Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama-Ali wrote:Ja po wizycie.
Wszystko super
Dzieć wciaz starszy- według USg 12t2d.
Tetno ze 180 w zeszłym tyg spadło do 155 w tym, takze z górnej granicy do dolnej, ale podobno to normalne, wszystko zależy od aktywnosci fizycznej
Pani doktor sprawdziła jeszcze nt- 1,2 i kość nosową, wszystko w porządku, wiec wtorkowe prenatalne beda już spokojniejsze
Nie chciała natomiast zagladac miedzy nogi, powiedziała ze to za wczesnie i nie dała się przekonać
. No nic, moze za tydzien sie dowiem, bo szczerze, jestem bardzo ciekawa co tak sie kryje
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
inessa wrote:Chciałabym sie niesmiało przywitac bo podczytuje Was prawie od poczatku choc tez nie zawsze bo w domu mam synka -żywe srebro - i własnie 2 dni temu skonczył 1 r.zycia.
Jestem po roznych przejsciach i teraz z ta ciaza nadal sie stresuje ale staram sie miec nadzieje,ze bedzie dalej dobrze.
Wczoraj byłam na USG i Maluch jest o tydzien starszy niz wynika z OM dlatego tez musiałam dzisiaj szybko załatwiac badania prenatalne no i udało sie beda one 06.07 bedzie to wg USG 13 tydz. i 4 dzien. Termin porodu obecnie mam wyznaczony na 07.01 ale przypuszczalnie bedzie wczesniej bo czeka mnie CC.
Mecza mnie mdłosci i zmeczenie no i do tego synek biegajacy po domu wiec tez nie codziennie wchodze na forum ale bede co jakis czas starała sie odezwac.
Wspieram mocno kazda z Was i niech Maluszki rosna zdrowo pod Waszymi sercamiuruchomiłam Ci suwaczek na liście , ale tak jak według tego co na usg , a nie jak z om. Czyli dzisiaj według danych jakie podałaś ustawiam Ci suwaczek na 11t+4d
inessa lubi tę wiadomość
-
Girl25 wrote:A to nie jest tak że teraz już będzie powoli spadać? Czy pozniej spada ? Mój miał 13tego 174 więc teraz jak pójdę 11 lipca to też pewnie będzie mniej skoro 180 to górną granica
Chyba jeszcze przez kilka/ kilkanaście tygodni nie spadnie, tak mi się przypomin z poprzedniej ciąży, chociaż głowy nie dm. I zależy od tego, czy maluszek śpi, czy bryka.
-
Wreszcie udalo się USG chodź dzidzia bardzo leniwa. Wszystkie parametry prawidłowe i ryzyko wad bardzo minimalne. Prawdopodobnie będzie chłopiec.
FreshMm, Helka891, Morwa, emerald_m, Paula_29, Vilu, Patrycja27, Aenu, BlackCatNorL, Nadin, kate88:), Krokodylica, Myszk@, Raven lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam zamiar kupić detektor (mimo, że pierwszą ciążę przeżyłam bez ) po ostatniej zdecydowałam, że muszę go mieć nawet jak kilka razy się zestresuje, bo bedzie serduszko ciężko znaleźć. Wolę wiedzieć czy wszystko jest ok bo jeśli moje dziecko będzie rzadko się ruszać jak ostatnio to wolę sprawdzić niż panikowac i żyć w strachu z usg do usg
-
Inessa, witaj
Bardzo Ci kibicowałam na różowej i cieszę się, że jesteś tu z nami. Mam okazję, by podziękować Ci za Twoje wpisy i aktywność na ovu. Bardzo mi pomogłaś w wielu kwestiach. Nie tylko medycznych.
Gratuluję wszystkich dobrych wieści z dzisiejszych wizyt. Miło zasypiać, czytając Wasze relacje
I dzięki za rady o sposobach na ból gardła. Niestety, ani płukanie solą, ani inhalacje u mnie tym razem nie dały rady, choć też zwykle pomagały. Wzięłam ten antybiotyk, bo mam kłopot z łykaniem własnej śliny i niestety zaczęło mnie solidnie boleć lewe ucho.
Życzę dobrej i spokojnej nocyinessa lubi tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Ja po tej popołudniowej radości zaliczyłam jeszcze wizytę na IP. Zaczęłam krwawić jasną krwią i się scykałam solidnie
okazało się, że Dzieć ok, a krew prawdopodobnie po popołudniowym badaniu. Ja wyciągnę nogi ze strachu, jak tak dalej pójdzie, bez kitu... nie tak sobie wyobrażałam cieszenie się ciążą...
-
Girl25 wrote:A to nie jest tak że teraz już będzie powoli spadać? Czy pozniej spada ? Mój miał 13tego 174 więc teraz jak pójdę 11 lipca to też pewnie będzie mniej skoro 180 to górną granica
No własnie też mi się tak wydawało ale że lekarka nie mówiła ze to cos złego to juz nie dopytywałam. Sa jakies normy od-do i ja jestem w tej od -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeraz moje badanie
Po pierwsze to lekarz miał jakieś słabe urządzenieco widać po jakoś zdjęć jakie dostaliśmy
no i nawet nie próbował zaglądać między nogi bo powiedział że nic nie zobaczy jeszcze... no a na dokładkę usg miałam dowcipne
trochę mnie to zdziwiło...
Pisklak wczoraj, już chyba trochę na dzień taty, miał w nosie badanie i smacznie spał
dopiero jak lekarz go dzióbnął tym kijem od usg to się wnerwił (to zdecydowanie ma po Tatusiu
) i zaczął machać łapkami i kopytkami
Ma 4,8cm, kostka nosowa jest a przezierność karkowa "taka jak być powinna" - nie widzi zagrożenia ani potrzeby robienia PAPPy.
Serduszko puka w rytmie cha-cha 152 u/min
Jak usłyszałam serduszko i zobaczyłam jak nerwowo macha łapkami to mnie to tak rozczuliło, że zwyłam się jak nienormalnaale to chyba największe szczęście
Wszystko wyliczył aparat na 11+4, czyli tak jak jest faktycznie z OM.
Teraz 13.07 idę na badanie do szpitalatam wiem że przynajmniej porządny aparat mają i mam nadzieję że już i między nogi lekarz zajrzy
emerald_m, Mama-Ali, Nadin, kate88:), Morwa, helagazela, pietruszkanatki, P., Krokodylica, Patrycja27, Helka891, madzia8lenka, Paula_29, Myszk@, Raven lubią tę wiadomość
-
Mama-Ali wrote:No własnie też mi się tak wydawało ale że lekarka nie mówiła ze to cos złego to juz nie dopytywałam. Sa jakies normy od-do i ja jestem w tej od
. Moja kuzynka jak jej mówiłam ze ostatnio miał taką akcje serca to spytała czy nie za dużo (ma trójkę dzieci ) i ze jej na każdym usg wychodziło 140
Ruda bo przez brzuch robią dopiero od 12tego tyg . Ja niby powinnam mieć przez brzuch teraz jak pójdę bo będzie to 14 tyd ale zobaczymy co wymyśli lekarzWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 07:31
Ruda_ann lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ruda, super!
U mnie też nie chciała podgladać jeszcze, we wtorek mam prenatalne ale nie sadze zeby coś sie zmieniło. Bardziej celuje na 27 lipca, mysle ze jak dziecko się ułoży to wtedy już lekarka może coś zdradzi. Ale- wczoraj powiedziała w czasie badania: " no jaka ładna gwiazdeczka", wiec już sobie wywnioskowałam że dostrzegła dziewczynkę
Ruda_ann, kate88:), Krokodylica, Patrycja27, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Girl25 wrote:Sprawdzę później na necie i jak nie zapomnę to spytam lekarza 11tego
. Moja kuzynka jak jej mówiłam ze ostatnio miał taką akcje serca to spytała czy nie za dużo (ma trójkę dzieci ) i ze jej na każdym usg wychodziło 140
Wiesz co, nawet jak sobie przejrzysz kalendarze ciazy to zobaczysz jak rózne sa wyniki. Tetno w dużej mierze zalezy akurat od aktywnosci dziecka i moze sie róznić. Dopoki nie jest drastycznie małe ani duze, nikt nie powinien się stresować -
nick nieaktualnyGirl25 wrote:
Ruda bo przez brzuch robią dopiero od 12tego tyg . Ja niby powinnam mieć przez brzuch teraz jak pójdę bo będzie to 14 tyd ale zobaczymy co wymyśli lekarzno to mi się coś uroiło że od 11
stąd moje zdziwienie
Fajnie że się wszystko wyjaśniło
dzięki!
-
nick nieaktualny
-
Jej dziewczyny, super wiesci!
Ruda, az mi sie lzy zakrecily
Dzisiaj moja kolej, trzymajcie za mnie! Ktora jeszcze dzisiaj wizytuje?Morwa, Marzycielka111192, kate88:), pietruszkanatki, Krokodylica, P., Paula_29, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość