X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • K01 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzis wizytujące :)
    i witam nowe dziewczyny na forum :)

ja wizytuje w czwartek - i własciwie nawet się nie stresuję - jutro ide na pobranie krwi na kolejne juz ciązowe badania

alexast lubi tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Halinova Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co sadzicie o farbowaniu wlosow w pierwszym trymestrze (8t2d). Macie moze jakies opinie od swoich ginekologòw?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Robisz jakies specjalne badania genetyczne ? Czy nazywasz to badaniami prenatalnymi:)?
    Usg genetyczne to przesiewowe badanie prenatalne pierwszego trymestru. Więc dwojako możesz mówić ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 10 bądź 11 tygodniu ciąży ;) jak kto woli :D Aaaaa jest moc :D
    Wczoraj o ciąży dowiedzieli się rodzice męża , płakali ze szczęścia :D teściowa głaskała moje sadełko /ciąże spozywczą, bo z emocji albo z niewiedzy nie wiedziała ,że dziedzic siedzi obecnie nieco niżej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 13:53

alexast, Karmelova, helagazela, Lovilovi, kate88:), Bella93, ktosiowa, izalika, natki89, Krokodylica, emi2016, Andzia87, Inez87, Raven lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Witam się w 10 bądź 11 tygodniu ciąży ;) jak kto woli :D Aaaaa jest moc :D
    Wczoraj o ciąży dowiedzieli się rodzice męża , płakali ze szczęścia :D teściowa głaskała moje sadełko /ciąże spozywczą, bo z emocji albo z niewiedzy nie wiedziała ,że dziecic siedzi obecnie nieco niżej :D

Super Morwa, gratuluję takiej reakcji. Mnie takie piękne reakcje ze strony teściów ominęły.
    Na szczęście moja rodzina nadrabia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 12:46

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinova wrote:
    Dziewczyny, co sadzicie o farbowaniu wlosow w pierwszym trymestrze (8t2d). Macie moze jakies opinie od swoich ginekologòw?

Mi gin mowil zeby wstrzymac sie w 1 trymestrze ;) wiec czekam ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Usg genetyczne to przesiewowe badanie prenatalne pierwszego trymestru. Więc dwojako możesz mówić ;)

Właśnie tak myślałam ;) hehe ;)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włosy farbowalam przed terminem @.

Morwa - mimo wszystko reakcja teściowej bardzo miła :)

My dziś z Tz cały dzień biegamy, z rana byliśmy na badaniach, później o 18 jeszcze Tz ma badania psychologiczne. Jeszcze w między czasie moja wizyta, o 15.. Tz będzie dziś ze mną :D A teraz przesadzamy kwiatki :)

• Nadin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowałam naturalna farba bez amoniaku i ppd z Joanny seria organic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 13:23

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Super Morwa, gratuluję takiej reakcji. Mnie takie piękne reakcje ze strony teściów ominęły.
    Na szczęście moja rodzina nadrabia :)
    U mnie tak samo jak u Morwy, za to moi nie wiedzą i szybko się nie dowiedzą ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się witam w 9 tygodniu :D
    Wizyta za 2 dni i 4 h! W końcu!

s1985, Girl25, natki89, emi2016, kate88:), Raven lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:

tylko pozazdrościć teściów.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teściowa co z nami rozmawia to pyta się jak się czuje i na koniec rozmowy że mam uważać na ich wnuka :) bardzo milo. Ale u nas to już takie wyczekane bo w kwietniu minęło nam 3 lata po ślubie więc zdaniem rodziców i teściów już dawno czas na pierwsze dziecko

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę teściów.
    U nas co prawda czekają na kolejnego wnuka/wnuczkę ( jak byłby chłopak to pewnie będzie szał), ale nie mamy za dobrych relacji, wiec wiem, ze jeśli nawet będzie jakas miła reakcja to bardziej że tak należy.

Ja najchętniej w ogóle bym im nie mówiła, ale mężu juz sie wkurza ze moja mama się dowiedziała a on nie moze powiedziec. Wywalczyłam czas do kolejnego tygodnia, do nastepnej wizyty, wtedy bedzie 12 tydzien, wiec niech juz powie jak musi...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teściowie nie mają żadnych wnuków. Na swoje pierwsze dziecko a zarazem na mojego męża czekali 5 lat , na pierwszego wnuka czekają podobną ilość czasu , dlatego też taka a nie inną reakcja :p Na codzień nie są idealni, ciężko się z nimi zgodzić w wielu kwestiach. Moja mama dowie się później ,dlatego ,że teraz ma ważniejsze sprawy na głowie , szykuje się do operacji ,która mam nadzieję się odbędzie i wszystko pójdzie tak jak należy. Jak się wszystko unormuje to jej powiemy :) Dla niej to będzie trzeci wnuk. Ma wnuka i wnuczkę, więc niekoniecznie będzie skakać z zachwytu, ale napewno się ucieszy i wiele nam pomoże w przyszłości , bo jest kochana :)

Marzycielka111192, helagazela lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Właśnie odebrałam wyniki moczu i mam napisane że są w nim liczne bakterie. Mam się bać? Nic nie czuję... Nic nie piecze i nie boli, ale w necie czytam, że to niebezpieczne...miała tak któraś z Was? W czwartek do ginekologa, może to te dwa dni poczekać?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Dlaczego się nie dowiedzą szybko ? Jesteś z nimi poklocona ? Oczywiście nie odpowiadaj jeśli nie masz ochoty .

Dziś zapisałam się do lekarza na NFZ u mnie w mieście żeby mieć w razie W lekarza prowadzącego w naszym szpitalu tylko prawdopodobnie pierwsza wizyta będzie tydzień po wizycie u prywatnego (19 lipca - NFZ a 12/13 prywatnie ) i pewnie i tu i tu będzie usg i zastanawiam się czy to dziecku nie zaszkodzi

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Dlaczego się nie dowiedzą szybko ? Jesteś z nimi poklocona ? Oczywiście nie odpowiadaj jeśli nie masz ochoty .

Dziś zapisałam się do lekarza na NFZ u mnie w mieście żeby mieć w razie W lekarza prowadzącego w naszym szpitalu tylko prawdopodobnie pierwsza wizyta będzie tydzień po wizycie u prywatnego (19 lipca - NFZ a 12/13 prywatnie ) i pewnie i tu i tu będzie usg i zastanawiam się czy to dziecku nie zaszkodzi
    Bo moi rodzice twierdzą że dwójka powinna mi wystarczyć, tylko moja mama zapomniała że sama ma czwórkę ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Bo moi rodzice twierdzą że dwójka powinna mi wystarczyć, tylko moja mama zapomniała że sama ma czwórkę ;/
    Ech ale co ich to obchodzi ? Ty ich wychowujesz i Ty na nich będziesz lożyć a nie oni..... współczuję rodziców. ...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Hej kochane. Właśnie odebrałam wyniki moczu i mam napisane że są w nim liczne bakterie. Mam się bać? Nic nie czuję... Nic nie piecze i nie boli, ale w necie czytam, że to niebezpieczne...miała tak któraś z Was? W czwartek do ginekologa, może to te dwa dni poczekać?
    Najlepiej powtórzyć badanie, bo jak wyszły liczne, to prawdopodobnie próbka była zanieczyszczona z powodu złego przygotowania do badania ;) Należy pamiętać przed siusianiem o podmyciu się i pobraniu moczu ze środkowego strumienia.
    No i pytanie, jak wyglądają inne parametry w badaniu moczu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 16:05

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ