Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • K01 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzis wizytujące :)
    i witam nowe dziewczyny na forum :)

ja wizytuje w czwartek - i własciwie nawet się nie stresuję - jutro ide na pobranie krwi na kolejne juz ciązowe badania

alexast lubi tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Halinova Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co sadzicie o farbowaniu wlosow w pierwszym trymestrze (8t2d). Macie moze jakies opinie od swoich ginekologòw?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Robisz jakies specjalne badania genetyczne ? Czy nazywasz to badaniami prenatalnymi:)?
    Usg genetyczne to przesiewowe badanie prenatalne pierwszego trymestru. Więc dwojako możesz mówić ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 10 bądź 11 tygodniu ciąży ;) jak kto woli :D Aaaaa jest moc :D
    Wczoraj o ciąży dowiedzieli się rodzice męża , płakali ze szczęścia :D teściowa głaskała moje sadełko /ciąże spozywczą, bo z emocji albo z niewiedzy nie wiedziała ,że dziedzic siedzi obecnie nieco niżej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 13:53

alexast, Karmelova, helagazela, Lovilovi, kate88:), Bella93, ktosiowa, izalika, natki89, Krokodylica, emi2016, Andzia87, Inez87, Raven lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Witam się w 10 bądź 11 tygodniu ciąży ;) jak kto woli :D Aaaaa jest moc :D
    Wczoraj o ciąży dowiedzieli się rodzice męża , płakali ze szczęścia :D teściowa głaskała moje sadełko /ciąże spozywczą, bo z emocji albo z niewiedzy nie wiedziała ,że dziecic siedzi obecnie nieco niżej :D

Super Morwa, gratuluję takiej reakcji. Mnie takie piękne reakcje ze strony teściów ominęły.
    Na szczęście moja rodzina nadrabia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 12:46

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halinova wrote:
    Dziewczyny, co sadzicie o farbowaniu wlosow w pierwszym trymestrze (8t2d). Macie moze jakies opinie od swoich ginekologòw?

Mi gin mowil zeby wstrzymac sie w 1 trymestrze ;) wiec czekam ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Usg genetyczne to przesiewowe badanie prenatalne pierwszego trymestru. Więc dwojako możesz mówić ;)

Właśnie tak myślałam ;) hehe ;)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włosy farbowalam przed terminem @.

Morwa - mimo wszystko reakcja teściowej bardzo miła :)

My dziś z Tz cały dzień biegamy, z rana byliśmy na badaniach, później o 18 jeszcze Tz ma badania psychologiczne. Jeszcze w między czasie moja wizyta, o 15.. Tz będzie dziś ze mną :D A teraz przesadzamy kwiatki :)

• Nadin Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowałam naturalna farba bez amoniaku i ppd z Joanny seria organic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 13:23

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Super Morwa, gratuluję takiej reakcji. Mnie takie piękne reakcje ze strony teściów ominęły.
    Na szczęście moja rodzina nadrabia :)
    U mnie tak samo jak u Morwy, za to moi nie wiedzą i szybko się nie dowiedzą ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się witam w 9 tygodniu :D
    Wizyta za 2 dni i 4 h! W końcu!

s1985, Girl25, natki89, emi2016, kate88:), Raven lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:

tylko pozazdrościć teściów.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teściowa co z nami rozmawia to pyta się jak się czuje i na koniec rozmowy że mam uważać na ich wnuka :) bardzo milo. Ale u nas to już takie wyczekane bo w kwietniu minęło nam 3 lata po ślubie więc zdaniem rodziców i teściów już dawno czas na pierwsze dziecko

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę teściów.
    U nas co prawda czekają na kolejnego wnuka/wnuczkę ( jak byłby chłopak to pewnie będzie szał), ale nie mamy za dobrych relacji, wiec wiem, ze jeśli nawet będzie jakas miła reakcja to bardziej że tak należy.

Ja najchętniej w ogóle bym im nie mówiła, ale mężu juz sie wkurza ze moja mama się dowiedziała a on nie moze powiedziec. Wywalczyłam czas do kolejnego tygodnia, do nastepnej wizyty, wtedy bedzie 12 tydzien, wiec niech juz powie jak musi...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teściowie nie mają żadnych wnuków. Na swoje pierwsze dziecko a zarazem na mojego męża czekali 5 lat , na pierwszego wnuka czekają podobną ilość czasu , dlatego też taka a nie inną reakcja :p Na codzień nie są idealni, ciężko się z nimi zgodzić w wielu kwestiach. Moja mama dowie się później ,dlatego ,że teraz ma ważniejsze sprawy na głowie , szykuje się do operacji ,która mam nadzieję się odbędzie i wszystko pójdzie tak jak należy. Jak się wszystko unormuje to jej powiemy :) Dla niej to będzie trzeci wnuk. Ma wnuka i wnuczkę, więc niekoniecznie będzie skakać z zachwytu, ale napewno się ucieszy i wiele nam pomoże w przyszłości , bo jest kochana :)

Marzycielka111192, helagazela lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Właśnie odebrałam wyniki moczu i mam napisane że są w nim liczne bakterie. Mam się bać? Nic nie czuję... Nic nie piecze i nie boli, ale w necie czytam, że to niebezpieczne...miała tak któraś z Was? W czwartek do ginekologa, może to te dwa dni poczekać?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Dlaczego się nie dowiedzą szybko ? Jesteś z nimi poklocona ? Oczywiście nie odpowiadaj jeśli nie masz ochoty .

Dziś zapisałam się do lekarza na NFZ u mnie w mieście żeby mieć w razie W lekarza prowadzącego w naszym szpitalu tylko prawdopodobnie pierwsza wizyta będzie tydzień po wizycie u prywatnego (19 lipca - NFZ a 12/13 prywatnie ) i pewnie i tu i tu będzie usg i zastanawiam się czy to dziecku nie zaszkodzi

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Dlaczego się nie dowiedzą szybko ? Jesteś z nimi poklocona ? Oczywiście nie odpowiadaj jeśli nie masz ochoty .

Dziś zapisałam się do lekarza na NFZ u mnie w mieście żeby mieć w razie W lekarza prowadzącego w naszym szpitalu tylko prawdopodobnie pierwsza wizyta będzie tydzień po wizycie u prywatnego (19 lipca - NFZ a 12/13 prywatnie ) i pewnie i tu i tu będzie usg i zastanawiam się czy to dziecku nie zaszkodzi
    Bo moi rodzice twierdzą że dwójka powinna mi wystarczyć, tylko moja mama zapomniała że sama ma czwórkę ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Bo moi rodzice twierdzą że dwójka powinna mi wystarczyć, tylko moja mama zapomniała że sama ma czwórkę ;/
    Ech ale co ich to obchodzi ? Ty ich wychowujesz i Ty na nich będziesz lożyć a nie oni..... współczuję rodziców. ...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Hej kochane. Właśnie odebrałam wyniki moczu i mam napisane że są w nim liczne bakterie. Mam się bać? Nic nie czuję... Nic nie piecze i nie boli, ale w necie czytam, że to niebezpieczne...miała tak któraś z Was? W czwartek do ginekologa, może to te dwa dni poczekać?
    Najlepiej powtórzyć badanie, bo jak wyszły liczne, to prawdopodobnie próbka była zanieczyszczona z powodu złego przygotowania do badania ;) Należy pamiętać przed siusianiem o podmyciu się i pobraniu moczu ze środkowego strumienia.
    No i pytanie, jak wyglądają inne parametry w badaniu moczu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 16:05

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ