Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiałam sobie iść już ale mięsko się nie rozmroziło do końca więc gotuję je a tu sobie podczytuję
Magdalenna super wieści
Gdzieś kilka stron temu któraś z dziewczyn pisała (niestety nie pamiętam któraprzepraszam) że jeśli TP z USG różni się od tego z OM o 7dni i więcej to przyjmuje się ten z USG, a jeśli różni się mniej niż 7dni to przyjmuje się początkowo tylko ten z OM... no i właśnie w środę u lekarza okazało się że mój gin dokładnie taką zasadę przyjmuje
bo wpisał w opis USG ze z pomiarów wychodzi 8+0 (jakimiś tam magicznymi skrótami których zwykły śmiertelnik nie kuma
a byłam 7+5), a mi powiedział ze zostaje termin z OM
Magdalenna lubi tę wiadomość
-
Izalika bardzo mi przykro
A reszcie dziewczyn gratuluje udanych dzisiejszych wizyt :*
Ja jestem sama z teściami na wycieczce na Podlasiu i Mazurach i dopiero wieczorami mogę Was Kochane nadrobić,więc za dużo się nie udzielam.
A my jutro zaczynamy 11 tydzieńMagdalenna lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Zmniejszyłabym dawkę o połowę. Ja zawsze ft4 miałam w górnej granicy normy albo powyżej. Teraz mam wysycenie ft4 na 75% , bo dziedzic nieźle ze mnie wyssał. O nadczynności możemy mówić jak zrobisz całą trójce, czyli tsh , ft3 i ft4. Bez wyniku ft3 to trochę wróżenie z fusów. Ono jest "ważniejsze" jeżeli mówimy o nadczynności. Ja ft4 potrafiłam mieć na 100 % a ft3 zaledwie na 30 %, czyli w samym dole normy. Nikt mi nie zmniejszał dawki a po jakimś czasie ft4 przekształciło się w ft3 i wyniki się nieco wyrównały (ciągle byłam na tej samej dawce). Najgorsza w ciąży jest chyba niedoczynność, bo brak hormonów wpływają niekorzystnie na rozwój dziecka, które na samym początku nie ma swojej własnej tarczycy i ciągnie od matki ft4. Jeżeli matka go nie posiada to co ma brać ? Wtedy jest problem. Poza tym nie chciałabym wtedy zasypiać na stojąco , albo jadąc autem ,bo wtedy jest to niekorzystne do potęgi entej.
A powiedz mi jak się teraz czujesz masz kołatanie serca ?
Morwa dziękuję za ten cały opis:) ft3 nie robiłam właśnie. Będę brała może 25 eutyroxu przez 2 tyg i powtórzę badania. Tylko się boję czy nie zaszkodze sobie jak będę sama ustalala dawki...
Tak mi zależy na Dzidziusiu E nie wyobrażam sobie gdybym przez tarczyce go stracila:(
Ja czuję się dobrze. Nie mam żadnego kołatania. Jedynie jestem senna mocno i wypadają mi włosy Ale to też objaw ciąży. Włosy też miałam słabe jak TSH było w granicy 4.5.
Jestem zwykle optymistką Ale w ciąży ciągle czymś się martwię. To niski przyrost bety, potem plamienia A teraz ta tarczyca.
-
Już po wizycie. Dzidzius 29 mm z pięknie bijacym serduszkiem
według usg 9t5d.
Ten lekarz stwierdził że żadnego odklejania kosmowki nie widzi,tylko małego krwiaka. I rzeczywiście pokazywał mi go na usg. A wiec sama już nie wiem. Mam sie oszczędzać,brać nospe i tyle...Angela*, Marzycielka111192, Krokodylica, natki89, FreshMm, be_aduska, helagazela, kate88:), Ruda_ann, madzia8lenka, Magdalenna, Nadin, emerald_m, Myszk@, .aś., Morwa, Raven lubią tę wiadomość
-
Helka891 wrote:Tak właśnie patrzę, że nie dość, że wizytę mamy tego samego dnia, to jeszcze ten sam tydzień i dzień ciąży
Hehe , cóż to za zbieg okolicznosci
Jescze pewnie na porodowce bysmy sie razem spotkalykochana ja mam w brzuszku bliźniaki
Ty też?
-
Dorka87 wrote:Już po wizycie. Dzidzius 29 mm z pięknie bijacym serduszkiem
według usg 9t5d.
Ten lekarz stwierdził że żadnego odklejania kosmowki nie widzi,tylko małego krwiaka. I rzeczywiście pokazywał mi go na usg. A wiec sama już nie wiem. Mam sie oszczędzać,brać nospe i tyle...
Kochana super wiescijak masz krwiaczka to dużo odpoczywaj , zeby sie szybko wchłonął
Dorka87 lubi tę wiadomość
-
Angela* wrote:Hehe , cóż to za zbieg okolicznosci
Jescze pewnie na porodowce bysmy sie razem spotkalykochana ja mam w brzuszku bliźniaki
Ty też?
u mnie ciąża pojedyncza
Angela* lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Dorka87 wrote:Już po wizycie. Dzidzius 29 mm z pięknie bijacym serduszkiem
według usg 9t5d.
Ten lekarz stwierdził że żadnego odklejania kosmowki nie widzi,tylko małego krwiaka. I rzeczywiście pokazywał mi go na usg. A wiec sama już nie wiem. Mam sie oszczędzać,brać nospe i tyle...2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Ja też mam spore ilości śluzu białego i ostatnio mocno wodnistego. Wkładek jednak nie noszę tylko zapas bielizny na zmianę. Boję się infekcji, zwłaszcza że w poprzedniej ciąży nabawilam się używając wkładek paskudnej infekcji a zaraz potem poronilam. Ciagle mam w glowie ze to może przez to.
-
dziewczyny super wieści
oby już tylko takie były :-*
my sie teraz zastanawiamy, kiedy powiedzieć rodzicom... bo reszta to już ustaliliśmy, że dowie się na roczku małej.
A Wy kiedy mówicie o ciąży?
U nas zabawna sytuacja, bo już jedna w rodzinie ma termin na styczeń