Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydziewczyny pytanie za 100pkt. generalnie w ciąży nie powinno sie uzywac całej masy kosmetyków.
Od czasu do czasu uzywam gel gommant firmy bioderma - http://www.bioderma.pl/produkty/sebium/gel-gommant
delikatny peeling albo żel do twarzy vichy normaderm. Uzywam zamiennie raz na 1/2 tygodnie I własnie przeczytałam ze ma w składzie kwas salicylowy i glikolowy. Co prawda nie są to pierwsze pozycje ale jednak są.... co sądzicie... mozna nie można? -
nick nieaktualny
-
Nadin wrote:Zwariować idzie z tym co można a co nie
Netka a jakie wymiary miało dziecko na ostatnim USG?
1 czerwca mialo ponad 8mm
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
Sylwia ja po wtopach typu zjedzenie wątróbki, pasztetu, mieszanie witamin, wypicie piwa bezalkoholowego które ponoć alkohol ma i nasłuchanii sie co w ciąży jest zakazane używam tylko kremu dla niemowląt i kremu bb jak wychodzę z domu
dla świetego spokoju żeby nie miec więcej wyrzutów sumienia ze sama szkodzę swojemu dziecku
ale to juz jest na pograniczu popadania w paranoje. myśle ze nie da sie wyeliminować wszystkich szkodliwych składników.
s1985 lubi tę wiadomość
-
Nadin wrote:Chodzi mi o to czy wiem z OM zgadzał się z USG?
Wg USG był dzidziuś 3 dni do tyłu. I wiem to ze zdjęcia usg bo gin nie raczył mi nic powiedzieć na ten temat, tyle tylko że wszystko jest ok. Teraz dzwoniłam do rejestracji i jakaś miła Pani zarezerwowala mi termin o tydzien pozniej, czyli 12t3d i powiedziała że w piątek po wizycie jak już będę wiedziała co i jak to sobie wybiorę jeden z terminówKrokodylica lubi tę wiadomość
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
01.06.2017 bijące
nick nieaktualnynie no ja wiem, że jak poczyta się internet to w zasadzie niewiele mozna bo wszytsko szkodzi. malowanie paznokci też
.
Patrząc racjonalnie takie składniki nie powinny miec większego znaczenie bo sa to jakies śladowe ilości, ale juz sama nie wiem..... Odpuszcze sobie te zele do twarzy
No ja pasztety tez jadłam. i tu nie czaje czemu one szkodzą.
Co do alkoholu to kiedys czytałam ze nie mozna spirytusu salicylowego do przemywania punktowego..... no ale to faktycznie jest paranoja bo ile jest tego sporytusu w kroli na patyczku do uszu? -
Ja mam wyrzuty sumienia nawet po wypiciu kawy :p także ta przypadłość jest chyba normalna
a jak się czekało na dzieciątko tyle czasu to już w ogóle człowiek popada w paranoję, żeby tylko wszystko było dobrze
emi2016, Inez87 lubią tę wiadomość
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
01.06.2017 bijące
nick nieaktualny
-
O patrz paznokcie tez malowałam
Eh gupia ja
co do pasztetu jest w nim wątróbka która zawiera wit A ktora w dużych ilości szkodzi rozwojowi płodu. Tylko co nie szkodzi? Byłam ostatnio w pl i odzwyczajona od spalin bo u mnie wieś czyste powietrze myśle tez szkodzi wiec co mamy leżeć pod kloszem 9 miesięcy? Fajnie by było ale sie nie da wiec grunt to zdrowy rozsądek i ban na Google :p
s1985, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Pasztetu nie można bo w składzie jest wątróbka a w watrobce witamina A która w nadmiarze szkodzi dziecku
. Też czytałam ale lekarz się zaczął ze mnie śmiać jak się spytalam czy można , wg niego można poza wątróbką i surowym mięsem jajkami
Krokodylica lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:Pasztetu nie można bo w składzie jest wątróbka a w watrobce witamina A która w nadmiarze szkodzi dziecku
. Też czytałam ale lekarz się zaczął ze mnie śmiać jak się spytalam czy można , wg niego można poza wątróbką i surowym mięsem jajkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 15:48
Krokodylica, pietruszkanatki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marzycielka111192 wrote:W moim pasztecie jest całe 5% watrobki więc musiałabym zjeść na raz chyba całe opakowanie żeby ta witamina A mi zaszkodziła[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]