X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana życzę miłego wolnego

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u Nas dzisiaj zapowiada się gorąco :) miłego dnia mamusie :*

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pospałam- do 6! :/
    Zasnełam z mdłościai i z nimi się obudziłam. Już nie mam siły. Do tego przyplatało sie zapalenie spojówki. Generalnie jest mi źle. I miałam niefajny sen że poszłam do łazienki, a tam krew i skrzepy- chyba po wczorajszym wpisie jednej z nas...

Jutro idę na paznokcie, i skocze na brwi do kosmetyczki,musze jakoś sobie humor poprawić. A we wtorek muszę poszukać jakiejś kiecki na impreze rodzinną.
    Oby do kolejnego wtorku, bo badań prenatalnych.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    A ja dziś pospałam- do 6! :/
    Zasnełam z mdłościai i z nimi się obudziłam. Już nie mam siły. Do tego przyplatało sie zapalenie spojówki. Generalnie jest mi źle. I miałam niefajny sen że poszłam do łazienki, a tam krew i skrzepy- chyba po wczorajszym wpisie jednej z nas...

Jutro idę na paznokcie, i skocze na brwi do kosmetyczki,musze jakoś sobie humor poprawić. A we wtorek muszę poszukać jakiejś kiecki na impreze rodzinną.
    Oby do kolejnego wtorku, bo badań prenatalnych.

Dobrze, że ten następny wtorek tak szybko - bo poprzednie trzy tygodnie przerwy to była dla mnie masakra. Też mam prenatalne we wtorek i już się nieco stresuję, czy dalej będzie tak dobrze :) Więc trzymam kciuki za wtorkowe dobre wiadomości!

Mama-Ali lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny i ja się witam rano :)
    u mnie też słoneczko

mi dziś moi chłopcy dali poleżeć pod kołderką do 9.30 :) chociaż o 8.00 obudziły mnie hałasy syna, to jednak przyjemnie było sobie poleżeć i poczytać gazetę :)

ja wizytę mam w czwartek, ale bez podglądania ( bo w medicover niestety w gabinetach nie ma usg ), dopiero na wizycie będziemy ustalać termin prenatalnych

złe myśli na razie odsunęłam na bok, ale nie wiem na jak długo, stale chodzę i macam cyce, co by poczuć jak bolą :) wiem że to głupota zwłaszcza że boleć też mogą od luteiny, ale to mnie jakoś uspokaja

w przyszłym tygodniu pójdę chyba na usg do jakiegoś prywatnego ginekologa, nie mam za bardzo na to kasy, ale przynajmniej się uspokoję

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja,
    gratuluję widoku dużych dzidziolków i zaczynających się prenatalnych :)
    dawno nic nie pisałam, ale starałam się Was czytać na bieżąco, tylko z reguły zasypiałam :D absolutnie nie myślcie że jesteście nudne! Po prostu w pracy staram się być w formie, tym bardziej że jeszcze nikt nic nie wie, jak wracam do domu i zjem obiad to czuję jak moje siły życiowe osiągają poziom 0.
    Nadal mam mdłości, przytulałam się z porcelaną całe 4 razy, wyrazy współczucia dla dziewczyn wymiotujących, bo moje przytulanie zawsze kończyło się delikatną krwią z nosa i ogólnym trzęsieniem się, nie byłabym w stanie chodzić do pracy gdyby tak było codziennie, dołączam do grona odczuwających podbrzusze, tylko ja to odczuwam bardziej jakbym miała naciągane pachwiny :D najbliższą wizytę mam w piątek, miałam mieć 29, ale stwierdziłam że skoro ja w dzień matki widziałam serduszko, to niech małż w dzień ojca też zobaczy maleństwo :D oczywiście że trochę się boję, bo w poprzedniej ciąży w 11 tygodniu miałam łyżeczkowanie, ale wtedy od początku nie widziałam serduszka, no ale dość smęcenia :)
    Rozmawialiśmy dziś z mężem o urlopie, myślałam że będzie chciał zostać w domu, bo 2 bramy trzeba zrobić i ogólnie ciągle jest sporo do wyremontowania, ale on mnie zaskoczył i powiedział że na ostatni urlop we 2 chciałby gdzieś pojechać, bo potem nie będziemy się w spokoju lenić :D powiem Wam że się uśmiałam.

Morwa czy Ty jesteś z Wrocławia? :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)
    My z Tz właśnie gotujemy obiadek, a po obiedzie wyruszamy łowić rybki ze znajomymi :D

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. A my z mężem byliśmy wczoraj na imprezie imieninowej teściowej. U nas jeszcze nikt nie wie o ciąży więc mąż cały wieczór robił wszystkim drinki (mi też oczywiście tylko bez %) żeby się nikt nie zorientował. Powiem Wam że już mnie męczy to ukrywanie się ale jeszcze tylko dwa tygodnie (postanowiliśmy że powiemy po prenatalnych).
    A poza tym w Łodzi gdzie aktualnie jesteśmy jest piękne słońce więc mimo bólu głowy który mi dokucza i tak humor jest lepszy :)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tym co wymiotują i łączę się w bólu. :(

Dzisiaj mi się śniło że mój mąż mnie zdradza i trzymając na rękach małe dziecko (druga dziewczynka, czyżby wróżba? ;) ) kazałam mu się spakować i spie**alać. Co za sen...

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Witam się i ja,
    gratuluję widoku dużych dzidziolków i zaczynających się prenatalnych :)
    dawno nic nie pisałam, ale starałam się Was czytać na bieżąco, tylko z reguły zasypiałam :D absolutnie nie myślcie że jesteście nudne! Po prostu w pracy staram się być w formie, tym bardziej że jeszcze nikt nic nie wie, jak wracam do domu i zjem obiad to czuję jak moje siły życiowe osiągają poziom 0.
    Nadal mam mdłości, przytulałam się z porcelaną całe 4 razy, wyrazy współczucia dla dziewczyn wymiotujących, bo moje przytulanie zawsze kończyło się delikatną krwią z nosa i ogólnym trzęsieniem się, nie byłabym w stanie chodzić do pracy gdyby tak było codziennie, dołączam do grona odczuwających podbrzusze, tylko ja to odczuwam bardziej jakbym miała naciągane pachwiny :D najbliższą wizytę mam w piątek, miałam mieć 29, ale stwierdziłam że skoro ja w dzień matki widziałam serduszko, to niech małż w dzień ojca też zobaczy maleństwo :D oczywiście że trochę się boję, bo w poprzedniej ciąży w 11 tygodniu miałam łyżeczkowanie, ale wtedy od początku nie widziałam serduszka, no ale dość smęcenia :)
    Rozmawialiśmy dziś z mężem o urlopie, myślałam że będzie chciał zostać w domu, bo 2 bramy trzeba zrobić i ogólnie ciągle jest sporo do wyremontowania, ale on mnie zaskoczył i powiedział że na ostatni urlop we 2 chciałby gdzieś pojechać, bo potem nie będziemy się w spokoju lenić :D powiem Wam że się uśmiałam.

Morwa czy Ty jesteś z Wrocławia? :)
    Nie :) ja jestem z okolic Jeleniej Góry, tzn obecnie tu mieszkam , bo pochodzę całkiem z innych stron :p
    We Wrocławiu jestem w interesach przynajmniej raz w tygodniu, poza tym mam tam siostrę. Mieszka na stałe we Wrocławiu wraz z rodziną ;)

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja pochodzę z Kłodzka, czyli prawie po sąsiedzku. Ale mnie też wywiało na drugi koniec Polski;)

Morwa lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    ja wizytę mam w czwartek, ale bez podglądania ( bo w medicover niestety w gabinetach nie ma usg ), dopiero na wizycie będziemy ustalać termin prenatalnych
    O, strasznie mnie to zdziwiło, skąd jesteś?
    W Trójmieście w Medicover w każdym gabinecie jest USG i to dużo lepsze niż w Luxmedzie (mam abonament i tu i tu) - już w poprzedniej ciąży moja ginekolog, która przyjmuje w obu placówkach zasugerowała, żebym chodziła do niej tylko w Medicover.

Ja dziś pierwszy raz od dwóch miesięcy wypiłam sobie małą kawę (nie odrzuciło mnie a nawet miałam chęć) - ale super uczucie - brak mdłości :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja jestem z Łodzi, i tu nie ma usg w gabinecie :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png

Wysłany: 18 czerwca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A j dzis wyladowalam na IP..leci kroplowka na nawadnianie.. Buuu.
    Co się stało?

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Rzygam wszystkim i nawodnic się muszę..
    Odpoczywaj, ważne że z dzidziusiem wszystko dobrze!

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry przyszłe mamusie. Ja mam termin na 7 stycznia jednak istnieje duże prawdopodobieństwo, że będę mieć cesarkę jeszcze w grudniu - ale tym się teraz nie przejmuję.
    Pozdrawiam Wszystkie i żeby apetyt Wam wrócił bo "zwrot towaru" jest bardzo męczący.

Marzycielka111192, FreshMm, Krokodylica, ana167, kate88:) lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana współczuję, przynajmniej Cię nawodnią, ja liczę że w tej ciąży mnie to ominie yhhh

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana spójrz na pozytywy! Jesteś jak Księżna Kate :D ona też bywała w szpitalu przez wymioty ze swoimi książątkami;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 20:17

s1985, FreshMm, Morwa, Mama-Ali lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki nie pisałam przez weekend bo miałam trochę imprez od czwartku :) rocznica slubu tesciow, imieniny ciotki a dzisiaj chrzciny :) dopiero wróciłam do domu i oczywiście po przejażdżce samochodem wyrzuciłam z siebie wszystko co dzisiaj zjadłam :/
    Ja mam wizytę w czwartek i juz się trochę denerwuje ale wierzę że będzie dobrze :)
    Jestem padnięta i idę spać wiec dobranoc :D

s1985 lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to dziś o 4 wybudził ból głowy... i trzymał cały dzień... że po ścianach mogłabym chodzić... chyba ta zmiana pogody źle na mnie działa, bo raz u nas leje, za chwilę upał...
    Trzymam już kciuki za jutrzejsze wizyty <3 :)

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ