Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa jak dobrze Cię tutaj widzieć!
    Gabryś pewnie dokazuje już całkiem nieźle, ale dzielnie się trzymasz :) oby tak dalej :)

inessa lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak tu o detektorach, to wyciągnęłam swój z szafy :D jakiś czas temu się na niego pogniewałam, bo nie dałam radę znaleźć tętna płodu, ale dziś znalazłam i jestem w siódmym niebie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 12:23

kate88:), emerald_m, Marzycielka111192, inessa, Krokodylica, helagazela, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś byłam u mojego tybetańskiego doktora, który leczy ziółkami - dostałam zioła na zatoki i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
    Powiedział też, że jest w stanie określić płeć po informacji o tym która pierś jest większa ;)
    W moim przypadku prawa i pogratulował mi, że będę miała syna ;) Ciekawi mnie bardzo czy się sprawdzi :D

helagazela, Ruda_ann lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś byłam u mojego tybetańskiego doktora, który leczy ziółkami - dostałam zioła na zatoki i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
    Powiedział też, że jest w stanie określić płeć po informacji o tym która pierś jest większa ;)
    W moim przypadku prawa i pogratulował mi, że będę miała syna ;) Ciekawi mnie bardzo czy się sprawdzi :D

Haha :D ja się śmieje, że całe życie będę rodzić dziewczynki, bo moja piersi od nastoletności sobie równe nie są i jedna jest troszkę większa od drugiej :P

Gosiak lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka cały czas twierdzi, że w brzuchu u mamy jest brat ;) ;) mam nadzieję, że już 03.07 nam coś powiedzą :D

Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

Ciekawa teoria. ;)

Co do badań prenatalnych - ja mam mieć 10+5 (ginka twierdzi, że to wystarczy) i mówiła, że będzie normalnie usg przez brzuch... Hmm.

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jak się sprawdzi to będzie to czysty przypadek ;) ja po takich zabobonach za bardzo bym mu już nie ufała, bo to bardziej Wróżbita niż doktorek :p
    Co to za zioła, masz podany dokładny ich skład ? Sprawdzałaś, czy wszystkie można używać w ciąży ? Niektóre w ciąży bywają niebezpieczne także sprawdź to dobrze :*

Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

Zwykle piersi nie sa idealnie równe ;), tak samo zreszta jak oczy, uszy, brwi itd.

Także zgodnie z ta teorią kobiety powinny mieć dzieci tylko jednej płci ;)

Girl25, Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Haha :D ja się śmieje, że całe życie będę rodzić dziewczynki, bo moja piersi od nastoletności sobie równe nie są i jedna jest troszkę większa od drugiej :P
    Według tej teorii moja mama powinna mieć 5 córek , a ma 3 córki i 2 synów. Chyba ,że tych 2 synów to jej podmienili w szpitalu :p ja natomiast powinnam rodzić samych synów, będzie psikus jak będzie córka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 12:42

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jak się sprawdzi to będzie to czysty przypadek ;) ja po takich zabobonach za bardzo bym mu już nie ufała, bo to bardziej Wróżbita niż doktorek :p
    Co to za zioła, masz podany dokładny ich skład ? Sprawdzałaś, czy wszystkie można używać w ciąży ? Niektóre w ciąży bywają niebezpieczne także sprawdź to dobrze :*
    Tak, leczę się u niego od 6 lat, wyleczył mnie z niedoczynności tarczycy (bez dnia zażywania hormonów) a miałam naprawdę fatalne wyniki. Studiował medycynę 8 lat, współpracuje i leczy Dalajlamę. Całą poprzednią ciążę chodziłam do niego i dzięki temu nie miałam anemii, nie puchły mi nogi, itp... Mój mąż uniknął operacji kilka lat temu dzięki niemu. Ma ogromną wiedzę i patrzy na organizm całościowo.

Ruda_ann lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lewy cyc większy od zawsze i mam synka :D

Właśnie rozpoczęłam wakacje! Jeszcze nie mogę w to uwierzyć :)
    W związku z tym, że będę miała sporo więcej czasu na internety, chciałabym dołączyć do grupy na fb. Do kogo mam się uśmiechnąć w tej sprawie?

kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, leczę się u niego od 6 lat, wyleczył mnie z niedoczynności tarczycy (bez dnia zażywania hormonów) a miałam naprawdę fatalne wyniki. Studiował medycynę 8 lat, współpracuje i leczy Dalajlamę. Całą poprzednią ciążę chodziłam do niego i dzięki temu nie miałam anemii, nie puchły mi nogi, itp... Mój mąż uniknął operacji kilka lat temu dzięki niemu. Ma ogromną wiedzę i patrzy na organizm całościowo.
    Nie wątpię, że ma wiedzę ,tylko ja osobiście nie wiem czy zaufałabym mu jakbym usłyszała tą teorie o płci dziecka ;) to tak jak wróżenie z fusów ,a szanse na to ,że się trafi są tu spore... bo wynoszą aż 50 %.I tak jak pisałam jak trafi z płcią to będzie to czysty przypadek. Możemy za jakiś czas zrobić statystyki tu na forum , niech każda napisze ,którą pierś ma większą i porówna to z płcią dziecka w brzuchu ,a wtedy w bardzo prosty sposób zobaczymy jaki to zabobon. Ja juz dzisiaj daję sobie rękę uciąć ,że statystki nie dadzą 100% trafności ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Nadin Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja dziś mam szalony dzień, bo obie córy mają zakończenie roku, ale chciałam się przywitać w drugim trymestrze

Morwa, kate88:), P., Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie wątpię, że ma wiedzę ,tylko ja osobiście nie wiem czy zaufałabym mu jakbym usłyszała tą teorie o płci dziecka ;) to tak jak wróżenie z fusów ,a szanse na to ,że się trafi są tu spore... bo wynoszą aż 50 %.I tak jak pisałam jak trafi z płcią to będzie to czysty przypadek. Możemy za jakiś czas zrobić statystyki tu na forum , niech każda napisze ,którą pierś ma większą i porówna to z płcią dziecka w brzuchu ,a wtedy w bardzo prosty sposób zobaczymy jaki to zabobon. Ja juz dzisiaj daję sobie rękę uciąć ,że statystki nie dadzą 100% trafności ;)
    Dlatego pisałam to z uśmieszkami i raczej w to nie wierzę ;) Ale chyba pośmiać się można. Tak samo jak i sprawdzanie w jakichś chińskim kalendarzu, wróżenie z pH moczu, itp ;)

Morwa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Witajcie, ja dziś mam szalony dzień, bo obie córy mają zakończenie roku, ale chciałam się przywitać w drugim trymestrze
    Fajnie się czyta takie wiadomości :D niedługo wszystkie będziemy cieszyć się drugim trymestrem :D Ja już nie mogę się doczekać :)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja od momentu dojrzewania mam jedną pierś mniejszą a druga większa:)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dlatego pisałam to z uśmieszkami i raczej w to nie wierzę ;) Ale chyba pośmiać się można. Tak samo jak i sprawdzanie w jakichś chińskim kalendarzu, wróżenie z pH moczu, itp ;)
    Jasne ,że można się pośmiać, dlatego też się z tego śmieję :D jakbyśmy tu tak na poważnie o tym gadały to znalazłyby się takie osoby z całego forum ,które by robiły wyprawki w danych kolorach, bo by w to uwierzyły, niestety takie osoby istnieją.... A szkoda by było gdyby później Zenek jeździł w różowym wózku, bo mamusia miała lewą pierś większą będąc w ciąży ;)

Gosiak, Lovilovi, kate88:), Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    U mnie lewy cyc większy od zawsze i mam synka :D

Właśnie rozpoczęłam wakacje! Jeszcze nie mogę w to uwierzyć :)
    W związku z tym, że będę miała sporo więcej czasu na internety, chciałabym dołączyć do grupy na fb. Do kogo mam się uśmiechnąć w tej sprawie?
    Zaraz Cię dodam do grupy :)

Edit : juz dodałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 13:08

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Zaraz Cię dodam do grupy :)

Edit : juz dodałam :D
    Dziękuję :) Zaraz się tam rozejrzę i rozgoszczę.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Moje drogie kolezanki invitrowki,jak schodzicie z leków, luteina itp?

Ja nie zejde chyba wogole przy moich blizniakach :P
    Bynajmniej lekarz nic mi nawet nie nadpominal , żeby schodzic :)
    Może kiedys :)

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ