Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt i 3-mam kciuki za dzisiejsze :)

Dzisiaj od rana miałam bliski kontakt z ceramiką i nadal mnie ciągnie.

Wczoraj miałam śmieszną sytuację w przedszkolu. Jadę odebrać mojego 5-latniego syna, a jego wychowawczyni taka uradowana od progu się pyta czy to prawda, że Wojtuś będzie miał niedługo siostrę... Musiałam tłumaczyć Pani, że owszem jestem w ciąży, ale płci jeszcze nie znam :)

.aś., izalika, helagazela lubią tę wiadomość

orsnap9.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 8 tygodniu ♡

madzia8lenka, Agness12, emi2016, kate88:), nandelle, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja myślę, że mnie z 2 tyg wcześniej potna, ale milo, że mamy ten sam termin :) ja się jeszcze na L4 nie wybieram. W poprzedniej ciąży pracowałam do 12 tyg, w tej bym chciała dłużej o ile atrakcje z pierwszego trymestru mi przejdą. Tragicznie znioslam to siedzenie w domu i teraz jak najdłużej chce być "wśród ludzi" :)

Patrycja27 lubi tę wiadomość

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?2cs (od 11.2025)

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziś na wizytach <3 :)

alexast lubi tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresuje się bo zniknął mi objaw twardych,bolacych piersi :/ miałam go od początku maja... teraz tylko delikatnie je czuje przy dotyku.

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Stresuje się bo zniknął mi objaw twardych,bolacych piersi :/ miałam go od początku maja... teraz tylko delikatnie je czuje przy dotyku.

Mam tak samo... Dobrze,że mam dzisiaj wizytę bo już czarne myśli mam.

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Mam tak samo... Dobrze,że mam dzisiaj wizytę bo już czarne myśli mam.
    Ja mam dopiero wizytę 12.06

• Maruder Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę kontrolną 9 czerwca, mam nadzieję że dostanę zaświadczenie dla pracodawcy. Liczę że może będę mieć usg - choć pani dr powiedziała że niekoniecznie jest taka potrzeba :(
    Na wynikach krwi wyszły mi obniżone limfocyty :(
    Czekam tylko z utęsknieniem do urlopu na boże ciało, a potem w połowie lipca i mam nadzieje że będzie dobrze.
    Heh, dziś i wczoraj też miałam urlop, bo praca nieco mnie męczy... Dobrze że mam ten urlop .

relgi09kotjuarzp.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Ja mam wizytę kontrolną 9 czerwca, mam nadzieję że dostanę zaświadczenie dla pracodawcy. Liczę że może będę mieć usg - choć pani dr powiedziała że niekoniecznie jest taka potrzeba :(
    Na wynikach krwi wyszły mi obniżone limfocyty :(
    Czekam tylko z utęsknieniem do urlopu na boże ciało, a potem w połowie lipca i mam nadzieje że będzie dobrze.
    Heh, dziś i wczoraj też miałam urlop, bo praca nieco mnie męczy... Dobrze że mam ten urlop .

ja się właśnie zastanawiam czy nie wziąć l4 na tydzień od ginki. Ledwo wyrabiam w pracy.
    Wczoraj wróciłam to musiałam się położyć, co mi się nie zdarza zbyt często. Dobrze, że mąż był w domu i się synem zajął.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj ! :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero na 14:30 i już nie wiem co ze sobą zrobić....chyba jajeczniczkę sobie walnę :)

h44eskjo413gi85k.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    Ja mam dopiero na 14:30 i już nie wiem co ze sobą zrobić....chyba jajeczniczkę sobie walnę :)

Nie chciałam polubić tylko zacytować:) ja wizytę mam między 18 a 19tą u też nie wiem co ze sobą zrobić. Jestem w pracy, ale nie potrafię się na niczym innym skupić. Tak strasznie się stresuje.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja zaliczyłam juz rzyganko po myciu zębów i czekam czy się przyjmie śniadanie ;) :D
    Czuje się podziebiona wiec leżę i pakuje w siebie miód i cytryne ;)
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!! :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się trochę rozkręcić, otóż słyszałam, że odczyn moczu w okolicach 14 tygodnia mówi o płci, także pobawmy się ,macie które mają już dzieci , zobaczcie jaki u was był odczyn w okolicach tego tygodnia ☺ podobno do 6 dziewczynka, powyżej chłopiec. Ja muszy swoje poszukać tak z ciekawości ☺

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• natki89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Chciałam dodać otuchy wszystkim kobietkom, którym nagle zniknęły objawy. Do soboty miałam naprawdę nabrzmiałe, wrażliwe piersi, mdłości nie pozwalały mi jeść, byłam ciągle senna... W niedzielę zaczęło wszystko znikać a wczoraj nie cułam się jakbym była w ciąży. Do tego schudłam od początku 2,5 kg co mnie początkowo nie martwiło ale wczoraj juz zaczęło. W niedzielę i wczoraj nie mogłam się załatwić i koło 23 poszłam do toalety i probowałam na siłę. Oczywiście pojawił się delikatnie zaróżowiony śluz. Nie mogłam zasnąć ze stresu. Rano było jeszcze trochę różowego śluzu. Zdecydowałam że pojadę na IP do szpitala. I to była dobra decyzja :)

Lekarz mnie dokładnie zbadał i pokazał bijące serduszko <3 Dzidziuś ma 1,73 cm co odpowiada dok ładnie 8t+1. Krwiak się wchłonął. Lekarz nie zauważył żadnych niepokojących zmian :) Mówił, że zniknięcie objawów też jest normalne :) Bardzo jestem zadowolona z lekarza, bo myślałam że potraktuje mnie jak wariatkę. Jednak mówił, że rozumie moje zdenerwowanie bo to pierwsza ciąża (ale każda następna będzie mnie tak samo odchodziła :) ) i każdą taką sytuację trzeba wyjaśnić dla spokoju mamy i rosnącej Fasoleczki <3

Zatem spokojnie czekam do wizyty 13.06 :)

kate88:), Karmelova, alexast, Didi_85, be_aduska, Helka891, FreshMm, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Oficjalnie proszę o zapisanie do listy. Wczoraj widziałam serduszko ❤
    Mam 29 lat, córeczkę, która ma 2lata i 4 miesiace. W Marcu Mialam a puste jajo, dlatego teraz bardzo się denerwowałam.
    Ciąża młodsza o 5 dni. Fasolka ma 4,7 mm
    Wczoraj na wizycie prywatnej założono mi kartę ciąży. Dziś idę do mojej na NFZ.
    Mam mdłości i niesmak w ustach plus zgaga. Oby tylko na tym się skończyło :D

Gratuluję wszystkim pomyslnych wieści i trzymam kciuki za wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 10:59

natki89, Gosiak, be_aduska, helagazela, Morwa, Mama-Ali, FreshMm, izalika, Krokodylica, Inez87, Raven lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie wczoraj dopadła migrena. Myślę że to przez dość intensywny weekend (w sobotę byłam na koncercie a w niedzielę na weselu). W każdym razie teraz wesoło nie jest. Wcześniej pomagała mi Solpadeina ale wiadomo że teraz nie mogę. A Paracetamol to przy migrenie jest jak placebo. Nacieram skronie Amolem, leżę w ciemnym pokoju, co jakiś czas moczę nogi w ciepłej wodzie ale ulga jest tylko chwilowa. Jeśli któraś z Was ma jakieś sposoby na migrenę w ciąży to jak może to niech się podzieli.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia 90 wrote:
    Trzeba się trochę rozkręcić, otóż słyszałam, że odczyn moczu w okolicach 14 tygodnia mówi o płci, także pobawmy się ,macie które mają już dzieci , zobaczcie jaki u was był odczyn w okolicach tego tygodnia ☺ podobno do 6 dziewczynka, powyżej chłopiec. Ja muszy swoje poszukać tak z ciekawości ☺

No to u mnie cieżko wynieść wnioski - przez całą ciąże 6, mam chłopca :)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia 90 wrote:
    Słyszałam o tym ale nie pamiętam jak to się bada

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przepraszam że tak się wcinam w wątek ale mam do sprzedania książki które bardzo przydały mi się na takim etapie ciąży na któreym teraz Wy jesteście.

https://www.olx.pl/oferta/twoja-ciaza-tydzien-po-tygodniu-lesley-regan-CID751-IDmFQSU.html
    https://www.olx.pl/oferta/w-oczekiwaniu-na-dziecko-CID751-IDmFORs.html

Gdyby któraś z Was była zainteresowana to jestem na wątku ogólnym "Podwójne i potrójne szczęście"

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ