X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra przede mną długa droga do domu. Jak wrócę to się odezwę ;)

Magdalenna gratulacje :*

Magdalenna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sobie iść już ale mięsko się nie rozmroziło do końca więc gotuję je a tu sobie podczytuję :P

Magdalenna super wieści :)

Gdzieś kilka stron temu któraś z dziewczyn pisała (niestety nie pamiętam która :( przepraszam) że jeśli TP z USG różni się od tego z OM o 7dni i więcej to przyjmuje się ten z USG, a jeśli różni się mniej niż 7dni to przyjmuje się początkowo tylko ten z OM... no i właśnie w środę u lekarza okazało się że mój gin dokładnie taką zasadę przyjmuje :D bo wpisał w opis USG ze z pomiarów wychodzi 8+0 (jakimiś tam magicznymi skrótami których zwykły śmiertelnik nie kuma :P a byłam 7+5), a mi powiedział ze zostaje termin z OM :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ja też po wzmożonej aktywności mam więcej śluzu ale jade na wkładkach bawełnianych, które często zmieniam i jakoś ogarniam ten bałagan :)

To tak jak ja :)

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    To tak jak ja :)

Tak właśnie patrzę, że nie dość, że wizytę mamy tego samego dnia, to jeszcze ten sam tydzień i dzień ciąży :D

Angela* lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena świetne wieści :)

U mnie też sporo śluzu ale wkładek nie używam ze względu na infekcje.

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika bardzo mi przykro :(

A reszcie dziewczyn gratuluje udanych dzisiejszych wizyt :* <3
    Ja jestem sama z teściami na wycieczce na Podlasiu i Mazurach i dopiero wieczorami mogę Was Kochane nadrobić,więc za dużo się nie udzielam. :(

A my jutro zaczynamy 11 tydzień :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Zmniejszyłabym dawkę o połowę. Ja zawsze ft4 miałam w górnej granicy normy albo powyżej. Teraz mam wysycenie ft4 na 75% , bo dziedzic nieźle ze mnie wyssał. O nadczynności możemy mówić jak zrobisz całą trójce, czyli tsh , ft3 i ft4. Bez wyniku ft3 to trochę wróżenie z fusów. Ono jest "ważniejsze" jeżeli mówimy o nadczynności. Ja ft4 potrafiłam mieć na 100 % a ft3 zaledwie na 30 %, czyli w samym dole normy. Nikt mi nie zmniejszał dawki a po jakimś czasie ft4 przekształciło się w ft3 i wyniki się nieco wyrównały (ciągle byłam na tej samej dawce). Najgorsza w ciąży jest chyba niedoczynność, bo brak hormonów wpływają niekorzystnie na rozwój dziecka, które na samym początku nie ma swojej własnej tarczycy i ciągnie od matki ft4. Jeżeli matka go nie posiada to co ma brać ? Wtedy jest problem. Poza tym nie chciałabym wtedy zasypiać na stojąco , albo jadąc autem ,bo wtedy jest to niekorzystne do potęgi entej.
    A powiedz mi jak się teraz czujesz masz kołatanie serca ?

Morwa dziękuję za ten cały opis:) ft3 nie robiłam właśnie. Będę brała może 25 eutyroxu przez 2 tyg i powtórzę badania. Tylko się boję czy nie zaszkodze sobie jak będę sama ustalala dawki...

Tak mi zależy na Dzidziusiu E nie wyobrażam sobie gdybym przez tarczyce go stracila:(

Ja czuję się dobrze. Nie mam żadnego kołatania. Jedynie jestem senna mocno i wypadają mi włosy Ale to też objaw ciąży. Włosy też miałam słabe jak TSH było w granicy 4.5.

Jestem zwykle optymistką Ale w ciąży ciągle czymś się martwię. To niski przyrost bety, potem plamienia A teraz ta tarczyca.

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Dzidzius 29 mm z pięknie bijacym serduszkiem <3 według usg 9t5d.
    Ten lekarz stwierdził że żadnego odklejania kosmowki nie widzi,tylko małego krwiaka. I rzeczywiście pokazywał mi go na usg. A wiec sama już nie wiem. Mam sie oszczędzać,brać nospe i tyle...

Angela*, Marzycielka111192, Krokodylica, natki89, FreshMm, be_aduska, helagazela, kate88:), Ruda_ann, madzia8lenka, Magdalenna, Nadin, emerald_m, Myszk@, .aś., Morwa, Raven lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Tak właśnie patrzę, że nie dość, że wizytę mamy tego samego dnia, to jeszcze ten sam tydzień i dzień ciąży :D

Hehe , cóż to za zbieg okolicznosci :)
    Jescze pewnie na porodowce bysmy sie razem spotkaly :) kochana ja mam w brzuszku bliźniaki :) Ty też? :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Już po wizycie. Dzidzius 29 mm z pięknie bijacym serduszkiem <3 według usg 9t5d.
    Ten lekarz stwierdził że żadnego odklejania kosmowki nie widzi,tylko małego krwiaka. I rzeczywiście pokazywał mi go na usg. A wiec sama już nie wiem. Mam sie oszczędzać,brać nospe i tyle...

Kochana super wiesci :) jak masz krwiaczka to dużo odpoczywaj , zeby sie szybko wchłonął ;)

Dorka87 lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Hehe , cóż to za zbieg okolicznosci :)
    Jescze pewnie na porodowce bysmy sie razem spotkaly :) kochana ja mam w brzuszku bliźniaki :) Ty też? :)
    Nie, nie ;) u mnie ciąża pojedyncza :)

Angela* lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Nie, nie ;) u mnie ciąża pojedyncza :)

Kochana super , ważne że wszystko dobrze ;) aaa juz wiesz na ktora masz wizyte 28 ? Robisz wtedy prenatalne ? ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka to świetne wieści. :)
    Oszczędzaj się.

Dorka87 lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    dziewczyny super wieści, zbieram kciuki na wtorek ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana super , ważne że wszystko dobrze ;) aaa juz wiesz na ktora masz wizyte 28 ? Robisz wtedy prenatalne ? ;)

Tak, na 15:15 mam wizytę z USG genetycznym ;)

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Tak, na 15:15 mam wizytę z USG genetycznym ;)

To bedziesz szybciej jak ja :) moj gin to dopiero od 16 jest a godizne dopiero mam z nim ustalic :P musze z nim sms popisac :) :D

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myslalam ze to lepiej ze to krwiak, dziękuję że mnie w tym utwierdzilyscie :)

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam spore ilości śluzu białego i ostatnio mocno wodnistego. Wkładek jednak nie noszę tylko zapas bielizny na zmianę. Boję się infekcji, zwłaszcza że w poprzedniej ciąży nabawilam się używając wkładek paskudnej infekcji a zaraz potem poronilam. Ciagle mam w glowie ze to może przez to.

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    dziewczyny super wieści, zbieram kciuki na wtorek ;)

będą zaciśnięte ;-)

s1985 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super wieści ;-) oby już tylko takie były :-*

my sie teraz zastanawiamy, kiedy powiedzieć rodzicom... bo reszta to już ustaliliśmy, że dowie się na roczku małej.
    A Wy kiedy mówicie o ciąży?
    U nas zabawna sytuacja, bo już jedna w rodzinie ma termin na styczeń :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ