X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa jak dobrze Cię tutaj widzieć!
    Gabryś pewnie dokazuje już całkiem nieźle, ale dzielnie się trzymasz :) oby tak dalej :)

inessa lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak tu o detektorach, to wyciągnęłam swój z szafy :D jakiś czas temu się na niego pogniewałam, bo nie dałam radę znaleźć tętna płodu, ale dziś znalazłam i jestem w siódmym niebie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 12:23

kate88:), emerald_m, Marzycielka111192, inessa, Krokodylica, helagazela, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś byłam u mojego tybetańskiego doktora, który leczy ziółkami - dostałam zioła na zatoki i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
    Powiedział też, że jest w stanie określić płeć po informacji o tym która pierś jest większa ;)
    W moim przypadku prawa i pogratulował mi, że będę miała syna ;) Ciekawi mnie bardzo czy się sprawdzi :D

helagazela, Ruda_ann lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś byłam u mojego tybetańskiego doktora, który leczy ziółkami - dostałam zioła na zatoki i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
    Powiedział też, że jest w stanie określić płeć po informacji o tym która pierś jest większa ;)
    W moim przypadku prawa i pogratulował mi, że będę miała syna ;) Ciekawi mnie bardzo czy się sprawdzi :D

Haha :D ja się śmieje, że całe życie będę rodzić dziewczynki, bo moja piersi od nastoletności sobie równe nie są i jedna jest troszkę większa od drugiej :P

Gosiak lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka cały czas twierdzi, że w brzuchu u mamy jest brat ;) ;) mam nadzieję, że już 03.07 nam coś powiedzą :D

Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

Ciekawa teoria. ;)

Co do badań prenatalnych - ja mam mieć 10+5 (ginka twierdzi, że to wystarczy) i mówiła, że będzie normalnie usg przez brzuch... Hmm.

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jak się sprawdzi to będzie to czysty przypadek ;) ja po takich zabobonach za bardzo bym mu już nie ufała, bo to bardziej Wróżbita niż doktorek :p
    Co to za zioła, masz podany dokładny ich skład ? Sprawdzałaś, czy wszystkie można używać w ciąży ? Niektóre w ciąży bywają niebezpieczne także sprawdź to dobrze :*

Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

Zwykle piersi nie sa idealnie równe ;), tak samo zreszta jak oczy, uszy, brwi itd.

Także zgodnie z ta teorią kobiety powinny mieć dzieci tylko jednej płci ;)

Girl25, Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Haha :D ja się śmieje, że całe życie będę rodzić dziewczynki, bo moja piersi od nastoletności sobie równe nie są i jedna jest troszkę większa od drugiej :P
    Według tej teorii moja mama powinna mieć 5 córek , a ma 3 córki i 2 synów. Chyba ,że tych 2 synów to jej podmienili w szpitalu :p ja natomiast powinnam rodzić samych synów, będzie psikus jak będzie córka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 12:42

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Jak się sprawdzi to będzie to czysty przypadek ;) ja po takich zabobonach za bardzo bym mu już nie ufała, bo to bardziej Wróżbita niż doktorek :p
    Co to za zioła, masz podany dokładny ich skład ? Sprawdzałaś, czy wszystkie można używać w ciąży ? Niektóre w ciąży bywają niebezpieczne także sprawdź to dobrze :*
    Tak, leczę się u niego od 6 lat, wyleczył mnie z niedoczynności tarczycy (bez dnia zażywania hormonów) a miałam naprawdę fatalne wyniki. Studiował medycynę 8 lat, współpracuje i leczy Dalajlamę. Całą poprzednią ciążę chodziłam do niego i dzięki temu nie miałam anemii, nie puchły mi nogi, itp... Mój mąż uniknął operacji kilka lat temu dzięki niemu. Ma ogromną wiedzę i patrzy na organizm całościowo.

Ruda_ann lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lewy cyc większy od zawsze i mam synka :D

Właśnie rozpoczęłam wakacje! Jeszcze nie mogę w to uwierzyć :)
    W związku z tym, że będę miała sporo więcej czasu na internety, chciałabym dołączyć do grupy na fb. Do kogo mam się uśmiechnąć w tej sprawie?

kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, leczę się u niego od 6 lat, wyleczył mnie z niedoczynności tarczycy (bez dnia zażywania hormonów) a miałam naprawdę fatalne wyniki. Studiował medycynę 8 lat, współpracuje i leczy Dalajlamę. Całą poprzednią ciążę chodziłam do niego i dzięki temu nie miałam anemii, nie puchły mi nogi, itp... Mój mąż uniknął operacji kilka lat temu dzięki niemu. Ma ogromną wiedzę i patrzy na organizm całościowo.
    Nie wątpię, że ma wiedzę ,tylko ja osobiście nie wiem czy zaufałabym mu jakbym usłyszała tą teorie o płci dziecka ;) to tak jak wróżenie z fusów ,a szanse na to ,że się trafi są tu spore... bo wynoszą aż 50 %.I tak jak pisałam jak trafi z płcią to będzie to czysty przypadek. Możemy za jakiś czas zrobić statystyki tu na forum , niech każda napisze ,którą pierś ma większą i porówna to z płcią dziecka w brzuchu ,a wtedy w bardzo prosty sposób zobaczymy jaki to zabobon. Ja juz dzisiaj daję sobie rękę uciąć ,że statystki nie dadzą 100% trafności ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Nadin Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja dziś mam szalony dzień, bo obie córy mają zakończenie roku, ale chciałam się przywitać w drugim trymestrze

Morwa, kate88:), P., Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie wątpię, że ma wiedzę ,tylko ja osobiście nie wiem czy zaufałabym mu jakbym usłyszała tą teorie o płci dziecka ;) to tak jak wróżenie z fusów ,a szanse na to ,że się trafi są tu spore... bo wynoszą aż 50 %.I tak jak pisałam jak trafi z płcią to będzie to czysty przypadek. Możemy za jakiś czas zrobić statystyki tu na forum , niech każda napisze ,którą pierś ma większą i porówna to z płcią dziecka w brzuchu ,a wtedy w bardzo prosty sposób zobaczymy jaki to zabobon. Ja juz dzisiaj daję sobie rękę uciąć ,że statystki nie dadzą 100% trafności ;)
    Dlatego pisałam to z uśmieszkami i raczej w to nie wierzę ;) Ale chyba pośmiać się można. Tak samo jak i sprawdzanie w jakichś chińskim kalendarzu, wróżenie z pH moczu, itp ;)

Morwa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Witajcie, ja dziś mam szalony dzień, bo obie córy mają zakończenie roku, ale chciałam się przywitać w drugim trymestrze
    Fajnie się czyta takie wiadomości :D niedługo wszystkie będziemy cieszyć się drugim trymestrem :D Ja już nie mogę się doczekać :)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja od momentu dojrzewania mam jedną pierś mniejszą a druga większa:)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dlatego pisałam to z uśmieszkami i raczej w to nie wierzę ;) Ale chyba pośmiać się można. Tak samo jak i sprawdzanie w jakichś chińskim kalendarzu, wróżenie z pH moczu, itp ;)
    Jasne ,że można się pośmiać, dlatego też się z tego śmieję :D jakbyśmy tu tak na poważnie o tym gadały to znalazłyby się takie osoby z całego forum ,które by robiły wyprawki w danych kolorach, bo by w to uwierzyły, niestety takie osoby istnieją.... A szkoda by było gdyby później Zenek jeździł w różowym wózku, bo mamusia miała lewą pierś większą będąc w ciąży ;)

Gosiak, Lovilovi, kate88:), Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    U mnie lewy cyc większy od zawsze i mam synka :D

Właśnie rozpoczęłam wakacje! Jeszcze nie mogę w to uwierzyć :)
    W związku z tym, że będę miała sporo więcej czasu na internety, chciałabym dołączyć do grupy na fb. Do kogo mam się uśmiechnąć w tej sprawie?
    Zaraz Cię dodam do grupy :)

Edit : juz dodałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 13:08

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Zaraz Cię dodam do grupy :)

Edit : juz dodałam :D
    Dziękuję :) Zaraz się tam rozejrzę i rozgoszczę.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Moje drogie kolezanki invitrowki,jak schodzicie z leków, luteina itp?

Ja nie zejde chyba wogole przy moich blizniakach :P
    Bynajmniej lekarz nic mi nawet nie nadpominal , żeby schodzic :)
    Może kiedys :)

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ