Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama-Ali wrote:Dziewczyny, przeżyłam chwile grozy. O 20 zaczęło sie krwawienie , szybko torba, samochód i szpital. Jeszcze pół h czekałam na lekarza. Ryk i przekonanie ze juz po wszystkim. Okazało sie ze mam nadzerke i to ona krwawi. Nerwów miałam tyle ze dopiero niedawno przestałam płakać. Z dzidzkiem wszystko ok, wiek na 11 tydzień, serducho biło i wszystko wyglądało jak najbardziej
ok. Także jakby którejś sie cos takiego przydarzyło to wiecie, moze to oznacza nie tylko najgorsze.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Mama-Ali, nie zazdroszczę stresu! Dzięki za ten wpis, tak jak pisałaś moze sie kiedyś przydać, zeby od razu nie panikować tylko czekać na wyniki badania na IP. A co teraz z ta nadzerka? Sama zniknie?
Ktosiowa - gratulacje!!ktosiowa lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj pewnie będę jako pierwsza
Także witajcie dziewczyny ;*
Ja dzisiaj ostatni dzień na Mazurach i wyjazd popołudniu do domkusporo chodzenia ale brzuszek nie bolał także z dzidzią wszystko dobrze. Jutro zapisuje się na prenatalne
aby zdążyć do 14 lipca.
A Wy jak dziewczyny się czujecie? Ja teraz na wycieczce pierwszy raz zaliczyłam porcelanęa tak to wieczorne bóle pleców i brak apetytu
-
Ja ogólnie ok i bez typowo ciążowych mdłości, tylko się ostatnio mega nie wysypiam bo wstaję kilka razy do toalety
A potem boli mnie głowa z niewyspania... I weź tu człowieku skup się w robocie.c\
Mam też w nocy lekki ból gardła od tyg. i tylko w nocy lub rano, jutro chyba pójdę do internisty zapytać co z tym zrobić, ginekolog powiedziałam mi że się tym nie zajmujew ogóle ona się nic nie przejmuje moim samopoczuciem, ale wiadomo ze po medicover nie mam co oczekiwać...
Nie mogę całą ciążę być na tantum verde, wiec pójdę męczyć ich o poradę, moze jakiś wymaz z gardło.
Też jutro zapisuję się na usg
Nie mogę się doczekać drugiego trymestru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2017, 06:58
-
Dzień dobry.
Córka jeszcze śpi to zaglądam.
Maruder pisalysmy tu o lini prenalen.
Ostatnio mi bodajże Anuśka poradziła wlać do wody wodę utlenioną i plukac. Nie probowalam. Ale najlepiej do internisty.
Apropos Anuśki chyba nas zlała ciepłym moczem.
Miłego dnia bez rzygania życzę przynajmniej Wam. -
Ja sie czuje marnie trzeci tydzień.... ale zaczynam sie zastanawiać, bo w weekendy czuje sie o wiele lepiej.... Interaz:
1. albo mnie tak meczy i stresuje praca
2 albo stresowałam sie wizytą serduszkową, na która pierwotnie miałam czekać 21 dni, a skończyło sie na 23 dniach (urlop, a potem choroba lekarki).
Zobaczę jutro jak sie będę czuć, jeśli nadal fatalnie, to rozważam krótkotrwałe zwolnienia lekarskie...
-
Dzień dobry
Mama ali - współczuję tych stresów. Dobrze, że z dzidzi jest wszystko dobrze.
Jeśli chodzi o ból kręgosłupa to witam w klubie. Ja mam dwie przepukliny w dolnym odcinku. Jedną nad drugą i do tego uciskają na nerwy. Dlatego zalecenia do CC. Muszę powiedzieć, że z synem nie odczuwałam takich dolegliwości jak teraz. Od trzech dni boli mnie rwa kulszowa i to tak, że nie potrafię prawej nogi podnieść, zeby zrobić kroku do przodu. Najgorzej jest zawsze wieczorem. Na plecach nie mogę leżeć bo nie wstanę. Przeważnie brałam wit b12 jak zaczynało mnie boleć i po dwóch dniach przechodziło. Teraz się boję jej wziąć i się męczę. Mam nadzieję że to tylko chwiloweWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2017, 08:49
-
A jeśli chodzi o ból gardła z rana lib/ i uczucie że ma się flegmę lub gulę w gardle to, to może być refluks. Ja mam zdiagnozowany i jak nie biorę leków to tak właśnie mam. Teraz ratuje się alugastrin. Jak tylko zobaczyłam dwie kreski na teście przestałam brać leki. Na początku było ok. Potem pojawił sie ból gardła i ta klucha flegmy. I alugastrin poszedł w ruch.Łyżka przed snem, łyżka na czczo i jest ok.ginka pow. że mogę brać alugatrin i mallox.
-
Dzień dobry
U mnie też forum strasznie się wiesza, już mnie to zaczyna wkurzac.
Dzisiaj wstałam w nie za dobrym humorzeznowu nie bolą mnie piersi
nie to że tych objawów ciążowych mam jak na lekarstwo to jeszcze dzisiaj zero bólu piersi. Jeszcze cały tydzień do wizyty. Ja chyba nie wytrzymam. 4 tygodnie przerwy między wizytami to jakoś koszmar
naprawdę próbuje się cieszyć tą ciążą ale chyba zaczyna mnie to już wykańczać, tak strasznie pragnę żeby dzidziuś tam był cały i zdrowy
ten tydzień bedzie dla mnie straszny
jutro zaczynamy 12 tydzień jeśli wszystko jest dobrze, no właśnie i zawsze to "jesli"
-
Czyli dziewczyny widzę że z tym bólem kręgosłupa nie jestem sama.
Marzycielka ja też nie mam za bardzo objawów. Od dwóch dni praktycznie przestały mnie boleć piersi (a wcześniej czułam je dość znacznie), mdłości też już praktycznie nie mam. Ale muszę wierzyć że wszystko jest dobrze bo inaczej bym zwariowała.Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Marzycielka111192 wrote:Dzień dobry
U mnie też forum strasznie się wiesza, już mnie to zaczyna wkurzac.
Dzisiaj wstałam w nie za dobrym humorzeznowu nie bolą mnie piersi
nie to że tych objawów ciążowych mam jak na lekarstwo to jeszcze dzisiaj zero bólu piersi. Jeszcze cały tydzień do wizyty. Ja chyba nie wytrzymam. 4 tygodnie przerwy między wizytami to jakoś koszmar
naprawdę próbuje się cieszyć tą ciążą ale chyba zaczyna mnie to już wykańczać, tak strasznie pragnę żeby dzidziuś tam był cały i zdrowy
ten tydzień bedzie dla mnie straszny
jutro zaczynamy 12 tydzień jeśli wszystko jest dobrze, no właśnie i zawsze to "jesli"
Kochana spokojnie , to że Cie piersi nie bola to nie znaczy odrazu ze z dzidziusiem jest cos nie taknie stresuj sie kochana , wszystki jest dobrze
dzidzius sobie spokojnie rosnie w brzuszku
A co do wizyt to tez mam co 4 tygchoc najchetniej juz bym dzwoniła i wskoczyka na usg do mojego ginka juz w tym tyg
Ale juz tyle razy chodzilam ze juz nie bede bo lekarz sobie pomysli hehe
Takze spokojnie , objawy maja prawo troche odpuscicMarzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny spokojnie
przecież nie może tak być ze cala ciaze jakieś objawy i złe samopoczucie
cieszcie się że dobrże się czujecie
wiem,że jest strach i obawa ale nie mamy na to wpływu i to że będziemy się zamartwiac w niczym napewno nie pomoże...
Wizyty co 4 tyg w prawidłowo przebiegającej ciazy to standard,w pierwszej tak właśnie chodzilam. Nawet pod koniec nie mialam częściej,tylko już po terminie co 2 dni musialam zgłaszać się na ktg do szpitalaMarzycielka111192, Krokodylica lubią tę wiadomość