Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
urwanie głowy a do tego jeszcze strasznie mnie zmęczenie męczyło i spanie, dlatego nawet nie miałam siły tu zaglądać
Dziś już lepiej, więc udało mi się Was nadrobić
Gratuluję super wiadomościi trzymam kciuki za pozostałe
Ja byłam wczoraj na wizycielekarz (nie mój, bo tego nie ma aktualnie) powiedział że już jestem w takim wieku że według Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego to moja ciąża nie kwalifikuje się już jako "fizjologiczna" tylko "potencjalnie problematyczna" i powinnam prowadzić ciążę przede wszystkim w poradni przyszpitalnej a nie w prywatnych gabinetach. Oczywiście mogę sobie chodzić i do nich i do szpitala, ale do szpitala powinnam się przede wszystkim zapisać. No więc zapisana jestem od dawna na 20.06
jak usłyszał że czekam na tą wizytę od początku maja to stwierdził że może rzeczywiście powinnam i tu i tu prowadzić ciążę
Dostałam skierowanie na wszystkie badania - jutro idę upuścić krew i honorowo oddać siuśkidostałam też skierowanie na USG genetyczne i.... na test PAPPA
i uwaga - powiedział że genetyczne mam zrobić między 11 a 12 tygodniem a PAPPA umówić sobie między 12+3 a 13+5
na oba dostałam skierowanie
Pierwsze już umówiłam - mam na 22.06więc dokładnie za 2 tygodnie
będzie 11+4
już się nie mogę doczekać
Marzycielka111192, natki89, Krokodylica, Myszk@, helagazela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ana167 wrote:Dlatego napisalam ze nic się nie stanie jak zjadla te kanapke..
Tez tak uwazam..
Ja i tak nie znoszę watrobki...
Moja koleżanka cierpiala ze w ciazy tatara nie może zjeść
Ja tez nie znoszę, ale zjem
A tatara nigdy nie tknelam i nie tknę
-
No i przyszedł dzień że dzidź wyprzedza wzrostem dzień ciąży :p wg lekarza 10t4d s według om 10+1. Ma 3,69cm i serduszko boję 173 razy na minutę
Machał rączką i wyginal się na lewo i prawo ^^ za dwa tygodnie prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 20:21
Angela*, Marzycielka111192, Krokodylica, Karmelova, s1985, Magdalenna, Myszk@, kate88:), Helka891, helagazela, Inez87, wronka, natki89, Patrycja27, Morwa, Ruda_ann, BlackCatNorL, alexast, Mama-Ali, emi2016, madzia8lenka, Aenu, be_aduska, emerald_m, .aś., Raven lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A wątróbki niestety nie powinno się jeść, nawet raz w tygodniu. http://natemat.pl/127295,watrobka-niebezpieczna-dla-kobiet-w-ciazy
Kiedys ludzie jedli wszystko i dzieci rodziły sie zdrowejak ktos raz na jakis czas zje cos zakazanego to tez nic sie nie stanie
oczywiacie zdrowe odzywianie to podstawa w ciąży, ale czasem można troszke zgrzeszyc
Marzycielka111192, s1985, Mama-Ali lubią tę wiadomość
-
pietruszkanatki wrote:No i przyszedł dzień że dzidź wyprzedza wzrostem dzień ciąży :p wg lekarza 10t4d s według om 10+1. Ma 3,69cm i serduszko boję 173 razy na minutę
Machał rączką i wyginal się na lewo i prawo ^^ za dwa tygodnie prenatalne.
Super wieści -
pietruszkanatki wrote:No i przyszedł dzień że dzidź wyprzedza wzrostem dzień ciąży :p wg lekarza 10t4d s według om 10+1. Ma 3,69cm i serduszko boję 173 razy na minutę
Machał rączką i wyginal się na lewo i prawo ^^ za dwa tygodnie prenatalne.gratuluję!!
pietruszkanatki, Girl25 lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Czyli z wczorajszego usg wychodzi Ci ,że jesteś w 7t+0d ? Czy jeszcze aż tak dokładnie nie wiadomo? Chciałabym uruchomić Ci suwaczek u nas w tabelce, do której możemy wpisywać się samodzielnie. Link do tej tabelki jest podany na pierwszej stronie w pierwszym poście
ja nieumie suwaczków ustawiać ale może powoli sobie poradze... ale wpisz mi 7 tydzięń bo pani doktor stwierdziła że to około 7 tygodnia...
1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
U mnie średnie informacje...
Dzis w nocy wstalam do Lusi i poczułam jak leci mi krew po nogach... myslalam ze padne na zawal bo bylam sama- maz na delegacji w Budapeszcie!
Przyjechała teściowa,która de facto nigdy nie została z Lusia dłużej niż 30 min a ja pojechalam do szpitala. Na usg okazało się dzidzius na szczęście cały i zdrowy,a przyczyną jest delikatnie odklejajaca się kosmowka. Ale lekarz pocieszal że bardzo delikatnie i ze tak moze sie dziać przy drugiej ciazy,nie widział potrzeby hospitalizacji,mam jedynie się oszczędzać i nie dzwigac... -
Dziewczyny same dobre wieści
Bardzo się cieszę, gratuluję wszystkich udanych wizyt.
KacperekiOliwka witaj u nas
Mnie już dzisiaj nosi, nie mogę się doczekać. A wizyta dopiero jutro o 19, mam nadzieję, że nie będzie dużego opóźnienia. Ale dzisiaj mnie mąż pocieszył, że kończy szkolenie przed południem i do wieczora zdąży wrócić. Będę miała eskortę :)Mam niecny plan, bo droga powrotna od gina prowadzi tuż obok naszej ulubinej pizzerii
Dorka dopiero jak zatwierdziłam posta zobaczyłam, że się Twój pojawił. Nie stresuj się za mocno, krwiaczki zwykle tylko groźnie wyglądają (wiem co mówię, mój ma 2,5 roku i dokazuje aż za bardzo)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 21:07
KacperekiOliwka lubi tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:U mnie średnie informacje...
Dzis w nocy wstalam do Lusi i poczułam jak leci mi krew po nogach... myslalam ze padne na zawal bo bylam sama- maz na delegacji w Budapeszcie!
Przyjechała teściowa,która de facto nigdy nie została z Lusia dłużej niż 30 min a ja pojechalam do szpitala. Na usg okazało się dzidzius na szczęście cały i zdrowy,a przyczyną jest delikatnie odklejajaca się kosmowka. Ale lekarz pocieszal że bardzo delikatnie i ze tak moze sie dziać przy drugiej ciazy,nie widział potrzeby hospitalizacji,mam jedynie się oszczędzać i nie dzwigac...1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Noo te objawy to w ogóle dziwne
Jak dziś lekarzowi powiedziałam, że dopiero we wtorek pierwszy raz wymiotowałam, to się śmiał że szybko się organizm zorientował że jest w ciąży :pRuda_ann lubi tę wiadomość
-
Ale to nie jest krwiak,odklejanie kosmowki to tak jak później odklejanie łożyska
Leciala mi żywa krew i bylo jej dużona szczęście maz przed chwilą wrócił i od jutra bierze wolne na caly tydzień żebym ja mogła odpoczywać
Krokodylica lubi tę wiadomość