X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pietruszkanatki my to mamy podobnie z tymi objawami :)
    Ogólnie wczoraj nie był dobry dzień, pierwszy raz przywitałam się z porcelaną i cały dzień mnie mdliło. A dziś nic, piersi w ogóle nie bolą i mimo testu obciążenia glukozą w ogóle nie czuję się jak w ciąży ale serducho bije i USG mówi że w niej jestem więc na pewno tak jest :)
    Czyli u mnie jak na karuzeli, raz tak, raz tak.
    A jak ty się czujesz?

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Właśnie pietruszkanatki my to mamy podobnie z tymi objawami :)
    Ogólnie wczoraj nie był dobry dzień, pierwszy raz przywitałam się z porcelaną i cały dzień mnie mdliło. A dziś nic, piersi w ogóle nie bolą i mimo testu obciążenia glukozą w ogóle nie czuję się jak w ciąży ale serducho bije i USG mówi że w niej jestem więc na pewno tak jest :)
    Czyli u mnie jak na karuzeli, raz tak, raz tak.
    A jak ty się czujesz?
    No właśnie dlatego pytam, bo coś kojarzyłam, że Ty też z tych bezobjawowych :)
    I u mnie właściwie tak, że czasem objawy znikają na tydzień, a potem wracają, ale bardzo słabe. Do tego czasu, a mam początek 11tyg, wymiotowałam tylko raz, przedwczoraj bo za długo nic nie jadłam a potem wody się napiłam. Więc też nic nie czuję i czekam na usg i serducho bijące z utęsknieniem.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • K01 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Krokodylica, gratuluję :)

Ja też już po wizycie. Groszek ma 29 mm i ogólnie to wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serducho bije, są dwie rączki, dwie nóżki i zaczyna się pojawiać móżdżek :)

W każdym razie kamień z serca :)

Następne USG tzw prenatalne mam 29 czerwca czyli muszę czekać całe trzy tygodnie! Nie wiem jak to zniosę ;)

super :)

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny! :)

Też ostatnie dni jem czereśnie i truskawki.
    Z tym, że czereśnie mamy już swoje :) To nie muszę bulic kasy :D

No i truskawki mam od rodziców:) i to z dowozem:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 13:17

Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, drugi raz wymiotowałam. Tym razem po pysznej kaszce z nektarynkami. To dla mnie nowa sytuacja, bo do tej pory nie wymiotowałam. To dziwne, czy pod każdym posiłku wymiotujecie? Czy np w ciągu dnia tylko po jednym? Bo teraz nie wiem, czego się spodziewać. Zjadłam po tym kanapkę z masłem i jest ok. W porę mnie te wymioty wzięły xD

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Super wieści dziewczyny! :)

Też ostatnie dni jem czereśnie i truskawki.
    Z tym, że czereśnie mamy już swoje :) To nie muszę bulic kasy :D

No i truskawki mam od rodziców:) i to z dowozem:D
    Ja swoich miałam dosłownie 8 sztuk na całym drzewie. Drzewo stare i wielkie. Co roku jest na nim ogrom czereśni a w tym roku omroziło kwiaty i Lipton... muszę bulić ;)

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze myślałam jak to jest z tymi zachciankami i że raczej mnie to ominie, do dzisiaj ;) Naszła mnie taka ochota na ogórki kiszone nie do opanowania. Ponieważ strasznie ciężko je kupić wysłałam narzeczonego do miasta obok do Irackiego sklepu i przywiózł polskie ogórki kwaszone całkiem kiepskiej jakości, ale zjadłam pół słoika na raz i smakowały jak chyba jeszcze nigdy w życiu :D

FreshMm, Morwa, Krokodylica, kate88:), wronka, Raven lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam dziś takie na zupkę chińską ale póki co walczę :D

s1985 lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Krokodylica, gratuluję :)

Ja też już po wizycie. Groszek ma 29 mm i ogólnie to wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serducho bije, są dwie rączki, dwie nóżki i zaczyna się pojawiać móżdżek :)

W każdym razie kamień z serca :)

Następne USG tzw prenatalne mam 29 czerwca czyli muszę czekać całe trzy tygodnie! Nie wiem jak to zniosę ;)

Super! Gartulacje! :D 3 tygodnie to nie tak źle :P ja do 28 czerwca 4 tygodnie przerwy mam :P

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz będę miała wizyty co 2 tygodnie :) Tak powiedziała moja doktorka. W sumie cieszę się, bo 3 tygodnie to długo.. a co dopiero 4 tygodnie :D

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja teraz będę miała wizyty co 2 tygodnie :) Tak powiedziała moja doktorka. W sumie cieszę się, bo 3 tygodnie to długo.. a co dopiero 4 tygodnie :D
    Zazdroszczę :D

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova super, gratuluję.
    Też mam wizytę za 3 tygodnie i też to będą prenatalne.

Ale Wam zazdroszczę tych apetytow i smaków. Ych.

• K01 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyty tak jak sobie wymysle ;p - ogolnie miedzy serduszkowa a nastepna mialam miec 4 tygodnie ale ze dla mnie to za dlugo to powiedzialam gince ze przyjde za dwa (a wlasciwie niecale dwa;p) i powiedziala ze ok wiec przynajmniej mniej stresu mam ;p

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Hej dziewczyny, byłam dziś po receptę na luteinę i nie było mojej gin, była jakaś młoda i zaproponowała mi usg. Ja oczywiście na to jak na lato :D
    No ale, nie było jeszcze zbyt dobrze widać zarodka :( Tylko taka migająca plamka - pokazywała mi na monitorze... Pęcherzyk ciążowy ładnie urósł, pytała o poprzedni rozmiar i mówiła że jest dobrze (nie mówiła ile ma a ja nie pytałam, żeby nie porównywać w necie :P), odpowiada 6t 3d, czyli tak jak jest. Jest pęcherzyk żółtkowy i ta malutka plamka, która według niej opowiada 6 t, co też by się zgadzało - bo owulację miałam w 17 dc. Także według niej wygląda wszystko dobrze, zwłaszcza gdy wźmiemy pod uwagę późną owulację, ale ja tak bardzo chciałam zobaczyć zarodek :( Następna wizyta dopiero za 2 tygodnie u mojej gin :(

Hmm, ja dzisiaj 6t2d i liczyłam, że coś będzie... Też mam późne owulacje, ale ja już liczę biorąc pod uwagę owu, bo z OM to 7t2d by było.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa jak moge wejsc na Twoj suwaczek z dzidziusiem? (ten gdzie pokazuje jak wyglada dzidzia w danym tyg.) strasznie mi sie podoba i chcialbym ci go ukrasc :P

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy można dołączyć? Jestem mama prawie szescioletniego chłopczyka i 9 miesiecznej córeczki. właśnie niedawno bo dwa dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży.. martwie się bo to moja trzecia ciaza a dwie poprzednie były rozwiązane cersarką i ostatnia cesarka była niedawno.. mam nadzieję że będę mogła się tu udzielać i łatwiej będzie mi przetrwać ten czas..

Krokodylica, Inez87, Morwa, Aenu, Mama-Ali, kate88:), izalika, FreshMm, Nadin, Patrycja27, Karmelova, helagazela, wronka, .aś., Raven lubią tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Morwa jak moge wejsc na Twoj suwaczek z dzidziusiem? (ten gdzie pokazuje jak wyglada dzidzia w danym tyg.) strasznie mi sie podoba i chcialbym ci go ukrasc :P

https://global.thebump.com/tickers/fetus/info

• Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Witam czy można dołączyć? Jestem mama prawie szescioletniego chłopczyka i 9 miesiecznej córeczki. właśnie niedawno bo dwa dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży.. martwie się bo to moja trzecia ciaza a dwie poprzednie były rozwiązane cersarką i ostatnia cesarka była niedawno.. mam nadzieję że będę mogła się tu udzielać i łatwiej będzie mi przetrwać ten czas..
    Witaj :* który masz obecnie tydzień ciąży , jak możesz to podaj dokładny tydzień i dzień , oraz przewidywaną datę porodu. Łatwiej będzie nam dopisać Cię do listy :) i oczywiście rozgość się :)

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie około 7 tygodnia ciąży tylko u mnie jest taka sytuacja że ciąża jest z zaskoczenia gdyż przesuneła mi się owulacja i zaszłam w ciąże w 32 dniu cyklu:) i długo czekałam na okres bo testy nie wychodziły ani nawet lekarz nic nie widział więc czekałam aż od tygodnia meczyyły mnie mdłości wiec zrobiłam test i wyszedł pozytywny potwierdzony wczoraj badaniem usg... termin wstępnie na 25.01.2018 dziękuje:)

Marzycielka111192, emi2016, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Jestem obecnie około 7 tygodnia ciąży tylko u mnie jest taka sytuacja że ciąża jest z zaskoczenia gdyż przesuneła mi się owulacja i zaszłam w ciąże w 32 dniu cyklu:) i długo czekałam na okres bo testy nie wychodziły ani nawet lekarz nic nie widział więc czekałam aż od tygodnia meczyyły mnie mdłości wiec zrobiłam test i wyszedł pozytywny potwierdzony wczoraj badaniem usg... termin wstępnie na 25.01.2018 dziękuje:)

Witaj :) i gratuluję ;)

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ