X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    https://global.thebump.com/tickers/fetus/info
    dziekuje :). nie umiem tego wstawic :(. jak to zrobic? skopiowalam i jeden i drugi adres i caly czas nie chce wchodzic ;/. co zle zrobilam??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 17:00

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    dziekuje :). nie umiem tego wstawic :(. jak to zrobic? skopiowalam i jeden i drugi adres i caly czas nie chce wchodzic ;/

tt1d8a3f.png

Zacytuj mój post i skopiuj sobie powyższy link i wrzuć u siebie w podpis :) a będzie działać :p

• Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Jestem obecnie około 7 tygodnia ciąży tylko u mnie jest taka sytuacja że ciąża jest z zaskoczenia gdyż przesuneła mi się owulacja i zaszłam w ciąże w 32 dniu cyklu:) i długo czekałam na okres bo testy nie wychodziły ani nawet lekarz nic nie widział więc czekałam aż od tygodnia meczyyły mnie mdłości wiec zrobiłam test i wyszedł pozytywny potwierdzony wczoraj badaniem usg... termin wstępnie na 25.01.2018 dziękuje:)
    Czyli z wczorajszego usg wychodzi Ci ,że jesteś w 7t+0d ? Czy jeszcze aż tak dokładnie nie wiadomo? Chciałabym uruchomić Ci suwaczek u nas w tabelce, do której możemy wpisywać się samodzielnie. Link do tej tabelki jest podany na pierwszej stronie w pierwszym poście :)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    tt1d8a3f.png

Zacytuj mój post i skopiuj sobie powyższy link i wrzuć u siebie w podpis :) a będzie działać :p
    dzieki wielkie niech Ci to Bóg w gromadzce dzieci wynagrodzi :D . Jak to zrobilas ja nie mialam zadnego takiego linku nawet patrzac pomiedzy tzn. byl ale nie wpadlam ze trzeba dodac jeszcze "png"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 17:07

Morwa lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    dzieki wielkie niech Ci to Bóg w gromadzce dzieci wynagrodzi :D
    Na to liczę :p pierwsze odbieram z końcem Grudnia / początkiem Stycznia ,a później się zobaczy ;)

helagazela lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie wzielo na kebaba... :( chyba jutro sie przejde i zjem :D

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    ale mnie wzielo na kebaba... :( chyba jutro sie przejde i zjem :D

Ale robicie smaka tym jedzeniem ;)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po pracy, nogi w dupkę mi wchodzą. Jeszcze tylko jutro i weekend! Gratuluję samych wesołych wizyt :) teraz już tylko tak bedzie. Ja właśnie wcinam świeżą bułeczke z przepysznym drobiowym pasztetem dla dzieci ( bo to przecież dla fasolki :) ) z plastrami ogórka konsereowego. Boże! Pycha!

FreshMm, pietruszkanatki, Krokodylica, Morwa, helagazela, Raven lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na deser czereśnie :D narobiłyście mi smaka jak Was czytałam :)

Morwa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie jak to jest z tymi pasztetami można jeść czy nie? Ja nie wiedząc jeszcze o tym raz zjadłam na obiad wątróbkę, a potem wyczytałam, że nie można jeść ani wątróbki ani pasztetów, które ją zawierają. Ogólnie to z tym jedzeniem można popaść w paranoje tyle rzeczy zakazane ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiesci,super oby tak do końca ☺

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Wątróbka zawiera ogromne ilości witaminy A, której nadmiar jest szkodliwy.. Ale jak zjesz jedna kanapke z pasztetem to bez przesady..
    Nie można jeść pasztetu w ciąży? Ja jem prawie codziennie. Nie wiedziałam że nie można jeść :/

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny we wszystkim najważniejszy jest umiar, jak się zje trochę pasztetu czy wątróbki to przecież nic się nie stanie- to powiedziałam ja, która wciągnęła dziś trzy miseczki bigosu ;)
    Dobrze,że już jutro piątek, weekend minie szybko a w poniedziałek mam usg genetyczne-doczekać się nie mogę :)

Inez87, Krokodylica, natki89, Magdalenna, helagazela lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i witam nowe mamusie :);)
    Mnie dzisiaj w szpitalu odprawili z kwitkiem, pani w rejestracji stwierdziła, że nie jestem w 10 tyg. tylko w 9 i że krwi na Pappa mi nie "pobierom"! Grrr :/ Ciekawe kto mnie na taki termin zapisał! Mam przyjść w poniedziałek! Ale oczywiścue USG prenatalne zostawiła na 19.06, czyli 11 + 1! Wkurzam się strasznie! Już prawie 3 tyg. nie widziałam Kociątka, jak dobrze, że na 12 umówiłam się do ginusia, bo do tego 19 to bym "niewyczymała"!

• Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Wątróbka zawiera ogromne ilości witaminy A, której nadmiar jest szkodliwy.. Ale jak zjesz jedna kanapke z pasztetem to bez przesady..

Ale watrobka raz na jakis czas jest w ciazy wskazana ... Wiadomo nie jeść codzinnie , ale raz w tyg dobrze zjesc :)
    Żeby nie wpaść w anemie :)

Inez87 lubi tę wiadomość

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie umiar, ja teraz mam takie napady głodu, że wyjadam wszystko co jest w kuchni. Mam nadzieję, że to chwilowe bo ślub już za 4 miesiące i wolałabym nie wyglądać jak pączek ;)

Krokodylica, Angela* lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś nie wytrzymałam i poszłam na pad tai'a w podrzędnym chinolu.
    Mam mega smaka na sushi :( podobno nawet jak się karmi nie wolno.
    Zupkę chińska tez bym wchłonęła. Ehhh.
    Ciekawe ile będę jutro ważyć po ubraniach widzę ze przytyłam:(

Z dobrych wieści jutro mam lekarza w przerwie obiadowej.

relgi09kotjuarzp.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder ja tam już dwa razy jadłam sushi w tej ciąży,ale tylko z pieczonym łososiem i krewetką w tempurze, żadnej surowizny ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam skład. W całym opakowaniu jest 5 % wątróbki. To czyba zniknie na tej jednej kanapce dziennie. Pewnie trzeba by było zjeść sporo tej wątróbki żeby przekroczyć dziennie zapotrzebowanie witaminy A

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle czekaaaaaam ^^ aj, chociaż wiem, że jestem następna w kolejce :p po pani z dużym bebolem i mężem :)

Marzycielka111192, natki89, Krokodylica, s1985, helagazela lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ