X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra przede mną długa droga do domu. Jak wrócę to się odezwę ;)

Magdalenna gratulacje :*

Magdalenna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sobie iść już ale mięsko się nie rozmroziło do końca więc gotuję je a tu sobie podczytuję :P

Magdalenna super wieści :)

Gdzieś kilka stron temu któraś z dziewczyn pisała (niestety nie pamiętam która :( przepraszam) że jeśli TP z USG różni się od tego z OM o 7dni i więcej to przyjmuje się ten z USG, a jeśli różni się mniej niż 7dni to przyjmuje się początkowo tylko ten z OM... no i właśnie w środę u lekarza okazało się że mój gin dokładnie taką zasadę przyjmuje :D bo wpisał w opis USG ze z pomiarów wychodzi 8+0 (jakimiś tam magicznymi skrótami których zwykły śmiertelnik nie kuma :P a byłam 7+5), a mi powiedział ze zostaje termin z OM :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ja też po wzmożonej aktywności mam więcej śluzu ale jade na wkładkach bawełnianych, które często zmieniam i jakoś ogarniam ten bałagan :)

To tak jak ja :)

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    To tak jak ja :)

Tak właśnie patrzę, że nie dość, że wizytę mamy tego samego dnia, to jeszcze ten sam tydzień i dzień ciąży :D

Angela* lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena świetne wieści :)

U mnie też sporo śluzu ale wkładek nie używam ze względu na infekcje.

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika bardzo mi przykro :(

A reszcie dziewczyn gratuluje udanych dzisiejszych wizyt :* <3
    Ja jestem sama z teściami na wycieczce na Podlasiu i Mazurach i dopiero wieczorami mogę Was Kochane nadrobić,więc za dużo się nie udzielam. :(

A my jutro zaczynamy 11 tydzień :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Zmniejszyłabym dawkę o połowę. Ja zawsze ft4 miałam w górnej granicy normy albo powyżej. Teraz mam wysycenie ft4 na 75% , bo dziedzic nieźle ze mnie wyssał. O nadczynności możemy mówić jak zrobisz całą trójce, czyli tsh , ft3 i ft4. Bez wyniku ft3 to trochę wróżenie z fusów. Ono jest "ważniejsze" jeżeli mówimy o nadczynności. Ja ft4 potrafiłam mieć na 100 % a ft3 zaledwie na 30 %, czyli w samym dole normy. Nikt mi nie zmniejszał dawki a po jakimś czasie ft4 przekształciło się w ft3 i wyniki się nieco wyrównały (ciągle byłam na tej samej dawce). Najgorsza w ciąży jest chyba niedoczynność, bo brak hormonów wpływają niekorzystnie na rozwój dziecka, które na samym początku nie ma swojej własnej tarczycy i ciągnie od matki ft4. Jeżeli matka go nie posiada to co ma brać ? Wtedy jest problem. Poza tym nie chciałabym wtedy zasypiać na stojąco , albo jadąc autem ,bo wtedy jest to niekorzystne do potęgi entej.
    A powiedz mi jak się teraz czujesz masz kołatanie serca ?

Morwa dziękuję za ten cały opis:) ft3 nie robiłam właśnie. Będę brała może 25 eutyroxu przez 2 tyg i powtórzę badania. Tylko się boję czy nie zaszkodze sobie jak będę sama ustalala dawki...

Tak mi zależy na Dzidziusiu E nie wyobrażam sobie gdybym przez tarczyce go stracila:(

Ja czuję się dobrze. Nie mam żadnego kołatania. Jedynie jestem senna mocno i wypadają mi włosy Ale to też objaw ciąży. Włosy też miałam słabe jak TSH było w granicy 4.5.

Jestem zwykle optymistką Ale w ciąży ciągle czymś się martwię. To niski przyrost bety, potem plamienia A teraz ta tarczyca.

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Dzidzius 29 mm z pięknie bijacym serduszkiem <3 według usg 9t5d.
    Ten lekarz stwierdził że żadnego odklejania kosmowki nie widzi,tylko małego krwiaka. I rzeczywiście pokazywał mi go na usg. A wiec sama już nie wiem. Mam sie oszczędzać,brać nospe i tyle...

Angela*, Marzycielka111192, Krokodylica, natki89, FreshMm, be_aduska, helagazela, kate88:), Ruda_ann, madzia8lenka, Magdalenna, Nadin, emerald_m, Myszk@, .aś., Morwa, Raven lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Tak właśnie patrzę, że nie dość, że wizytę mamy tego samego dnia, to jeszcze ten sam tydzień i dzień ciąży :D

Hehe , cóż to za zbieg okolicznosci :)
    Jescze pewnie na porodowce bysmy sie razem spotkaly :) kochana ja mam w brzuszku bliźniaki :) Ty też? :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Już po wizycie. Dzidzius 29 mm z pięknie bijacym serduszkiem <3 według usg 9t5d.
    Ten lekarz stwierdził że żadnego odklejania kosmowki nie widzi,tylko małego krwiaka. I rzeczywiście pokazywał mi go na usg. A wiec sama już nie wiem. Mam sie oszczędzać,brać nospe i tyle...

Kochana super wiesci :) jak masz krwiaczka to dużo odpoczywaj , zeby sie szybko wchłonął ;)

Dorka87 lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Hehe , cóż to za zbieg okolicznosci :)
    Jescze pewnie na porodowce bysmy sie razem spotkaly :) kochana ja mam w brzuszku bliźniaki :) Ty też? :)
    Nie, nie ;) u mnie ciąża pojedyncza :)

Angela* lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Nie, nie ;) u mnie ciąża pojedyncza :)

Kochana super , ważne że wszystko dobrze ;) aaa juz wiesz na ktora masz wizyte 28 ? Robisz wtedy prenatalne ? ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka to świetne wieści. :)
    Oszczędzaj się.

Dorka87 lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    dziewczyny super wieści, zbieram kciuki na wtorek ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana super , ważne że wszystko dobrze ;) aaa juz wiesz na ktora masz wizyte 28 ? Robisz wtedy prenatalne ? ;)

Tak, na 15:15 mam wizytę z USG genetycznym ;)

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Tak, na 15:15 mam wizytę z USG genetycznym ;)

To bedziesz szybciej jak ja :) moj gin to dopiero od 16 jest a godizne dopiero mam z nim ustalic :P musze z nim sms popisac :) :D

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myslalam ze to lepiej ze to krwiak, dziękuję że mnie w tym utwierdzilyscie :)

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam spore ilości śluzu białego i ostatnio mocno wodnistego. Wkładek jednak nie noszę tylko zapas bielizny na zmianę. Boję się infekcji, zwłaszcza że w poprzedniej ciąży nabawilam się używając wkładek paskudnej infekcji a zaraz potem poronilam. Ciagle mam w glowie ze to może przez to.

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    dziewczyny super wieści, zbieram kciuki na wtorek ;)

będą zaciśnięte ;-)

s1985 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super wieści ;-) oby już tylko takie były :-*

my sie teraz zastanawiamy, kiedy powiedzieć rodzicom... bo reszta to już ustaliliśmy, że dowie się na roczku małej.
    A Wy kiedy mówicie o ciąży?
    U nas zabawna sytuacja, bo już jedna w rodzinie ma termin na styczeń :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ