X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis udało się umówić na wizytę na 19:30 żeby sprawdzić czy nic więcej się nie dzieje... prosze trzymajcie kciuki!
    Izalika bardzo mi przykro... trzymaj się!

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Mi dzis udało się umówić na wizytę na 19:30 żeby sprawdzić czy nic więcej się nie dzieje... prosze trzymajcie kciuki!
    Izalika bardzo mi przykro... trzymaj się!

Trzymam kciuki , będzie na pewno wszystko dobrze :)

Maruder - super wieści:)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu dziewczyny Wy tak czesto na wizyty chodzicie , a ja czekam cierpliwie na 28 :) moze tez powinnam sie umowic na przyszly tydz na usg , żeby zobaczyc jak tam moje dzidziusie :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izalika wrote:
    u mnie brak akcji serca, dzieciątko przez 2 tygodnie urosło tylko 1mm. Dostałam dupaston i mam brac przez tydzien - jezeli nie dostane krwaweinia to mam się zgłosić za tydz na wizytę. Dostałam tabletki na ciśnienie bo skoczylo na 180/108 i nie chce mi się żyć

Izalika tak mi przykro... Wiem niestety Kochana przez co teraz przechodzisz. U mnie to samo było, serduszko się zatrzymało prawie 2 tyg przed wizytą. Ja jestem ponad tydzień po zabiegu w szpitalu. Musisz swoje przepłakać, przeboleć. Nie mam żadnej mądrej recepty na ból, który teraz przeżywasz. Uwierz mi tylko, że z każdym dniem będzie ciut lepiej, choć przez pierwsze 3 dni ciężko było mi w to uwierzyć. Nadal bardzo boli, ale staram się uśmiechać. Jest łatwiej, bo mam już synka i męza, który mnie wspiera. Jak tylko miną zalecane 3 cykle przerwy znow będziemy próbować walczyć o drugi Skarb.

Trzymaj się Kochana i pamiętaj, że to nie Twoja wina, że tak się stało. Tak miało być, jakaś koszmarna loteria...

izalika lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Jezuu dziewczyny Wy tak czesto na wizyty chodzicie , a ja czekam cierpliwie na 28 :) moze tez powinnam sie umowic na przyszly tydz na usg , żeby zobaczyc jak tam moje dzidziusie :)

Nie zostawiaj mnie :p czekaj ze mną do 28 :))

Angela* lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysypało mi twarz jakimiś czerwonymi krostkami. Czoło to jedna wielka rozpacz. Nie wiem od czego... wygląda jak jakaś reakcja uczuleniowa ,ale wyszło tylko na twarzy!? Nie używam za dużo kosmetyków , używam tylko tuszu do rzęs. Nic w ostatnim okresie nie zmieniałam. Kurde co to może być ?

• helagazela Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Wysypało mi twarz jakimiś czerwonymi krostkami. Czoło to jedna wielka rozpacz. Nie wiem od czego... wygląda jak jakaś reakcja uczuleniowa ,ale wyszło tylko na twarzy!? Nie używam za dużo kosmetyków , używam tylko tuszu do rzęs. Nic w ostatnim okresie nie zmieniałam. Kurde co to może być ?
    5 kg czeresni :-P

Krokodylica, Magdalenna, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Położyli na oddział dziewczynę leży ze mną w pokoju 10 tc miała plemienia ale już jej przeszły i tak słyszę jak rozmawia przez telefon ze była cała noc na imprezie ze idzie zapalić bo już nie może wytrzymać szlag mnie trafia ze takie to nie przywiązują wagi do tego wszystkiego i u nich wszystko się układa a czlowiek dba i nieraz takie nieszczescia

Kur*a też taką miałam na oddziale jak lezalam w pierwszej ciąży.
    Co pół godziny na fajkę do kibla chodzila.
    Nóż się w kieszeni otwiera.
    Dobrze że u Ciebie ok Mikuśka.

Izalika bardzo mi przykro. :(

• s1985 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izalika wrote:
    u mnie brak akcji serca, dzieciątko przez 2 tygodnie urosło tylko 1mm. Dostałam dupaston i mam brac przez tydzien - jezeli nie dostane krwaweinia to mam się zgłosić za tydz na wizytę. Dostałam tabletki na ciśnienie bo skoczylo na 180/108 i nie chce mi się żyć
    Wspieram,:-(:'(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder grunt że z dzidzią ok. :)

Ja testu pappa nie robiłam poprzednio bo gin nie widział potrzeby.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:

Ja mam standardowo co miesiąc. Też będę czekać ;-) teraz do ok. 10.07

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Hahaha uśmiałam się :D
    Nie udzielam się często ale czytam na bieżąco.
    Ja w tej ciąży czuje się jakbym miałam przewlekła jelitowke. Słaba jestem, ciągle leżę, śpię dużo. W brzuchu mnie muli. Mdli mnie masakryczne. Trochę lepiej jest od ok. 17. W poprzedniej ciąży było mi niedobrze fakt. Ale tylko jakaś godzinkę lub dwie. Teraz cały dzień. Ale tak jak mówiłam wcześniej może mnie mdli, byleby tylko bez wymiotów.
    Izalika współczuję.
    Ja następna wizytę mam 4 lipca. Niestety u mojej gin nie ma usg, bo na NFZ. Ale mam tajna broń. Dostałam od niej skierowanie na usg do innego gabinetu. Trzymam jak asa w rękawie :D.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja mam wizytę we wtorek.. Stres mnie zjada..
    a ja w poniedziałek ...

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Pryskane truskawy?

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Alergia na czereśnie hihihi :) A tak poważnie to może od słonka?

Morwa lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Oooo ubiegłaś mnie ze złośliwością hehe ;)

Morwa, s1985, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika okropnie mi przykro :( Trzymaj się kochana.

izalika lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już nie mogę doczekać wizyty. Jeszce 4 godziny tylko. Najlepsze, że od dwóch tygodni chodzą mi po głowie bliźniaki. Ciekawe czy to tylko ciążowe urojenia czy coś w tym jest ;)

Dorka trzymam kciuki żeby było dobrze :)

Dorka87 lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Zjadłam z tego zaledwie 2 kg :D nigdy nie byłam uczulona na czereśnie , ale może to dlatego ,że nie jadłam je w ciąży :p

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Alergia na czereśnie hihihi :) A tak poważnie to może od słonka?
    Właśnie też podejrzewam ,że to od słońca. Moja siostra nigdy nie była uczulona na słońce a później się coś wzięło i odwidzało i zaczęło ją podobnie wysypywać jak mnie teraz. Poza tym ja biorę encorton ,a ten steryd plus słońce to nie za ciekawy połączenie. 0 Oczywiście nie wystawiam się specjalnie na słońce, staram się go unikać ,ale o tej porze roku nie zawsze się tak da.

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ