X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Jeśli to nie tajemnica, jakiego rodzaju masz pracę i kiedy się wybierasz n l4? Bo ja tu mam wielkie dylematy :p

Ja mam własną firmę. ;)
    Jeśli zaczną mi się wymioty to idę na l4

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica super wynik :)
    Ja czekam na swoj.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Krokodylica super wynik :)
    Ja czekam na swoj.

Trzymam kciuki! :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam! beta z dzisiaj 5835 :)

11dpo 46
    14dpo 221
    22dpo 5835 <3

Morwa, Krokodylica, madzia8lenka, Angela*, Agniechaaaa, moniczko, Raven, Mama-Ali, Flowwer, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Mam! beta z dzisiaj 5835 :)

11dpo 46
    14dpo 221
    22dpo 5835 <3
    Cudowny przyrost <3

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka super :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od doktorki , stwierdziła 4 tydzień ciąży, na usg była mała plameczka więc podejrzewam że to pęcherzyk ciążowy:) Ze względu na niski progesteron i plamienie przed terminem okresu dostałam duphaston 2×1 i zwolnienie lekarskie. Mam się relaksować :) i odpoczywać... no i zakaz seksu przez 2 tygodnie.

Morwa, Krokodylica, Raven, Flowwer, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Wróciłam od doktorki , stwierdziła 4 tydzień ciąży, na usg była mała plameczka więc podejrzewam że to pęcherzyk ciążowy:) Ze względu na niski progesteron i plamienie przed terminem okresu dostałam duphaston 2×1 i zwolnienie lekarskie. Mam się relaksować :) i odpoczywać... no i zakaz seksu przez 2 tygodnie.

Supe,bardzo się cieszę,świetna wiadomość. To teraz dużoooo odpoczywaj i dbaj o siebie i maluszka <3 ja jeszcze półtora godzinki i też będę miała wizytę. :) a teraz kiedy kolejna wizyta? ;)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Kochana super wiadomość ;)
    Relaksuj sie i odpoczywaj :)
    Buziaki :-*

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Supe,bardzo się cieszę,świetna wiadomość. To teraz dużoooo odpoczywaj i dbaj o siebie i maluszka <3 ja jeszcze półtora godzinki i też będę miała wizytę. :) a teraz kiedy kolejna wizyta? ;)

Teraz za 2 tygodnie :) 16 maja :)

Morwa, Agniechaaaa, madzia8lenka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny wzrosty bety!!!!

Lov super :) !!!!! To odpoczywajcie sobie ❤️

• Morwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Teraz za 2 tygodnie :) 16 maja :)
    Tez mam wizytę na 16 Maja :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... :) jestem dobrej myśli ale to L4 mnie trochę dobilo, pracy nie mam ciężkiej, nic nie dźwigam ani niczym się nie stresuje... tylko tyle że te nocki i 12 godzin w pracy.. no ale dla kropka wszystko:)
    Dzisiaj jeszcze idę na ostatnią nockę, bo wytłumaczyłam doktorce że zanim znalazłabym kogoś na zastępstwo, nie mogę tak 2 godziny przed pracą zgłosić, że mam l4 i nie przychodzę.. i dopiero wypisala mi od jutra.. :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi fajnie, że wszystko w porządku. Pracą się nie przejmuj.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie praca to tylko praca. Teraz maluszek najważniejszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 863, a progesteron 27,18. Byłam u lekarza i widziałam pęcherzyk :) lekarz mnie baaardzo uspokoił i kazał brać duphaston 2x dziennie po 1 tabletce do kolejnej wizyty, która planuje na 15 lub 16 maja :)

Raven, Morwa, Flowwer, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Raven Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko, Lovilovi gratuluję udanych wizyt. Lovilovi odpoczywaj na razie jak zalecił lekarz. Może później będziesz mogła wrócić do pracy jeśli chcesz :)

Aguliczneczka piękny przyrost

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale zasuwacie z tym pisaniem! Musiałam nadrobić kilka stron :)

Moniczko i lovilovi bardzo się cieszę, że wasze wizyty dobrze wypadły :) oby tak dalej!

Ja byłam dzisiaj u rodzinnego po zwolnienie na tydzień i powiem Wam, że z tytułu samej ciąży nie dostałabym, ale że mam duszności i kaszel to mi wypisała. Ciąża to nie choroba i o ile nie ma się niebezpiecznej pracy i ciąża przebiega dobrze to lekarze rodzinni nie bardzo chcą wypisywać l4. Co innego ginekolog, w moich dwóch pierwszych ciążach co wizytę proponował mi zwolnienie :)

Miałam iść dzisiaj na betę ale odpuściłam. Koleżanka z UK mi powiedziała, że tam w ogóle tego nie robią, żeby nie stresować pacjentek. Jak beta przestanie rosnąć, to niestety już nic się nie da zrobić. Stwierdziłam, że nie będę się stresować. Prawdopodobnie idę do lekarza 12 maja, będzie to koniec 6 tygodnia, ciekawe czy coś już zobaczę? :)

Pisałyście coś o bólu brzucha, ja wczoraj miałam takie mocne ukłucie, aż się przestraszyłam, ale teraz jest ok.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... zapomniałam.
    Czy któraś z Was jest z Trójmiasta i może mi polecić gina? Mój pracuje teraz w innej placówce :(

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Witam się nieśmiało.
    Mam 28 lat, mieszkam na Śląsku i jestem w 3 ciąży. Dzisiaj zrobiłam bete w 10 dpo i ukazał mi się piękny wynik 41,38. Termin wg belly 13.01.2018. W czwartek lecę na 2 betę i przy okazji zbadać TSH bo choruje na hashimoto.
    Jestem mega szczesliwa ale i tak samo przerażona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 17:32

Mama-Ali, Flowwer, Krokodylica, Agniechaaaa, Ikarzyca, Barbarka1984, Raven lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ