Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
pietruszkanatki wrote:Zostały 2 godziny do wizyty brrr.
Czy Wy też tak się stresujecie przed każda wizyta?
Ja wczoraj siedziałam ciągle w kibelku przed wizytą, a jak już byłam na miejscu nie mogłam usiąść tylko chodziłam w kółko po korytarzu. Także chyba sporo z nas tak sie denerwuje
-
WidZiałam dziecia!! bedzie mistrzem kungfu. Wariacje na usg musiały być a jakże by inaczej
to miała być zwykła wizyta, miałam przyjsc z wynikami genetycznych i po zwolnienie , a dostalam w gratisie szybkie usg:) i po namyslach doktorka schodzimy z estrogenu , a akurat na tym mi najmniej zależało
reszta lekow zostaje bez zmian. Następna wizyta 17 Lipca:)
inessa, FreshMm, alexast, emi2016, Nadin, Ruda_ann, Paula_29, kate88:), Krokodylica, Patrycja27, Raven, emerald_m, BlackCatNorL, Aenu lubią tę wiadomość
-
Ja mam jeszcze ponad tydzień do usg...
W pracy już poinformowałam managera i hry.
Teraz stresuję się czy na pewno jestem w ciąży, bąbla nie widziałam już hohoho 2 tyg.. Objawów nie mam, niby czuję że będzie dobrze, ale ta niepewność jest.
Badania ginekologiczne i usg co tydzień dla dziecka nie są na pewno super wskazane jeśli nic się nie dzieje z taką częstotliwością. Czekam więc cierpliwie, czas na szczęście płynie szybko. I na razie odpukać jestem chyba zdrowa // a przynajmniej tak zakładam...
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:Hej dziewczyny, ja dziś byłam u mojego tybetańskiego doktora, który leczy ziółkami - dostałam zioła na zatoki i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
Powiedział też, że jest w stanie określić płeć po informacji o tym która pierś jest większa
W moim przypadku prawa i pogratulował mi, że będę miała synaCiekawi mnie bardzo czy się sprawdzi
ja też mam prawą większą (co lepsze, normalnie, naturalnie mam większą lewą
) jak się sprawdzi to będzie śmiesznie
bo pierwszy raz słyszę o takim "znaku rozpoznawczym"
-
Maruder wrote:Ja mam jeszcze ponad tydzień do usg...
W pracy już poinformowałam managera i hry.
Teraz stresuję się czy na pewno jestem w ciąży, bąbla nie widziałam już hohoho 2 tyg.. Objawów nie mam, niby czuję że będzie dobrze, ale ta niepewność jest.
Badania ginekologiczne i usg co tydzień dla dziecka nie są na pewno super wskazane jeśli nic się nie dzieje z taką częstotliwością. Czekam więc cierpliwie, czas na szczęście płynie szybko. I na razie odpukać jestem chyba zdrowa // a przynajmniej tak zakładam...
A objawy tak samo mam nijakieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:27
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
O jakie dobre wieści z wizyt, super. Jeśli chodzi o usg przez brzuch to teoretycznie od 11 tyg robią, ale czasem jak dziecko jest źle ułożone, albo chcą sprawdzic też szyjkę macicy to robią dowcipne i później. Z testem podwójnym to faktycznie teraz są zlecenia żeby robiła je każda ciężarna, ale tylko powyżej 35 lat czy też że specjalnych wskazane są refundowane. Samo oznaczenie pappa i bhcg nic nie da bo trzeba to przeliczyć na Mom i wrzucić w specjalny program komputerowy do przeliczenia ryzyka. Dodatkowo faktycznie białko pappa mówi o wydolności łożyska więc może wykryć ew. późniejsze komplikacje zupełnie nie związane chorobami genetycznymi.
-
nick nieaktualnyWy mnie zawsze jakimiś nowościami uraczycie
Nie sądziłam że aż tyle zabobonów jest co do przewidywanej płcihahahaah
O tym "brzydka/ładna" mama to wiadomo - słyszałamale o tętnie i o ph siuśków nie
hahahaah
Cieszę się że teściowa obiecała jednak neutralne łóżeczkobo wychodzi i u nas na 100%....dziecko
a tak bardziej szczegółowo to 50% chłopak i 50% dziewczynka
Mój B wczoraj lekarzowi powiedział że jak nie będzie chłopak to przyjdzie do niego z reklamacją... mówię Wam mina lekarza - bezcennahahahaha
aż się musiał tłumaczyć że żartuje bo tak lekarza zatkało
-
Ruda_ann wrote:Wy mnie zawsze jakimiś nowościami uraczycie
Nie sądziłam że aż tyle zabobonów jest co do przewidywanej płcihahahaah
O tym "brzydka/ładna" mama to wiadomo - słyszałamale o tętnie i o ph siuśków nie
hahahaah
Cieszę się że teściowa obiecała jednak neutralne łóżeczkobo wychodzi i u nas na 100%....dziecko
a tak bardziej szczegółowo to 50% chłopak i 50% dziewczynka
Mój B wczoraj lekarzowi powiedział że jak nie będzie chłopak to przyjdzie do niego z reklamacją... mówię Wam mina lekarza - bezcennahahahaha
aż się musiał tłumaczyć że żartuje bo tak lekarza zatkało
Ja jeszcze słyszałam, że jak mąż tyje z żoną to chłopiecTak samo jak się kubek podnosi za uszko, to też chłopak
a jak się obejmuje cały, to dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:46
Ruda_ann lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
nick nieaktualnyWczoraj coś szukałam w internetach a propos czkawki w ciąży bo często mocno mnie męczy i gdzieś w wynikach powiązanych pojawił mi sie ten filmik
Polecam bardzo bo jest aż niewyobrażalny
https://www.youtube.com/watch?v=jEWjvlhD_-U&list=RDMMjEWjvlhD_-U
Nie mogę się doczekać kiedy już tak fikac będą nasze maleństwa -
nick nieaktualnyHelka891 wrote:Ja jeszcze słyszałam, że jak mąż tyje z żoną to chłopiec
Tak samo jak się kubek podnosi za uszko, to też chłopak
a jak się obejmuje cały, to dziewczynka
ale kto ten kubek ma obejmować/podnosić za uszko - mama czy tata? -
Ja już po, ale mnie lekarz wymęczył.robił dowcipnie bo dzidzia ciągle daleko siedzi i musiał mocno przycisnąć a to i tak niewiele dało. Badał chyba z pół godziny, ale wszystko jest ok. Serduńko już 164 więc ok, przeziernosc ok, nosek ok. Zapytał czy chce robić pappa ja powiedziałam, że mi bez różnicy, mogę zrobić i dał mi skierowanie na NFZ
następna wizyta za niecałe 4 tygodnie
edition: zapomniałam, mówi lekarz, że 65% szans że chłopiec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:54
Angela*, Ruda_ann, P., Krokodylica, Nadin, alexast, Morwa, kate88:), Patrycja27, Raven, emerald_m, BlackCatNorL lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, gratuluje udanych wizyt.
U mnie te zabobony cyckowe się nie sprawdzają, bo pierwsza była dziewczynka, a drugi chłopiec, tetno oboje mieli wysokie więc chyba tez nie bardzo a mocz sprawdzę z ciekawości bo nie znałam tej teorii.
U nas się sprawdziła teoria że jak w dzień owulacji były starania to chłopiec a jak dzień przed to dziewczynka. Zobaczymy jak będzie teraz
Co do testu Pappa ja robiłam w obu ciążach i mi po wprowadzeniu wyników do komputera znacznie malało ryzyko, więc mnie uspokajał. Ja robiłam tydzień przed USG zawsze -
pietruszkanatki wrote:Ja już po, ale mnie lekarz wymęczył.robił dowcipnie bo dzidzia ciągle daleko siedzi i musiał mocno przycisnąć a to i tak niewiele dało. Badał chyba z pół godziny, ale wszystko jest ok. Serduńko już 164 więc ok, przeziernosc ok, nosek ok. Zapytał czy chce robić pappa ja powiedziałam, że mi bez różnicy, mogę zrobić i dał mi skierowanie na NFZ
następna wizyta za niecałe 4 tygodnie
edition: zapomniałam, mówi lekarz, że 65% szans że chłopiec
Super wieści!pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelka891 wrote:to już mama haha
ale to chyba kwestia wygody
A teraz mi się przypomniało że oprócz "urody" mamy znam jeszcze jeden stary zabobon - jak się kciukiem i wskazującym złapie za brodę to wychodzi albo taki rowek "jak na dziewczynkę" albo rowka nie ma i będzie chłopakhaahhahaahah