X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    U mnie wyglądało to w ten sposób, że wczoraj po południu zaczęła mnie strasznie boleć głowa. Potem wymioty i wrażenie silnej gorączki i dreszcze (a mialam 36,8). Padłam na łóżko i przespałam cięgiem 14 godzin.

Dzisiaj już nawodniona i ok, ale najadłam się strachu.

No właśnie ze mną już było ciut lepiej ale od wczoraj znowu masakra z wymiotami i pojawił się taki silny ból głowy ale póki co staram się sama ogarnąć.

• Melevis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie weszłam na wątek mamuś czerwcowych, niesamowite jak co chwila pojawiają sie posty o pojawieniu sie maluszka na świecie :) nie moge sie doczekać, aż my tutaj bedziemy sie tym wszystkim chwalić :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dziwne... Chyba co lekarz to opinia ;)
    Mi we wskaaniach napisała cukrzyca typu I i niedoczynność tarczycy.
    Jesteś na OPI ?
    Wybacz, wstyd sie przyznać ale ja jestem mało biegła w tych wszystkich skrótach;PD Co oznacza OPI?

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi2016 gratulacje:-)!! Ja też dostałam skierowanie na prenatalne ze względu na poprzednie poronienie. Ja wam zapomniałam napisać że ostatnio byłam u gina prywatnie bo straciłam wszystkie objawy tak z dnia na dzień i się wystarczyłam ale wszystko wporzadku dzidzia miała ponad 2,5 cm taka wiercipieta że moja gin. Nie umiała złapać pulsu serca było widać jak bije ale żeby mi puściła to 5 min się meczyla bo dzidzia jej uciekala pani doktor muwi Jezu jaka wiercipieta hehe ale wkoncu udało się posłuchać tego pięknego dźwięku. A państwowo do niej idę 27 a na prenatalne mam dzwonić na początku lipca

FreshMm, Krokodylica, Nadin lubią tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Wybacz, wstyd sie przyznać ale ja jestem mało biegła w tych wszystkich skrótach;PD Co oznacza OPI?

Osobista Pompa Insulinowa :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, teraz od razu zrozumialam:DD Tak jestem na pompie insulinowej od 2 lat:)), chociaz na poczatku ciąży mimo pompy cukry żyły swoim życiem, teraz już sie wyrównały. A ty też na pompie?jak z cukrami?

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Aaaaa, teraz od razu zrozumialam:DD Tak jestem na pompie insulinowej od 2 lat:)), chociaz na poczatku ciąży mimo pompy cukry żyły swoim życiem, teraz już sie wyrównały. A ty też na pompie?jak z cukrami?

Na początku też żyły swoim życiem po odstawieniu Sioforu, ale już jest lepiej :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wczoraj pękała głowa... chyba mamy tak prze upały. Od dziś też wychodzę z domu w chustce na głowie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Chciałabym sie niesmiało przywitac bo podczytuje Was prawie od poczatku choc tez nie zawsze bo w domu mam synka -żywe srebro - i własnie 2 dni temu skonczył 1 r.zycia.
    Jestem po roznych przejsciach i teraz z ta ciaza nadal sie stresuje ale staram sie miec nadzieje,ze bedzie dalej dobrze.
    Wczoraj byłam na USG i Maluch jest o tydzien starszy niz wynika z OM dlatego tez musiałam dzisiaj szybko załatwiac badania prenatalne no i udało sie beda one 06.07 bedzie to wg USG 13 tydz. i 4 dzien. Termin porodu obecnie mam wyznaczony na 07.01 ale przypuszczalnie bedzie wczesniej bo czeka mnie CC.
    Mecza mnie mdłosci i zmeczenie no i do tego synek biegajacy po domu wiec tez nie codziennie wchodze na forum ale bede co jakis czas starała sie odezwac.
    Wspieram mocno kazda z Was i niech Maluszki rosna zdrowo pod Waszymi sercami <3

Nawet nie wiesz jak się cieszę że Cie tu widzę!!!! <3

inessa lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.
    Wszystko super :)
    Dzieć wciaz starszy- według USg 12t2d.
    Tetno ze 180 w zeszłym tyg spadło do 155 w tym, takze z górnej granicy do dolnej, ale podobno to normalne, wszystko zależy od aktywnosci fizycznej :)

Pani doktor sprawdziła jeszcze nt- 1,2 i kość nosową, wszystko w porządku, wiec wtorkowe prenatalne beda już spokojniejsze :)

Nie chciała natomiast zagladac miedzy nogi ;), powiedziała ze to za wczesnie i nie dała się przekonać ;). No nic, moze za tydzien sie dowiem, bo szczerze, jestem bardzo ciekawa co tak sie kryje :D
    <3 <3 <3

emi2016, ana167, Lovilovi, inessa, Helka891, Myszk@, Marzycielka111192, kate88:), Gosiak, FreshMm, Morwa, Paula_29, emerald_m, madzia8lenka, Karmelova, Krokodylica, Ruda_ann, BlackCatNorL, Nadin, helagazela, Raven lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Chciałabym sie niesmiało przywitac bo podczytuje Was prawie od poczatku choc tez nie zawsze bo w domu mam synka -żywe srebro - i własnie 2 dni temu skonczył 1 r.zycia.
    Jestem po roznych przejsciach i teraz z ta ciaza nadal sie stresuje ale staram sie miec nadzieje,ze bedzie dalej dobrze.
    Wczoraj byłam na USG i Maluch jest o tydzien starszy niz wynika z OM dlatego tez musiałam dzisiaj szybko załatwiac badania prenatalne no i udało sie beda one 06.07 bedzie to wg USG 13 tydz. i 4 dzien. Termin porodu obecnie mam wyznaczony na 07.01 ale przypuszczalnie bedzie wczesniej bo czeka mnie CC.
    Mecza mnie mdłosci i zmeczenie no i do tego synek biegajacy po domu wiec tez nie codziennie wchodze na forum ale bede co jakis czas starała sie odezwac.
    Wspieram mocno kazda z Was i niech Maluszki rosna zdrowo pod Waszymi sercami <3

Kochana super , że jesteś <3 <3

inessa lubi tę wiadomość

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

ja tez dziś wizytę miałam, ale bez podglądania, wyniki krwi i moczu w normie, lekko podwyższone leukocyty, ale to też norma w ciąży, ginka pobrała mi cytologię i dała skierowanie na badania genetyczne, ponieważ nerwy mi puściły podczas wizyty dostałam dodatkowe skierowanie na usg w przyszłą środę, tak więc nie muszę iść prywatnie :) kolejna wizyta za 3 tygodnie i wtedy jeśli wszystko będzie ok to biorę zwolnienie

pytała tez czy chcę pappa robić bo mi przysługuje w ramach NFZ, ale sama stwierdziła, że to czysta statystyka i często tylko w błąd wprowadza i stresy prowokuje, jej zdaniem dobre usg genetyczne powinno wystarczyć, a jeśli coś wyjdzie nie tak jak trzeba to wtedy pogłębiać diagnozę

emerald_m, Krokodylica, helagazela, Paula_29 lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści :) gratuluję pięknych maluszków :)

Witajcie nowe mamusie ;)

Inessa super, pamiętam Cię jeszcze ze starań o swoją poprzednią ciążę z kilku wątkó, później wypadłam z ovu ale cieszę się, że Ci się udało :) Gratuluję

inessa, Mama-Ali lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamusie i gratuluję dzisiejszych pozytywnych wiadomości :)

inessa, Mama-Ali lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ja po wizycie.
    Tetno ze 180 w zeszłym tyg spadło do 155 w tym, takze z górnej granicy do dolnej, ale podobno to normalne, wszystko zależy od aktywnosci fizycznej :)

Pani doktor sprawdziła jeszcze nt- 1,2 i kość nosową, wszystko w porządku, wiec wtorkowe prenatalne beda już spokojniejsze :)

Nie chciała natomiast zagladac miedzy nogi ;), powiedziała ze to za wczesnie i nie dała się przekonać ;). No nic, moze za tydzien sie dowiem, bo szczerze, jestem bardzo ciekawa co tak sie kryje :D
    <3 <3 <3
    Extra, że wszystko ok! :)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś jutro wizytuje razem ze mną? :)
    Ja mam dopiero na 18:30, więc cały dzień czekania.

Co myślicie dziewczyny o detektorze tętna płodu? Któraś z Was zakupiła albo planuje? Zastanawiam się nad tym ale z drugiej strony boję się że jak nie będę umiała znaleźć tętna to będę panikować ;p

helagazela lubi tę wiadomość

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:
    Witam:)

a tak to czekam do srody na prenatalne.tak wgl to jaka cena prenatalnych? bo w 1 ciazy nie mialam nic takiego

U mnie usg + pappa 450 :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Hej ! JA już po wizycie ! :)
    Serduszko bije 164 bpm :)
    Maluszek ma 14,76 mm :D Czyli prawie 1,5 cm człowieka ! :)
    Termin porodu na 02.02.2018 :)
    Gin założyła mi kartę ciąży i dała skierowanie na badania prenatalne (nfz z racji cukrzycy typu I)

I pięknie!!! Bardzo się cieszę :)

emi2016 lubi tę wiadomość

l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ja po wizycie.

<3 <3 <3

I na takie wieści czekamy :) suuper <3

Mama-Ali lubi tę wiadomość

l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Czy któraś jutro wizytuje razem ze mną? :)
    Ja mam dopiero na 18:30, więc cały dzień czekania.

Co myślicie dziewczyny o detektorze tętna płodu? Któraś z Was zakupiła albo planuje? Zastanawiam się nad tym ale z drugiej strony boję się że jak nie będę umiała znaleźć tętna to będę panikować ;p
    Ja bardzo bym chciała ale wiem że dla mojego dobra lepiej nie kupowac. Będę świrować a już świruje więc lepiej żeby nie było jeszcze gorzej :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ