X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pietruszkanatki my to mamy podobnie z tymi objawami :)
    Ogólnie wczoraj nie był dobry dzień, pierwszy raz przywitałam się z porcelaną i cały dzień mnie mdliło. A dziś nic, piersi w ogóle nie bolą i mimo testu obciążenia glukozą w ogóle nie czuję się jak w ciąży ale serducho bije i USG mówi że w niej jestem więc na pewno tak jest :)
    Czyli u mnie jak na karuzeli, raz tak, raz tak.
    A jak ty się czujesz?

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Właśnie pietruszkanatki my to mamy podobnie z tymi objawami :)
    Ogólnie wczoraj nie był dobry dzień, pierwszy raz przywitałam się z porcelaną i cały dzień mnie mdliło. A dziś nic, piersi w ogóle nie bolą i mimo testu obciążenia glukozą w ogóle nie czuję się jak w ciąży ale serducho bije i USG mówi że w niej jestem więc na pewno tak jest :)
    Czyli u mnie jak na karuzeli, raz tak, raz tak.
    A jak ty się czujesz?
    No właśnie dlatego pytam, bo coś kojarzyłam, że Ty też z tych bezobjawowych :)
    I u mnie właściwie tak, że czasem objawy znikają na tydzień, a potem wracają, ale bardzo słabe. Do tego czasu, a mam początek 11tyg, wymiotowałam tylko raz, przedwczoraj bo za długo nic nie jadłam a potem wody się napiłam. Więc też nic nie czuję i czekam na usg i serducho bijące z utęsknieniem.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • K01 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Krokodylica, gratuluję :)

Ja też już po wizycie. Groszek ma 29 mm i ogólnie to wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serducho bije, są dwie rączki, dwie nóżki i zaczyna się pojawiać móżdżek :)

W każdym razie kamień z serca :)

Następne USG tzw prenatalne mam 29 czerwca czyli muszę czekać całe trzy tygodnie! Nie wiem jak to zniosę ;)

super :)

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny! :)

Też ostatnie dni jem czereśnie i truskawki.
    Z tym, że czereśnie mamy już swoje :) To nie muszę bulic kasy :D

No i truskawki mam od rodziców:) i to z dowozem:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 13:17

Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, drugi raz wymiotowałam. Tym razem po pysznej kaszce z nektarynkami. To dla mnie nowa sytuacja, bo do tej pory nie wymiotowałam. To dziwne, czy pod każdym posiłku wymiotujecie? Czy np w ciągu dnia tylko po jednym? Bo teraz nie wiem, czego się spodziewać. Zjadłam po tym kanapkę z masłem i jest ok. W porę mnie te wymioty wzięły xD

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Super wieści dziewczyny! :)

Też ostatnie dni jem czereśnie i truskawki.
    Z tym, że czereśnie mamy już swoje :) To nie muszę bulic kasy :D

No i truskawki mam od rodziców:) i to z dowozem:D
    Ja swoich miałam dosłownie 8 sztuk na całym drzewie. Drzewo stare i wielkie. Co roku jest na nim ogrom czereśni a w tym roku omroziło kwiaty i Lipton... muszę bulić ;)

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze myślałam jak to jest z tymi zachciankami i że raczej mnie to ominie, do dzisiaj ;) Naszła mnie taka ochota na ogórki kiszone nie do opanowania. Ponieważ strasznie ciężko je kupić wysłałam narzeczonego do miasta obok do Irackiego sklepu i przywiózł polskie ogórki kwaszone całkiem kiepskiej jakości, ale zjadłam pół słoika na raz i smakowały jak chyba jeszcze nigdy w życiu :D

FreshMm, Morwa, Krokodylica, kate88:), wronka, Raven lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam dziś takie na zupkę chińską ale póki co walczę :D

s1985 lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Krokodylica, gratuluję :)

Ja też już po wizycie. Groszek ma 29 mm i ogólnie to wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serducho bije, są dwie rączki, dwie nóżki i zaczyna się pojawiać móżdżek :)

W każdym razie kamień z serca :)

Następne USG tzw prenatalne mam 29 czerwca czyli muszę czekać całe trzy tygodnie! Nie wiem jak to zniosę ;)

Super! Gartulacje! :D 3 tygodnie to nie tak źle :P ja do 28 czerwca 4 tygodnie przerwy mam :P

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz będę miała wizyty co 2 tygodnie :) Tak powiedziała moja doktorka. W sumie cieszę się, bo 3 tygodnie to długo.. a co dopiero 4 tygodnie :D

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja teraz będę miała wizyty co 2 tygodnie :) Tak powiedziała moja doktorka. W sumie cieszę się, bo 3 tygodnie to długo.. a co dopiero 4 tygodnie :D
    Zazdroszczę :D

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova super, gratuluję.
    Też mam wizytę za 3 tygodnie i też to będą prenatalne.

Ale Wam zazdroszczę tych apetytow i smaków. Ych.

• K01 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyty tak jak sobie wymysle ;p - ogolnie miedzy serduszkowa a nastepna mialam miec 4 tygodnie ale ze dla mnie to za dlugo to powiedzialam gince ze przyjde za dwa (a wlasciwie niecale dwa;p) i powiedziala ze ok wiec przynajmniej mniej stresu mam ;p

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Hej dziewczyny, byłam dziś po receptę na luteinę i nie było mojej gin, była jakaś młoda i zaproponowała mi usg. Ja oczywiście na to jak na lato :D
    No ale, nie było jeszcze zbyt dobrze widać zarodka :( Tylko taka migająca plamka - pokazywała mi na monitorze... Pęcherzyk ciążowy ładnie urósł, pytała o poprzedni rozmiar i mówiła że jest dobrze (nie mówiła ile ma a ja nie pytałam, żeby nie porównywać w necie :P), odpowiada 6t 3d, czyli tak jak jest. Jest pęcherzyk żółtkowy i ta malutka plamka, która według niej opowiada 6 t, co też by się zgadzało - bo owulację miałam w 17 dc. Także według niej wygląda wszystko dobrze, zwłaszcza gdy wźmiemy pod uwagę późną owulację, ale ja tak bardzo chciałam zobaczyć zarodek :( Następna wizyta dopiero za 2 tygodnie u mojej gin :(

Hmm, ja dzisiaj 6t2d i liczyłam, że coś będzie... Też mam późne owulacje, ale ja już liczę biorąc pod uwagę owu, bo z OM to 7t2d by było.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa jak moge wejsc na Twoj suwaczek z dzidziusiem? (ten gdzie pokazuje jak wyglada dzidzia w danym tyg.) strasznie mi sie podoba i chcialbym ci go ukrasc :P

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy można dołączyć? Jestem mama prawie szescioletniego chłopczyka i 9 miesiecznej córeczki. właśnie niedawno bo dwa dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży.. martwie się bo to moja trzecia ciaza a dwie poprzednie były rozwiązane cersarką i ostatnia cesarka była niedawno.. mam nadzieję że będę mogła się tu udzielać i łatwiej będzie mi przetrwać ten czas..

Krokodylica, Inez87, Morwa, Aenu, Mama-Ali, kate88:), izalika, FreshMm, Nadin, Patrycja27, Karmelova, helagazela, wronka, .aś., Raven lubią tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Morwa jak moge wejsc na Twoj suwaczek z dzidziusiem? (ten gdzie pokazuje jak wyglada dzidzia w danym tyg.) strasznie mi sie podoba i chcialbym ci go ukrasc :P

https://global.thebump.com/tickers/fetus/info

• Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Witam czy można dołączyć? Jestem mama prawie szescioletniego chłopczyka i 9 miesiecznej córeczki. właśnie niedawno bo dwa dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży.. martwie się bo to moja trzecia ciaza a dwie poprzednie były rozwiązane cersarką i ostatnia cesarka była niedawno.. mam nadzieję że będę mogła się tu udzielać i łatwiej będzie mi przetrwać ten czas..
    Witaj :* który masz obecnie tydzień ciąży , jak możesz to podaj dokładny tydzień i dzień , oraz przewidywaną datę porodu. Łatwiej będzie nam dopisać Cię do listy :) i oczywiście rozgość się :)

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie około 7 tygodnia ciąży tylko u mnie jest taka sytuacja że ciąża jest z zaskoczenia gdyż przesuneła mi się owulacja i zaszłam w ciąże w 32 dniu cyklu:) i długo czekałam na okres bo testy nie wychodziły ani nawet lekarz nic nie widział więc czekałam aż od tygodnia meczyyły mnie mdłości wiec zrobiłam test i wyszedł pozytywny potwierdzony wczoraj badaniem usg... termin wstępnie na 25.01.2018 dziękuje:)

Marzycielka111192, emi2016, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Jestem obecnie około 7 tygodnia ciąży tylko u mnie jest taka sytuacja że ciąża jest z zaskoczenia gdyż przesuneła mi się owulacja i zaszłam w ciąże w 32 dniu cyklu:) i długo czekałam na okres bo testy nie wychodziły ani nawet lekarz nic nie widział więc czekałam aż od tygodnia meczyyły mnie mdłości wiec zrobiłam test i wyszedł pozytywny potwierdzony wczoraj badaniem usg... termin wstępnie na 25.01.2018 dziękuje:)

Witaj :) i gratuluję ;)

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ