Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lovilovi wrote:P. - dobrze ze wszystko w porządku. Czasem brzuch boli, następnym razem jak bedzie Cie brzuch bolal to się połóż i odpocznij
Mnie zawsze wtedy przestaje boleć
No ja trochę spanikowałam tym razem, ale wolę dmuchać na zimne... Ale na przyszłość spróbuję spokojniej, zresztą z każdym dniem chyba idzie ku lepszemu, miejmy nadzieję.
Morwa - 9+0 (ja nigdy do końca nie wiem, jak to się liczyna zdrowy rozum - 9 tyg. skończonych to zaczynam 10 tydzień, ale chyba ginekolodzy liczą inaczej, bo ginka też mi dziś mówiła, że 9 tydzień). Ciąża jest o tydzień młodsza niż z OM.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c39efb0708c.jpg
A więc wszystko dobrzedzieć ma 2.34 cm , serducho bije 179 uderzeń, po torbieli nie ma śladu
mam założona karte ciąży, zrobił mi cytologia i dał pimafucin bo jest jakaś niewielka infekcja.
Prenatalne razem z normalną wizyta tego samego dnia takie 2w1 17.07tydzień wcześniej mam upuscic krwi na pappa
Nadin, Morwa, Lovilovi, ana167, emi2016, Karmelova, Krokodylica, P., Myszk@, Paula_29, emerald_m, madzia8lenka, Raven lubią tę wiadomość
-
P. wrote:No ja trochę spanikowałam tym razem, ale wolę dmuchać na zimne... Ale na przyszłość spróbuję spokojniej, zresztą z każdym dniem chyba idzie ku lepszemu, miejmy nadzieję.
Morwa - 9+0 (ja nigdy do końca nie wiem, jak to się liczyna zdrowy rozum - 9 tyg. skończonych to zaczynam 10 tydzień, ale chyba ginekolodzy liczą inaczej, bo ginka też mi dziś mówiła, że 9 tydzień). Ciąża jest o tydzień młodsza niż z OM.
-
Morwa wrote:Czyli na liście uruchomić Ci suwaczek tak by pokazywał 9+0 , czy tak jak wynika z om ? Jak wolisz ? Bo mogę Ci wpisać datę OM jako 20.04.2017 i wtedy suwaczek pokaże 9+0, albo wpisac taką datę OM jaka miałaś , czyli bodajże 13.04.2017 - wtedy suwaczek pokaże 10+0
Wpisz proszę datę OM 20.04.2017, tak, żeby pokazywał 9+0Ginka powiedziała, że to ostateczne wyliczenie i że tak już liczymy, to niech tak będzie
Morwa lubi tę wiadomość
-
kate88:) wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c39efb0708c.jpg
A więc wszystko dobrzedzieć ma 2.34 cm , serducho bije 179 uderzeń, po torbieli nie ma śladu
mam założona karte ciąży, zrobił mi cytologia i dał pimafucin bo jest jakaś niewielka infekcja.
Prenatalne razem z normalną wizyta tego samego dnia takie 2w1 17.07tydzień wcześniej mam upuscic krwi na pappa
na Takie czekałam
i jaki wielki - mały człowieczek
kate88:) lubi tę wiadomość
-
emerald_m wrote:Hej, mnie od 3 tygodni męczy ból gardła. Czasem umiarkowany, a czasem okropny. Dziś w nocy własnej śliny nie mogłam przełkąć. Domowe sposoby nie dały rady i dzisiaj pani doktor zaordynowała antybiotyk. Mam brać zinnat. Brałam go w pierwszej ciąży. Niby bezpieczny, ale i tak mam mieszane uczucia. Niestety, myślę, że bez tego się nie obejdzie, bo zaczyna mnie boleć ucho. Ehhh.
Kate88, czekamy na relację
Masz może w domu inhalator? Mi ból gardła minął po 1 inhalacji solą fizjologiczną.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
kate88:) wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c39efb0708c.jpg
kate88:) lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
nick nieaktualnyChciałabym sie niesmiało przywitac bo podczytuje Was prawie od poczatku choc tez nie zawsze bo w domu mam synka -żywe srebro - i własnie 2 dni temu skonczył 1 r.zycia.
Jestem po roznych przejsciach i teraz z ta ciaza nadal sie stresuje ale staram sie miec nadzieje,ze bedzie dalej dobrze.
Wczoraj byłam na USG i Maluch jest o tydzien starszy niz wynika z OM dlatego tez musiałam dzisiaj szybko załatwiac badania prenatalne no i udało sie beda one 06.07 bedzie to wg USG 13 tydz. i 4 dzien. Termin porodu obecnie mam wyznaczony na 07.01 ale przypuszczalnie bedzie wczesniej bo czeka mnie CC.
Mecza mnie mdłosci i zmeczenie no i do tego synek biegajacy po domu wiec tez nie codziennie wchodze na forum ale bede co jakis czas starała sie odezwac.
Wspieram mocno kazda z Was i niech Maluszki rosna zdrowo pod Waszymi sercami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 18:42
kate88:), Krokodylica, wronka, Patrycja27, FreshMm, Angela*, Morwa, Paula_29, emerald_m, madzia8lenka, Nadin, piri piri, K01, Raven lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Czym się objawia odwodnienie?
U mnie wyglądało to w ten sposób, że wczoraj po południu zaczęła mnie strasznie boleć głowa. Potem wymioty i wrażenie silnej gorączki i dreszcze (a mialam 36,. Padłam na łóżko i przespałam cięgiem 14 godzin.
Dzisiaj już nawodniona i ok, ale najadłam się strachu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 19:32
-
Vilu wrote:U mnie wyglądało to w ten sposób, że wczoraj po południu zaczęła mnie strasznie boleć głowa. Potem wymioty i wrażenie silnej gorączki i dreszcze (a mialam 36,
. Padłam na łóżko i przespałam cięgiem 14 godzin.
Dzisiaj już nawodniona i ok, ale najadłam się strachu.
O to mnie też wczoraj bolała strasznie głowa i z tego wszystkiego to już sama nie wiedziałam czy mi się chce spać, wymiotowac czy coś innego.. wieczorem przeszło:) -
Witam:) dawno do Was nie zagladalam a jak juz zajrze to jest duzo do nadrobienia;) dajecie czadu:)
ale wiesci tutaj kiepskie..masakra
a u mnie hmm niekiedy wieczorne mdlosci i wlasnie niewiem od czego to zalezy ze raz sa a raz nie..cos mnie gardlo pobolewa i w nosie kreci i to chyba wszystko od klimy w aucie..
a tak to czekam do srody na prenatalne.tak wgl to jaka cena prenatalnych? bo w 1 ciazy nie mialam nic takiego
i ja tez prosze o suwaczek:)data ostatniej miesiaczki 2.04.2017
-
Hej ! JA już po wizycie !
Serduszko bije 164 bpm
Maluszek ma 14,76 mmCzyli prawie 1,5 cm człowieka !
Termin porodu na 02.02.2018
Gin założyła mi kartę ciąży i dała skierowanie na badania prenatalne (nfz z racji cukrzycy typu I)Vilu, pietruszkanatki, Patrycja27, Krokodylica, BlackCatNorL, FreshMm, Karmelova, Lovilovi, Helka891, Myszk@, kate88:), Morwa, Paula_29, emerald_m, madzia8lenka, Nadin, Raven lubią tę wiadomość
-
emi2016 wrote:Hej ! JA już po wizycie !
Serduszko bije 164 bpm
Maluszek ma 14,76 mmCzyli prawie 1,5 cm człowieka !
Termin porodu na 02.02.2018
Gin założyła mi kartę ciąży i dała skierowanie na badania prenatalne (nfz z racji cukrzycy typu I)
-
Didi_85 wrote:Gratulacje!!!Btw ja tez mam cukrzyce typu I, ale moj gin powiedział, że cukrzyca nie jest wskazaniem do prenatalnch i nie moge dostac skierowania na nfz;/
Dziwne... Chyba co lekarz to opinia
Mi we wskaaniach napisała cukrzyca typu I i niedoczynność tarczycy.
Jesteś na OPI ?