Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny znalazłam na grupie grudniówek dwa fajne linki. Pierwszy dotyczy norm wyników badań w ciąży (w niektórych przypadkach są dziwne jednostki ale wg mnie wszystko do przeliczenia.
http://s0www.utdlab.com/contents/image.do?imageKey=OBGYN%2F81137&source=image_view&view=print&elapsedTimeMs=6#
A drugi link to poradnik dotyczący żywienia w ciąży
http://www.imid.med.pl/images/poradnik-zywienia-dla-kobiet-w-ciazy.pdfP. lubi tę wiadomość
[/url]
-
Karmelova wrote:P. witamy.
Dziewczyny a czy któraś z Was ma problem z bólami głowy. No po prostu mnie już mąż wysyła do lekarza. Boli mnie dwa dni, jeden dzień przerwy i boli następne 3 dni, chwila przerwy i od nowajuż mam dosyć trochę.
Tez mam od kilku dni ...
Odkad te upaly sa ...
To normalnenie ma powodu do zmartwien
-
P. wrote:Cześć!
Można się jeszcze do Was dołączyć?
Podczytuję Was od kilku tygodni, ale do tej pory nie miałam odwagi się odezwać - cały czas bałam się zapeszyć (niestety mam za sobą jedno niepowodzenie).
Jestem w 9 tyg. i póki co wszystko ok, ale mam trochę schizę ciążową i doszłam do wniosku, że dobrze będzie jednak usłyszeć czasem dobre słowo od innych kobiet w podobnej sytuacji. A widzę, że u Was pozytywnie i rozsądnie na wątku.
Przy okazji gratuluję wszystkich pozytywnych wieściJa czekam do 3 lipca na badania prenatalne.
O mamy prenatalne w ten sam dzienP. lubi tę wiadomość
-
U mnie niedobrze. Przezierność jest ok ale kość nosowa jest hypoplastyczna. Ryzyko zespołu downa 1:31. Amniopunkcję mam zaplanowaną na 12 lipca. Jestem załamana.
Innej ciężarnej bym powiedziała, że mam mieć nadzieję, że będzie dobrze, bo z synem było tak samo i jest zdrowy. Ale jakie jest prawdopodobieństwo że u mnie drugi raz będzie dobrze? Myślę że marne.FreshMm lubi tę wiadomość
-
Karmelova wrote:P. witamy.
Dziewczyny a czy któraś z Was ma problem z bólami głowy. No po prostu mnie już mąż wysyła do lekarza. Boli mnie dwa dni, jeden dzień przerwy i boli następne 3 dni, chwila przerwy i od nowajuż mam dosyć trochę.
Przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale tez miałam straszne bóle głowy w obydwu ciążach. Piłam za mało wody! Może teraz kiedy jest tak ciepło również u was to jest przyczyną. Doraźnie polecam plastry żelowe chlodzące.
Gratulacje i buziaki dla wszystkich przyszłych mamusiek
Karmelova, s1985 lubią tę wiadomość
-
Karmelova wrote:Alexast bo będzie dobrze. Może taka Twoja uroda i USG wychodzi nie do końca dobrze a okazuje się, że wszystko jest ok.
A nie wolisz zrobić Nifty? Wiem, że to duże koszty ale badanie nie jest inwazyjne.
Nie stać mnie na wydanie 2400zł już te 900zł na badanie fish obciąży nasz budżet. -
alexast wrote:U mnie niedobrze. Przezierność jest ok ale kość nosowa jest hypoplastyczna. Ryzyko zespołu downa 1:31. Amniopunkcję mam zaplanowaną na 12 lipca. Jestem załamana.
Innej ciężarnej bym powiedziała, że mam mieć nadzieję, że będzie dobrze, bo z synem było tak samo i jest zdrowy. Ale jakie jest prawdopodobieństwo że u mnie drugi raz będzie dobrze? Myślę że marne.
Na pewno będzie wszystko dobrze:* zobaczysz! -
alexast wrote:U mnie niedobrze. Przezierność jest ok ale kość nosowa jest hypoplastyczna. Ryzyko zespołu downa 1:31. Amniopunkcję mam zaplanowaną na 12 lipca. Jestem załamana.
Innej ciężarnej bym powiedziała, że mam mieć nadzieję, że będzie dobrze, bo z synem było tak samo i jest zdrowy. Ale jakie jest prawdopodobieństwo że u mnie drugi raz będzie dobrze? Myślę że marne.
Wiesz co, ja myślę że skoro z synem wyszło dokładnie tak samo to coś w tym jest że być moze taka Twoja "uroda" i ta kość nosowa taka wychodzi.
Dziwi mnie ze az takie wysokie prawdopodobienstwo Ci wyliczyli skoro przyzierność jest ok. Z tego co wiem to jest własnie pierwszy punkt który może mowić o zespole downa.
Trzymam kciuki, cięzki czas przed Toba ale na pewno wszystko będzie dobrze!Girl25 lubi tę wiadomość
-
Innej ciężarnej bym powiedziała, że mam mieć nadzieję, że będzie dobrze, bo z synem było tak samo i jest zdrowy. Ale jakie jest prawdopodobieństwo że u mnie drugi raz będzie dobrze? Myślę że marne.alexast lubi tę wiadomość
-
Alexsast a nie poszłabyś jeszcze do innego lekarza na konsultacje? Poza tym może faktycznie taka Twoja uroda. Mojej koleżance wyszło 1:6 ryzyko ZD przez kosc i wiek, a amniopunkcja wyszła ok i ma zdrowa córeczkę. Także sama wiesz ze ten wynik niczego nie przesadza.
alexast lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Alexast a konsultacja u innego dr? Czy nie chcesz?
Przykro mi że drugi raz przez to przechodzisz ale trzymam kciuki aby jednak było dobrze.
Zastanawiam się nad tym. Chyba pójdę jeszcze do kogoś innego. Dzisiaj mam już dość. Chyba pójdę od jutra na l4Krokodylica lubi tę wiadomość
-
alexast wrote:Zastanawiam się nad tym. Chyba pójdę jeszcze do kogoś innego. Dzisiaj mam już dość. Chyba pójdę od jutra na l4
Ale l4 jak dla mnie to w Twoim wypadku mus!
Jak coś, idź do innego lekarza, ale najpierw spójrz na swoje dzieciątko i bądź pewna, że to z brzuszka będzie takie samoktosiowa lubi tę wiadomość
-
Alexast trzymam kciuki, żeby było dobrze.
Tak czytam Wasze wypowiedzi o tych badaniach prenatalnych i coraz bardziej mam wrażenie, że to niepotrzebne stresowanie przyszłych rodziców. Skoro prawdopodobieństwo jest oparte na statystyce, to po co nam takie badania? Skoro właściwie niczego nie przesądzają... My z mężem zdecydowaliśmy się na NIFTY (ze względu na wcześniejsze kłopoty, ale i tak portfel płacze), bo wiem, że na podstawie USG (i ew. Pappy) może być różnie... Wolę mieć święty spokój, niż przeżywać do końca ciąży coś, co nawet nie jest pewne...Raven lubi tę wiadomość
-
Innej ciężarnej bym powiedziała, że mam mieć nadzieję, że będzie dobrze, bo z synem było tak samo i jest zdrowy. Ale jakie jest prawdopodobieństwo że u mnie drugi raz będzie dobrze? Myślę że marne. -
Tak jak piszą dziewczyny: skoro w poprzedniej ciąży wszystko było dobrze widać taka Twoja "uroda". Mocno wierzę, że wszystko będzie dobrzePolecam Nowennę Pompejańską
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
alexast wrote:Zastanawiam się nad tym. Chyba pójdę jeszcze do kogoś innego. Dzisiaj mam już dość. Chyba pójdę od jutra na l4
Jasne idź na l4
A do innego dr bym poszła na konsultację.
I tak jak emi polecam nowennę pompejańską.emi2016 lubi tę wiadomość