X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Ja jeszcze słyszałam, że jak mąż tyje z żoną to chłopiec :P Tak samo jak się kubek podnosi za uszko, to też chłopak :P a jak się obejmuje cały, to dziewczynka :P
    To u nas chłopiec :D akurat dzisiaj sie śmieliśmy ze ciąża współczulna bo ja ciagle głodna jestem i wędruje co chwile do kuchni i mój A. tak samo ;) nawet brzuchy dzisiaj porównywaliśmy i stwierdziliśmy ze są podobne bo brzuch juz mi trochę wystaje ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    To u nas chłopiec :D akurat dzisiaj sie śmieliśmy ze ciąża współczulna bo ja ciagle głodna jestem i wędruje co chwile do kuchni i mój A. tak samo ;) nawet brzuchy dzisiaj porównywaliśmy i stwierdziliśmy ze są podobne bo brzuch juz mi trochę wystaje ;)
    To u mnie rodzice jak zobaczyli mojego B w zeszły weekend to spytali czy nam się nie pomyliło i czy to on przypadkiem w ciąży nie jest :P bo to jemu brzuch rośnie bardziej wyraźnie :P :D hahahahaahah, ale ja już kiedyś pisałam że my zdecydowanie mamy przypadek ciązy współczulnej :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ja już po, ale mnie lekarz wymęczył.robił dowcipnie bo dzidzia ciągle daleko siedzi i musiał mocno przycisnąć a to i tak niewiele dało. Badał chyba z pół godziny, ale wszystko jest ok. Serduńko już 164 więc ok, przeziernosc ok, nosek ok. Zapytał czy chce robić pappa ja powiedziałam, że mi bez różnicy, mogę zrobić i dał mi skierowanie na NFZ :) następna wizyta za niecałe 4 tygodnie :) edition: zapomniałam, mówi lekarz, że 65% szans że chłopiec :D
    Pietrucha - super!! :) podobno stwierdzone siurki nie zanikają :P to prędzej dziewczynkom siurki wyrastają :D więc jeszcze szansa dla Morwowego Gumisia :P zobaczymy ;)

pietruszkanatki, Morwa lubią tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    To u mnie rodzice jak zobaczyli mojego B w zeszły weekend to spytali czy nam się nie pomyliło i czy to on przypadkiem w ciąży nie jest :P bo to jemu brzuch rośnie bardziej wyraźnie :P :D hahahahaahah, ale ja już kiedyś pisałam że my zdecydowanie mamy przypadek ciązy współczulnej :P
    U mnie to ja schudłam, a mąż przytył :P

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Pietrucha - super!! :) podobno stwierdzone siurki nie zanikają :P to prędzej dziewczynkom siurki wyrastają :D więc jeszcze szansa dla Morwowego Gumisia :P zobaczymy ;)
    Daj Boże :D tak czy siak, cieszę się, że dzieciaczek siedzi grzecznie w Brooklyn i pięknie się rozwija :)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Ja niestety nie schudłam :P ale wolniej brzuch mi rośnie :P

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    I ja schudłam :D 2 kilo przy tych moich 53, teraz 51... mąż też schudł xD

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy moim rzyganiu nie mam szans przytyć ale brzuszek już mi wywaliło, dużo szybciej niż w pierwszej ciąży.

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    I ja schudłam :D 2 kilo przy tych moich 53, teraz 51... mąż też schudł xD
    To praktycznie wagowo stoimy tak samo :P
    Nie licząc Mężów ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 19:36

alexast lubi tę wiadomość

nzjds65gjhkwdiz6.png

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    To praktycznie wagowo stoimy tak samo :P
    Nie licząc Mężów ;D
    Hihi^^ a brzuch Ci widać? Bo ja mam płaski jak dechy :p

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Hihi^^ a brzuch Ci widać? Bo ja mam płaski jak dechy :p
    Jak mnie wzdyma to widać :P wieczorem ;) a rano płasko :P

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ja już po, ale mnie lekarz wymęczył.robił dowcipnie bo dzidzia ciągle daleko siedzi i musiał mocno przycisnąć a to i tak niewiele dało. Badał chyba z pół godziny, ale wszystko jest ok. Serduńko już 164 więc ok, przeziernosc ok, nosek ok. Zapytał czy chce robić pappa ja powiedziałam, że mi bez różnicy, mogę zrobić i dał mi skierowanie na NFZ :) następna wizyta za niecałe 4 tygodnie :) edition: zapomniałam, mówi lekarz, że 65% szans że chłopiec :D
    Ale cudownie :D

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• netka90 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po :) wszystko dobrze! Dzidzia ma 3,6 cm, serduszko bije 173u/min. Szybko prawda? Oczywiście musiałam gina ciągnąć za język bo niczego bym sie nie dowiedziała poza tym że wszystko ok. Ale wkurzyl mnie bo pytam czy dostane zdjęcie a ten, że nie mówiłam na fotelu.no myślałam że mnie trafi! To chyba oczywiste że jak płacę za wizytę 180zł to nawet nie powinnam się prosic. Na poprzednich wizytach jakoś dawał bez proszenia. A moj mąż tak czekał na zdjęcie, bo jest za granicą i nie mógł być ze mną :/ Chyba zmienie lekarza bo dla mnie jest za szybki, byle odfajkowac i nastepna. Poza tym muszę daleko dojeżdżać. W każdym razie najważniejsze że jest wszystko dobrze z dzidzią <3

pietruszkanatki, FreshMm, Krokodylica, Nadin, Patrycja27, kate88:), Paula_29, Raven, helagazela, emerald_m, BlackCatNorL, Aenu, P. lubią tę wiadomość

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Jestem po :) wszystko dobrze! Dzidzia ma 3,6 cm, serduszko bije 173u/min. Szybko prawda? Oczywiście musiałam gina ciągnąć za język bo niczego bym sie nie dowiedziała poza tym że wszystko ok. Ale wkurzyl mnie bo pytam czy dostane zdjęcie a ten, że nie mówiłam na fotelu.no myślałam że mnie trafi! To chyba oczywiste że jak płacę za wizytę 180zł to nawet nie powinnam się prosic. Na poprzednich wizytach jakoś dawał bez proszenia. A moj mąż tak czekał na zdjęcie, bo jest za granicą i nie mógł być ze mną :/ Chyba zmienie lekarza bo dla mnie jest za szybki, byle odfajkowac i nastepna. Poza tym muszę daleko dojeżdżać. W każdym razie najważniejsze że jest wszystko dobrze z dzidzią <3
    Cudownie, że wszystko ok. Ale tak, jeśli nie dogadujesz się z nim-zmień. Tyle samo płacę,dziś miałam prenatalne, zawsze dostawałam dwa zdjęcia a dziś dostałam chyba z 10:) i siedziałam w gabinecie z 40 minut. Pamiętaj, lekarz jest dla Ciebie :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super ze takie dobre wiesci:)
    ja czekam do srody na prenatalne i moze juz bedzie przez brzuch bo ostatnio jeszcze nie dalo rady. Jak sie ustawia ten suwak itp bo czuje sie jak nowa tutaj za kazdym razem jak wpisuje a juz pare razy sie udzielalam:)

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:
    to super ze takie dobre wiesci:)
    ja czekam do srody na prenatalne i moze juz bedzie przez brzuch bo ostatnio jeszcze nie dalo rady. Jak sie ustawia ten suwak itp bo czuje sie jak nowa tutaj za kazdym razem jak wpisuje a juz pare razy sie udzielalam:)
    Ja też w środę, ale to pewnie już Ci pisałam :D
    Chodzi Ci o nasz suwaczek w excelu czy te takie na dole obrazkowe, co każda z nas ma pod swoimi wpisami na forum?

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszkanatki, rzeczywiscie zbieg okoliczności! Super, ze u Was wszystko super, doskonale wiesci!

Netka, a jak u Ciebie?

My juz pół dnia żyjemy na chmurce, młodzież zdrowa choć leniwa - lekarz sie cieszył, ze moze sobie dokładne pomiary zrobic, skoro młode nie podskakuje. Wg usg jesteśmy dwa dni do przodu (ostatnio było chyba 3 dni do tylu, wiec nadgonilismy). Mierzy juz całe 6,19 cm, kawał dziecka! Z nogami byłoby pewnie z 9, jak nie więcej ;-)

Kość nosowa w normie, przeziernosc karkowa tez, pappa robiłam, a ten drugi test (nifty?) jesli wyniki byłyby zle.
    Takze czekam na wyniki pappa, bedą za tydzien.

No i umówiłam sie juz na połówkowe - na 1 września! To bedzie chyba 22t2d, ale lekarz powiedział, ze zawsze czeka do końca 22tc. Ojej, nagle mówię juz o połówkowych, juppi!

pietruszkanatki, Helka891, FreshMm, Krokodylica, Nadin, Patrycja27, kate88:), Paula_29, wronka, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to co macie pod wpisami obrazkowe bo o tym drugim to Morwa pisala tez komus ze to zrobi jak jest zalozycielka grupy tak?

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Pietruszkanatki, rzeczywiscie zbieg okoliczności! Super, ze u Was wszystko super, doskonale wiesci!

Netka, a jak u Ciebie?

My juz pół dnia żyjemy na chmurce, młodzież zdrowa choć leniwa - lekarz sie cieszył, ze moze sobie dokładne pomiary zrobic, skoro młode nie podskakuje. Wg usg jesteśmy dwa dni do przodu (ostatnio było chyba 3 dni do tylu, wiec nadgonilismy). Mierzy juz całe 6,19 cm, kawał dziecka! Z nogami byłoby pewnie z 9, jak nie więcej ;-)

Kość nosowa w normie, przeziernosc karkowa tez, pappa robiłam, a ten drugi test (nifty?) jesli wyniki byłyby zle.
    Takze czekam na wyniki pappa, bedą za tydzien.

No i umówiłam sie juz na połówkowe - na 1 września! To bedzie chyba 22t2d, ale lekarz powiedział, ze zawsze czeka do końca 22tc. Ojej, nagle mówię juz o połówkowych, juppi!
    To pięknie :) u mnie było tango na sto dwa :D
    Kurcze, już się na polowkowe umówiłaś? Tak długo się czeka u Ciebie na termin? Czy tak po prostu?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś byłam u mojego tybetańskiego doktora, który leczy ziółkami - dostałam zioła na zatoki i mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
    Powiedział też, że jest w stanie określić płeć po informacji o tym która pierś jest większa ;)
    W moim przypadku prawa i pogratulował mi, że będę miała syna ;) Ciekawi mnie bardzo czy się sprawdzi :D

OOO, a polecasz te ziółka - w sensie działają dobrze? Kurcze męczę się z "domowymi sposobami" na zatoki (a w dodatku gdzieś przeczytałam, że przez większe ukrwienie wszystkiego i nos jest bardziej obrzęknięty) i i tak wydaje mi się, że jest coraz gorzej ;/ wrrr.

Z laryngologami oczywiście lipa straszna - nigdzie nie da się dostać na cito - no i sobie tak smarkam albo gorzej oddycham i nie widać postępu :/

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ