X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Krokodylica wiem, że w takich przypadkach przepisują też doraźnie metoclopramid może zapytaj lekarza o ten lek.

Jedyne co gin chce mi przepisać to torecan.
    A jak nie działa to do szpitala na kroplowki. :/
    Ale ja już to przerabialam w 1 ciąży i nie chcę do szpitala.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mój ginekolog przyjmuje tylko prywatnie, na codzień pracuje w szpitalu. Prywatnie przyjmuje w poniedziałek, wtorek i piątek.. jakoś między 15 a 18 , a jak trzeba to i dłużej. Nie muszę zapisywać się do niego na wizytę, bo i tak zawsze mnie przyjmie ;) ja wiem ,że on zawsze przychodzi wcześniej ,więc ja wpadam tam np punkt 15 i nigdy nikogo nie ma. A jak wychodzę z gabinetu to poczekalnia pełna :p tyle mam szczęścia :) ja chodzę zawsze w poniedziałki , największe tłoki są w piątek ;)

Moja doktorka też tak przyjmuje :D
    I też zawsze jestem wcześniej żeby zająć kolejkę.. zawsze wchodzę pierwsza bądź ewentualnie druga :) Nie muszę się zapisywać na wizyty, jest to plus dla mnie. No i za wizytę place 70 zł (wcześniej płaciłam 50zl) więc następny plus :)

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Moja doktorka też tak przyjmuje :D
    I też zawsze jestem wcześniej żeby zająć kolejkę.. zawsze wchodzę pierwsza bądź ewentualnie druga :) Nie muszę się zapisywać na wizyty, jest to plus dla mnie. No i za wizytę place 70 zł (wcześniej płaciłam 50zl) więc następny plus :)
    Taniocha tez tak chcę, albo nie bo bym chodziła o wiele częściej :p
    Mój bierze różnie ,zależy co robimy. Pierwsza wizyta 140 , na tej w poniedziałek wziął 100 zł , ale zaznaczył ,że jak wpadnę po zwolnienie i juz po prenatalnych (bedzie to kilka dni po) to on sobie wszystko zanotuje, mi wypisze przedłużenie zwolnienia, a za wizytę nic nie weźmie. Także jest człowiekiem :p

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to mojemu płacę 160 za wizytę :/ ale jestem meeeega zadowolona :D i tak bym go nie zamienila na żadnego innego :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy samochodem , na drodze wyboje. Mówię do męża ,aby jechał ostrożniej i wolniej bo mnie brzuch kłuje, a on na to :

"Ten nasz dzieć to nerwowy już od pierwszych chwil. Od samego początku wkurza go stan polskich dróg, ja tam mu się nie dziwię, że tak na to reaguje. Kto normalny by się nie wkurzył jadąc po takim czymś?"

smiech.gif

kate88:), Inez87, Krokodylica, izalika, Raven, Żabulka30, Lovilovi, be_aduska, alexast, Aenu, wronka, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K01 wrote:
    ja co prawda tylko na podstawie TSh i FT4 miałam przez endo na poczatku ciazy przepisany Euthyrox 25 - teraz mi pieknie spadlo TSh po niecałych 3 tygodniach stosowanie wiec w piatek kontrola u endo i zobacze co dalej z tym zrobi :)

Gin nie kazał Ci do endo iść? a chodzisz na NFZ czy prywatnie? ja prywatnie wiec dostalam info od razu ze do endo sie umowic mam. Moze na NFZ gin sam kontroluje TSH ze wzgledu na dlugie kolejki do specjalistow
    Ja leżę w szpitalu więc obsługują mnie na NFZ

7b0f9c1e19.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też drogo, 180zł każda wizyta, ale raz na miesiąc, więc da się przeżyć. No i jak mówię perfekt klasa, zero kolejek, ekstra sprzęt, przekochana pani doktor, więc nie miałam serca jest zmienić pomimo bolesnej ceny wizyty.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Wizyta jutro o 18:30... Nieco ponad 24godziny^^ ktoś jeszcze jutro ogląda malucha?
    I ja! W końcu wizyta serduszkową! Wizytę mam na 18:15, ale obstawiam, ze wejdę koło 19.

pietruszkanatki, Krokodylica, Morwa, kate88:) lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na nfz, już wcześniej chodziłam prywatnie i nic mi to nie dało,teraz tą kasę wolę na dzieciaki wydać

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    I ja! W końcu wizyta serduszkową! Wizytę mam na 18:15, ale obstawiam, ze wejdę koło 19.
    No to mniej więcej o tej samej porze :D będę czekała na wieści :)

Ja płacę 170zł i kolei są. Nawet jak chodziłam do niesamowicie wyposażonego i nowoczesnego gabinetu były i to nawet większe, a tam wizyta to już w ogóle! 200-250 zł... Niestety, jak lekarz jest dobry ale też chce przyjąć dużo kobiet ( nie oceniam czy dla kasy czy z poczucia obowiązku) o czasem nawet jak się kupę kasy płaci to się czeka...

ktosiowa lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na NFZ do 42 tyg nie chciała baba zwolnienia wypisać...... nie wiem na co liczyła. Od 3 miesiąca chodziłam po zwolnienie prywatnie, płaciłam 120 zł (bez usg). Teraz stwierdziłam, że będę o tyle mądrzejsza, że wybiorę prywatnie gabinet z USG u ordynatora szpitala w których chce rodzić. Ostatnio zapłaciłam 140 zł. Chciałabym podjąć próbę porodu naturalnego po cc, więc wtyki się przydadzą. A na NFZ chodzę po skierowania na badania, bo po co mam płacić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 21:32

s1985 lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I polecam od razu kupić 10 pojemniczków na mocz :D żeby potem nie latać wieczór przed badaniem po aptekach xD

s1985, Krokodylica lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam że moja najlepsza koleżanka też jest w ciąży, też rodzi w styczniu,jej miś gumiś już ma 3 cm jestem przeszczęśliwa,ona trzyma za mnie kciuki żebym donosiła a ja żeby urodziła dziewczynkę;-)

.aś., Angela*, Morwa, emerald_m, alexast, FreshMm, Krokodylica, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jutro 9 tydzień zaczynam :)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 11 tygodniu :)

Marzycielka111192, madzia8lenka, Lovilovi, Aenu, kate88:), pietruszkanatki, Krokodylica, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i trzymam kciuki za wizyty,ja dziś dzień relaksu idę na Paznokcie:-D

Krokodylica lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) ja tylko Was podczytuje bo cale dnie pracuje i nie mam nawet czasu cos napisać. Wieczorem padam na pysk. Chyba już powoli w pracy muszę mówić że jestem w ciąży bo mnie zajadą :(
    Miłego dnia! :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Za wizytujące trzymam kciuki

u mnie w pracy już wszyscy wiedzą. Kierownik wie już od 2 czy 3 tyg.
    Mdłości mi odpuściły, tylko jeszcze słaba jestem. Spać bym spała 24h.
    Ja w pierwszej ciąży chodziłam do ginki 2 ona przyjmuje od wtorku do piątku od 15 do oporu i bierze 50zł z usg czy bez, płaci się 50zł. Kolejki masakryczne obojętnie kiedy się nie przyjdzie. Teraz chodzę do ginki 1 bo pracuje w naszym szpitalu ona bierze 100-150zł. Ginka 1 jest chyba w moim wieku i świetnie się mną zajęła w styczniu jak obumarła mi ciąża. Wiem też że orydnator szpitala (cham jak ich mało) bardzo ją ceni. Liczę na to, że jak zobaczą w szpitalu, że prowadzi mnie ginka 1 to potraktują mnie inaczej niż za pierwszym razem. Moim marzeniem jest umówienie się z nią tak, żeby to ona zrobiła mi CC. No ale zobaczymy.
    Po CC z synem ordynator zafundował mi taką jazdę, że nigdy więcej nie pozwolę mu się dotknąć. Nie chce żeby się mną zajmował. Jego powinni już dawno wyrzucić.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę nq nfz. I jestem zadowolona ;-)

• K01 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze prywatnie ale mam pakiet wykupiony wiec place 50 zl miesiecznie za wlasciwie nieograniczona ilosc wizyt, usg, i wiekszosc badan wiec jestem happy bo jak podliczylam to od grudnia (odkad mam pakiet) na sama ginke i badania okolociazowe wydalabym tyle co przez trzy lata nie zaplace na ubezpieczenie :P

a w mojej przychodni wizyta u gin z usg (a takie mam zawsze) 280-320 zł wiec raczej nie zdecydowalabym sie bez pakietu zdrowotnego

co do NFZ... poszłam się wciasnac do lekarki (tak podpowiedziala babka na recepcji) do kobitki u ktorej juz bylam i zreszta po cp duzo ze mna rozmawiala na wizycie i mowila ze jak cos to przychodzic itp i sie przejechalam bo przyjac mnie nie chciala (ona nie ebdzie asiedziec po godzinach (a jak przyszlam nie bylo nikogo i jak wyszlam dalej nikt nie czekal!) i w gole ona nie ma kiedy wcisnac na wizyty ciążowe skoro najblizszy termin po 16.30 byl w polowie lipca (a dzwonilam w polowie maja!) (nie będę si zwalniać z pracy specjalnie do niej, choc fakt ze pewnie wtedy tez terminy nie duzo wczesniej). Ogólnie się wkurzyłam bo oczywiscie o przepisaniu badan nie ma mowy a jak jeszcze wyszlo w rozmowie ze mam pakiet medyczny to mowi - to po co pani tu przyszla? no myslalam ze ja strzele - a taka w miare spoko sie wydawala ;/

ogolnie jak zwykle ponarzekala tylko na rzad, reformy itp i nawet padlo "radziwil chce abyscie sie teraz leczyly w przychodniach specjalistycznych to zaopraszam do przychodni przyszpitalnej - tam musza dla p[ani znalezc miejsce" ehh no padlam po prostu ;/

Moja prywatna ginka jest co prawda na macierzynskim ale normalnie pracuje w szpitalu wiec jak juz bylam ze skierowaniem od niej po cp w tym spzitalu to juz inaczej mnie traktowali mimo ze teraz jej tam nie ma.

Krokodylica lubi tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ