Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kate88:) wrote:Ja
właśnie wychodzę z domu wizyta o 14 i juz mi słabo z nerwów..
Trzymam kciuki ! Daj znać po wizycie
Ja mam dopiero o 18:10 i już panikuję.... Tym bardzij po wczorajszych wieściachJeśli nei będzie widać zarodka i serduszka to się załamię
kate88:) lubi tę wiadomość
-
Emi w 8 tyg już powinnaś i zarodek widzieć razem z akcją serca
. Tak dla rozgonienia złych myśli Byłam dziś w 5-10-15 i zimowa kolekcje mają mieć od lipca, myslicie ze będą taniej ciuchy czy bardziej bliżej zimy ? Będę musiała sobie tam kartę założyć
. Myślę nad tymi prenatalnymi na które mam iść 5 lipca nie do swojego ginekologa i z jednej strony boję się ze to będzie wyrzucenie kasy jeśli u mojego gina okaże się ze dziecko jest dobrych rozmiarów żeby je poprawnie przeprowadzić a z drugiej boję że jak nie pójdę to dziecko 14 tc będzie za duże ale wg owulacji to będzie 13t5d i te 260 zl mogłabym na coś innego przeznaczyć, tylko na babka niby była szkolna i zna się na badaniach prenatalnych a mój lekarz nie wiem .. niby powinien ale podobno nie każdy umie mimo to
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:Emi w 8 tyg już powinnaś i zarodek widzieć razem z akcją serca
. Tak dla rozgonienia złych myśli Byłam dziś w 5-10-15 i zimowa kolekcje mają mieć od lipca, myslicie ze będą taniej ciuchy czy bardziej bliżej zimy ? Będę musiała sobie tam kartę założyć
. Myślę nad tymi prenatalnymi na które mam iść 5 lipca nie do swojego ginekologa i z jednej strony boję się ze to będzie wyrzucenie kasy jeśli u mojego gina okaże się ze dziecko jest dobrych rozmiarów żeby je poprawnie przeprowadzić a z drugiej boję że jak nie pójdę to dziecko 14 tc będzie za duże ale wg owulacji to będzie 13t5d i te 260 zl mogłabym na coś innego przeznaczyć, tylko na babka niby była szkolna i zna się na badaniach prenatalnych a mój lekarz nie wiem .. niby powinien ale podobno nie każdy umie mimo to
Wiem, dlatego martwię się, że nic nie zobaczę -
emi2016 wrote:Wiem, dlatego martwię się, że nic nie zobaczę
.
Dziewczyny a po co robi się betę na takim etapie ?emi2016 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
U mnie bhcg 26.960, a pappa 3.427 ale to pewnie też zależy od dnia w którym jest badanie. Ja miałam w 12+5 tygodni.
Girl te bhcg robi się w ramach testu podwójnego do oceny ryzyka chorób genetycznych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 15:06
-
U mnie wszystko super!!! Później napisze więcej
Marzycielka111192, emi2016, emerald_m, Lovilovi, helagazela, Helka891, Morwa, Mama-Ali, Krokodylica, Nadin, ana167, P., madzia8lenka, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość
-
s1985 bardzo bardzo mi przykro
to okrutne! Życzę Ci po prostu dużo siły i spokoju.
Przez takie właśnie sytuacje nie potrafię jeszcze do końca cieszyć się ciążą. Poltora roku temu jak lezalam w szpitalu z ciążą pozamaciczna też napatrzylam się na podobne tragedie i już wredy pomyślałam że cieszyć można się w pełni jak juz dzidziuś urodzi się cały i zdrów. Wiadomo że trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze ale teraz kobiety mają dużo większą świadomość zagrożeniach jakie istnieją. Może to i gorzej bo często na wyrost się przejmujemy.
Ja jutro mam wizytę i już się stresuje, a po przeczytaniu takich wieści cierpnie mi skóra. Trzymajcie kciuki. Czasem myślę że może lepiej się stąd wyłącze bo stresuje się bardziej jak któraś pisze że coś się stało. A co ma być to i tak będzie, nie mamy na to wpływu niestety
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
A ja tu dzisiaj zdycham w biurze. 6 dzien z rzedu upalow ponad 30 stopniowych, moje biuro to mala sauna, glowa mi juz peka, a najgorsze, ze w domu tez nie lepiej, w nocy spada do 22 i ogolnie smazymy sie jak sardynki
Wczoraj mi dzieci powiedzialy, ze nie wchodza do baseniku, bo woda za ciepla... Hello? Zawsze jest zle
A tak poza tym to ja wizytuje jutro o 11.40. Mam w koncu moje wyczekane prenatalne i tez sie stresuje. Ostatnia wizyta u lekarza byla 3 tygodnie temu i jak widac po przykladzie s1985, wiele sie moze wydarzyc w miedzy czasie.
Jestem jutro caly dzien na zebraniach, wiec pewnie odezwe sie szybciutko w jakiejs przerwie, albo dopiero wieczorem, jak wroce do domu. Trzymajcie za nas kciuki!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej, mnie od 3 tygodni męczy ból gardła. Czasem umiarkowany, a czasem okropny. Dziś w nocy własnej śliny nie mogłam przełkąć. Domowe sposoby nie dały rady i dzisiaj pani doktor zaordynowała antybiotyk. Mam brać zinnat. Brałam go w pierwszej ciąży. Niby bezpieczny, ale i tak mam mieszane uczucia. Niestety, myślę, że bez tego się nie obejdzie, bo zaczyna mnie boleć ucho. Ehhh.
Kate88, czekamy na relację
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Witam Was serdecznie!
Przepraszam na początku za spam, ale jeśli poszukujecie ubrań ciążowych lub chciałybyście coś sprzedać zapraszam do grupy na fb:
https://www.facebook.com/groups/314985702292527/
Szczęśliwych i spokojnych ciąży oraz zdrowych maluszków -
emerald_m wrote:Hej, mnie od 3 tygodni męczy ból gardła. Czasem umiarkowany, a czasem okropny. Dziś w nocy własnej śliny nie mogłam przełkąć. Domowe sposoby nie dały rady i dzisiaj pani doktor zaordynowała antybiotyk. Mam brać zinnat. Brałam go w pierwszej ciąży. Niby bezpieczny, ale i tak mam mieszane uczucia. Niestety, myślę, że bez tego się nie obejdzie, bo zaczyna mnie boleć ucho. Ehhh.
Kate88, czekamy na relację
Mnie dziś złapał po obiedzie mega ból brzucha, takie okropne kłucie, ale promieniujące i na pochwę i na plecy... Wystraszyłam się masakrycznie i podjechałam do mojej ginki na badanie, ale na szczęście wszystko ok. Dzidź ma 2,5 cm i ADHD, machał do mnie wszystkim czym sie dało... ♡a naprawdę bolało tak, że spodziewałam się złych informacji...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:37
Krokodylica, Morwa, emerald_m, Nadin, kate88:), Myszk@ lubią tę wiadomość
-
P. wrote:Polecam płukać gardło roztworem soli - mi zawsze przechodzi jak ręką odjął.
Mnie dziś złapał po obiedzie mega ból brzucha, takie okropne kłucie, ale promieniujące i na pochwę i na plecy... Wystraszyłam się masakrycznie i podjechałam do mojej ginki na badanie, ale na szczęście wszystko ok. Dzidź ma 2,5 cm i ADHD, machał do mnie wszystkim czym sie dało... ♡a naprawdę bolało tak, że spodziewałam się złych informacji...
powiedz mi ,który masz dzisiaj dokładnie tc ? 10+0 ? Tydzień ciąży zgadza się z tym wynikającym z om ? Potrzebuję Twojej daty ostatniej miesiączki, bo chce Ci uruchomić suwaczek na naszej liście