X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana życzę miłego wolnego

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u Nas dzisiaj zapowiada się gorąco :) miłego dnia mamusie :*

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pospałam- do 6! :/
    Zasnełam z mdłościai i z nimi się obudziłam. Już nie mam siły. Do tego przyplatało sie zapalenie spojówki. Generalnie jest mi źle. I miałam niefajny sen że poszłam do łazienki, a tam krew i skrzepy- chyba po wczorajszym wpisie jednej z nas...

Jutro idę na paznokcie, i skocze na brwi do kosmetyczki,musze jakoś sobie humor poprawić. A we wtorek muszę poszukać jakiejś kiecki na impreze rodzinną.
    Oby do kolejnego wtorku, bo badań prenatalnych.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    A ja dziś pospałam- do 6! :/
    Zasnełam z mdłościai i z nimi się obudziłam. Już nie mam siły. Do tego przyplatało sie zapalenie spojówki. Generalnie jest mi źle. I miałam niefajny sen że poszłam do łazienki, a tam krew i skrzepy- chyba po wczorajszym wpisie jednej z nas...

Jutro idę na paznokcie, i skocze na brwi do kosmetyczki,musze jakoś sobie humor poprawić. A we wtorek muszę poszukać jakiejś kiecki na impreze rodzinną.
    Oby do kolejnego wtorku, bo badań prenatalnych.

Dobrze, że ten następny wtorek tak szybko - bo poprzednie trzy tygodnie przerwy to była dla mnie masakra. Też mam prenatalne we wtorek i już się nieco stresuję, czy dalej będzie tak dobrze :) Więc trzymam kciuki za wtorkowe dobre wiadomości!

Mama-Ali lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny i ja się witam rano :)
    u mnie też słoneczko

mi dziś moi chłopcy dali poleżeć pod kołderką do 9.30 :) chociaż o 8.00 obudziły mnie hałasy syna, to jednak przyjemnie było sobie poleżeć i poczytać gazetę :)

ja wizytę mam w czwartek, ale bez podglądania ( bo w medicover niestety w gabinetach nie ma usg ), dopiero na wizycie będziemy ustalać termin prenatalnych

złe myśli na razie odsunęłam na bok, ale nie wiem na jak długo, stale chodzę i macam cyce, co by poczuć jak bolą :) wiem że to głupota zwłaszcza że boleć też mogą od luteiny, ale to mnie jakoś uspokaja

w przyszłym tygodniu pójdę chyba na usg do jakiegoś prywatnego ginekologa, nie mam za bardzo na to kasy, ale przynajmniej się uspokoję

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja,
    gratuluję widoku dużych dzidziolków i zaczynających się prenatalnych :)
    dawno nic nie pisałam, ale starałam się Was czytać na bieżąco, tylko z reguły zasypiałam :D absolutnie nie myślcie że jesteście nudne! Po prostu w pracy staram się być w formie, tym bardziej że jeszcze nikt nic nie wie, jak wracam do domu i zjem obiad to czuję jak moje siły życiowe osiągają poziom 0.
    Nadal mam mdłości, przytulałam się z porcelaną całe 4 razy, wyrazy współczucia dla dziewczyn wymiotujących, bo moje przytulanie zawsze kończyło się delikatną krwią z nosa i ogólnym trzęsieniem się, nie byłabym w stanie chodzić do pracy gdyby tak było codziennie, dołączam do grona odczuwających podbrzusze, tylko ja to odczuwam bardziej jakbym miała naciągane pachwiny :D najbliższą wizytę mam w piątek, miałam mieć 29, ale stwierdziłam że skoro ja w dzień matki widziałam serduszko, to niech małż w dzień ojca też zobaczy maleństwo :D oczywiście że trochę się boję, bo w poprzedniej ciąży w 11 tygodniu miałam łyżeczkowanie, ale wtedy od początku nie widziałam serduszka, no ale dość smęcenia :)
    Rozmawialiśmy dziś z mężem o urlopie, myślałam że będzie chciał zostać w domu, bo 2 bramy trzeba zrobić i ogólnie ciągle jest sporo do wyremontowania, ale on mnie zaskoczył i powiedział że na ostatni urlop we 2 chciałby gdzieś pojechać, bo potem nie będziemy się w spokoju lenić :D powiem Wam że się uśmiałam.

Morwa czy Ty jesteś z Wrocławia? :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)
    My z Tz właśnie gotujemy obiadek, a po obiedzie wyruszamy łowić rybki ze znajomymi :D

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. A my z mężem byliśmy wczoraj na imprezie imieninowej teściowej. U nas jeszcze nikt nie wie o ciąży więc mąż cały wieczór robił wszystkim drinki (mi też oczywiście tylko bez %) żeby się nikt nie zorientował. Powiem Wam że już mnie męczy to ukrywanie się ale jeszcze tylko dwa tygodnie (postanowiliśmy że powiemy po prenatalnych).
    A poza tym w Łodzi gdzie aktualnie jesteśmy jest piękne słońce więc mimo bólu głowy który mi dokucza i tak humor jest lepszy :)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tym co wymiotują i łączę się w bólu. :(

Dzisiaj mi się śniło że mój mąż mnie zdradza i trzymając na rękach małe dziecko (druga dziewczynka, czyżby wróżba? ;) ) kazałam mu się spakować i spie**alać. Co za sen...

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Witam się i ja,
    gratuluję widoku dużych dzidziolków i zaczynających się prenatalnych :)
    dawno nic nie pisałam, ale starałam się Was czytać na bieżąco, tylko z reguły zasypiałam :D absolutnie nie myślcie że jesteście nudne! Po prostu w pracy staram się być w formie, tym bardziej że jeszcze nikt nic nie wie, jak wracam do domu i zjem obiad to czuję jak moje siły życiowe osiągają poziom 0.
    Nadal mam mdłości, przytulałam się z porcelaną całe 4 razy, wyrazy współczucia dla dziewczyn wymiotujących, bo moje przytulanie zawsze kończyło się delikatną krwią z nosa i ogólnym trzęsieniem się, nie byłabym w stanie chodzić do pracy gdyby tak było codziennie, dołączam do grona odczuwających podbrzusze, tylko ja to odczuwam bardziej jakbym miała naciągane pachwiny :D najbliższą wizytę mam w piątek, miałam mieć 29, ale stwierdziłam że skoro ja w dzień matki widziałam serduszko, to niech małż w dzień ojca też zobaczy maleństwo :D oczywiście że trochę się boję, bo w poprzedniej ciąży w 11 tygodniu miałam łyżeczkowanie, ale wtedy od początku nie widziałam serduszka, no ale dość smęcenia :)
    Rozmawialiśmy dziś z mężem o urlopie, myślałam że będzie chciał zostać w domu, bo 2 bramy trzeba zrobić i ogólnie ciągle jest sporo do wyremontowania, ale on mnie zaskoczył i powiedział że na ostatni urlop we 2 chciałby gdzieś pojechać, bo potem nie będziemy się w spokoju lenić :D powiem Wam że się uśmiałam.

Morwa czy Ty jesteś z Wrocławia? :)
    Nie :) ja jestem z okolic Jeleniej Góry, tzn obecnie tu mieszkam , bo pochodzę całkiem z innych stron :p
    We Wrocławiu jestem w interesach przynajmniej raz w tygodniu, poza tym mam tam siostrę. Mieszka na stałe we Wrocławiu wraz z rodziną ;)

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja pochodzę z Kłodzka, czyli prawie po sąsiedzku. Ale mnie też wywiało na drugi koniec Polski;)

Morwa lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    ja wizytę mam w czwartek, ale bez podglądania ( bo w medicover niestety w gabinetach nie ma usg ), dopiero na wizycie będziemy ustalać termin prenatalnych
    O, strasznie mnie to zdziwiło, skąd jesteś?
    W Trójmieście w Medicover w każdym gabinecie jest USG i to dużo lepsze niż w Luxmedzie (mam abonament i tu i tu) - już w poprzedniej ciąży moja ginekolog, która przyjmuje w obu placówkach zasugerowała, żebym chodziła do niej tylko w Medicover.

Ja dziś pierwszy raz od dwóch miesięcy wypiłam sobie małą kawę (nie odrzuciło mnie a nawet miałam chęć) - ale super uczucie - brak mdłości :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja jestem z Łodzi, i tu nie ma usg w gabinecie :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A j dzis wyladowalam na IP..leci kroplowka na nawadnianie.. Buuu.
    Co się stało?

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Rzygam wszystkim i nawodnic się muszę..
    Odpoczywaj, ważne że z dzidziusiem wszystko dobrze!

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry przyszłe mamusie. Ja mam termin na 7 stycznia jednak istnieje duże prawdopodobieństwo, że będę mieć cesarkę jeszcze w grudniu - ale tym się teraz nie przejmuję.
    Pozdrawiam Wszystkie i żeby apetyt Wam wrócił bo "zwrot towaru" jest bardzo męczący.

Marzycielka111192, FreshMm, Krokodylica, ana167, kate88:) lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana współczuję, przynajmniej Cię nawodnią, ja liczę że w tej ciąży mnie to ominie yhhh

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana spójrz na pozytywy! Jesteś jak Księżna Kate :D ona też bywała w szpitalu przez wymioty ze swoimi książątkami;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 20:17

s1985, FreshMm, Morwa, Mama-Ali lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki nie pisałam przez weekend bo miałam trochę imprez od czwartku :) rocznica slubu tesciow, imieniny ciotki a dzisiaj chrzciny :) dopiero wróciłam do domu i oczywiście po przejażdżce samochodem wyrzuciłam z siebie wszystko co dzisiaj zjadłam :/
    Ja mam wizytę w czwartek i juz się trochę denerwuje ale wierzę że będzie dobrze :)
    Jestem padnięta i idę spać wiec dobranoc :D

s1985 lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to dziś o 4 wybudził ból głowy... i trzymał cały dzień... że po ścianach mogłabym chodzić... chyba ta zmiana pogody źle na mnie działa, bo raz u nas leje, za chwilę upał...
    Trzymam już kciuki za jutrzejsze wizyty <3 :)

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ