziołach z oliwą ( w piekarniku),to bede wdzieczna. To dzis moja kolacja. A mężu i Ala mają kolejny dzien dziecka, bo robie im gofry ze słonym kajmakiem
Kochana, rozpisalam sie, wiec już na koniec, zyczę udanych wizyt, zero plamien, dobrych humorów i samych dobrych wieści. Wiecie, jak już poniedziałek zleci to potem juz z górki nie? -
Witam z rana, u mnie od paru dni pojawiły się mdłości, jak zjem coś co mój organizm akurat nie ma ochoty zjeść to tak mnie w żołądku kręci jak na grypę, cycki mi napuchly bolą w staniku czy bez niego, najgorzej to chyba w nocy2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18