X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kwasami to tez bez przesady,tym bardziej że jest to żel do mycia który nakladasz tylko na chwilę na twarz i zmywasz. On nawet nie zdarzy przeniknąć głębiej. Co innego gdyby to była jakaś maseczka która też ma wyższe stężenia tychże kwasów. A wiec ja bym spokojnie dalej używała. Dziewczyny bez paranoji! :)

s1985, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maseczek gdzie jesat napisane że z kawasmi aha i innymi nie uzywam, ale zauwazyłam że większośc żeli i maeczek oczyszczajacych ma w swoim składzie kwas salicylowy i lub glikolowy/ mlekowy

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    nie no ja wiem, że jak poczyta się internet to w zasadzie niewiele mozna bo wszytsko szkodzi. malowanie paznokci też :-).
    Patrząc racjonalnie takie składniki nie powinny miec większego znaczenie bo sa to jakies śladowe ilości, ale juz sama nie wiem..... Odpuszcze sobie te zele do twarzy
    No ja pasztety tez jadłam. i tu nie czaje czemu one szkodzą :-).
    Co do alkoholu to kiedys czytałam ze nie mozna spirytusu salicylowego do przemywania punktowego..... no ale to faktycznie jest paranoja bo ile jest tego sporytusu w kroli na patyczku do uszu? :-)

Na kursach specjalizacyjnych jedna ginekolożka właśnie mówiła, że większość maści z lekami też jest zakazana w ciąży, a prawda jest taka (i to ma fizjologiczny sens :P ), że kremy, maści działają miejscowo i tylko w niewielkim % przenikają do krwioobiegu...aczkolwiek przenikają... aleeee jak użyjemy kremu 1 czy 2 razy, czy też tam nasze pacjentki :P , to nie mamy panikować, bo ilość substancji jaka przeniknie do płodu jest nikła ;)
    No,ale z premedytacją się nie smarujcie! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 16:07

Krokodylica lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D

bede myc sie szarym mydłem :-)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ostatnio samoopalaczem wysmarowałam ( w mgiełce) i po fakcie przeczytałam w internecie, że to samo zło. No do głowy mi nie przyszło, że bezpieczniejsza alternatywa opalania też jest szkodliwa :/

• s1985 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja beda z córką w ciazy smarowałam sie samoopalaczem na studniówkę i nic sie nie stało

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po :D wszystko jest ok, dziedzic ,a na chwilę obecną według pana doktora bardziej dziedziczka, jest zdrów ja rybka :D dziecko podcas badania nie za bardzo chciało z doktorem współpracować. Czyli wyglada na to ,że niesforne po tatusiu :p Wedlug tego co widzalam to łykało wody , zasłaniało się rączką, skakało, obracało się i wymachiwało wszystkim konczynami. Mi się śmiać chciało, bo to wszystko wyglądało jak atak furii spowodowany tym ,że ktoś zakłuca jej prywatność :D

Inez87, kate88:), BlackCatNorL, s1985, alexast, Karmelova, Krokodylica, Nadin, helagazela, Girl25, ktosiowa, emi2016, Aenu, Paula_29, pietruszkanatki, madzia8lenka, ana167, Ruda_ann, Mama-Ali, Myszk@, Patrycja27, emerald_m, .aś., Bella93, Raven lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jestem po :D wszystko jest ok, dziedzic ,a na chwilę obecną według pana doktora bardziej dziedziczka, jest zdrów ja rybka :D dziecko podcas badania nie za bardzo chciało z doktorem współpracować. Czyli wyglada na to ,że niesforne po tatusiu :p Wedlug tego co widzalam to łykało wody , zasłaniało się rączką, skakało, obracało się i wymachiwało wszystkim konczynami. Mi się śmiać chciało, bo to wszystko wyglądało jak atak furii spowodowany tym ,że ktoś zakłuca jej prywatność :D
    Boże Morwa aż mi się płakać chce ze szczęścia!!! I jeszcze dziewczynka!! Tak szybko powiedział! :) super! Gratuluję!!

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super! :)

dqpri09k8v8ti207.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Boże Morwa aż mi się płakać chce ze szczęścia!!! I jeszcze dziewczynka!! Tak szybko powiedział! :) super! Gratuluję!!
    Ja się tam nie nastawiam jeszcze na róż. Doktor powiedział ,że na chwilę obecną wygląda jak dziewczynka , ale jak to mówią.... wszystko się może jeszcze zmienić :D więc jakaś tam szansa na synka jeszcze jest ;) WAŻNE ,ŻE ZDROWE :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 16:20

s1985, Krokodylica, Girl25, Aenu, Paula_29, Ruda_ann, Mama-Ali lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja się tam nie nastawiam jeszcze na róż. Doktor powiedział ,że na chwilę obecną wygląda jak dziewczynka , ale jak to mówią.... wszystko się może jeszcze zmienić :D więc jakaś tam szansa na synka jeszcze jest ;)
    Rozumiem:) mi też jeśli dzisiaj coś powie to też nie będę brała tego do siebie :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super wieści! :) Mam zaciesz na pycholu normalnie :D Ps. Ty sie tak jeszcze do córci nie przyzwyczajaj, bo na tym etapie ciąży "pewne" są tylko chłopaki ;)

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jej :D ale super! <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Morwa super wieści! :) Mam zaciesz na pycholu normalnie :D Ps. Ty sie tak jeszcze do córci nie przyzwyczajaj, bo na tym etapie ciąży "pewne" są tylko chłopaki ;)
    Dlatego ciągle liczę ,że będę miała małego piłkarza a jak nie to uzbieram kasę na na edukację dziedziczki i będę miała swoją własną panią doktor z dziedziny chirurgii plastycznej :p ktoś musi matce na starość zmarszczki prostować :D co nie? ;)

s1985, emi2016, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

• Nadin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa extra wieści :)

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa dobre wieści a córki są super.
    Co więcej moja córka na bank będzie grać w piłkę nożną bo to ją kręci. :P

Kto jeszcze dzisiaj wizytuje?

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super wiadomości :) strasznie się cieszę:)

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Morwa dobre wieści a córki są super.
    Co więcej moja córka na bank będzie grać w piłkę nożną bo to ją kręci. :P

Kto jeszcze dzisiaj wizytuje?
    Jaaaa! Za 10 minut wychodzę z domu:)

Krokodylica, Agness12, Morwa, kate88:), s1985, emi2016, Aenu lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa superrr :)
    Marzycielka111192 Kciuki <3

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Jaaaa! Za 10 minut wychodzę z domu:)
    Zaciskam kciuki z całych sił :* :*

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ