X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Ja :) właśnie wychodzę z domu wizyta o 14 i juz mi słabo z nerwów..

Trzymam kciuki ! Daj znać po wizycie :)
    Ja mam dopiero o 18:10 i już panikuję.... Tym bardzij po wczorajszych wieściach :( Jeśli nei będzie widać zarodka i serduszka to się załamię :(

kate88:) lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie znam się na normach Pappy, choć na blogu mama ginekolog czytałam artykuł, że do interpretacji wyniku potrzebny jest program komputerowy.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi w 8 tyg już powinnaś i zarodek widzieć razem z akcją serca :). Tak dla rozgonienia złych myśli Byłam dziś w 5-10-15 i zimowa kolekcje mają mieć od lipca, myslicie ze będą taniej ciuchy czy bardziej bliżej zimy ? Będę musiała sobie tam kartę założyć :). Myślę nad tymi prenatalnymi na które mam iść 5 lipca nie do swojego ginekologa i z jednej strony boję się ze to będzie wyrzucenie kasy jeśli u mojego gina okaże się ze dziecko jest dobrych rozmiarów żeby je poprawnie przeprowadzić a z drugiej boję że jak nie pójdę to dziecko 14 tc będzie za duże ale wg owulacji to będzie 13t5d i te 260 zl mogłabym na coś innego przeznaczyć, tylko na babka niby była szkolna i zna się na badaniach prenatalnych a mój lekarz nie wiem .. niby powinien ale podobno nie każdy umie mimo to

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieznajoma123 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Ja również mam termin na styczeń 23 więc się przyłączam
    Witaj :* ja juz mam Cię na liście z datą ostatniej miesiączki 13.04 ;) juz kiedyś u nas pisałaś :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Cześć dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć? Termin mam na 11.01 i dziś zaczynam 12 tc.

Czy któraś z Was robiła już może pappa i beta hcg?
    Witaj :* długo czekałaś na wyniki z krwi ? Dzisiaj masz 11+0, czy 12+0?

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Emi w 8 tyg już powinnaś i zarodek widzieć razem z akcją serca :). Tak dla rozgonienia złych myśli Byłam dziś w 5-10-15 i zimowa kolekcje mają mieć od lipca, myslicie ze będą taniej ciuchy czy bardziej bliżej zimy ? Będę musiała sobie tam kartę założyć :). Myślę nad tymi prenatalnymi na które mam iść 5 lipca nie do swojego ginekologa i z jednej strony boję się ze to będzie wyrzucenie kasy jeśli u mojego gina okaże się ze dziecko jest dobrych rozmiarów żeby je poprawnie przeprowadzić a z drugiej boję że jak nie pójdę to dziecko 14 tc będzie za duże ale wg owulacji to będzie 13t5d i te 260 zl mogłabym na coś innego przeznaczyć, tylko na babka niby była szkolna i zna się na badaniach prenatalnych a mój lekarz nie wiem .. niby powinien ale podobno nie każdy umie mimo to

Wiem, dlatego martwię się, że nic nie zobaczę :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Wiem, dlatego martwię się, że nic nie zobaczę :(
    Nie martw się bo będzie dobrze już chyba dość złych wieści na naszym wątku :(.

Dziewczyny a po co robi się betę na takim etapie ?

emi2016 lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie przysłali mi wynik Pappa i wszystko ok, tak się cieszę

helagazela, Krokodylica, emi2016, Morwa, Lovilovi, Patrycja27, Paula_29, Gosiak, Raven lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bhcg 26.960, a pappa 3.427 ale to pewnie też zależy od dnia w którym jest badanie. Ja miałam w 12+5 tygodni.
    Girl te bhcg robi się w ramach testu podwójnego do oceny ryzyka chorób genetycznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 15:06

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nie wiedziałam. A skąd wiedzieć czy jest ok ? Jak się w normach mieści ?

dxomanli5dlutv4a.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko super!!! Później napisze więcej :) :)

Marzycielka111192, emi2016, emerald_m, Lovilovi, helagazela, Helka891, Morwa, Mama-Ali, Krokodylica, Nadin, ana167, P., madzia8lenka, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 bardzo bardzo mi przykro :( to okrutne! Życzę Ci po prostu dużo siły i spokoju.
    Przez takie właśnie sytuacje nie potrafię jeszcze do końca cieszyć się ciążą. Poltora roku temu jak lezalam w szpitalu z ciążą pozamaciczna też napatrzylam się na podobne tragedie i już wredy pomyślałam że cieszyć można się w pełni jak juz dzidziuś urodzi się cały i zdrów. Wiadomo że trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze ale teraz kobiety mają dużo większą świadomość zagrożeniach jakie istnieją. Może to i gorzej bo często na wyrost się przejmujemy.
    Ja jutro mam wizytę i już się stresuje, a po przeczytaniu takich wieści cierpnie mi skóra. Trzymajcie kciuki. Czasem myślę że może lepiej się stąd wyłącze bo stresuje się bardziej jak któraś pisze że coś się stało. A co ma być to i tak będzie, nie mamy na to wpływu niestety :/

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tu dzisiaj zdycham w biurze. 6 dzien z rzedu upalow ponad 30 stopniowych, moje biuro to mala sauna, glowa mi juz peka, a najgorsze, ze w domu tez nie lepiej, w nocy spada do 22 i ogolnie smazymy sie jak sardynki :-)
    Wczoraj mi dzieci powiedzialy, ze nie wchodza do baseniku, bo woda za ciepla... Hello? Zawsze jest zle :-D

A tak poza tym to ja wizytuje jutro o 11.40. Mam w koncu moje wyczekane prenatalne i tez sie stresuje. Ostatnia wizyta u lekarza byla 3 tygodnie temu i jak widac po przykladzie s1985, wiele sie moze wydarzyc w miedzy czasie.
    Jestem jutro caly dzien na zebraniach, wiec pewnie odezwe sie szybciutko w jakiejs przerwie, albo dopiero wieczorem, jak wroce do domu. Trzymajcie za nas kciuki!

Krokodylica lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie od 3 tygodni męczy ból gardła. Czasem umiarkowany, a czasem okropny. Dziś w nocy własnej śliny nie mogłam przełkąć. Domowe sposoby nie dały rady i dzisiaj pani doktor zaordynowała antybiotyk. Mam brać zinnat. Brałam go w pierwszej ciąży. Niby bezpieczny, ale i tak mam mieszane uczucia. Niestety, myślę, że bez tego się nie obejdzie, bo zaczyna mnie boleć ucho. Ehhh.

Kate88, czekamy na relację :)

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie!
    Przepraszam na początku za spam, ale jeśli poszukujecie ubrań ciążowych lub chciałybyście coś sprzedać zapraszam do grupy na fb:
    https://www.facebook.com/groups/314985702292527/

Szczęśliwych i spokojnych ciąży oraz zdrowych maluszków :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 po prostu ściskam Cię mocno!
    Już wczoraj wieczorem przeczytałam tą wiadomość ale nie byłam w stanie nic napisać :(

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Hej, mnie od 3 tygodni męczy ból gardła. Czasem umiarkowany, a czasem okropny. Dziś w nocy własnej śliny nie mogłam przełkąć. Domowe sposoby nie dały rady i dzisiaj pani doktor zaordynowała antybiotyk. Mam brać zinnat. Brałam go w pierwszej ciąży. Niby bezpieczny, ale i tak mam mieszane uczucia. Niestety, myślę, że bez tego się nie obejdzie, bo zaczyna mnie boleć ucho. Ehhh.

Kate88, czekamy na relację :)
    Polecam płukać gardło roztworem soli - mi zawsze przechodzi jak ręką odjął. :)

Mnie dziś złapał po obiedzie mega ból brzucha, takie okropne kłucie, ale promieniujące i na pochwę i na plecy... Wystraszyłam się masakrycznie i podjechałam do mojej ginki na badanie, ale na szczęście wszystko ok. Dzidź ma 2,5 cm i ADHD, machał do mnie wszystkim czym sie dało... ♡ :) a naprawdę bolało tak, że spodziewałam się złych informacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:37

Krokodylica, Morwa, emerald_m, Nadin, kate88:), Myszk@ lubią tę wiadomość

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. - dobrze ze wszystko w porządku. Czasem brzuch boli, następnym razem jak bedzie Cie brzuch bolal to się połóż i odpocznij :) Mnie zawsze wtedy przestaje boleć :)

P. lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Polecam płukać gardło roztworem soli - mi zawsze przechodzi jak ręką odjął. :)

Mnie dziś złapał po obiedzie mega ból brzucha, takie okropne kłucie, ale promieniujące i na pochwę i na plecy... Wystraszyłam się masakrycznie i podjechałam do mojej ginki na badanie, ale na szczęście wszystko ok. Dzidź ma 2,5 cm i ADHD, machał do mnie wszystkim czym sie dało... ♡ :) a naprawdę bolało tak, że spodziewałam się złych informacji...
    Super info :) powiedz mi ,który masz dzisiaj dokładnie tc ? 10+0 ? Tydzień ciąży zgadza się z tym wynikającym z om ? Potrzebuję Twojej daty ostatniej miesiączki, bo chce Ci uruchomić suwaczek na naszej liście :)

• Vilu Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczeście tylko odwodnienie. Dziewczyny, pijcie, pijcie i pijcie jeszcze więcej.

Krokodylica lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ