Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam od doktorki , stwierdziła 4 tydzień ciąży, na usg była mała plameczka więc podejrzewam że to pęcherzyk ciążowy:) Ze względu na niski progesteron i plamienie przed terminem okresu dostałam duphaston 2×1 i zwolnienie lekarskie. Mam się relaksować i odpoczywać... no i zakaz seksu przez 2 tygodnie.
Morwa, Krokodylica, Raven, Flowwer, BlackCatNorL lubią tę wiadomość
-
Lovilovi wrote:Wróciłam od doktorki , stwierdziła 4 tydzień ciąży, na usg była mała plameczka więc podejrzewam że to pęcherzyk ciążowy:) Ze względu na niski progesteron i plamienie przed terminem okresu dostałam duphaston 2×1 i zwolnienie lekarskie. Mam się relaksować i odpoczywać... no i zakaz seksu przez 2 tygodnie.
Supe,bardzo się cieszę,świetna wiadomość. To teraz dużoooo odpoczywaj i dbaj o siebie i maluszka ja jeszcze półtora godzinki i też będę miała wizytę. a teraz kiedy kolejna wizyta? -
Lovilovi wrote:Wróciłam od doktorki , stwierdziła 4 tydzień ciąży, na usg była mała plameczka więc podejrzewam że to pęcherzyk ciążowy:) Ze względu na niski progesteron i plamienie przed terminem okresu dostałam duphaston 2×1 i zwolnienie lekarskie. Mam się relaksować i odpoczywać... no i zakaz seksu przez 2 tygodnie.
Kochana super wiadomość
Relaksuj sie i odpoczywaj
Buziaki :-* -
madzia8lenka wrote:Supe,bardzo się cieszę,świetna wiadomość. To teraz dużoooo odpoczywaj i dbaj o siebie i maluszka ja jeszcze półtora godzinki i też będę miała wizytę. a teraz kiedy kolejna wizyta?
Teraz za 2 tygodnie 16 majaMorwa, Agniechaaaa, madzia8lenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny... jestem dobrej myśli ale to L4 mnie trochę dobilo, pracy nie mam ciężkiej, nic nie dźwigam ani niczym się nie stresuje... tylko tyle że te nocki i 12 godzin w pracy.. no ale dla kropka wszystko:)
Dzisiaj jeszcze idę na ostatnią nockę, bo wytłumaczyłam doktorce że zanim znalazłabym kogoś na zastępstwo, nie mogę tak 2 godziny przed pracą zgłosić, że mam l4 i nie przychodzę.. i dopiero wypisala mi od jutra.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie beta 863, a progesteron 27,18. Byłam u lekarza i widziałam pęcherzyk lekarz mnie baaardzo uspokoił i kazał brać duphaston 2x dziennie po 1 tabletce do kolejnej wizyty, która planuje na 15 lub 16 maja
Raven, Morwa, Flowwer, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ale zasuwacie z tym pisaniem! Musiałam nadrobić kilka stron
Moniczko i lovilovi bardzo się cieszę, że wasze wizyty dobrze wypadły oby tak dalej!
Ja byłam dzisiaj u rodzinnego po zwolnienie na tydzień i powiem Wam, że z tytułu samej ciąży nie dostałabym, ale że mam duszności i kaszel to mi wypisała. Ciąża to nie choroba i o ile nie ma się niebezpiecznej pracy i ciąża przebiega dobrze to lekarze rodzinni nie bardzo chcą wypisywać l4. Co innego ginekolog, w moich dwóch pierwszych ciążach co wizytę proponował mi zwolnienie
Miałam iść dzisiaj na betę ale odpuściłam. Koleżanka z UK mi powiedziała, że tam w ogóle tego nie robią, żeby nie stresować pacjentek. Jak beta przestanie rosnąć, to niestety już nic się nie da zrobić. Stwierdziłam, że nie będę się stresować. Prawdopodobnie idę do lekarza 12 maja, będzie to koniec 6 tygodnia, ciekawe czy coś już zobaczę?
Pisałyście coś o bólu brzucha, ja wczoraj miałam takie mocne ukłucie, aż się przestraszyłam, ale teraz jest ok.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej.
Witam się nieśmiało.
Mam 28 lat, mieszkam na Śląsku i jestem w 3 ciąży. Dzisiaj zrobiłam bete w 10 dpo i ukazał mi się piękny wynik 41,38. Termin wg belly 13.01.2018. W czwartek lecę na 2 betę i przy okazji zbadać TSH bo choruje na hashimoto.
Jestem mega szczesliwa ale i tak samo przerażonaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 17:32
Mama-Ali, Flowwer, Krokodylica, Agniechaaaa, Ikarzyca, Barbarka1984, Raven lubią tę wiadomość