X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ciągle czekaaaaaam ^^ aj, chociaż wiem, że jestem następna w kolejce :p po pani z dużym bebolem i mężem :)
    Czekamy! :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

urwanie głowy a do tego jeszcze strasznie mnie zmęczenie męczyło i spanie, dlatego nawet nie miałam siły tu zaglądać :/
    Dziś już lepiej, więc udało mi się Was nadrobić :)

Gratuluję super wiadomości <3 i trzymam kciuki za pozostałe :)

Ja byłam wczoraj na wizycie :) lekarz (nie mój, bo tego nie ma aktualnie) powiedział że już jestem w takim wieku że według Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego to moja ciąża nie kwalifikuje się już jako "fizjologiczna" tylko "potencjalnie problematyczna" i powinnam prowadzić ciążę przede wszystkim w poradni przyszpitalnej a nie w prywatnych gabinetach. Oczywiście mogę sobie chodzić i do nich i do szpitala, ale do szpitala powinnam się przede wszystkim zapisać. No więc zapisana jestem od dawna na 20.06 :P jak usłyszał że czekam na tą wizytę od początku maja to stwierdził że może rzeczywiście powinnam i tu i tu prowadzić ciążę :P

Dostałam skierowanie na wszystkie badania - jutro idę upuścić krew i honorowo oddać siuśki ;) dostałam też skierowanie na USG genetyczne i.... na test PAPPA :) i uwaga - powiedział że genetyczne mam zrobić między 11 a 12 tygodniem a PAPPA umówić sobie między 12+3 a 13+5 :D na oba dostałam skierowanie :)
    Pierwsze już umówiłam - mam na 22.06 :) więc dokładnie za 2 tygodnie :) będzie 11+4 :) już się nie mogę doczekać <3

Marzycielka111192, natki89, Krokodylica, Myszk@, helagazela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wybieracie się (kto blisko oczywiście) na targi Mother & Baby? :) teraz są w weekend w warszawskim EXPO :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sushi można jak najbardziej byle nie z surowych ryb... jest tyle opcji z pieczoną rybą, z warzywami, awokado... ja sobie nie odmawiam :)

Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dlatego napisalam ze nic się nie stanie jak zjadla te kanapke..
    Tez tak uwazam..
    Ja i tak nie znoszę watrobki...
    Moja koleżanka cierpiala ze w ciazy tatara nie może zjeść

Ja tez nie znoszę, ale zjem :)
    A tatara nigdy nie tknelam i nie tknę :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wątróbki niestety nie powinno się jeść, nawet raz w tygodniu. http://natemat.pl/127295,watrobka-niebezpieczna-dla-kobiet-w-ciazy

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ciągle czekaaaaaam ^^ aj, chociaż wiem, że jestem następna w kolejce :p po pani z dużym bebolem i mężem :)
    Daj nam kochana znać bo czekam niecierpliwie! :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszedł dzień że dzidź wyprzedza wzrostem dzień ciąży :p wg lekarza 10t4d s według om 10+1. Ma 3,69cm i serduszko boję 173 razy na minutę :)
    Machał rączką i wyginal się na lewo i prawo ^^ za dwa tygodnie prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 20:21

Angela*, Marzycielka111192, Krokodylica, Karmelova, s1985, Magdalenna, Myszk@, kate88:), Helka891, helagazela, Inez87, wronka, natki89, Patrycja27, Morwa, Ruda_ann, BlackCatNorL, alexast, Mama-Ali, emi2016, madzia8lenka, Aenu, be_aduska, emerald_m, .aś., Raven lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A wątróbki niestety nie powinno się jeść, nawet raz w tygodniu. http://natemat.pl/127295,watrobka-niebezpieczna-dla-kobiet-w-ciazy

Kiedys ludzie jedli wszystko i dzieci rodziły sie zdrowe :) jak ktos raz na jakis czas zje cos zakazanego to tez nic sie nie stanie :) oczywiacie zdrowe odzywianie to podstawa w ciąży, ale czasem można troszke zgrzeszyc ;)

Marzycielka111192, s1985, Mama-Ali lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No i przyszedł dzień że dzidź wyprzedza wzrostem dzień ciąży :p wg lekarza 10t4d s według om 10+1. Ma 3,69cm i serduszko boję 173 razy na minutę :)

Super wieści ;) <3

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie zgadzam się z tą opinią ale nie ma co tego roztrząsać

Angela*, s1985 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Wow! A widzisz! Nie ma co się sugerować brakiem objawów, nawet nie wiesz jak poprawiłaś mi humor :) gratuluję!! :)

pietruszkanatki, Girl25 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka gratuluję wizyty :)

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka super, czekałam na taką wiadomość :)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Czyli z wczorajszego usg wychodzi Ci ,że jesteś w 7t+0d ? Czy jeszcze aż tak dokładnie nie wiadomo? Chciałabym uruchomić Ci suwaczek u nas w tabelce, do której możemy wpisywać się samodzielnie. Link do tej tabelki jest podany na pierwszej stronie w pierwszym poście :)
    Tak około 7 tydzień ale będe dokładnie wiedziała jak pójdę do swojego lekarza bo ten u którego byłam to taki awaryjny nic jej się niezgadzało z terminem ostatniej miesiączki bo to już prawie trzy miesiące temu:) .. tyko mąż musi wrucić z trasy bo niema z kim dzieci zostawić a mąż kierowca samochodów cięzarowych więc trasy różnie trwają:) ja nieumie suwaczków ustawiać ale może powoli sobie poradze... ale wpisz mi 7 tydzięń bo pani doktor stwierdziła że to około 7 tygodnia...

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie średnie informacje...
    Dzis w nocy wstalam do Lusi i poczułam jak leci mi krew po nogach... myslalam ze padne na zawal bo bylam sama- maz na delegacji w Budapeszcie!
    Przyjechała teściowa,która de facto nigdy nie została z Lusia dłużej niż 30 min a ja pojechalam do szpitala. Na usg okazało się dzidzius na szczęście cały i zdrowy,a przyczyną jest delikatnie odklejajaca się kosmowka. Ale lekarz pocieszal że bardzo delikatnie i ze tak moze sie dziać przy drugiej ciazy,nie widział potrzeby hospitalizacji,mam jedynie się oszczędzać i nie dzwigac...

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny same dobre wieści :) Bardzo się cieszę, gratuluję wszystkich udanych wizyt.
    KacperekiOliwka witaj u nas :)

Mnie już dzisiaj nosi, nie mogę się doczekać. A wizyta dopiero jutro o 19, mam nadzieję, że nie będzie dużego opóźnienia. Ale dzisiaj mnie mąż pocieszył, że kończy szkolenie przed południem i do wieczora zdąży wrócić. Będę miała eskortę :)Mam niecny plan, bo droga powrotna od gina prowadzi tuż obok naszej ulubinej pizzerii :D

Dorka dopiero jak zatwierdziłam posta zobaczyłam, że się Twój pojawił. Nie stresuj się za mocno, krwiaczki zwykle tylko groźnie wyglądają (wiem co mówię, mój ma 2,5 roku i dokazuje aż za bardzo ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 21:07

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    U mnie średnie informacje...
    Dzis w nocy wstalam do Lusi i poczułam jak leci mi krew po nogach... myslalam ze padne na zawal bo bylam sama- maz na delegacji w Budapeszcie!
    Przyjechała teściowa,która de facto nigdy nie została z Lusia dłużej niż 30 min a ja pojechalam do szpitala. Na usg okazało się dzidzius na szczęście cały i zdrowy,a przyczyną jest delikatnie odklejajaca się kosmowka. Ale lekarz pocieszal że bardzo delikatnie i ze tak moze sie dziać przy drugiej ciazy,nie widział potrzeby hospitalizacji,mam jedynie się oszczędzać i nie dzwigac...
    Ja jestem na luteinie bo miałam brązpowe plamienie jeden dzień ale u mnie cykl i tak zwariowany... dbaj o siebie choć wiem jak przy dzieciach się da.. ja muszę codziennie dzwigać moją najmłodszą coreczke bo dopiero raczkuje i też jest to troszkę obciążenie dla organizmu...

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo te objawy to w ogóle dziwne :)
    Jak dziś lekarzowi powiedziałam, że dopiero we wtorek pierwszy raz wymiotowałam, to się śmiał że szybko się organizm zorientował że jest w ciąży :p

Ruda_ann lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie jest krwiak,odklejanie kosmowki to tak jak później odklejanie łożyska :/
    Leciala mi żywa krew i bylo jej dużo :( na szczęście maz przed chwilą wrócił i od jutra bierze wolne na caly tydzień żebym ja mogła odpoczywać

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ