X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt i 3-mam kciuki za dzisiejsze :)

Dzisiaj od rana miałam bliski kontakt z ceramiką i nadal mnie ciągnie.

Wczoraj miałam śmieszną sytuację w przedszkolu. Jadę odebrać mojego 5-latniego syna, a jego wychowawczyni taka uradowana od progu się pyta czy to prawda, że Wojtuś będzie miał niedługo siostrę... Musiałam tłumaczyć Pani, że owszem jestem w ciąży, ale płci jeszcze nie znam :)

.aś., izalika, helagazela lubią tę wiadomość

orsnap9.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 8 tygodniu ♡

madzia8lenka, Agness12, emi2016, kate88:), nandelle, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja myślę, że mnie z 2 tyg wcześniej potna, ale milo, że mamy ten sam termin :) ja się jeszcze na L4 nie wybieram. W poprzedniej ciąży pracowałam do 12 tyg, w tej bym chciała dłużej o ile atrakcje z pierwszego trymestru mi przejdą. Tragicznie znioslam to siedzenie w domu i teraz jak najdłużej chce być "wśród ludzi" :)

Patrycja27 lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg: 94? 93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziś na wizytach <3 :)

alexast lubi tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresuje się bo zniknął mi objaw twardych,bolacych piersi :/ miałam go od początku maja... teraz tylko delikatnie je czuje przy dotyku.

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Stresuje się bo zniknął mi objaw twardych,bolacych piersi :/ miałam go od początku maja... teraz tylko delikatnie je czuje przy dotyku.

Mam tak samo... Dobrze,że mam dzisiaj wizytę bo już czarne myśli mam.

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Mam tak samo... Dobrze,że mam dzisiaj wizytę bo już czarne myśli mam.
    Ja mam dopiero wizytę 12.06

• Maruder Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę kontrolną 9 czerwca, mam nadzieję że dostanę zaświadczenie dla pracodawcy. Liczę że może będę mieć usg - choć pani dr powiedziała że niekoniecznie jest taka potrzeba :(
    Na wynikach krwi wyszły mi obniżone limfocyty :(
    Czekam tylko z utęsknieniem do urlopu na boże ciało, a potem w połowie lipca i mam nadzieje że będzie dobrze.
    Heh, dziś i wczoraj też miałam urlop, bo praca nieco mnie męczy... Dobrze że mam ten urlop .

relgi09kotjuarzp.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Ja mam wizytę kontrolną 9 czerwca, mam nadzieję że dostanę zaświadczenie dla pracodawcy. Liczę że może będę mieć usg - choć pani dr powiedziała że niekoniecznie jest taka potrzeba :(
    Na wynikach krwi wyszły mi obniżone limfocyty :(
    Czekam tylko z utęsknieniem do urlopu na boże ciało, a potem w połowie lipca i mam nadzieje że będzie dobrze.
    Heh, dziś i wczoraj też miałam urlop, bo praca nieco mnie męczy... Dobrze że mam ten urlop .

ja się właśnie zastanawiam czy nie wziąć l4 na tydzień od ginki. Ledwo wyrabiam w pracy.
    Wczoraj wróciłam to musiałam się położyć, co mi się nie zdarza zbyt często. Dobrze, że mąż był w domu i się synem zajął.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj ! :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero na 14:30 i już nie wiem co ze sobą zrobić....chyba jajeczniczkę sobie walnę :)

h44eskjo413gi85k.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    Ja mam dopiero na 14:30 i już nie wiem co ze sobą zrobić....chyba jajeczniczkę sobie walnę :)

Nie chciałam polubić tylko zacytować:) ja wizytę mam między 18 a 19tą u też nie wiem co ze sobą zrobić. Jestem w pracy, ale nie potrafię się na niczym innym skupić. Tak strasznie się stresuje.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja zaliczyłam juz rzyganko po myciu zębów i czekam czy się przyjmie śniadanie ;) :D
    Czuje się podziebiona wiec leżę i pakuje w siebie miód i cytryne ;)
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!! :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się trochę rozkręcić, otóż słyszałam, że odczyn moczu w okolicach 14 tygodnia mówi o płci, także pobawmy się ,macie które mają już dzieci , zobaczcie jaki u was był odczyn w okolicach tego tygodnia ☺ podobno do 6 dziewczynka, powyżej chłopiec. Ja muszy swoje poszukać tak z ciekawości ☺

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• natki89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Chciałam dodać otuchy wszystkim kobietkom, którym nagle zniknęły objawy. Do soboty miałam naprawdę nabrzmiałe, wrażliwe piersi, mdłości nie pozwalały mi jeść, byłam ciągle senna... W niedzielę zaczęło wszystko znikać a wczoraj nie cułam się jakbym była w ciąży. Do tego schudłam od początku 2,5 kg co mnie początkowo nie martwiło ale wczoraj juz zaczęło. W niedzielę i wczoraj nie mogłam się załatwić i koło 23 poszłam do toalety i probowałam na siłę. Oczywiście pojawił się delikatnie zaróżowiony śluz. Nie mogłam zasnąć ze stresu. Rano było jeszcze trochę różowego śluzu. Zdecydowałam że pojadę na IP do szpitala. I to była dobra decyzja :)

Lekarz mnie dokładnie zbadał i pokazał bijące serduszko <3 Dzidziuś ma 1,73 cm co odpowiada dok ładnie 8t+1. Krwiak się wchłonął. Lekarz nie zauważył żadnych niepokojących zmian :) Mówił, że zniknięcie objawów też jest normalne :) Bardzo jestem zadowolona z lekarza, bo myślałam że potraktuje mnie jak wariatkę. Jednak mówił, że rozumie moje zdenerwowanie bo to pierwsza ciąża (ale każda następna będzie mnie tak samo odchodziła :) ) i każdą taką sytuację trzeba wyjaśnić dla spokoju mamy i rosnącej Fasoleczki <3

Zatem spokojnie czekam do wizyty 13.06 :)

kate88:), Karmelova, alexast, Didi_85, be_aduska, Helka891, FreshMm, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Oficjalnie proszę o zapisanie do listy. Wczoraj widziałam serduszko ❤
    Mam 29 lat, córeczkę, która ma 2lata i 4 miesiace. W Marcu Mialam a puste jajo, dlatego teraz bardzo się denerwowałam.
    Ciąża młodsza o 5 dni. Fasolka ma 4,7 mm
    Wczoraj na wizycie prywatnej założono mi kartę ciąży. Dziś idę do mojej na NFZ.
    Mam mdłości i niesmak w ustach plus zgaga. Oby tylko na tym się skończyło :D

Gratuluję wszystkim pomyslnych wieści i trzymam kciuki za wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 10:59

natki89, Gosiak, be_aduska, helagazela, Morwa, Mama-Ali, FreshMm, izalika, Krokodylica, Inez87, Raven lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie wczoraj dopadła migrena. Myślę że to przez dość intensywny weekend (w sobotę byłam na koncercie a w niedzielę na weselu). W każdym razie teraz wesoło nie jest. Wcześniej pomagała mi Solpadeina ale wiadomo że teraz nie mogę. A Paracetamol to przy migrenie jest jak placebo. Nacieram skronie Amolem, leżę w ciemnym pokoju, co jakiś czas moczę nogi w ciepłej wodzie ale ulga jest tylko chwilowa. Jeśli któraś z Was ma jakieś sposoby na migrenę w ciąży to jak może to niech się podzieli.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia 90 wrote:
    Trzeba się trochę rozkręcić, otóż słyszałam, że odczyn moczu w okolicach 14 tygodnia mówi o płci, także pobawmy się ,macie które mają już dzieci , zobaczcie jaki u was był odczyn w okolicach tego tygodnia ☺ podobno do 6 dziewczynka, powyżej chłopiec. Ja muszy swoje poszukać tak z ciekawości ☺

No to u mnie cieżko wynieść wnioski - przez całą ciąże 6, mam chłopca :)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia 90 wrote:
    Słyszałam o tym ale nie pamiętam jak to się bada

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przepraszam że tak się wcinam w wątek ale mam do sprzedania książki które bardzo przydały mi się na takim etapie ciąży na któreym teraz Wy jesteście.

https://www.olx.pl/oferta/twoja-ciaza-tydzien-po-tygodniu-lesley-regan-CID751-IDmFQSU.html
    https://www.olx.pl/oferta/w-oczekiwaniu-na-dziecko-CID751-IDmFORs.html

Gdyby któraś z Was była zainteresowana to jestem na wątku ogólnym "Podwójne i potrójne szczęście"

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ