X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Ja :) właśnie wychodzę z domu wizyta o 14 i juz mi słabo z nerwów..

Trzymam kciuki ! Daj znać po wizycie :)
    Ja mam dopiero o 18:10 i już panikuję.... Tym bardzij po wczorajszych wieściach :( Jeśli nei będzie widać zarodka i serduszka to się załamię :(

kate88:) lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie znam się na normach Pappy, choć na blogu mama ginekolog czytałam artykuł, że do interpretacji wyniku potrzebny jest program komputerowy.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi w 8 tyg już powinnaś i zarodek widzieć razem z akcją serca :). Tak dla rozgonienia złych myśli Byłam dziś w 5-10-15 i zimowa kolekcje mają mieć od lipca, myslicie ze będą taniej ciuchy czy bardziej bliżej zimy ? Będę musiała sobie tam kartę założyć :). Myślę nad tymi prenatalnymi na które mam iść 5 lipca nie do swojego ginekologa i z jednej strony boję się ze to będzie wyrzucenie kasy jeśli u mojego gina okaże się ze dziecko jest dobrych rozmiarów żeby je poprawnie przeprowadzić a z drugiej boję że jak nie pójdę to dziecko 14 tc będzie za duże ale wg owulacji to będzie 13t5d i te 260 zl mogłabym na coś innego przeznaczyć, tylko na babka niby była szkolna i zna się na badaniach prenatalnych a mój lekarz nie wiem .. niby powinien ale podobno nie każdy umie mimo to

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieznajoma123 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Ja również mam termin na styczeń 23 więc się przyłączam
    Witaj :* ja juz mam Cię na liście z datą ostatniej miesiączki 13.04 ;) juz kiedyś u nas pisałaś :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Cześć dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć? Termin mam na 11.01 i dziś zaczynam 12 tc.

Czy któraś z Was robiła już może pappa i beta hcg?
    Witaj :* długo czekałaś na wyniki z krwi ? Dzisiaj masz 11+0, czy 12+0?

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Emi w 8 tyg już powinnaś i zarodek widzieć razem z akcją serca :). Tak dla rozgonienia złych myśli Byłam dziś w 5-10-15 i zimowa kolekcje mają mieć od lipca, myslicie ze będą taniej ciuchy czy bardziej bliżej zimy ? Będę musiała sobie tam kartę założyć :). Myślę nad tymi prenatalnymi na które mam iść 5 lipca nie do swojego ginekologa i z jednej strony boję się ze to będzie wyrzucenie kasy jeśli u mojego gina okaże się ze dziecko jest dobrych rozmiarów żeby je poprawnie przeprowadzić a z drugiej boję że jak nie pójdę to dziecko 14 tc będzie za duże ale wg owulacji to będzie 13t5d i te 260 zl mogłabym na coś innego przeznaczyć, tylko na babka niby była szkolna i zna się na badaniach prenatalnych a mój lekarz nie wiem .. niby powinien ale podobno nie każdy umie mimo to

Wiem, dlatego martwię się, że nic nie zobaczę :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Wiem, dlatego martwię się, że nic nie zobaczę :(
    Nie martw się bo będzie dobrze już chyba dość złych wieści na naszym wątku :(.

Dziewczyny a po co robi się betę na takim etapie ?

emi2016 lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie przysłali mi wynik Pappa i wszystko ok, tak się cieszę

helagazela, Krokodylica, emi2016, Morwa, Lovilovi, Patrycja27, Paula_29, Gosiak, Raven lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bhcg 26.960, a pappa 3.427 ale to pewnie też zależy od dnia w którym jest badanie. Ja miałam w 12+5 tygodni.
    Girl te bhcg robi się w ramach testu podwójnego do oceny ryzyka chorób genetycznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 15:06

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nie wiedziałam. A skąd wiedzieć czy jest ok ? Jak się w normach mieści ?

dxomanli5dlutv4a.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko super!!! Później napisze więcej :) :)

Marzycielka111192, emi2016, emerald_m, Lovilovi, helagazela, Helka891, Morwa, Mama-Ali, Krokodylica, Nadin, ana167, P., madzia8lenka, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 bardzo bardzo mi przykro :( to okrutne! Życzę Ci po prostu dużo siły i spokoju.
    Przez takie właśnie sytuacje nie potrafię jeszcze do końca cieszyć się ciążą. Poltora roku temu jak lezalam w szpitalu z ciążą pozamaciczna też napatrzylam się na podobne tragedie i już wredy pomyślałam że cieszyć można się w pełni jak juz dzidziuś urodzi się cały i zdrów. Wiadomo że trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze ale teraz kobiety mają dużo większą świadomość zagrożeniach jakie istnieją. Może to i gorzej bo często na wyrost się przejmujemy.
    Ja jutro mam wizytę i już się stresuje, a po przeczytaniu takich wieści cierpnie mi skóra. Trzymajcie kciuki. Czasem myślę że może lepiej się stąd wyłącze bo stresuje się bardziej jak któraś pisze że coś się stało. A co ma być to i tak będzie, nie mamy na to wpływu niestety :/

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tu dzisiaj zdycham w biurze. 6 dzien z rzedu upalow ponad 30 stopniowych, moje biuro to mala sauna, glowa mi juz peka, a najgorsze, ze w domu tez nie lepiej, w nocy spada do 22 i ogolnie smazymy sie jak sardynki :-)
    Wczoraj mi dzieci powiedzialy, ze nie wchodza do baseniku, bo woda za ciepla... Hello? Zawsze jest zle :-D

A tak poza tym to ja wizytuje jutro o 11.40. Mam w koncu moje wyczekane prenatalne i tez sie stresuje. Ostatnia wizyta u lekarza byla 3 tygodnie temu i jak widac po przykladzie s1985, wiele sie moze wydarzyc w miedzy czasie.
    Jestem jutro caly dzien na zebraniach, wiec pewnie odezwe sie szybciutko w jakiejs przerwie, albo dopiero wieczorem, jak wroce do domu. Trzymajcie za nas kciuki!

Krokodylica lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie od 3 tygodni męczy ból gardła. Czasem umiarkowany, a czasem okropny. Dziś w nocy własnej śliny nie mogłam przełkąć. Domowe sposoby nie dały rady i dzisiaj pani doktor zaordynowała antybiotyk. Mam brać zinnat. Brałam go w pierwszej ciąży. Niby bezpieczny, ale i tak mam mieszane uczucia. Niestety, myślę, że bez tego się nie obejdzie, bo zaczyna mnie boleć ucho. Ehhh.

Kate88, czekamy na relację :)

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie!
    Przepraszam na początku za spam, ale jeśli poszukujecie ubrań ciążowych lub chciałybyście coś sprzedać zapraszam do grupy na fb:
    https://www.facebook.com/groups/314985702292527/

Szczęśliwych i spokojnych ciąży oraz zdrowych maluszków :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 po prostu ściskam Cię mocno!
    Już wczoraj wieczorem przeczytałam tą wiadomość ale nie byłam w stanie nic napisać :(

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Hej, mnie od 3 tygodni męczy ból gardła. Czasem umiarkowany, a czasem okropny. Dziś w nocy własnej śliny nie mogłam przełkąć. Domowe sposoby nie dały rady i dzisiaj pani doktor zaordynowała antybiotyk. Mam brać zinnat. Brałam go w pierwszej ciąży. Niby bezpieczny, ale i tak mam mieszane uczucia. Niestety, myślę, że bez tego się nie obejdzie, bo zaczyna mnie boleć ucho. Ehhh.

Kate88, czekamy na relację :)
    Polecam płukać gardło roztworem soli - mi zawsze przechodzi jak ręką odjął. :)

Mnie dziś złapał po obiedzie mega ból brzucha, takie okropne kłucie, ale promieniujące i na pochwę i na plecy... Wystraszyłam się masakrycznie i podjechałam do mojej ginki na badanie, ale na szczęście wszystko ok. Dzidź ma 2,5 cm i ADHD, machał do mnie wszystkim czym sie dało... ♡ :) a naprawdę bolało tak, że spodziewałam się złych informacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:37

Krokodylica, Morwa, emerald_m, Nadin, kate88:), Myszk@ lubią tę wiadomość

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. - dobrze ze wszystko w porządku. Czasem brzuch boli, następnym razem jak bedzie Cie brzuch bolal to się połóż i odpocznij :) Mnie zawsze wtedy przestaje boleć :)

P. lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Polecam płukać gardło roztworem soli - mi zawsze przechodzi jak ręką odjął. :)

Mnie dziś złapał po obiedzie mega ból brzucha, takie okropne kłucie, ale promieniujące i na pochwę i na plecy... Wystraszyłam się masakrycznie i podjechałam do mojej ginki na badanie, ale na szczęście wszystko ok. Dzidź ma 2,5 cm i ADHD, machał do mnie wszystkim czym sie dało... ♡ :) a naprawdę bolało tak, że spodziewałam się złych informacji...
    Super info :) powiedz mi ,który masz dzisiaj dokładnie tc ? 10+0 ? Tydzień ciąży zgadza się z tym wynikającym z om ? Potrzebuję Twojej daty ostatniej miesiączki, bo chce Ci uruchomić suwaczek na naszej liście :)

• Vilu Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczeście tylko odwodnienie. Dziewczyny, pijcie, pijcie i pijcie jeszcze więcej.

Krokodylica lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ