Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Vilu wrote:U mnie wyglądało to w ten sposób, że wczoraj po południu zaczęła mnie strasznie boleć głowa. Potem wymioty i wrażenie silnej gorączki i dreszcze (a mialam 36,
. Padłam na łóżko i przespałam cięgiem 14 godzin.
Dzisiaj już nawodniona i ok, ale najadłam się strachu.
No właśnie ze mną już było ciut lepiej ale od wczoraj znowu masakra z wymiotami i pojawił się taki silny ból głowy ale póki co staram się sama ogarnąć. -
Wlasnie weszłam na wątek mamuś czerwcowych, niesamowite jak co chwila pojawiają sie posty o pojawieniu sie maluszka na świecie
nie moge sie doczekać, aż my tutaj bedziemy sie tym wszystkim chwalić
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Emi2016 gratulacje:-)!! Ja też dostałam skierowanie na prenatalne ze względu na poprzednie poronienie. Ja wam zapomniałam napisać że ostatnio byłam u gina prywatnie bo straciłam wszystkie objawy tak z dnia na dzień i się wystarczyłam ale wszystko wporzadku dzidzia miała ponad 2,5 cm taka wiercipieta że moja gin. Nie umiała złapać pulsu serca było widać jak bije ale żeby mi puściła to 5 min się meczyla bo dzidzia jej uciekala pani doktor muwi Jezu jaka wiercipieta hehe ale wkoncu udało się posłuchać tego pięknego dźwięku. A państwowo do niej idę 27 a na prenatalne mam dzwonić na początku lipca
FreshMm, Krokodylica, Nadin lubią tę wiadomość
-
Didi_85 wrote:Aaaaa, teraz od razu zrozumialam:DD Tak jestem na pompie insulinowej od 2 lat:)), chociaz na poczatku ciąży mimo pompy cukry żyły swoim życiem, teraz już sie wyrównały. A ty też na pompie?jak z cukrami?
Na początku też żyły swoim życiem po odstawieniu Sioforu, ale już jest lepiej -
inessa wrote:Chciałabym sie niesmiało przywitac bo podczytuje Was prawie od poczatku choc tez nie zawsze bo w domu mam synka -żywe srebro - i własnie 2 dni temu skonczył 1 r.zycia.
Jestem po roznych przejsciach i teraz z ta ciaza nadal sie stresuje ale staram sie miec nadzieje,ze bedzie dalej dobrze.
Wczoraj byłam na USG i Maluch jest o tydzien starszy niz wynika z OM dlatego tez musiałam dzisiaj szybko załatwiac badania prenatalne no i udało sie beda one 06.07 bedzie to wg USG 13 tydz. i 4 dzien. Termin porodu obecnie mam wyznaczony na 07.01 ale przypuszczalnie bedzie wczesniej bo czeka mnie CC.
Mecza mnie mdłosci i zmeczenie no i do tego synek biegajacy po domu wiec tez nie codziennie wchodze na forum ale bede co jakis czas starała sie odezwac.
Wspieram mocno kazda z Was i niech Maluszki rosna zdrowo pod Waszymi sercami
Nawet nie wiesz jak się cieszę że Cie tu widzę!!!!inessa lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie.
Wszystko super
Dzieć wciaz starszy- według USg 12t2d.
Tetno ze 180 w zeszłym tyg spadło do 155 w tym, takze z górnej granicy do dolnej, ale podobno to normalne, wszystko zależy od aktywnosci fizycznej
Pani doktor sprawdziła jeszcze nt- 1,2 i kość nosową, wszystko w porządku, wiec wtorkowe prenatalne beda już spokojniejsze
Nie chciała natomiast zagladac miedzy nogi, powiedziała ze to za wczesnie i nie dała się przekonać
. No nic, moze za tydzien sie dowiem, bo szczerze, jestem bardzo ciekawa co tak sie kryje
emi2016, ana167, Lovilovi, inessa, Helka891, Myszk@, Marzycielka111192, kate88:), Gosiak, FreshMm, Morwa, Paula_29, emerald_m, madzia8lenka, Karmelova, Krokodylica, Ruda_ann, BlackCatNorL, Nadin, helagazela, Raven lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Chciałabym sie niesmiało przywitac bo podczytuje Was prawie od poczatku choc tez nie zawsze bo w domu mam synka -żywe srebro - i własnie 2 dni temu skonczył 1 r.zycia.
Jestem po roznych przejsciach i teraz z ta ciaza nadal sie stresuje ale staram sie miec nadzieje,ze bedzie dalej dobrze.
Wczoraj byłam na USG i Maluch jest o tydzien starszy niz wynika z OM dlatego tez musiałam dzisiaj szybko załatwiac badania prenatalne no i udało sie beda one 06.07 bedzie to wg USG 13 tydz. i 4 dzien. Termin porodu obecnie mam wyznaczony na 07.01 ale przypuszczalnie bedzie wczesniej bo czeka mnie CC.
Mecza mnie mdłosci i zmeczenie no i do tego synek biegajacy po domu wiec tez nie codziennie wchodze na forum ale bede co jakis czas starała sie odezwac.
Wspieram mocno kazda z Was i niech Maluszki rosna zdrowo pod Waszymi sercami
Kochana super , że jesteśinessa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
ja tez dziś wizytę miałam, ale bez podglądania, wyniki krwi i moczu w normie, lekko podwyższone leukocyty, ale to też norma w ciąży, ginka pobrała mi cytologię i dała skierowanie na badania genetyczne, ponieważ nerwy mi puściły podczas wizyty dostałam dodatkowe skierowanie na usg w przyszłą środę, tak więc nie muszę iść prywatniekolejna wizyta za 3 tygodnie i wtedy jeśli wszystko będzie ok to biorę zwolnienie
pytała tez czy chcę pappa robić bo mi przysługuje w ramach NFZ, ale sama stwierdziła, że to czysta statystyka i często tylko w błąd wprowadza i stresy prowokuje, jej zdaniem dobre usg genetyczne powinno wystarczyć, a jeśli coś wyjdzie nie tak jak trzeba to wtedy pogłębiać diagnozęemerald_m, Krokodylica, helagazela, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super wieści
gratuluję pięknych maluszków
Witajcie nowe mamusie
Inessa super, pamiętam Cię jeszcze ze starań o swoją poprzednią ciążę z kilku wątkó, później wypadłam z ovu ale cieszę się, że Ci się udałoGratuluję
inessa, Mama-Ali lubią tę wiadomość
-
Mama-Ali wrote:Ja po wizycie.
Wszystko super
Tetno ze 180 w zeszłym tyg spadło do 155 w tym, takze z górnej granicy do dolnej, ale podobno to normalne, wszystko zależy od aktywnosci fizycznej
Pani doktor sprawdziła jeszcze nt- 1,2 i kość nosową, wszystko w porządku, wiec wtorkowe prenatalne beda już spokojniejsze
Nie chciała natomiast zagladac miedzy nogi, powiedziała ze to za wczesnie i nie dała się przekonać
. No nic, moze za tydzien sie dowiem, bo szczerze, jestem bardzo ciekawa co tak sie kryje
Mama-Ali lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Czy któraś jutro wizytuje razem ze mną?
Ja mam dopiero na 18:30, więc cały dzień czekania.
Co myślicie dziewczyny o detektorze tętna płodu? Któraś z Was zakupiła albo planuje? Zastanawiam się nad tym ale z drugiej strony boję się że jak nie będę umiała znaleźć tętna to będę panikować ;phelagazela lubi tę wiadomość
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
emi2016 wrote:Hej ! JA już po wizycie !
Serduszko bije 164 bpm
Maluszek ma 14,76 mmCzyli prawie 1,5 cm człowieka !
Termin porodu na 02.02.2018
Gin założyła mi kartę ciąży i dała skierowanie na badania prenatalne (nfz z racji cukrzycy typu I)
I pięknie!!! Bardzo się cieszęemi2016 lubi tę wiadomość
-
Mama-Ali wrote:Ja po wizycie.
Wszystko super
I na takie wieści czekamysuuper
Mama-Ali lubi tę wiadomość
-
netka90 wrote:Czy któraś jutro wizytuje razem ze mną?
Ja mam dopiero na 18:30, więc cały dzień czekania.
Co myślicie dziewczyny o detektorze tętna płodu? Któraś z Was zakupiła albo planuje? Zastanawiam się nad tym ale z drugiej strony boję się że jak nie będę umiała znaleźć tętna to będę panikować ;p