X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAli ufff dobrze że z dzidzią ok. Co za nerwy.

Ana nie znam się na tsh.

S1985 nie dziwię się, ja nawet kawałeczek twraz nie dojadę.

Też mam te bóle krzyża, ale nie cały czas.

Ciągle mi niedobrze buuu

• s1985 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Dziewczyny, przeżyłam chwile grozy. O 20 zaczęło sie krwawienie , szybko torba, samochód i szpital. Jeszcze pół h czekałam na lekarza. Ryk i przekonanie ze juz po wszystkim. Okazało sie ze mam nadzerke i to ona krwawi. Nerwów miałam tyle ze dopiero niedawno przestałam płakać. Z dzidzkiem wszystko ok, wiek na 11 tydzień, serducho biło i wszystko wyglądało jak najbardziej
    ok. Także jakby którejś sie cos takiego przydarzyło to wiecie, moze to oznacza nie tylko najgorsze.
    Nie strasz nas,odpoczywaj

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko! :)))
    Zmieńcie mi termin porodu na 16 stycznia, mimo ze ciąża jest starsza o 2 dni (co sie zgadza, bo owu miałam 12 dc)

Krokodylica, helagazela, s1985, Morwa, kate88:), Nadin, Ruda_ann, Myszk@, be_aduska, Raven lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa wspaniale :)

Ps. Ale mnie dzisiaj wkurza to forum!

ktosiowa lubi tę wiadomość

• helagazela Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali, nie zazdroszczę stresu! Dzięki za ten wpis, tak jak pisałaś moze sie kiedyś przydać, zeby od razu nie panikować tylko czekać na wyniki badania na IP. A co teraz z ta nadzerka? Sama zniknie?

Ktosiowa - gratulacje!!

ktosiowa lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pewnie będę jako pierwsza :P

Także witajcie dziewczyny ;*
    Ja dzisiaj ostatni dzień na Mazurach i wyjazd popołudniu do domku :) sporo chodzenia ale brzuszek nie bolał także z dzidzią wszystko dobrze. Jutro zapisuje się na prenatalne :) aby zdążyć do 14 lipca.

A Wy jak dziewczyny się czujecie? Ja teraz na wycieczce pierwszy raz zaliczyłam porcelanę :P a tak to wieczorne bóle pleców i brak apetytu :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie ok i bez typowo ciążowych mdłości, tylko się ostatnio mega nie wysypiam bo wstaję kilka razy do toalety :( A potem boli mnie głowa z niewyspania... I weź tu człowieku skup się w robocie.c\
    Mam też w nocy lekki ból gardła od tyg. i tylko w nocy lub rano, jutro chyba pójdę do internisty zapytać co z tym zrobić, ginekolog powiedziałam mi że się tym nie zajmuje :( w ogóle ona się nic nie przejmuje moim samopoczuciem, ale wiadomo ze po medicover nie mam co oczekiwać...
    Nie mogę całą ciążę być na tantum verde, wiec pójdę męczyć ich o poradę, moze jakiś wymaz z gardło.

Też jutro zapisuję się na usg :)

Nie mogę się doczekać drugiego trymestru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2017, 06:58

relgi09kotjuarzp.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Córka jeszcze śpi to zaglądam.

Maruder pisalysmy tu o lini prenalen.
    Ostatnio mi bodajże Anuśka poradziła wlać do wody wodę utlenioną i plukac. Nie probowalam. Ale najlepiej do internisty.

Apropos Anuśki chyba nas zlała ciepłym moczem.

Miłego dnia bez rzygania życzę przynajmniej Wam.

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje marnie trzeci tydzień.... ale zaczynam sie zastanawiać, bo w weekendy czuje sie o wiele lepiej.... Interaz:
    1. albo mnie tak meczy i stresuje praca
    2 albo stresowałam sie wizytą serduszkową, na która pierwotnie miałam czekać 21 dni, a skończyło sie na 23 dniach (urlop, a potem choroba lekarki).
    Zobaczę jutro jak sie będę czuć, jeśli nadal fatalnie, to rozważam krótkotrwałe zwolnienia lekarskie...

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Mama ali - współczuję tych stresów. Dobrze, że z dzidzi jest wszystko dobrze.

Jeśli chodzi o ból kręgosłupa to witam w klubie. Ja mam dwie przepukliny w dolnym odcinku. Jedną nad drugą i do tego uciskają na nerwy. Dlatego zalecenia do CC. Muszę powiedzieć, że z synem nie odczuwałam takich dolegliwości jak teraz. Od trzech dni boli mnie rwa kulszowa i to tak, że nie potrafię prawej nogi podnieść, zeby zrobić kroku do przodu. Najgorzej jest zawsze wieczorem. Na plecach nie mogę leżeć bo nie wstanę. Przeważnie brałam wit b12 jak zaczynało mnie boleć i po dwóch dniach przechodziło. Teraz się boję jej wziąć i się męczę. Mam nadzieję że to tylko chwilowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2017, 08:49

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o ból gardła z rana lib/ i uczucie że ma się flegmę lub gulę w gardle to, to może być refluks. Ja mam zdiagnozowany i jak nie biorę leków to tak właśnie mam. Teraz ratuje się alugastrin. Jak tylko zobaczyłam dwie kreski na teście przestałam brać leki. Na początku było ok. Potem pojawił sie ból gardła i ta klucha flegmy. I alugastrin poszedł w ruch.Łyżka przed snem, łyżka na czczo i jest ok.ginka pow. że mogę brać alugatrin i mallox.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam uczucie flegmy, a nawet odkrztusilam żółta wydzielinę... ale byłam przekonana ze to od jakiejś bakterii lub wirusa. Wcześniej nie miałam tego. Nie czuje tez żadnej palącej zgagi... ten ból mam przy przełykaniu.

relgi09kotjuarzp.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder może w twoim wypadku to faktycznie jakaś infekcja.
    Ja też nie mam zgagi ani innych dolegliwość.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie też forum strasznie się wiesza, już mnie to zaczyna wkurzac.
    Dzisiaj wstałam w nie za dobrym humorze :/ znowu nie bolą mnie piersi :( nie to że tych objawów ciążowych mam jak na lekarstwo to jeszcze dzisiaj zero bólu piersi. Jeszcze cały tydzień do wizyty. Ja chyba nie wytrzymam. 4 tygodnie przerwy między wizytami to jakoś koszmar :( naprawdę próbuje się cieszyć tą ciążą ale chyba zaczyna mnie to już wykańczać, tak strasznie pragnę żeby dzidziuś tam był cały i zdrowy :( ten tydzień bedzie dla mnie straszny :( jutro zaczynamy 12 tydzień jeśli wszystko jest dobrze, no właśnie i zawsze to "jesli" :(

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, też mi lekarka powiedziała, że będziemy się widywać co 4 tygodnie - widać taki standard :D, głowa do gór: już bliżej niż dalej. Na pocieszenie dodam: na wizytę serduszkową czekałam 23 dni!!!

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dziewczyny widzę że z tym bólem kręgosłupa nie jestem sama.
    Marzycielka ja też nie mam za bardzo objawów. Od dwóch dni praktycznie przestały mnie boleć piersi (a wcześniej czułam je dość znacznie), mdłości też już praktycznie nie mam. Ale muszę wierzyć że wszystko jest dobrze bo inaczej bym zwariowała.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dzień dobry :) U mnie też forum strasznie się wiesza, już mnie to zaczyna wkurzac.
    Dzisiaj wstałam w nie za dobrym humorze :/ znowu nie bolą mnie piersi :( nie to że tych objawów ciążowych mam jak na lekarstwo to jeszcze dzisiaj zero bólu piersi. Jeszcze cały tydzień do wizyty. Ja chyba nie wytrzymam. 4 tygodnie przerwy między wizytami to jakoś koszmar :( naprawdę próbuje się cieszyć tą ciążą ale chyba zaczyna mnie to już wykańczać, tak strasznie pragnę żeby dzidziuś tam był cały i zdrowy :( ten tydzień bedzie dla mnie straszny :( jutro zaczynamy 12 tydzień jeśli wszystko jest dobrze, no właśnie i zawsze to "jesli" :(

Kochana spokojnie , to że Cie piersi nie bola to nie znaczy odrazu ze z dzidziusiem jest cos nie tak :) nie stresuj sie kochana , wszystki jest dobrze :) dzidzius sobie spokojnie rosnie w brzuszku :)
    A co do wizyt to tez mam co 4 tyg :) choc najchetniej juz bym dzwoniła i wskoczyka na usg do mojego ginka juz w tym tyg :)
    Ale juz tyle razy chodzilam ze juz nie bede bo lekarz sobie pomysli hehe :)
    Takze spokojnie , objawy maja prawo troche odpuscic :)

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie :) przecież nie może tak być ze cala ciaze jakieś objawy i złe samopoczucie :) cieszcie się że dobrże się czujecie :) wiem,że jest strach i obawa ale nie mamy na to wpływu i to że będziemy się zamartwiac w niczym napewno nie pomoże...
    Wizyty co 4 tyg w prawidłowo przebiegającej ciazy to standard,w pierwszej tak właśnie chodzilam. Nawet pod koniec nie mialam częściej,tylko już po terminie co 2 dni musialam zgłaszać się na ktg do szpitala

Marzycielka111192, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nadin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki, u mnie emocje coraz większe, bo jutro mam usg genetyczne.
    Marzycielka mnie już ponad 3 tygodnie nie bolą piersi a wszystko jest dobrze :)

Marzycielka111192, Krokodylica lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* naprawdę dzięki. Nawet nie wiecie jak mnie uspokajacie. Pewnie teraz się martwię a za tydzień się okaże że malutki ma się cudownie a matka to wariatka :D

helagazela, Angela* lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ