WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jestem po :D wszystko jest ok, dziedzic ,a na chwilę obecną według pana doktora bardziej dziedziczka, jest zdrów ja rybka :D dziecko podcas badania nie za bardzo chciało z doktorem współpracować. Czyli wyglada na to ,że niesforne po tatusiu :p Wedlug tego co widzalam to łykało wody , zasłaniało się rączką, skakało, obracało się i wymachiwało wszystkim konczynami. Mi się śmiać chciało, bo to wszystko wyglądało jak atak furii spowodowany tym ,że ktoś zakłuca jej prywatność :D

Super, gratulacje!:) Rozumiem że miałaś prenatalne? Bo w tym natłoku wiadomości nie wylapuje wszystkiego :)

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Jaaaa! Za 10 minut wychodzę z domu:)
    Kciuki <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super !!! :) <3

• s1985 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morwa super extra wieści ;) mi z wróby z soda wyszła dziewczynka ;p

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Jaaaa! Za 10 minut wychodzę z domu:)
    czekamy ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super wieści :) gratuluję

Marzycielka zaciskam kciuki :)

ja dziś u endo byłam - tsh spadło do 1,5 więc zostaje na dawce Euthyrox 50 do następnej kontroli za 3 tygodnie :)

w czwartek gin ale bez usg, chyba w piątek lub sobotę zrobię sobie prywatnie jedno co by się uspokoić że historia się nie powtórzy ( w poprzedniej ciąży rozwój maluszka zatrzymał się w 8+3/4 a ja aż do 11 tygodnia chodziłam niczego nieświadoma :( )

Inez jak tam twoje plamienia?? jest poprawa??

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż obstawiał właśnie córe. Powiedział ,że nie jem mięsa , zbrzydłam, wypryszczyło mnie gorzej niż nastolatkę, a internety mówią ,że to na córe. Więc on już się rozgląda za szkołą nauki sztuk walki juz od dwóch tygodni , od kiedy mu internety wywrożyły córkę :D buhahaha umarłam ze śmiechu :D

s1985, Ruda_ann, FreshMm lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Super, gratulacje!:) Rozumiem że miałaś prenatalne? Bo w tym natłoku wiadomości nie wylapuje wszystkiego :)
    Tak miałam dzisiaj prenatalne. Według OM miesiączki tak jak w suwaczku, według usg jesteśmy ciągle o trzy dni do przodu i z terminem na 30 Grudnia :D czyli dzisiaj miałam dokładnie 12t+2d :D

• calza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie! Dawno mnie nie było, oj dawno! Nie mam siły na nic, ciągle tylko śpię i marudzę :p Obawiam się, że nie nadrobię wpisów z 3 tygodni, także rozpocznę czytanie od tej strony ;)

Jak się czujecie? Jak tam Wasze objawy, mam nadzieję, że nie dokuczają Wam za bardzo?

Kiedy mówicie w pracy o ciąży? Jak założycie kartę ciążową? I jak to jest z tym becikowym? Jak ma się opiekę w np Lux Med to wystarczy, że tam do 10tyg. zgłosiłąm ciążę u ginekologa?

30 czerwca mam wizytę u ginka, na początku lipca mam robić USG genetyczne (czymś się różni od zwykłego?), oby wszystko było ok!

mjvyi09k1yghelay.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Morwa super wieści :) gratuluję

Marzycielka zaciskam kciuki :)

ja dziś u endo byłam - tsh spadło do 1,5 więc zostaje na dawce Euthyrox 50 do następnej kontroli za 3 tygodnie :)

w czwartek gin ale bez usg, chyba w piątek lub sobotę zrobię sobie prywatnie jedno co by się uspokoić że historia się nie powtórzy ( w poprzedniej ciąży rozwój maluszka zatrzymał się w 8+3/4 a ja aż do 11 tygodnia chodziłam niczego nieświadoma :( )

Inez jak tam twoje plamienia?? jest poprawa??
    Tak wczoraj wszystko przeszło. Sama nie wiem juz co mam myślec. Nie mogę sie na niczym skupić tylko ciagle sie zastanawiam co jutro usłyszę. Chyba jeszcZcze nigdy w życiu sie tak nie bałam :/

dqpri09k8v8ti207.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Tak wczoraj wszystko przeszło. Sama nie wiem juz co mam myślec. Nie mogę sie na niczym skupić tylko ciagle sie zastanawiam co jutro usłyszę. Chyba jeszcZcze nigdy w życiu sie tak nie bałam :/

Kochana uslyszysz napewno same dobre wiadomosci :)

Inez87 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mój mąż obstawiał właśnie córe. Powiedział ,że nie jem mięsa , zbrzydłam, wypryszczyło mnie gorzej niż nastolatkę, a internety mówią ,że to na córe. Więc on już się rozgląda za szkołą nauki sztuk walki juz od dwóch tygodni , od kiedy mu internety wywrożyły córkę :D buhahaha umarłam ze śmiechu :D

Kochana ważne aby zdrowa/y byl :)

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa - gratuluję ! Bardzo się cieszę :)
    Marzycielka - trzymam kciuki i czekam na wieści ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana uslyszysz napewno same dobre wiadomosci :)
    O niczym innym nie marze. Tak długo sie staraliśmy, ze nawet nie chce myślec ze cos moze być nie tak.

dqpri09k8v8ti207.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa gratuluję:)
    Ja też czekam w kolejce i się stresuje.niestety przed wizytą nie mogłam nic zjeść a z nerwów nie zabrałam nic ze sobą i zaczyna mi się robić niedobrze.mam nadzieję że dotrwam
    Co do wtop w ciąży to ja już zjadłam wędzonego łososia, camembert ( niby pasteryzowany) ale gdzieś wyczytałam że nawet tego nie można i zjadłam sushi które miało być wegetariańskie a okazało się że w ryż była wbita ryba więc już chyba gorzej się nie da. No i zaliczyłam 2 razy lot samolotem. Także masakra...

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa gratuluję :)

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Morwa gratuluję:)
    Ja też czekam w kolejce i się stresuje.niestety przed wizytą nie mogłam nic zjeść a z nerwów nie zabrałam nic ze sobą i zaczyna mi się robić niedobrze.mam nadzieję że dotrwam
    Co do wtop w ciąży to ja już zjadłam wędzonego łososia, camembert ( niby pasteryzowany) ale gdzieś wyczytałam że nawet tego nie można i zjadłam sushi które miało być wegetariańskie a okazało się że w ryż była wbita ryba więc już chyba gorzej się nie da. No i zaliczyłam 2 razy lot samolotem. Także masakra...
    Paula ja tez 2 razy leciałam. Potem pytałam lekarza w Norwegii to sie zdziwił ze takie pytanie zadaje i ze niby czemu nie. Powiedział ze lot samolotem jest bezpieczny i ze bardziej zaszkodziło by zanurkowanie w głębokim basenie ;)

Paula_29 lubi tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Gumiś z dzisiaj.... a według doktorka nasza Gumijagoda :D

t2876600_tmp-17602-20170619-180058-1002748836.jpg

emi2016, s1985, pietruszkanatki, Lovilovi, alexast, Paula_29, Krokodylica, Ruda_ann, BlackCatNorL, kate88:), Didi_85, Magdalenna, emerald_m, FreshMm, .aś., Bella93, Raven, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Paula ja tez 2 razy leciałam. Potem pytałam lekarza w Norwegii to sie zdziwił ze takie pytanie zadaje i ze niby czemu nie. Powiedział ze lot samolotem jest bezpieczny i ze bardziej zaszkodziło by zanurkowanie w głębokim basenie ;)

Ja też leciałam w 4 i 5 tyg. ze względu na urlop :) Potem 2 lekarzy powiedziało mi że lepiej nie latać do 16 tyg., więc się jakoś wymigałam z delegacji w pracy... Z tym lataniem to bardziej chodzi chyba o przemęczenie podróżą niż o sam lot. Było nie było jak lecisz na delegacje rano a wracasz nocą jest to dla organizmu wysiłek... W pracy wie jedna osoba, a ja się czaje czy już mówić czy nie... Nie chcę się chwalić na wyrost...

@Morwa - gratulacje :)

Mam wrażenie że masakrycznie tyję :( Ostatnio miałam 1kg na plusie... Boję się teraz ważyć bo doszły pewnie ze 3 kolejne :( Brzuch mi wywaliło, a to dopiero 10 tc .

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka i jak po ? Czy też masz opóźnienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 18:41

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ