Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
izalika wrote:u mnie brak akcji serca, dzieciątko przez 2 tygodnie urosło tylko 1mm. Dostałam dupaston i mam brac przez tydzien - jezeli nie dostane krwaweinia to mam się zgłosić za tydz na wizytę. Dostałam tabletki na ciśnienie bo skoczylo na 180/108 i nie chce mi się żyć
Bardzo mi przykro. Mocno tulę i życzę dużo siły. -
Izalika, strasznie mi przykro! Nie potrafię sobie wyobrazić co czujesz!
Ja dlatego mam problem sie cieszyć w 100%, bo przecież nawet jesli dni i tygodnie lecą, to wcale nie mam pewności, ze moje dziecko wciaz sie rozwija. Ten spokój trwa tylko w dniu wizyty, a potem znowu pojawiają sie czarne myśli. -
izalika wrote:u mnie brak akcji serca, dzieciątko przez 2 tygodnie urosło tylko 1mm. Dostałam dupaston i mam brac przez tydzien - jezeli nie dostane krwaweinia to mam się zgłosić za tydz na wizytę. Dostałam tabletki na ciśnienie bo skoczylo na 180/108 i nie chce mi się żyć
WspółczujęPrzykro mi.
-
Inez87 wrote:izalika tak strasznie mi przykro
aż się popłakałam
mi się dzisiaj też czarnowidztwo włączyło. Zostałam na tydzień sama w domu, badania dopiero za 11 dni, dzisiaj obudziłam się z myślą że w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży, wszelkie objawy minęły. Ehh sama nie potrzebnie się nakręcam.
To ja mam, że raz mam objawy, a potem znikają i tak w kółko... ostatnio całkowicie przestały mnie boleć piersi, a teraz znowu bolą...
Uważam, że nie ma potrzeby się nakręcać. To tylko szkodzi maleństwu. Trzeba mieć pozytywne nastawienie. Musi być dobrzeemi2016, Lovilovi, Inez87, Morwa lubią tę wiadomość
-
Aenu wrote:To ja mam, że raz mam objawy, a potem znikają i tak w kółko... ostatnio całkowicie przestały mnie boleć piersi, a teraz znowu bolą...
Uważam, że nie ma potrzeby się nakręcać. To tylko szkodzi maleństwu. Trzeba mieć pozytywne nastawienie. Musi być dobrze
Jestem tego samego zdania. Ja w sumie to czuję się normalnie... jakbym wcale w ciąży nie byłaA dzieć rośnie i fika koziolki.
Ale faktycznie - w dzień wizyty jest we mnie taki spokój, im bliżej wizyty tym bardziej myślę czy wszystko ok...Ale myślę, że jest to normalne.
-
Położyli na oddział dziewczynę leży ze mną w pokoju 10 tc miała plemienia ale już jej przeszły i tak słyszę jak rozmawia przez telefon ze była cała noc na imprezie ze idzie zapalić bo już nie może wytrzymać szlag mnie trafia ze takie to nie przywiązują wagi do tego wszystkiego i u nich wszystko się układa a czlowiek dba i nieraz takie nieszczescia
-
Pierwszą ciąże podejrzewali u mnie pozamaciczną dobrze że w szpitalu gdzie znalazł się mądry lekarz kazał odczekać dwa dni i zobaczył że jednak zarodek rośnie w macicy a nie w jajniku jak napisała kierująca mnie wtedy do szpitala lekarka... pamiętam ile przepłakałam...
Ja czeka też na badania nic dalej niewiem co i jak.. martwi mnie ta niepweność brak jako takich objawów ani piersi nie bolą jak w poprzednich ciążach nawet już niemam nudności..1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Mikuśka wrote:Położyli na oddział dziewczynę leży ze mną w pokoju 10 tc miała plemienia ale już jej przeszły i tak słyszę jak rozmawia przez telefon ze była cała noc na imprezie ze idzie zapalić bo już nie może wytrzymać szlag mnie trafia ze takie to nie przywiązują wagi do tego wszystkiego i u nich wszystko się układa a czlowiek dba i nieraz takie nieszczescia
Kochana zawsze takie patologie (ja to tak nazywam ) robią wszystko mama gdzieś z i tak urodzą zdrowe dzieci ...
A czlowiek się martwi boi caly czas o dzidziusie ...
Ale takie życie ...
Nie przejmuj się nią
Olej i tyle -
Ja już po wizycie. Odetchnęłam. Teraz wychodzi ze to 9 tc i się rozwija ,pani doktor krótko pokazała mi bąbelek i machał mi mini rączka) Rusza się, ufff. Rozczuliłam się, mogłabym to dłużej oglądać. Ma 23,2 mmm. Za 3 tyg mam umówić usg i dzień po test Pappa.
Kolejna wizyta za 4 tyg. Nie jestem jakoś zachwycona opieka w medicover, pani doktor jest mega zdystansowana, ale czuć ze fachowa. Dostałam zaświadczenie o ciążyw przyszłym tyg lub za 2 oświecę mojego team leadera
na mój ból gardła odesłała mnie do internisty.
Mam inna babeczkę polecona przez koleżankę która tez jest endo i jest podobno miła ale to dopiero na 1 sierpnia...Mama-Ali, Inez87, Aenu, Morwa, alexast, be_aduska, helagazela, emerald_m, s1985, Krokodylica, emi2016, kate88:), Patrycja27, Nadin, madzia8lenka, Myszk@, Raven lubią tę wiadomość
-
Maruder wrote:Ja już po wizycie. Odetchnęłam. Teraz wychodzi ze to 9 tc i się rozwija ,pani doktor krótko pokazała mi bąbelek i machał mi mini rączka) Rusza się, ufff. Rozczuliłam się, mogłabym to dłużej oglądać. Ma 23,2 mmm. Za 3 tyg mam umówić usg i dzień po test Pappa.
Kolejna wizyta za 4 tyg. Nie jestem jakoś zachwycona opieka w medicover, pani doktor jest mega zdystansowana, ale czuć ze fachowa. Dostałam zaświadczenie o ciążyw przyszłym tyg lub za 2 oświecę mojego team leadera
Mam inna babeczkę polecona przez koleżankę która tez jest endo i jest podobno miła ale to dopiero na 1 sierpnia...
Super, mój bąbel też miał ostatnio tyle samo i tez juz gibał się na boki
-
Rybaaaa wrote:A czy jest tu jakaś mamusia, która nie będzie robić prenatalnych? Bo mi dziś gin wręczył skierowanie, a ja na to, że tych pierwszych nie chcę robić, a na drugie pójdę sobie prywatnie, to się moooocno zdziwił.1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
KacperekiOliwka wrote:Ja raczej nie będe ale niewiem do końca jeszcze.. w poprzednich robiłam tylko przezierność karkową.. chyba że to jest to bo nieiwem?1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
Maruder wrote:Ja już po wizycie. Odetchnęłam. Teraz wychodzi ze to 9 tc i się rozwija ,pani doktor krótko pokazała mi bąbelek i machał mi mini rączka) Rusza się, ufff. Rozczuliłam się, mogłabym to dłużej oglądać. Ma 23,2 mmm. Za 3 tyg mam umówić usg i dzień po test Pappa.
Mam inna babeczkę polecona przez koleżankę która tez jest endo i jest podobno miła ale to dopiero na 1 sierpnia...1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity