X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ciągle czekaaaaaam ^^ aj, chociaż wiem, że jestem następna w kolejce :p po pani z dużym bebolem i mężem :)
    Czekamy! :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

urwanie głowy a do tego jeszcze strasznie mnie zmęczenie męczyło i spanie, dlatego nawet nie miałam siły tu zaglądać :/
    Dziś już lepiej, więc udało mi się Was nadrobić :)

Gratuluję super wiadomości <3 i trzymam kciuki za pozostałe :)

Ja byłam wczoraj na wizycie :) lekarz (nie mój, bo tego nie ma aktualnie) powiedział że już jestem w takim wieku że według Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego to moja ciąża nie kwalifikuje się już jako "fizjologiczna" tylko "potencjalnie problematyczna" i powinnam prowadzić ciążę przede wszystkim w poradni przyszpitalnej a nie w prywatnych gabinetach. Oczywiście mogę sobie chodzić i do nich i do szpitala, ale do szpitala powinnam się przede wszystkim zapisać. No więc zapisana jestem od dawna na 20.06 :P jak usłyszał że czekam na tą wizytę od początku maja to stwierdził że może rzeczywiście powinnam i tu i tu prowadzić ciążę :P

Dostałam skierowanie na wszystkie badania - jutro idę upuścić krew i honorowo oddać siuśki ;) dostałam też skierowanie na USG genetyczne i.... na test PAPPA :) i uwaga - powiedział że genetyczne mam zrobić między 11 a 12 tygodniem a PAPPA umówić sobie między 12+3 a 13+5 :D na oba dostałam skierowanie :)
    Pierwsze już umówiłam - mam na 22.06 :) więc dokładnie za 2 tygodnie :) będzie 11+4 :) już się nie mogę doczekać <3

Marzycielka111192, natki89, Krokodylica, Myszk@, helagazela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wybieracie się (kto blisko oczywiście) na targi Mother & Baby? :) teraz są w weekend w warszawskim EXPO :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sushi można jak najbardziej byle nie z surowych ryb... jest tyle opcji z pieczoną rybą, z warzywami, awokado... ja sobie nie odmawiam :)

Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dlatego napisalam ze nic się nie stanie jak zjadla te kanapke..
    Tez tak uwazam..
    Ja i tak nie znoszę watrobki...
    Moja koleżanka cierpiala ze w ciazy tatara nie może zjeść

Ja tez nie znoszę, ale zjem :)
    A tatara nigdy nie tknelam i nie tknę :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wątróbki niestety nie powinno się jeść, nawet raz w tygodniu. http://natemat.pl/127295,watrobka-niebezpieczna-dla-kobiet-w-ciazy

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ciągle czekaaaaaam ^^ aj, chociaż wiem, że jestem następna w kolejce :p po pani z dużym bebolem i mężem :)
    Daj nam kochana znać bo czekam niecierpliwie! :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszedł dzień że dzidź wyprzedza wzrostem dzień ciąży :p wg lekarza 10t4d s według om 10+1. Ma 3,69cm i serduszko boję 173 razy na minutę :)
    Machał rączką i wyginal się na lewo i prawo ^^ za dwa tygodnie prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 20:21

Angela*, Marzycielka111192, Krokodylica, Karmelova, s1985, Magdalenna, Myszk@, kate88:), Helka891, helagazela, Inez87, wronka, natki89, Patrycja27, Morwa, Ruda_ann, BlackCatNorL, alexast, Mama-Ali, emi2016, madzia8lenka, Aenu, be_aduska, emerald_m, .aś., Raven lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A wątróbki niestety nie powinno się jeść, nawet raz w tygodniu. http://natemat.pl/127295,watrobka-niebezpieczna-dla-kobiet-w-ciazy

Kiedys ludzie jedli wszystko i dzieci rodziły sie zdrowe :) jak ktos raz na jakis czas zje cos zakazanego to tez nic sie nie stanie :) oczywiacie zdrowe odzywianie to podstawa w ciąży, ale czasem można troszke zgrzeszyc ;)

Marzycielka111192, s1985, Mama-Ali lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No i przyszedł dzień że dzidź wyprzedza wzrostem dzień ciąży :p wg lekarza 10t4d s według om 10+1. Ma 3,69cm i serduszko boję 173 razy na minutę :)

Super wieści ;) <3

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie zgadzam się z tą opinią ale nie ma co tego roztrząsać

Angela*, s1985 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Wow! A widzisz! Nie ma co się sugerować brakiem objawów, nawet nie wiesz jak poprawiłaś mi humor :) gratuluję!! :)

pietruszkanatki, Girl25 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka gratuluję wizyty :)

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka super, czekałam na taką wiadomość :)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Czyli z wczorajszego usg wychodzi Ci ,że jesteś w 7t+0d ? Czy jeszcze aż tak dokładnie nie wiadomo? Chciałabym uruchomić Ci suwaczek u nas w tabelce, do której możemy wpisywać się samodzielnie. Link do tej tabelki jest podany na pierwszej stronie w pierwszym poście :)
    Tak około 7 tydzień ale będe dokładnie wiedziała jak pójdę do swojego lekarza bo ten u którego byłam to taki awaryjny nic jej się niezgadzało z terminem ostatniej miesiączki bo to już prawie trzy miesiące temu:) .. tyko mąż musi wrucić z trasy bo niema z kim dzieci zostawić a mąż kierowca samochodów cięzarowych więc trasy różnie trwają:) ja nieumie suwaczków ustawiać ale może powoli sobie poradze... ale wpisz mi 7 tydzięń bo pani doktor stwierdziła że to około 7 tygodnia...

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie średnie informacje...
    Dzis w nocy wstalam do Lusi i poczułam jak leci mi krew po nogach... myslalam ze padne na zawal bo bylam sama- maz na delegacji w Budapeszcie!
    Przyjechała teściowa,która de facto nigdy nie została z Lusia dłużej niż 30 min a ja pojechalam do szpitala. Na usg okazało się dzidzius na szczęście cały i zdrowy,a przyczyną jest delikatnie odklejajaca się kosmowka. Ale lekarz pocieszal że bardzo delikatnie i ze tak moze sie dziać przy drugiej ciazy,nie widział potrzeby hospitalizacji,mam jedynie się oszczędzać i nie dzwigac...

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny same dobre wieści :) Bardzo się cieszę, gratuluję wszystkich udanych wizyt.
    KacperekiOliwka witaj u nas :)

Mnie już dzisiaj nosi, nie mogę się doczekać. A wizyta dopiero jutro o 19, mam nadzieję, że nie będzie dużego opóźnienia. Ale dzisiaj mnie mąż pocieszył, że kończy szkolenie przed południem i do wieczora zdąży wrócić. Będę miała eskortę :)Mam niecny plan, bo droga powrotna od gina prowadzi tuż obok naszej ulubinej pizzerii :D

Dorka dopiero jak zatwierdziłam posta zobaczyłam, że się Twój pojawił. Nie stresuj się za mocno, krwiaczki zwykle tylko groźnie wyglądają (wiem co mówię, mój ma 2,5 roku i dokazuje aż za bardzo ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 21:07

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    U mnie średnie informacje...
    Dzis w nocy wstalam do Lusi i poczułam jak leci mi krew po nogach... myslalam ze padne na zawal bo bylam sama- maz na delegacji w Budapeszcie!
    Przyjechała teściowa,która de facto nigdy nie została z Lusia dłużej niż 30 min a ja pojechalam do szpitala. Na usg okazało się dzidzius na szczęście cały i zdrowy,a przyczyną jest delikatnie odklejajaca się kosmowka. Ale lekarz pocieszal że bardzo delikatnie i ze tak moze sie dziać przy drugiej ciazy,nie widział potrzeby hospitalizacji,mam jedynie się oszczędzać i nie dzwigac...
    Ja jestem na luteinie bo miałam brązpowe plamienie jeden dzień ale u mnie cykl i tak zwariowany... dbaj o siebie choć wiem jak przy dzieciach się da.. ja muszę codziennie dzwigać moją najmłodszą coreczke bo dopiero raczkuje i też jest to troszkę obciążenie dla organizmu...

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo te objawy to w ogóle dziwne :)
    Jak dziś lekarzowi powiedziałam, że dopiero we wtorek pierwszy raz wymiotowałam, to się śmiał że szybko się organizm zorientował że jest w ciąży :p

Ruda_ann lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie jest krwiak,odklejanie kosmowki to tak jak później odklejanie łożyska :/
    Leciala mi żywa krew i bylo jej dużo :( na szczęście maz przed chwilą wrócił i od jutra bierze wolne na caly tydzień żebym ja mogła odpoczywać

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ