X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast i tak trzymaj! Grunt to pozytywne myślenie! Musi być dobrze i koniec i kropka!

alexast lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Zostały 2 godziny do wizyty brrr.
    Czy Wy też tak się stresujecie przed każda wizyta?:D

I to jak :D

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Zostały 2 godziny do wizyty brrr.
    Czy Wy też tak się stresujecie przed każda wizyta?:D

Ja wczoraj siedziałam ciągle w kibelku przed wizytą, a jak już byłam na miejscu nie mogłam usiąść tylko chodziłam w kółko po korytarzu :D. Także chyba sporo z nas tak sie denerwuje ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Internety piszą ,że puls powyżej 145 to cora, jak mniejszy to syn ;)

To tak jak z tym znachorem :D

Ja kiedyś sprawdziałam sobie z ciekawości kalendarze ciąży i ni huhu, potwierdzić się nie chciało :p

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, myślałam, że tylko ja aż tak... rany, okropnie siestresuje. Mąż pierwszy raz że mną idzie i w ogóle... zbieramy się i idziemy.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WidZiałam dziecia!! bedzie mistrzem kungfu. Wariacje na usg musiały być a jakże by inaczej ;) to miała być zwykła wizyta, miałam przyjsc z wynikami genetycznych i po zwolnienie , a dostalam w gratisie szybkie usg:) i po namyslach doktorka schodzimy z estrogenu , a akurat na tym mi najmniej zależało ;) reszta lekow zostaje bez zmian. Następna wizyta 17 Lipca:)

inessa, FreshMm, alexast, emi2016, Nadin, Ruda_ann, Paula_29, kate88:), Krokodylica, Patrycja27, Raven, emerald_m, BlackCatNorL, Aenu lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Internety piszą ,że puls powyżej 145 to cora, jak mniejszy to syn ;)
    Ale ogólnie ? To wg tego będę mieć córkę :P bo na ostatnim usg 174 :P

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze ponad tydzień do usg...
    W pracy już poinformowałam managera i hry.
    Teraz stresuję się czy na pewno jestem w ciąży, bąbla nie widziałam już hohoho 2 tyg.. Objawów nie mam, niby czuję że będzie dobrze, ale ta niepewność jest.
    Badania ginekologiczne i usg co tydzień dla dziecka nie są na pewno super wskazane jeśli nic się nie dzieje z taką częstotliwością. Czekam więc cierpliwie, czas na szczęście płynie szybko. I na razie odpukać jestem chyba zdrowa // a przynajmniej tak zakładam...

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś byłam u mojego tybetańskiego doktora, który leczy ziółkami - dostałam zioła na zatoki i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
    Powiedział też, że jest w stanie określić płeć po informacji o tym która pierś jest większa ;)
    W moim przypadku prawa i pogratulował mi, że będę miała syna ;) Ciekawi mnie bardzo czy się sprawdzi :D
    O kurde :P ja też mam prawą większą (co lepsze, normalnie, naturalnie mam większą lewą :P ) jak się sprawdzi to będzie śmiesznie :P bo pierwszy raz słyszę o takim "znaku rozpoznawczym" :P

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Ja mam jeszcze ponad tydzień do usg...
    W pracy już poinformowałam managera i hry.
    Teraz stresuję się czy na pewno jestem w ciąży, bąbla nie widziałam już hohoho 2 tyg.. Objawów nie mam, niby czuję że będzie dobrze, ale ta niepewność jest.
    Badania ginekologiczne i usg co tydzień dla dziecka nie są na pewno super wskazane jeśli nic się nie dzieje z taką częstotliwością. Czekam więc cierpliwie, czas na szczęście płynie szybko. I na razie odpukać jestem chyba zdrowa // a przynajmniej tak zakładam...
    Spokojnie, ja już czekam 24 dzień! A jeszcze 5 dób przede mną :P
    A objawy tak samo mam nijakie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:27

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakie dobre wieści z wizyt, super. Jeśli chodzi o usg przez brzuch to teoretycznie od 11 tyg robią, ale czasem jak dziecko jest źle ułożone, albo chcą sprawdzic też szyjkę macicy to robią dowcipne i później. Z testem podwójnym to faktycznie teraz są zlecenia żeby robiła je każda ciężarna, ale tylko powyżej 35 lat czy też że specjalnych wskazane są refundowane. Samo oznaczenie pappa i bhcg nic nie da bo trzeba to przeliczyć na Mom i wrzucić w specjalny program komputerowy do przeliczenia ryzyka. Dodatkowo faktycznie białko pappa mówi o wydolności łożyska więc może wykryć ew. późniejsze komplikacje zupełnie nie związane chorobami genetycznymi.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy mnie zawsze jakimiś nowościami uraczycie :P

Nie sądziłam że aż tyle zabobonów jest co do przewidywanej płci :P hahahaah :D
    O tym "brzydka/ładna" mama to wiadomo - słyszałam :P ale o tętnie i o ph siuśków nie :P hahahaah :D

Cieszę się że teściowa obiecała jednak neutralne łóżeczko :D bo wychodzi i u nas na 100%....dziecko :D :P a tak bardziej szczegółowo to 50% chłopak i 50% dziewczynka :P

Mój B wczoraj lekarzowi powiedział że jak nie będzie chłopak to przyjdzie do niego z reklamacją... mówię Wam mina lekarza - bezcenna :D :P hahahaha :P aż się musiał tłumaczyć że żartuje bo tak lekarza zatkało :D :P

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Wy mnie zawsze jakimiś nowościami uraczycie :P

Nie sądziłam że aż tyle zabobonów jest co do przewidywanej płci :P hahahaah :D
    O tym "brzydka/ładna" mama to wiadomo - słyszałam :P ale o tętnie i o ph siuśków nie :P hahahaah :D

Cieszę się że teściowa obiecała jednak neutralne łóżeczko :D bo wychodzi i u nas na 100%....dziecko :D :P a tak bardziej szczegółowo to 50% chłopak i 50% dziewczynka :P

Mój B wczoraj lekarzowi powiedział że jak nie będzie chłopak to przyjdzie do niego z reklamacją... mówię Wam mina lekarza - bezcenna :D :P hahahaha :P aż się musiał tłumaczyć że żartuje bo tak lekarza zatkało :D :P

Ja jeszcze słyszałam, że jak mąż tyje z żoną to chłopiec :P Tak samo jak się kubek podnosi za uszko, to też chłopak :P a jak się obejmuje cały, to dziewczynka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:46

Ruda_ann lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj coś szukałam w internetach a propos czkawki w ciąży bo często mocno mnie męczy i gdzieś w wynikach powiązanych pojawił mi sie ten filmik :)
    Polecam bardzo bo jest aż niewyobrażalny :) <3

https://www.youtube.com/watch?v=jEWjvlhD_-U&list=RDMMjEWjvlhD_-U

Nie mogę się doczekać kiedy już tak fikac będą nasze maleństwa <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Ja jeszcze słyszałam, że jak mąż tyje z żoną to chłopiec :P Tak samo jak się kubek podnosi za uszko, to też chłopak :P a jak się obejmuje cały, to dziewczynka :P
    Hahahaahahahahahha <3
    ale kto ten kubek ma obejmować/podnosić za uszko - mama czy tata? :P

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, ale mnie lekarz wymęczył.robił dowcipnie bo dzidzia ciągle daleko siedzi i musiał mocno przycisnąć a to i tak niewiele dało. Badał chyba z pół godziny, ale wszystko jest ok. Serduńko już 164 więc ok, przeziernosc ok, nosek ok. Zapytał czy chce robić pappa ja powiedziałam, że mi bez różnicy, mogę zrobić i dał mi skierowanie na NFZ :) następna wizyta za niecałe 4 tygodnie :) edition: zapomniałam, mówi lekarz, że 65% szans że chłopiec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:54

Angela*, Ruda_ann, P., Krokodylica, Nadin, alexast, Morwa, kate88:), Patrycja27, Raven, emerald_m, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluje udanych wizyt.
    U mnie te zabobony cyckowe się nie sprawdzają, bo pierwsza była dziewczynka, a drugi chłopiec, tetno oboje mieli wysokie więc chyba tez nie bardzo a mocz sprawdzę z ciekawości bo nie znałam tej teorii.
    U nas się sprawdziła teoria że jak w dzień owulacji były starania to chłopiec a jak dzień przed to dziewczynka. Zobaczymy jak będzie teraz

Co do testu Pappa ja robiłam w obu ciążach i mi po wprowadzeniu wyników do komputera znacznie malało ryzyko, więc mnie uspokajał. Ja robiłam tydzień przed USG zawsze

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ja już po, ale mnie lekarz wymęczył.robił dowcipnie bo dzidzia ciągle daleko siedzi i musiał mocno przycisnąć a to i tak niewiele dało. Badał chyba z pół godziny, ale wszystko jest ok. Serduńko już 164 więc ok, przeziernosc ok, nosek ok. Zapytał czy chce robić pappa ja powiedziałam, że mi bez różnicy, mogę zrobić i dał mi skierowanie na NFZ :) następna wizyta za niecałe 4 tygodnie :) edition: zapomniałam, mówi lekarz, że 65% szans że chłopiec :D

Super wieści! <3

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Hahahaahahahahahha <3
    ale kto ten kubek ma obejmować/podnosić za uszko - mama czy tata? :P
    to już mama haha :D

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    to już mama haha :D
    Helka to ja całe życie za ucho podnoszę :P ale to chyba kwestia wygody :P

A teraz mi się przypomniało że oprócz "urody" mamy znam jeszcze jeden stary zabobon - jak się kciukiem i wskazującym złapie za brodę to wychodzi albo taki rowek "jak na dziewczynkę" albo rowka nie ma i będzie chłopak :D haahhahaahah :P

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ