Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy tak tu o detektorach, to wyciągnęłam swój z szafy
jakiś czas temu się na niego pogniewałam, bo nie dałam radę znaleźć tętna płodu, ale dziś znalazłam i jestem w siódmym niebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 12:23
kate88:), emerald_m, Marzycielka111192, inessa, Krokodylica, helagazela, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja dziś byłam u mojego tybetańskiego doktora, który leczy ziółkami - dostałam zioła na zatoki i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
Powiedział też, że jest w stanie określić płeć po informacji o tym która pierś jest większa
W moim przypadku prawa i pogratulował mi, że będę miała synaCiekawi mnie bardzo czy się sprawdzi
helagazela, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Hej dziewczyny, ja dziś byłam u mojego tybetańskiego doktora, który leczy ziółkami - dostałam zioła na zatoki i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
Powiedział też, że jest w stanie określić płeć po informacji o tym która pierś jest większa
W moim przypadku prawa i pogratulował mi, że będę miała synaCiekawi mnie bardzo czy się sprawdzi
Hahaja się śmieje, że całe życie będę rodzić dziewczynki, bo moja piersi od nastoletności sobie równe nie są i jedna jest troszkę większa od drugiej
Gosiak lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Gosiak wrote:Hej dziewczyny, ja dziś byłam u mojego tybetańskiego doktora, który leczy ziółkami - dostałam zioła na zatoki i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
Ciekawa teoria.
Co do badań prenatalnych - ja mam mieć 10+5 (ginka twierdzi, że to wystarczy) i mówiła, że będzie normalnie usg przez brzuch... Hmm.
-
ja po takich zabobonach za bardzo bym mu już nie ufała, bo to bardziej Wróżbita niż doktorek :p
Co to za zioła, masz podany dokładny ich skład ? Sprawdzałaś, czy wszystkie można używać w ciąży ? Niektóre w ciąży bywają niebezpieczne także sprawdź to dobrze :*Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
Zwykle piersi nie sa idealnie równe, tak samo zreszta jak oczy, uszy, brwi itd.
Także zgodnie z ta teorią kobiety powinny mieć dzieci tylko jednej płci
Girl25, Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Helka891 wrote:Haha
ja się śmieje, że całe życie będę rodzić dziewczynki, bo moja piersi od nastoletności sobie równe nie są i jedna jest troszkę większa od drugiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 12:42
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Jak się sprawdzi to będzie to czysty przypadek
ja po takich zabobonach za bardzo bym mu już nie ufała, bo to bardziej Wróżbita niż doktorek :p
Co to za zioła, masz podany dokładny ich skład ? Sprawdzałaś, czy wszystkie można używać w ciąży ? Niektóre w ciąży bywają niebezpieczne także sprawdź to dobrze :*Ruda_ann lubi tę wiadomość
-
U mnie lewy cyc większy od zawsze i mam synka
Właśnie rozpoczęłam wakacje! Jeszcze nie mogę w to uwierzyć
W związku z tym, że będę miała sporo więcej czasu na internety, chciałabym dołączyć do grupy na fb. Do kogo mam się uśmiechnąć w tej sprawie?
kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Gosiak wrote:Tak, leczę się u niego od 6 lat, wyleczył mnie z niedoczynności tarczycy (bez dnia zażywania hormonów) a miałam naprawdę fatalne wyniki. Studiował medycynę 8 lat, współpracuje i leczy Dalajlamę. Całą poprzednią ciążę chodziłam do niego i dzięki temu nie miałam anemii, nie puchły mi nogi, itp... Mój mąż uniknął operacji kilka lat temu dzięki niemu. Ma ogromną wiedzę i patrzy na organizm całościowo.
to tak jak wróżenie z fusów ,a szanse na to ,że się trafi są tu spore... bo wynoszą aż 50 %.I tak jak pisałam jak trafi z płcią to będzie to czysty przypadek. Możemy za jakiś czas zrobić statystyki tu na forum , niech każda napisze ,którą pierś ma większą i porówna to z płcią dziecka w brzuchu ,a wtedy w bardzo prosty sposób zobaczymy jaki to zabobon. Ja juz dzisiaj daję sobie rękę uciąć ,że statystki nie dadzą 100% trafności
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Nie wątpię, że ma wiedzę ,tylko ja osobiście nie wiem czy zaufałabym mu jakbym usłyszała tą teorie o płci dziecka
to tak jak wróżenie z fusów ,a szanse na to ,że się trafi są tu spore... bo wynoszą aż 50 %.I tak jak pisałam jak trafi z płcią to będzie to czysty przypadek. Możemy za jakiś czas zrobić statystyki tu na forum , niech każda napisze ,którą pierś ma większą i porówna to z płcią dziecka w brzuchu ,a wtedy w bardzo prosty sposób zobaczymy jaki to zabobon. Ja juz dzisiaj daję sobie rękę uciąć ,że statystki nie dadzą 100% trafności
Ale chyba pośmiać się można. Tak samo jak i sprawdzanie w jakichś chińskim kalendarzu, wróżenie z pH moczu, itp
Morwa lubi tę wiadomość
-
Nadin wrote:Witajcie, ja dziś mam szalony dzień, bo obie córy mają zakończenie roku, ale chciałam się przywitać w drugim trymestrze
niedługo wszystkie będziemy cieszyć się drugim trymestrem
Ja już nie mogę się doczekać
-
-
Gosiak wrote:Dlatego pisałam to z uśmieszkami i raczej w to nie wierzę
Ale chyba pośmiać się można. Tak samo jak i sprawdzanie w jakichś chińskim kalendarzu, wróżenie z pH moczu, itp
jakbyśmy tu tak na poważnie o tym gadały to znalazłyby się takie osoby z całego forum ,które by robiły wyprawki w danych kolorach, bo by w to uwierzyły, niestety takie osoby istnieją.... A szkoda by było gdyby później Zenek jeździł w różowym wózku, bo mamusia miała lewą pierś większą będąc w ciąży
Gosiak, Lovilovi, kate88:), Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
emerald_m wrote:U mnie lewy cyc większy od zawsze i mam synka
Właśnie rozpoczęłam wakacje! Jeszcze nie mogę w to uwierzyć
W związku z tym, że będę miała sporo więcej czasu na internety, chciałabym dołączyć do grupy na fb. Do kogo mam się uśmiechnąć w tej sprawie?
Edit : juz dodałamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 13:08