Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka111192 wrote:My też
jeszcze tydzień i drugi trymestr
Hehe ja też jeszcze ten tydzień.od niedzieli II trymestr.
Teraz tylko przeżyć prenatalne potem połówkowe i cieszyć się ciążą do porodu. A potem będziemy tulić i całować nasze ukochane i wyczekiwane dzieciaczkiAngela*, Marzycielka111192, FreshMm, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Morwa &&
Morwa lubi tę wiadomość
-
Zadzwoniłam do Gdańska umówić się na prenatalne,pani mówi że na 14 lipca wizyta żeby umówić się na właściwe nadania prenatalne jak ja juz będę w 12-14 tygodniu to nie za późno?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:Zadzwoniłam do Gdańska umówić się na prenatalne,pani mówi że na 14 lipca wizyta żeby umówić się na właściwe nadania prenatalne jak ja juz będę w 12-14 tygodniu to nie za późno?
-
alexast wrote:Hehe ja też jeszcze ten tydzień.
od niedzieli II trymestr.
Teraz tylko przeżyć prenatalne potem połówkowe i cieszyć się ciążą do porodu. A potem będziemy tulić i całować nasze ukochane i wyczekiwane dzieciaczki
Jej, ale pozytywny post, zabrzmialo to tak rachu ciachu i gotowe
Tez trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, a pamietam, ze jest Was dzis sporo!
Czekamy na same dobre wiesci!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 11:03
-
Marzycielka111192 wrote:To idealnie! Dzieciaczek musi mieć okresloną długość żeby badanie było poprawne. Ja teraz idę do lekarza w pierwszym dniu 13 tygodnia i jeśli bym robiła prenatalne to mój lekarz mówi że byłby to idealny czas2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
s1985 wrote:Jak pojadę się umówić na prenatalne będę dokładnie 13t1d
to trochę późno, powiedziałabym, że zbyt późno. Ja z Olkiem miałam robione 3 badania prenatalne. Pierwsze 11 tydz. i ileś dni to lekarz marudził,że mogłam poczekać. Tydzień później byłam u innego,żeby potwierdzić wymiary z pierwszego
a jak byłam w 14tym tyg. nie pamiętam dokładnie czy to by 13ty i 6 dzień czy już 14tydz i x dzień to babka w genomie marudziła, że późno. -
s1985 myślę że to już będzie za późno i mogą nie zmierzyć przezierności karkowej, a bez tego jaki to wszystko ma sens? Inne rzeczy zmierzą na zwykłej wizycie, więc po co potem prenatalne? A czemu nie mogą umówić Cię telefonicznie, to dziwne??
Powiem Wam że w ciąży z synkiem byłam trochę rozczarowana prenatalnymi... bo poza przeziernością wszystkie inne pomiary i poglądy zrobił mi lekarz na zwykłym usg. Przepływy, kość nosowa, ocena anatomii... to wszystko było na zwykłej wizycie. Więc czułam że zapłaciłam dodatkowo 250zł na prenatalne tylko po to, by zmierzyli przezierność karkową. A ryzyko zespołów genetycznych - dla niektórych to ważne, dla mnie nie. Bo wolę o tym dowiedzieć się po porodzie, a ciąży z powodu wady ja nie usunę. Ocena serduszka - i tak jest jeszcze za małe, dopiero na drugich prenatalnych (połówkowych) jest dokładniej ocenione i dopiero wtedy można pomóc dziecku.
Dla mnie te prenatalne w 11-13 tyg są przereklamowane, ale oczywiście każdy ma własny punkt widzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 12:18
-
Girl25 wrote:Badania prenatalne robi się do 14 tc więc spokojnie
FreshMm lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
FreshMm wrote:Ale s1985 w 14 tygodniu (13t1d) będzie się chyba dopiero umawiać? s1985, dobrze rozumiemy?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
s1985 wrote:To samo mi powiedziała że do 14 tygodnia ,tak ja jadę ze skierowaniem i USG ostatnim do genetyka i on mi daje skierowanie odpowiednie na USG i osobne na pappa
Potem dzieciaki już różnie zaczynają rosnąć i się układać i teoretycznie badanie przestaje być miarodajne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 12:31
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
dobra zadzowniłam drugi raz i sie przepisałam na 30 czerwca na to zeby sie umówić na prenetalne czyli 30 czerwca bede 11t1d i po tygodniu badania chyba juz lepiej ?
alexast, kate88:), Angela*, FreshMm, Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Angela* wrote:Troszkę późno, czy jak dzwoniłas do nich mowilas w ktorym obecnie jestes tyg ?
Angela* lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Ja jak dzwoniłam sie omawiać, to kobieta decydowala kiedy , żeby byl odpowiedni wiek dziecka , mnie juz nawet na 3 lipca nie chciała zapisac bo mowila , że bedzie na styk i boi sie że lekarz powie że juz za późno na badanie ...
Także kochana wydaje mi sie że w 13i1 dzien to Ty powinnas miec juz ostatecznie badanie , a nie sie omawiać...
Może zadzwoń tam jeszcze i powiedz ze masz watpilowsci czy nie bedzie za pozno omawiac si3 dopiero 14 lipca ?