X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    https://global.thebump.com/tickers/fetus/info
    dziekuje :). nie umiem tego wstawic :(. jak to zrobic? skopiowalam i jeden i drugi adres i caly czas nie chce wchodzic ;/. co zle zrobilam??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 17:00

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    dziekuje :). nie umiem tego wstawic :(. jak to zrobic? skopiowalam i jeden i drugi adres i caly czas nie chce wchodzic ;/

tt1d8a3f.png

Zacytuj mój post i skopiuj sobie powyższy link i wrzuć u siebie w podpis :) a będzie działać :p

• Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Jestem obecnie około 7 tygodnia ciąży tylko u mnie jest taka sytuacja że ciąża jest z zaskoczenia gdyż przesuneła mi się owulacja i zaszłam w ciąże w 32 dniu cyklu:) i długo czekałam na okres bo testy nie wychodziły ani nawet lekarz nic nie widział więc czekałam aż od tygodnia meczyyły mnie mdłości wiec zrobiłam test i wyszedł pozytywny potwierdzony wczoraj badaniem usg... termin wstępnie na 25.01.2018 dziękuje:)
    Czyli z wczorajszego usg wychodzi Ci ,że jesteś w 7t+0d ? Czy jeszcze aż tak dokładnie nie wiadomo? Chciałabym uruchomić Ci suwaczek u nas w tabelce, do której możemy wpisywać się samodzielnie. Link do tej tabelki jest podany na pierwszej stronie w pierwszym poście :)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    tt1d8a3f.png

Zacytuj mój post i skopiuj sobie powyższy link i wrzuć u siebie w podpis :) a będzie działać :p
    dzieki wielkie niech Ci to Bóg w gromadzce dzieci wynagrodzi :D . Jak to zrobilas ja nie mialam zadnego takiego linku nawet patrzac pomiedzy tzn. byl ale nie wpadlam ze trzeba dodac jeszcze "png"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 17:07

Morwa lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    dzieki wielkie niech Ci to Bóg w gromadzce dzieci wynagrodzi :D
    Na to liczę :p pierwsze odbieram z końcem Grudnia / początkiem Stycznia ,a później się zobaczy ;)

helagazela lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie wzielo na kebaba... :( chyba jutro sie przejde i zjem :D

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    ale mnie wzielo na kebaba... :( chyba jutro sie przejde i zjem :D

Ale robicie smaka tym jedzeniem ;)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po pracy, nogi w dupkę mi wchodzą. Jeszcze tylko jutro i weekend! Gratuluję samych wesołych wizyt :) teraz już tylko tak bedzie. Ja właśnie wcinam świeżą bułeczke z przepysznym drobiowym pasztetem dla dzieci ( bo to przecież dla fasolki :) ) z plastrami ogórka konsereowego. Boże! Pycha!

FreshMm, pietruszkanatki, Krokodylica, Morwa, helagazela, Raven lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na deser czereśnie :D narobiłyście mi smaka jak Was czytałam :)

Morwa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie jak to jest z tymi pasztetami można jeść czy nie? Ja nie wiedząc jeszcze o tym raz zjadłam na obiad wątróbkę, a potem wyczytałam, że nie można jeść ani wątróbki ani pasztetów, które ją zawierają. Ogólnie to z tym jedzeniem można popaść w paranoje tyle rzeczy zakazane ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiesci,super oby tak do końca ☺

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Wątróbka zawiera ogromne ilości witaminy A, której nadmiar jest szkodliwy.. Ale jak zjesz jedna kanapke z pasztetem to bez przesady..
    Nie można jeść pasztetu w ciąży? Ja jem prawie codziennie. Nie wiedziałam że nie można jeść :/

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny we wszystkim najważniejszy jest umiar, jak się zje trochę pasztetu czy wątróbki to przecież nic się nie stanie- to powiedziałam ja, która wciągnęła dziś trzy miseczki bigosu ;)
    Dobrze,że już jutro piątek, weekend minie szybko a w poniedziałek mam usg genetyczne-doczekać się nie mogę :)

Inez87, Krokodylica, natki89, Magdalenna, helagazela lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i witam nowe mamusie :);)
    Mnie dzisiaj w szpitalu odprawili z kwitkiem, pani w rejestracji stwierdziła, że nie jestem w 10 tyg. tylko w 9 i że krwi na Pappa mi nie "pobierom"! Grrr :/ Ciekawe kto mnie na taki termin zapisał! Mam przyjść w poniedziałek! Ale oczywiścue USG prenatalne zostawiła na 19.06, czyli 11 + 1! Wkurzam się strasznie! Już prawie 3 tyg. nie widziałam Kociątka, jak dobrze, że na 12 umówiłam się do ginusia, bo do tego 19 to bym "niewyczymała"!

• Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Wątróbka zawiera ogromne ilości witaminy A, której nadmiar jest szkodliwy.. Ale jak zjesz jedna kanapke z pasztetem to bez przesady..

Ale watrobka raz na jakis czas jest w ciazy wskazana ... Wiadomo nie jeść codzinnie , ale raz w tyg dobrze zjesc :)
    Żeby nie wpaść w anemie :)

Inez87 lubi tę wiadomość

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie umiar, ja teraz mam takie napady głodu, że wyjadam wszystko co jest w kuchni. Mam nadzieję, że to chwilowe bo ślub już za 4 miesiące i wolałabym nie wyglądać jak pączek ;)

Krokodylica, Angela* lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś nie wytrzymałam i poszłam na pad tai'a w podrzędnym chinolu.
    Mam mega smaka na sushi :( podobno nawet jak się karmi nie wolno.
    Zupkę chińska tez bym wchłonęła. Ehhh.
    Ciekawe ile będę jutro ważyć po ubraniach widzę ze przytyłam:(

Z dobrych wieści jutro mam lekarza w przerwie obiadowej.

relgi09kotjuarzp.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder ja tam już dwa razy jadłam sushi w tej ciąży,ale tylko z pieczonym łososiem i krewetką w tempurze, żadnej surowizny ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam skład. W całym opakowaniu jest 5 % wątróbki. To czyba zniknie na tej jednej kanapce dziennie. Pewnie trzeba by było zjeść sporo tej wątróbki żeby przekroczyć dziennie zapotrzebowanie witaminy A

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle czekaaaaaam ^^ aj, chociaż wiem, że jestem następna w kolejce :p po pani z dużym bebolem i mężem :)

Marzycielka111192, natki89, Krokodylica, s1985, helagazela lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ