X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucji jelitowych nie mam ale właśnie tamowalam krew cieknaca ciurkiem z nosa :/ drugi raz mi się zdarzyło :/

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Matko z córko! Ty to naprawdę biedna jesteś... :(
    mnie mdli czasem, z każdym dniem coraz mniej, zgaga przeszła też już prawie zupełnie, za to częściej mam zawroty głowy (ale to pewnie z gorąca)....
    Chyba nie dałabym rady funkcjonować normalnie sama, a co mówić Ty z Córeczką... :( jesteś moją bohaterką! :)

No co Ty ja bym nie dała rady z córką, nie ma opcji.
    Niania do niej przychodzi, także żadna ze mnie bohaterka, tylko taki rzygający egzemplarz. :/

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część kochane :)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj:)

Marzycielko, też ten skręt jelit miałam znowu wczoraj:/ to ból czasem nawet w dole brzucha ale definitywnie też czuję, że sprawa jelitowa, a nie skurcz macicy. Dziś podjęłam decyzje że się zapisuje do proktologa.

U mnie objawy też już od tygodnia baaardzo maleją. Mdłości brak zupełnie, czasem tylko zwymiotuję zupełnie z zaskoczenia, np jak poczujezapach kabanosow :) piersi też w zasadzie w ogóle nie czuję, ciągnie macicy chociaż raz dziennie i to tak fest, ale ja leków na to nie biorę, tylko czekoladę i się kładę. No cóż, dolegliwości nas opuszczają, II trymestr nadchodzi ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 10:30

Krokodylica, Marzycielka111192, helagazela lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Trzymam kciuki za wizyty!

A z jelitami w każdej ciąży miałam przeboje. Już mi wywaliło brzuch, a to właśnie jelita, którym rosnąca macica zabiera miejsce. Raz miałam kilka dni temu taki napad bólu, że mąż mnie musiał łapać bo bym padła na podłogę. Po kilku minitach przeszło.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dziewczyny a skręca wam czasem jelita? Bo mi się wczoraj to zdarzyło drugi raz. Tzn to chyba skręt jelit bo ja sobie to tak tlumacze. Jak siedzę to czuje że jakieś rewolucję mam w żołądku, po chwili gna mnie na kibelek ale za dużo się nie udaje pomoc. Później myje ręce i taki ból że aż położyłam się na podłogę. To trwa max 10 sekund i puszcza. Idę się położyć i słyszę w brzuchu że jakieś rewolucję się tam dzieją. Po 15 minutach wstaje i znowu czuje że zaraz mnie złapie i znowu ból, parę sekund i puszcza. Mąż jak zobaczył co ja robię w tej łazience to tak się wystraszył że aż chciał na pogotowie jechac. Ale zaczęłam o tym czytać i dużo osób ma problem właśnie z jelitami w ciazy. Staram sie nie panikowac z byle czego. Jestem raczej pewna że to nie ma związku z dzidziusiem bo to czuć że typowo problemy żołądkowa. Bo aż mnie ciągnie na toaletę.
    Miałyście coś podobnego?

ja mam często zaparcia i kłucia w jelitach w tej ciąży

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja dopiero teraz mam chwilę żeby wam coś więcej napisać o wczorajszej wizycie. No więc dzidzia bardzo słodko sobie skakala :D chyba przez mój stres w trakcie wizyty.. jak siadalam na samolocik (bo miałam genetyczne dopochwowo) to śmiałam się do doktorki,że gorzej człowiek się stresuje jak przed matura, na co ona ze faktycznie gorzej,bo maturę można poprawić za rok, a tutaj musi być dobrze i koniec :) Wszystko pomierzyla, dzidzia ponad 5cm, kość nosowa bardzo ładna, wspomniała że już na następnej wizycie widziała... GS- 0,14
    Jestem bardzo zadowolona :)
    No ale apropo mojej szyjki (poród przedwczesny w 24tc w poprzedniej ciąży) na pewno będę miała zakładany szewek na szyjke macicy profilaktycznie koło 20tc. Mam wybrać do końca duphaston i jak ona to nazwała "zmiana banana" przechodzę na luteinę podjezykowo 2×1 i codziennie mam brać nospe 1×1. Chyba,że brzuch będzie bolał to 2×1. :)

Krokodylica, emi2016, Aenu, Raven lubią tę wiadomość

• P. Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Można się jeszcze do Was dołączyć? :)

Podczytuję Was od kilku tygodni, ale do tej pory nie miałam odwagi się odezwać - cały czas bałam się zapeszyć (niestety mam za sobą jedno niepowodzenie).

Jestem w 9 tyg. i póki co wszystko ok, ale mam trochę schizę ciążową i doszłam do wniosku, że dobrze będzie jednak usłyszeć czasem dobre słowo od innych kobiet w podobnej sytuacji. A widzę, że u Was pozytywnie i rozsądnie na wątku. :)

Przy okazji gratuluję wszystkich pozytywnych wieści :) Ja czekam do 3 lipca na badania prenatalne.

FreshMm, helagazela, Krokodylica, Morwa, Maruder, Raven lubią tę wiadomość

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. witaj :) my tu wszystkie schizujemy mniej lub bardziej ale ważne ze się w tych paranojach wspieramy i uspokajamy :D i tak jakoś dotrwamy do tego stycznia :) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 11:40

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. Witaj :)
    Na kiedy masz termin?

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. witamy.
    Dziewczyny a czy któraś z Was ma problem z bólami głowy. No po prostu mnie już mąż wysyła do lekarza. Boli mnie dwa dni, jeden dzień przerwy i boli następne 3 dni, chwila przerwy i od nowa :( już mam dosyć trochę.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Dzień dobry Brzuchate! Czy ktos dzisiaj wizytuje ze mną ?

Ja. Jestem już w Katowicach i czekam na swoją kolej.
    Trzymajcie kciuki

Krokodylica, emi2016, Morwa, s1985, Mama-Ali, FreshMm, Ruda_ann lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty. Przynoście same dobre wieści.
    Jeśli chodzi o bóle głowy to ja już miałam że trzy ataki migreny, robię wtedy lodowaty okład na czoło i kark, skronie smaruje Amolem i kładę się w ciemnym pokoju. Gin mówił też że można paracetamol w razie czego.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica a Ty jesteś na swojej DG? Pytam bo czytałam gdzieś artykuł, że ZUS bardzo kontroluje ciężarne właśnie na DG, lub też zatrudnione już w ciazy lub tuż przed, zwłaszcza jeśli mają wysoka pensje.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 25 stycznia, ale zobaczymy, jak będzie - na pierwszym USG dzidź był 6 dni do tyłu względem OM, bo miałam późną owulację. Zobaczymy, czy podgonił, czy niekoniecznie.

Dziewczyny, a jak u Was było z objawami? Czy w granicach 9-10 tyg. trochę odpusciło? Nadal jestem zmęczona, czasem mnie mdli, kompletnie nie mam apetytu, ale jakoś tak w mniejszym nasileniu. Nie wiem, czy to powód do zmartwień (schiz), czy to normalne...

Raven lubi tę wiadomość

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin też stosuję takie metody jak Ty. Po prostu boję się, że za często mnie boli ta głowa :(
    P. na szczęście to normalne, chociaż patrząc np. na Krokodylicę to nie u każdego objawy mijają.

Krokodylica lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    P. witamy.
    Dziewczyny a czy któraś z Was ma problem z bólami głowy. No po prostu mnie już mąż wysyła do lekarza. Boli mnie dwa dni, jeden dzień przerwy i boli następne 3 dni, chwila przerwy i od nowa :( już mam dosyć trochę.
    Też mam ostatnio bóle głowy

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • K01 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluje wczorajszych dobrych wieści :)

P. - witaj :D

ja dziś byłam na badaniach znów i po raz pierwszy zagrałam "karta ciąży" aby jednak wejść pierwsza - ogólnie nie widziałam dużego oporu w kolejce a te 9 osób przede mną to by było pewnie z gdozine jak nie więcej czekania a ja głooodna ;p
    Jutro USG i mam nadzieję ustalimy termin USG I trymestru.

Dziś skończyłam 10 i zaczynam 11 tydzień ciązy :)

Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    P. witamy.
    ja tak mam ;)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Termin mam na 25 stycznia, ale zobaczymy, jak będzie - na pierwszym USG dzidź był 6 dni do tyłu względem OM, bo miałam późną owulację. Zobaczymy, czy podgonił, czy niekoniecznie.

Dziewczyny, a jak u Was było z objawami? Czy w granicach 9-10 tyg. trochę odpusciło? Nadal jestem zmęczona, czasem mnie mdli, kompletnie nie mam apetytu, ale jakoś tak w mniejszym nasileniu. Nie wiem, czy to powód do zmartwień (schiz), czy to normalne...
    Ja właśnie tak od końca 9 tygodnia mam praktycznie luzy ;) poza właśnie bólami głowy i sennością, ale to też w kratkę, bo raz śpię 12h/dobę a raz 8-9 mi styka :P

P. lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z kolei boli kręgosłup na dole, a dzis to juz w ogole dokucza bardzo :(
    Też mam wrażenie że objawy trochę zmalaly- już nie wymiotuje przy myciu zębów :P mam tylko obrzydzenie do paru produktów spożywczych,ale pewnie to zostanie do końca ciazy tak jak mialam z córką

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ