X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast i tak trzymaj! Grunt to pozytywne myślenie! Musi być dobrze i koniec i kropka!

alexast lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Zostały 2 godziny do wizyty brrr.
    Czy Wy też tak się stresujecie przed każda wizyta?:D

I to jak :D

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Zostały 2 godziny do wizyty brrr.
    Czy Wy też tak się stresujecie przed każda wizyta?:D

Ja wczoraj siedziałam ciągle w kibelku przed wizytą, a jak już byłam na miejscu nie mogłam usiąść tylko chodziłam w kółko po korytarzu :D. Także chyba sporo z nas tak sie denerwuje ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Internety piszą ,że puls powyżej 145 to cora, jak mniejszy to syn ;)

To tak jak z tym znachorem :D

Ja kiedyś sprawdziałam sobie z ciekawości kalendarze ciąży i ni huhu, potwierdzić się nie chciało :p

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, myślałam, że tylko ja aż tak... rany, okropnie siestresuje. Mąż pierwszy raz że mną idzie i w ogóle... zbieramy się i idziemy.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WidZiałam dziecia!! bedzie mistrzem kungfu. Wariacje na usg musiały być a jakże by inaczej ;) to miała być zwykła wizyta, miałam przyjsc z wynikami genetycznych i po zwolnienie , a dostalam w gratisie szybkie usg:) i po namyslach doktorka schodzimy z estrogenu , a akurat na tym mi najmniej zależało ;) reszta lekow zostaje bez zmian. Następna wizyta 17 Lipca:)

inessa, FreshMm, alexast, emi2016, Nadin, Ruda_ann, Paula_29, kate88:), Krokodylica, Patrycja27, Raven, emerald_m, BlackCatNorL, Aenu lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Internety piszą ,że puls powyżej 145 to cora, jak mniejszy to syn ;)
    Ale ogólnie ? To wg tego będę mieć córkę :P bo na ostatnim usg 174 :P

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze ponad tydzień do usg...
    W pracy już poinformowałam managera i hry.
    Teraz stresuję się czy na pewno jestem w ciąży, bąbla nie widziałam już hohoho 2 tyg.. Objawów nie mam, niby czuję że będzie dobrze, ale ta niepewność jest.
    Badania ginekologiczne i usg co tydzień dla dziecka nie są na pewno super wskazane jeśli nic się nie dzieje z taką częstotliwością. Czekam więc cierpliwie, czas na szczęście płynie szybko. I na razie odpukać jestem chyba zdrowa // a przynajmniej tak zakładam...

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś byłam u mojego tybetańskiego doktora, który leczy ziółkami - dostałam zioła na zatoki i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
    Powiedział też, że jest w stanie określić płeć po informacji o tym która pierś jest większa ;)
    W moim przypadku prawa i pogratulował mi, że będę miała syna ;) Ciekawi mnie bardzo czy się sprawdzi :D
    O kurde :P ja też mam prawą większą (co lepsze, normalnie, naturalnie mam większą lewą :P ) jak się sprawdzi to będzie śmiesznie :P bo pierwszy raz słyszę o takim "znaku rozpoznawczym" :P

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Ja mam jeszcze ponad tydzień do usg...
    W pracy już poinformowałam managera i hry.
    Teraz stresuję się czy na pewno jestem w ciąży, bąbla nie widziałam już hohoho 2 tyg.. Objawów nie mam, niby czuję że będzie dobrze, ale ta niepewność jest.
    Badania ginekologiczne i usg co tydzień dla dziecka nie są na pewno super wskazane jeśli nic się nie dzieje z taką częstotliwością. Czekam więc cierpliwie, czas na szczęście płynie szybko. I na razie odpukać jestem chyba zdrowa // a przynajmniej tak zakładam...
    Spokojnie, ja już czekam 24 dzień! A jeszcze 5 dób przede mną :P
    A objawy tak samo mam nijakie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:27

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakie dobre wieści z wizyt, super. Jeśli chodzi o usg przez brzuch to teoretycznie od 11 tyg robią, ale czasem jak dziecko jest źle ułożone, albo chcą sprawdzic też szyjkę macicy to robią dowcipne i później. Z testem podwójnym to faktycznie teraz są zlecenia żeby robiła je każda ciężarna, ale tylko powyżej 35 lat czy też że specjalnych wskazane są refundowane. Samo oznaczenie pappa i bhcg nic nie da bo trzeba to przeliczyć na Mom i wrzucić w specjalny program komputerowy do przeliczenia ryzyka. Dodatkowo faktycznie białko pappa mówi o wydolności łożyska więc może wykryć ew. późniejsze komplikacje zupełnie nie związane chorobami genetycznymi.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy mnie zawsze jakimiś nowościami uraczycie :P

Nie sądziłam że aż tyle zabobonów jest co do przewidywanej płci :P hahahaah :D
    O tym "brzydka/ładna" mama to wiadomo - słyszałam :P ale o tętnie i o ph siuśków nie :P hahahaah :D

Cieszę się że teściowa obiecała jednak neutralne łóżeczko :D bo wychodzi i u nas na 100%....dziecko :D :P a tak bardziej szczegółowo to 50% chłopak i 50% dziewczynka :P

Mój B wczoraj lekarzowi powiedział że jak nie będzie chłopak to przyjdzie do niego z reklamacją... mówię Wam mina lekarza - bezcenna :D :P hahahaha :P aż się musiał tłumaczyć że żartuje bo tak lekarza zatkało :D :P

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Wy mnie zawsze jakimiś nowościami uraczycie :P

Nie sądziłam że aż tyle zabobonów jest co do przewidywanej płci :P hahahaah :D
    O tym "brzydka/ładna" mama to wiadomo - słyszałam :P ale o tętnie i o ph siuśków nie :P hahahaah :D

Cieszę się że teściowa obiecała jednak neutralne łóżeczko :D bo wychodzi i u nas na 100%....dziecko :D :P a tak bardziej szczegółowo to 50% chłopak i 50% dziewczynka :P

Mój B wczoraj lekarzowi powiedział że jak nie będzie chłopak to przyjdzie do niego z reklamacją... mówię Wam mina lekarza - bezcenna :D :P hahahaha :P aż się musiał tłumaczyć że żartuje bo tak lekarza zatkało :D :P

Ja jeszcze słyszałam, że jak mąż tyje z żoną to chłopiec :P Tak samo jak się kubek podnosi za uszko, to też chłopak :P a jak się obejmuje cały, to dziewczynka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:46

Ruda_ann lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj coś szukałam w internetach a propos czkawki w ciąży bo często mocno mnie męczy i gdzieś w wynikach powiązanych pojawił mi sie ten filmik :)
    Polecam bardzo bo jest aż niewyobrażalny :) <3

https://www.youtube.com/watch?v=jEWjvlhD_-U&list=RDMMjEWjvlhD_-U

Nie mogę się doczekać kiedy już tak fikac będą nasze maleństwa <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Ja jeszcze słyszałam, że jak mąż tyje z żoną to chłopiec :P Tak samo jak się kubek podnosi za uszko, to też chłopak :P a jak się obejmuje cały, to dziewczynka :P
    Hahahaahahahahahha <3
    ale kto ten kubek ma obejmować/podnosić za uszko - mama czy tata? :P

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, ale mnie lekarz wymęczył.robił dowcipnie bo dzidzia ciągle daleko siedzi i musiał mocno przycisnąć a to i tak niewiele dało. Badał chyba z pół godziny, ale wszystko jest ok. Serduńko już 164 więc ok, przeziernosc ok, nosek ok. Zapytał czy chce robić pappa ja powiedziałam, że mi bez różnicy, mogę zrobić i dał mi skierowanie na NFZ :) następna wizyta za niecałe 4 tygodnie :) edition: zapomniałam, mówi lekarz, że 65% szans że chłopiec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 18:54

Angela*, Ruda_ann, P., Krokodylica, Nadin, alexast, Morwa, kate88:), Patrycja27, Raven, emerald_m, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluje udanych wizyt.
    U mnie te zabobony cyckowe się nie sprawdzają, bo pierwsza była dziewczynka, a drugi chłopiec, tetno oboje mieli wysokie więc chyba tez nie bardzo a mocz sprawdzę z ciekawości bo nie znałam tej teorii.
    U nas się sprawdziła teoria że jak w dzień owulacji były starania to chłopiec a jak dzień przed to dziewczynka. Zobaczymy jak będzie teraz

Co do testu Pappa ja robiłam w obu ciążach i mi po wprowadzeniu wyników do komputera znacznie malało ryzyko, więc mnie uspokajał. Ja robiłam tydzień przed USG zawsze

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ja już po, ale mnie lekarz wymęczył.robił dowcipnie bo dzidzia ciągle daleko siedzi i musiał mocno przycisnąć a to i tak niewiele dało. Badał chyba z pół godziny, ale wszystko jest ok. Serduńko już 164 więc ok, przeziernosc ok, nosek ok. Zapytał czy chce robić pappa ja powiedziałam, że mi bez różnicy, mogę zrobić i dał mi skierowanie na NFZ :) następna wizyta za niecałe 4 tygodnie :) edition: zapomniałam, mówi lekarz, że 65% szans że chłopiec :D

Super wieści! <3

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Hahahaahahahahahha <3
    ale kto ten kubek ma obejmować/podnosić za uszko - mama czy tata? :P
    to już mama haha :D

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    to już mama haha :D
    Helka to ja całe życie za ucho podnoszę :P ale to chyba kwestia wygody :P

A teraz mi się przypomniało że oprócz "urody" mamy znam jeszcze jeden stary zabobon - jak się kciukiem i wskazującym złapie za brodę to wychodzi albo taki rowek "jak na dziewczynkę" albo rowka nie ma i będzie chłopak :D haahhahaahah :P

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ