Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt i 3-mam kciuki za dzisiejsze
Dzisiaj od rana miałam bliski kontakt z ceramiką i nadal mnie ciągnie.
Wczoraj miałam śmieszną sytuację w przedszkolu. Jadę odebrać mojego 5-latniego syna, a jego wychowawczyni taka uradowana od progu się pyta czy to prawda, że Wojtuś będzie miał niedługo siostrę... Musiałam tłumaczyć Pani, że owszem jestem w ciąży, ale płci jeszcze nie znam.aś., izalika, helagazela lubią tę wiadomość
-
Patrycja, ja myślę, że mnie z 2 tyg wcześniej potna, ale milo, że mamy ten sam termin
ja się jeszcze na L4 nie wybieram. W poprzedniej ciąży pracowałam do 12 tyg, w tej bym chciała dłużej o ile atrakcje z pierwszego trymestru mi przejdą. Tragicznie znioslam to siedzenie w domu i teraz jak najdłużej chce być "wśród ludzi"
Patrycja27 lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg: 94? 93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Aenu wrote:Stresuje się bo zniknął mi objaw twardych,bolacych piersi
miałam go od początku maja... teraz tylko delikatnie je czuje przy dotyku.
Mam tak samo... Dobrze,że mam dzisiaj wizytę bo już czarne myśli mam. -
Ja mam wizytę kontrolną 9 czerwca, mam nadzieję że dostanę zaświadczenie dla pracodawcy. Liczę że może będę mieć usg - choć pani dr powiedziała że niekoniecznie jest taka potrzeba
Na wynikach krwi wyszły mi obniżone limfocyty
Czekam tylko z utęsknieniem do urlopu na boże ciało, a potem w połowie lipca i mam nadzieje że będzie dobrze.
Heh, dziś i wczoraj też miałam urlop, bo praca nieco mnie męczy... Dobrze że mam ten urlop . -
Maruder wrote:Ja mam wizytę kontrolną 9 czerwca, mam nadzieję że dostanę zaświadczenie dla pracodawcy. Liczę że może będę mieć usg - choć pani dr powiedziała że niekoniecznie jest taka potrzeba
Na wynikach krwi wyszły mi obniżone limfocyty
Czekam tylko z utęsknieniem do urlopu na boże ciało, a potem w połowie lipca i mam nadzieje że będzie dobrze.
Heh, dziś i wczoraj też miałam urlop, bo praca nieco mnie męczy... Dobrze że mam ten urlop .
ja się właśnie zastanawiam czy nie wziąć l4 na tydzień od ginki. Ledwo wyrabiam w pracy.
Wczoraj wróciłam to musiałam się położyć, co mi się nie zdarza zbyt często. Dobrze, że mąż był w domu i się synem zajął. -
Koniczyka wrote:Ja mam dopiero na 14:30 i już nie wiem co ze sobą zrobić....chyba jajeczniczkę sobie walnę
Nie chciałam polubić tylko zacytowaćja wizytę mam między 18 a 19tą u też nie wiem co ze sobą zrobić. Jestem w pracy, ale nie potrafię się na niczym innym skupić. Tak strasznie się stresuje.
-
Dzień dobry
Ja zaliczyłam juz rzyganko po myciu zębów i czekam czy się przyjmie śniadanie
Czuje się podziebiona wiec leżę i pakuje w siebie miód i cytryne
Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!! -
Trzeba się trochę rozkręcić, otóż słyszałam, że odczyn moczu w okolicach 14 tygodnia mówi o płci, także pobawmy się ,macie które mają już dzieci , zobaczcie jaki u was był odczyn w okolicach tego tygodnia ☺ podobno do 6 dziewczynka, powyżej chłopiec. Ja muszy swoje poszukać tak z ciekawości ☺
-
Dzień dobry
Chciałam dodać otuchy wszystkim kobietkom, którym nagle zniknęły objawy. Do soboty miałam naprawdę nabrzmiałe, wrażliwe piersi, mdłości nie pozwalały mi jeść, byłam ciągle senna... W niedzielę zaczęło wszystko znikać a wczoraj nie cułam się jakbym była w ciąży. Do tego schudłam od początku 2,5 kg co mnie początkowo nie martwiło ale wczoraj juz zaczęło. W niedzielę i wczoraj nie mogłam się załatwić i koło 23 poszłam do toalety i probowałam na siłę. Oczywiście pojawił się delikatnie zaróżowiony śluz. Nie mogłam zasnąć ze stresu. Rano było jeszcze trochę różowego śluzu. Zdecydowałam że pojadę na IP do szpitala. I to była dobra decyzja
Lekarz mnie dokładnie zbadał i pokazał bijące serduszkoDzidziuś ma 1,73 cm co odpowiada dok ładnie 8t+1. Krwiak się wchłonął. Lekarz nie zauważył żadnych niepokojących zmian
Mówił, że zniknięcie objawów też jest normalne
Bardzo jestem zadowolona z lekarza, bo myślałam że potraktuje mnie jak wariatkę. Jednak mówił, że rozumie moje zdenerwowanie bo to pierwsza ciąża (ale każda następna będzie mnie tak samo odchodziła
) i każdą taką sytuację trzeba wyjaśnić dla spokoju mamy i rosnącej Fasoleczki
Zatem spokojnie czekam do wizyty 13.06kate88:), Karmelova, alexast, Didi_85, be_aduska, Helka891, FreshMm, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość
-
Witam się.
Oficjalnie proszę o zapisanie do listy. Wczoraj widziałam serduszko ❤
Mam 29 lat, córeczkę, która ma 2lata i 4 miesiace. W Marcu Mialam a puste jajo, dlatego teraz bardzo się denerwowałam.
Ciąża młodsza o 5 dni. Fasolka ma 4,7 mm
Wczoraj na wizycie prywatnej założono mi kartę ciąży. Dziś idę do mojej na NFZ.
Mam mdłości i niesmak w ustach plus zgaga. Oby tylko na tym się skończyło
Gratuluję wszystkim pomyslnych wieści i trzymam kciuki za wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 10:59
natki89, Gosiak, be_aduska, helagazela, Morwa, Mama-Ali, FreshMm, izalika, Krokodylica, Inez87, Raven lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Dziewczyny a mnie wczoraj dopadła migrena. Myślę że to przez dość intensywny weekend (w sobotę byłam na koncercie a w niedzielę na weselu). W każdym razie teraz wesoło nie jest. Wcześniej pomagała mi Solpadeina ale wiadomo że teraz nie mogę. A Paracetamol to przy migrenie jest jak placebo. Nacieram skronie Amolem, leżę w ciemnym pokoju, co jakiś czas moczę nogi w ciepłej wodzie ale ulga jest tylko chwilowa. Jeśli któraś z Was ma jakieś sposoby na migrenę w ciąży to jak może to niech się podzieli.
[/url]
-
justysia 90 wrote:Trzeba się trochę rozkręcić, otóż słyszałam, że odczyn moczu w okolicach 14 tygodnia mówi o płci, także pobawmy się ,macie które mają już dzieci , zobaczcie jaki u was był odczyn w okolicach tego tygodnia ☺ podobno do 6 dziewczynka, powyżej chłopiec. Ja muszy swoje poszukać tak z ciekawości ☺
No to u mnie cieżko wynieść wnioski - przez całą ciąże 6, mam chłopca -
justysia 90 wrote:Trzeba się trochę rozkręcić, otóż słyszałam, że odczyn moczu w okolicach 14 tygodnia mówi o płci, także pobawmy się ,macie które mają już dzieci , zobaczcie jaki u was był odczyn w okolicach tego tygodnia ☺ podobno do 6 dziewczynka, powyżej chłopiec. Ja muszy swoje poszukać tak z ciekawości ☺2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Cześć dziewczyny, przepraszam że tak się wcinam w wątek ale mam do sprzedania książki które bardzo przydały mi się na takim etapie ciąży na któreym teraz Wy jesteście.
https://www.olx.pl/oferta/twoja-ciaza-tydzien-po-tygodniu-lesley-regan-CID751-IDmFQSU.html
https://www.olx.pl/oferta/w-oczekiwaniu-na-dziecko-CID751-IDmFORs.html
Gdyby któraś z Was była zainteresowana to jestem na wątku ogólnym "Podwójne i potrójne szczęście"