X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Tak się teraz zastanawiam...
    na 10.07 mam umówione usg na NFZ, położna w recepcji kazała mi przynieść ze sobą duży ręcznik... nie zapytałam, dlaczego, ale... czy ktoś wie, po co mi ten ręcznik?? Któraś z Was tak kiedykolwiek miała?
    Może oszczędzają jednorazowe podkłady na leżankę :P :P :P

Krokodylica, BlackCatNorL, FreshMm, helagazela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Wszystko zależy od miejsca siedzenia to fakt ,ale wiele też od indywidualnego podejścia do sprawy. Ja sporo przeszłam podobnie jak Ty, jestem po poronieniach , po ciążach pozamacicznych i po in vitro. Moje marzenia co rusz weryfikował los ,ale ciągle marzyłam i nadal marzę. Te marzenia dają mi siłę i dzięki nim jestem w tym miejscu w jakim jestem. Gdyby nie one nie było by ani mnie ani dzieciątka w brzuchu. A jesteśmy i mamy się do dobrze. Dzięki marzeniom każdego ranka miałam siłę by wstawać z łóżka, one dawały mi wiarę w lepsze jutro i wiarę w to ,że to lepsze jutro gdzieś tam na mnie czeka. Marzę o zdrowym dziecku tu na ziemi i to marzenie jest tym najważniejszym, ale kolejne marzenia dają mi siłę bym nie stanęła w miejscu. One będą ciągle pchały mnie do przodu. Dzięki nim wierzę ,że na jednym dziecku się nie skończy, nawet gdybym musiała zaczynać całą "zabawę" od początku. Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Marzyłam o dziecku w brzuchu i się udało , marzyłam o tym aby na prenatalnych wyszło, że jest zdrowe i wyszło, teraz marze o synku , marząc nadal aby nasze dziecko zdrowo się rozwijało i szczęśliwie przyszło na świat(tu się nic nie zmienia). Jak urodzi się synek to będę marzyć o kolejnym dziecku , jak będzie w brzuszku to będę marzyła aby była to córeczka i tak w kółko. Marzenia są po to aby je spełniać ,a to ze los je weryfikuje nie jest niestety zależne od nas. Marzeń nikt nam nie odbierze :) życzę Ci , tak jak każdej z nas aby nasze marzenia się spełniły , niezależnie od tego o czym obecnie marzymy :D
    Ja np teraz marze o kanapkach i idę spełnić swe marzenie :)
    Mądrego to aż miło poczytać :) lubię bardzo Twoje pozytywne emocje bijące z każdego postu i z drugiej strony to opanowanie i nie popadanie w paranoję :) bardzo lubię!

Ellasi, helagazela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Mamy dziś najdłuższy dzień roku :) lato przyszło nam już oficjalnie :D

Jakoś mi się dzisiaj słabo spało :( najpierw masakrycznie bolał mnie brzuch, ale nie żołądek, ale w dole.. się tam Lokator rozpycha elegancko :P z tego bólu po nospie zasnęłam. Mój B wrócił z pracy, więc się obudziłam i... klops, już nie mogłam zasnąć :/ przewalałam się po łóżku do 1:30 na pewno...

Was też tak ciągnie brzuszek?

s1985 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Może oszczędzają jednorazowe podkłady na leżankę :P :P :P

O tym samym pomyślałam. :)

Dzień dobry.
    Niestety mi nadal niedobrze, chyba wezmę dziś czopek bo mam dość.

FreshMm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Dzień dobry.
    Matko z córko! Ty to naprawdę biedna jesteś... :(
    mnie mdli czasem, z każdym dniem coraz mniej, zgaga przeszła też już prawie zupełnie, za to częściej mam zawroty głowy (ale to pewnie z gorąca)....
    Chyba nie dałabym rady funkcjonować normalnie sama, a co mówić Ty z Córeczką... :( jesteś moją bohaterką! :)

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów zaczynam panikować ;) Ostatnio prawie wszystkie narzekałyście na uczucie rozciągania macicy... a ja od 1,5 tygodnia nie czuje żadnego rozciągania... Może któraś też? :)
    Mąż już się ze mnie nabija ... jak boli - źle, jak nie boli - też źle :P

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Mika77 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    A ja znów zaczynam panikować ;) Ostatnio prawie wszystkie narzekałyście na uczucie rozciągania macicy... a ja od 1,5 tygodnia nie czuje żadnego rozciągania... Może któraś też? :)
    Mąż już się ze mnie nabija ... jak boli - źle, jak nie boli - też źle :P

Mnie też nic nie boli ani nie czuje rozciągania. Tylko piersi troszkę pełniejsze. Bałam się wczorajszej wizyty ale wszystko jest dobrze i dzidzia prawidłowo rośnie.

Helka891 lubi tę wiadomość

• Vilu Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Tak się teraz zastanawiam...
    na 10.07 mam umówione usg na NFZ, położna w recepcji kazała mi przynieść ze sobą duży ręcznik... nie zapytałam, dlaczego, ale... czy ktoś wie, po co mi ten ręcznik?? Któraś z Was tak kiedykolwiek miała?

Kilka lat temu robiłam usg na nfz i też kazali przynieść - dwa ręczniki. Okazało się, że jeden zamiast podkładu, a drugi, żeby wytrzeć żel. Pamiętaj, że takim ręcznikiem zgarniesz każdy zarazek... lepiej się zaopatrzyć w aptece w jednorazowy podkład.

FreshMm, Ruda_ann lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)
    Mamy dziś najdłuższy dzień roku :) lato przyszło nam już oficjalnie :D

Jakoś mi się dzisiaj słabo spało :( najpierw masakrycznie bolał mnie brzuch, ale nie żołądek, ale w dole.. się tam Lokator rozpycha elegancko :P z tego bólu po nospie zasnęłam. Mój B wrócił z pracy, więc się obudziłam i... klops, już nie mogłam zasnąć :/ przewalałam się po łóżku do 1:30 na pewno...

Was też tak ciągnie brzuszek?
    Też mnie wczoraj bolał brzuch aż się wystraszyłam:-(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Kilka lat temu robiłam usg na nfz i też kazali przynieść - dwa ręczniki. Okazało się, że jeden zamiast podkładu, a drugi, żeby wytrzeć żel. Pamiętaj, że takim ręcznikiem zgarniesz każdy zarazek... lepiej się zaopatrzyć w aptece w jednorazowy podkład.
    Widzę jesteśmy na tym samym etapie:-)

Vilu lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Powodzenia na dzisiejszych wizytach ! Ja mam wielki dzień już jutro :) Nie mogę się doczekać !!!

Mnie też brzuch bolał, ale jak na @ i przeszło jakiś tydzień temu, teraz czasem czuję rozciągania, ale nie cały czas, mam nadzieję, że to dobrze ....

Krokodylica - współczuję wymiotów ;(

A co do wczorajszej rozmowy - mi się marzy dziewczynka :) Mam za sobą ciążę biochemiczną i prawie dwa lata starań, ale nadal marzę o tym samym :) Oczywiście najważniejsze jest żeby dziecko było zdrowe, ale potem jest kolejne marzenie, żeby była to dziewczynka ;) Choć oczywiście jeśli będzie chłopczyk - też go pokochamy ! Nawet będzie łatwiej bo cała rodzina ma chłopców i ciuchów i zabawek co nie miara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 07:46

Ellasi, helagazela lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Też mnie wczoraj bolał brzuch aż się wystraszyłam:-(
    Ja miałam z kolei wczoraj uczucie twardnienia brzucha tam w środku, na zewnatrz był miękki. Wziełam nospy i po południu przeszło. Ale też sie wystraszyłam.

Już nie mogę się doczekac wizyty, a to jeszcze 6 dni czekania! Ciekawa jestem czy będzie już jakaś zapowiedź płci ;).
    Na szczęście najbliższe dni pewnie szybko zleca, dzis mam młodą w domu, jutro dzien w rozjazdach, zakupach, w piatek impreza u znajomych a w niedziele impreza rodzinna. Potem jeszcze tylko poniedziałek trzeba będzie przetrwać ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika77 wrote:
    Mnie też nic nie boli ani nie czuje rozciągania. Tylko piersi troszkę pełniejsze. Bałam się wczorajszej wizyty ale wszystko jest dobrze i dzidzia prawidłowo rośnie.

Ja też nie mam żadnych objawów, macica to bolała mnie chyba w 4-5 tyg. Teraz ani macica, nawet piersi nie bolą. W zasadzie nie mam żadnych....
    jedyne co zauważyłam to to że sporo mi się śni.

Helka891 lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jeszcze raz gratuluję wszystkich wspaniałych wieści z wczorajszych wizyt !! Jak cudownie się czyta takie wpisy :) Oby juz wszystkie do końca byly takie :)

Ja witam się w 10 tygodniu :D i juz odliczam godziny do jutrzejszej wizyty licząc ze tez przyniosę dobre wieści :)

Co do boli to mnie strasznie bolalo/ciągnęło w podbrzuszu w 5-6 tygodniu teraz od jakich 2 tygodni spokój tylko czasem coś zakluje :)

Helka891, emi2016 lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuchate! Czy ktos dzisiaj wizytuje ze mną ?

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Dzień dobry :)
    Jeszcze raz gratuluję wszystkich wspaniałych wieści z wczorajszych wizyt !! Jak cudownie się czyta takie wpisy :) Oby juz wszystkie do końca byly takie :)

Ja witam się w 10 tygodniu :D i juz odliczam godziny do jutrzejszej wizyty licząc ze tez przyniosę dobre wieści :)

Co do boli to mnie strasznie bolalo/ciągnęło w podbrzuszu w 5-6 tygodniu teraz od jakich 2 tygodni spokój tylko czasem coś zakluje :)

Mimo, że wiem ,ze tak może być, to jak kilka osób tak napisze, że totalnie nic nie ciągnie, to człowiek się wewnętrznie uspokaja hehe :)

Angela*, kate88:) lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam prawie żadnych objawów od początku nic mnie nie boli mdłości przeszły dawno i trwały krótko gdyby nie senność i zdjęcia z USG mogłabym myślec ze wcale w ciąży nie jestem ;) czasem tylko jak szybko wstanę z kanapy to zakręci mi sie w głowie czy lekko pociagnie w dole brzucha. Kciuki za dzisiejsze wizyty :)

dqpri09k8v8ti207.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Dzień dobry.

Polubiłam post za pierwsi zdanie, nie za mdłości :(

Krokodylica lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Angela* Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty ! ;)
    Samych dobrych wiadomości życzę: )

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skręca wam czasem jelita? Bo mi się wczoraj to zdarzyło drugi raz. Tzn to chyba skręt jelit bo ja sobie to tak tlumacze. Jak siedzę to czuje że jakieś rewolucję mam w żołądku, po chwili gna mnie na kibelek ale za dużo się nie udaje pomoc. Później myje ręce i taki ból że aż położyłam się na podłogę. To trwa max 10 sekund i puszcza. Idę się położyć i słyszę w brzuchu że jakieś rewolucję się tam dzieją. Po 15 minutach wstaje i znowu czuje że zaraz mnie złapie i znowu ból, parę sekund i puszcza. Mąż jak zobaczył co ja robię w tej łazience to tak się wystraszył że aż chciał na pogotowie jechac. Ale zaczęłam o tym czytać i dużo osób ma problem właśnie z jelitami w ciazy. Staram sie nie panikowac z byle czego. Jestem raczej pewna że to nie ma związku z dzidziusiem bo to czuć że typowo problemy żołądkowa. Bo aż mnie ciągnie na toaletę.
    Miałyście coś podobnego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 09:36

dqpr3e5ej28hk4e8.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ