Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    U mnie wyglądało to w ten sposób, że wczoraj po południu zaczęła mnie strasznie boleć głowa. Potem wymioty i wrażenie silnej gorączki i dreszcze (a mialam 36,8). Padłam na łóżko i przespałam cięgiem 14 godzin.

Dzisiaj już nawodniona i ok, ale najadłam się strachu.

No właśnie ze mną już było ciut lepiej ale od wczoraj znowu masakra z wymiotami i pojawił się taki silny ból głowy ale póki co staram się sama ogarnąć.

• Melevis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie weszłam na wątek mamuś czerwcowych, niesamowite jak co chwila pojawiają sie posty o pojawieniu sie maluszka na świecie :) nie moge sie doczekać, aż my tutaj bedziemy sie tym wszystkim chwalić :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dziwne... Chyba co lekarz to opinia ;)
    Mi we wskaaniach napisała cukrzyca typu I i niedoczynność tarczycy.
    Jesteś na OPI ?
    Wybacz, wstyd sie przyznać ale ja jestem mało biegła w tych wszystkich skrótach;PD Co oznacza OPI?

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi2016 gratulacje:-)!! Ja też dostałam skierowanie na prenatalne ze względu na poprzednie poronienie. Ja wam zapomniałam napisać że ostatnio byłam u gina prywatnie bo straciłam wszystkie objawy tak z dnia na dzień i się wystarczyłam ale wszystko wporzadku dzidzia miała ponad 2,5 cm taka wiercipieta że moja gin. Nie umiała złapać pulsu serca było widać jak bije ale żeby mi puściła to 5 min się meczyla bo dzidzia jej uciekala pani doktor muwi Jezu jaka wiercipieta hehe ale wkoncu udało się posłuchać tego pięknego dźwięku. A państwowo do niej idę 27 a na prenatalne mam dzwonić na początku lipca

FreshMm, Krokodylica, Nadin lubią tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Wybacz, wstyd sie przyznać ale ja jestem mało biegła w tych wszystkich skrótach;PD Co oznacza OPI?

Osobista Pompa Insulinowa :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, teraz od razu zrozumialam:DD Tak jestem na pompie insulinowej od 2 lat:)), chociaz na poczatku ciąży mimo pompy cukry żyły swoim życiem, teraz już sie wyrównały. A ty też na pompie?jak z cukrami?

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Aaaaa, teraz od razu zrozumialam:DD Tak jestem na pompie insulinowej od 2 lat:)), chociaz na poczatku ciąży mimo pompy cukry żyły swoim życiem, teraz już sie wyrównały. A ty też na pompie?jak z cukrami?

Na początku też żyły swoim życiem po odstawieniu Sioforu, ale już jest lepiej :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wczoraj pękała głowa... chyba mamy tak prze upały. Od dziś też wychodzę z domu w chustce na głowie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Chciałabym sie niesmiało przywitac bo podczytuje Was prawie od poczatku choc tez nie zawsze bo w domu mam synka -żywe srebro - i własnie 2 dni temu skonczył 1 r.zycia.
    Jestem po roznych przejsciach i teraz z ta ciaza nadal sie stresuje ale staram sie miec nadzieje,ze bedzie dalej dobrze.
    Wczoraj byłam na USG i Maluch jest o tydzien starszy niz wynika z OM dlatego tez musiałam dzisiaj szybko załatwiac badania prenatalne no i udało sie beda one 06.07 bedzie to wg USG 13 tydz. i 4 dzien. Termin porodu obecnie mam wyznaczony na 07.01 ale przypuszczalnie bedzie wczesniej bo czeka mnie CC.
    Mecza mnie mdłosci i zmeczenie no i do tego synek biegajacy po domu wiec tez nie codziennie wchodze na forum ale bede co jakis czas starała sie odezwac.
    Wspieram mocno kazda z Was i niech Maluszki rosna zdrowo pod Waszymi sercami <3

Nawet nie wiesz jak się cieszę że Cie tu widzę!!!! <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.
    Wszystko super :)
    Dzieć wciaz starszy- według USg 12t2d.
    Tetno ze 180 w zeszłym tyg spadło do 155 w tym, takze z górnej granicy do dolnej, ale podobno to normalne, wszystko zależy od aktywnosci fizycznej :)

Pani doktor sprawdziła jeszcze nt- 1,2 i kość nosową, wszystko w porządku, wiec wtorkowe prenatalne beda już spokojniejsze :)

Nie chciała natomiast zagladac miedzy nogi ;), powiedziała ze to za wczesnie i nie dała się przekonać ;). No nic, moze za tydzien sie dowiem, bo szczerze, jestem bardzo ciekawa co tak sie kryje :D
    <3 <3 <3

emi2016, nick nieaktualny, Lovilovi, nick nieaktualny, Helka891, Myszk@, Marzycielka111192, kate88:), Gosiak, FreshMm, Morwa, Paula_29, emerald_m, madzia8lenka, Karmelova, Krokodylica, nick nieaktualny, BlackCatNorL, Nadin, helagazela, Raven lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Chciałabym sie niesmiało przywitac bo podczytuje Was prawie od poczatku choc tez nie zawsze bo w domu mam synka -żywe srebro - i własnie 2 dni temu skonczył 1 r.zycia.
    Jestem po roznych przejsciach i teraz z ta ciaza nadal sie stresuje ale staram sie miec nadzieje,ze bedzie dalej dobrze.
    Wczoraj byłam na USG i Maluch jest o tydzien starszy niz wynika z OM dlatego tez musiałam dzisiaj szybko załatwiac badania prenatalne no i udało sie beda one 06.07 bedzie to wg USG 13 tydz. i 4 dzien. Termin porodu obecnie mam wyznaczony na 07.01 ale przypuszczalnie bedzie wczesniej bo czeka mnie CC.
    Mecza mnie mdłosci i zmeczenie no i do tego synek biegajacy po domu wiec tez nie codziennie wchodze na forum ale bede co jakis czas starała sie odezwac.
    Wspieram mocno kazda z Was i niech Maluszki rosna zdrowo pod Waszymi sercami <3

Kochana super , że jesteś <3 <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

ja tez dziś wizytę miałam, ale bez podglądania, wyniki krwi i moczu w normie, lekko podwyższone leukocyty, ale to też norma w ciąży, ginka pobrała mi cytologię i dała skierowanie na badania genetyczne, ponieważ nerwy mi puściły podczas wizyty dostałam dodatkowe skierowanie na usg w przyszłą środę, tak więc nie muszę iść prywatnie :) kolejna wizyta za 3 tygodnie i wtedy jeśli wszystko będzie ok to biorę zwolnienie

pytała tez czy chcę pappa robić bo mi przysługuje w ramach NFZ, ale sama stwierdziła, że to czysta statystyka i często tylko w błąd wprowadza i stresy prowokuje, jej zdaniem dobre usg genetyczne powinno wystarczyć, a jeśli coś wyjdzie nie tak jak trzeba to wtedy pogłębiać diagnozę

emerald_m, Krokodylica, helagazela, Paula_29 lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści :) gratuluję pięknych maluszków :)

Witajcie nowe mamusie ;)

Inessa super, pamiętam Cię jeszcze ze starań o swoją poprzednią ciążę z kilku wątkó, później wypadłam z ovu ale cieszę się, że Ci się udało :) Gratuluję

nick nieaktualny, Mama-Ali lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamusie i gratuluję dzisiejszych pozytywnych wiadomości :)

nick nieaktualny, Mama-Ali lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ja po wizycie.
    Tetno ze 180 w zeszłym tyg spadło do 155 w tym, takze z górnej granicy do dolnej, ale podobno to normalne, wszystko zależy od aktywnosci fizycznej :)

Pani doktor sprawdziła jeszcze nt- 1,2 i kość nosową, wszystko w porządku, wiec wtorkowe prenatalne beda już spokojniejsze :)

Nie chciała natomiast zagladac miedzy nogi ;), powiedziała ze to za wczesnie i nie dała się przekonać ;). No nic, moze za tydzien sie dowiem, bo szczerze, jestem bardzo ciekawa co tak sie kryje :D
    <3 <3 <3
    Extra, że wszystko ok! :)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś jutro wizytuje razem ze mną? :)
    Ja mam dopiero na 18:30, więc cały dzień czekania.

Co myślicie dziewczyny o detektorze tętna płodu? Któraś z Was zakupiła albo planuje? Zastanawiam się nad tym ale z drugiej strony boję się że jak nie będę umiała znaleźć tętna to będę panikować ;p

helagazela lubi tę wiadomość

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:
    Witam:)

a tak to czekam do srody na prenatalne.tak wgl to jaka cena prenatalnych? bo w 1 ciazy nie mialam nic takiego

U mnie usg + pappa 450 :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Hej ! JA już po wizycie ! :)
    Serduszko bije 164 bpm :)
    Maluszek ma 14,76 mm :D Czyli prawie 1,5 cm człowieka ! :)
    Termin porodu na 02.02.2018 :)
    Gin założyła mi kartę ciąży i dała skierowanie na badania prenatalne (nfz z racji cukrzycy typu I)

I pięknie!!! Bardzo się cieszę :)

emi2016 lubi tę wiadomość

l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ja po wizycie.

<3 <3 <3

I na takie wieści czekamy :) suuper <3

Mama-Ali lubi tę wiadomość

l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Czy któraś jutro wizytuje razem ze mną? :)
    Ja mam dopiero na 18:30, więc cały dzień czekania.

Co myślicie dziewczyny o detektorze tętna płodu? Któraś z Was zakupiła albo planuje? Zastanawiam się nad tym ale z drugiej strony boję się że jak nie będę umiała znaleźć tętna to będę panikować ;p
    Ja bardzo bym chciała ale wiem że dla mojego dobra lepiej nie kupowac. Będę świrować a już świruje więc lepiej żeby nie było jeszcze gorzej :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ