X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Gratuluję wizyt :)

My tak samo, po wizycie jak się okazało,że wszystko ok to wróciliśmy do przyjemości. A pozycja to w zależności od natchnienia ;) tylko, że mnie znowu senność od kilku dni wzięła i na razie przerwa przymusowa.

Brzuch mam już taki, że obcy ludzie poznają ;) Ale taka moja uroda, w pierwszej ciąży też bardzo szybko było widać. Na piersi nie mogę się napatrzeć, zawsze o takich marzyłam ;) A poza brzuchem nie tyję :)

pietruszkanatki, FreshMm lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka o chodzisz do pro-familii? Do jakiego dr?
    Ja myślałam czy tam nie rodzić ale chyba odpuszczę.

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo kobiet profamilię chwali, ale mnie jakoś tam nie ciagnie. Znajoma dwa razy tam rodziła i bardzo zadowolona
    Miło, że jest ktoś z mojego regionu :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Myślałam, że będę jedyna, a tu proszę, jest nas więcej :)
    Może jak Ci w końcu mdłości przyjdą to i ochota się pojawi :) ale fakt, można bez tego żyć :)

Ja też nie wspolzyje od marca :)
    I zrezygnowaliśmy z tego na czas calej ciąży :) pewnie że da sie żyć: ) a zdrowie dzieci najwazniejsze :)

pietruszkanatki, Krokodylica lubią tę wiadomość

• P. Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne sobotnie dzień dobry!

Ja z rana zaliczyłam badania krwi, we wtorek wizytuję u endo (bo mam AZT), mam nadzieję, że będzie ok.

My z mężem też nie współżyjemy ze względu na plamienia i to ostatnie krwawienie po badaniu... Niestety na razie ban do odwołania. :(

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Wczoraj rozmawiałam z koleżanką,ona pod koniec ciazy sikala co chwile.. Jak z mezem ogladala film to ze dwie przerwy byly na siku..wiec bedzie gorzej :-)

Dokladnie :) ja tak mialam w pierwszej ciazy że pod koniec chodzilam praktycznie caaly czas , bo bylo takie cisnienie :)

Teraz chodze przed spaniem , budze sie w nocy kolo 3 i rano kolo 7 ;)
    Ale to calkiem normalne na tym etapie :)

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dokladnie :) ja tak mialam w pierwszej ciazy że pod koniec chodzilam praktycznie caaly czas , bo bylo takie cisnienie :)

Teraz chodze przed spaniem , budze sie w nocy kolo 3 i rano kolo 7 ;)
    Ale to calkiem normalne na tym etapie :)

Ja znałam dokładny rozkład publicznych toalet w swoim mieście :) A teraz w nocy to ze dwie wycieczki zaliczam, ale czasem załatwiam to przy okazji jak do córki wstaję

Angela* lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    My tylko "po bozemu " no jak chcieliśmy raz na boku to się nie dało a na plecach jest lepiej ale i tak dziwnie się czuję.... chyba zaraz przy wargach mam sucho bo tak czuję .

U mnie chyba nadszedł czas na kupno nowych spodenek na lato bo też które jeszcze w tamtym tyg były dobre dziś już sa przyciasnawe
    My też tylko "po bożemu" bo dla nas to najwygodniejsze (znaczy do momentu zajęcia w ciążę^^). Jak już nam chęć przyjdzie to chyba taka pozycje trzeba wypróbować tylko ciut zmodyfikować żeby brzuszka nie cisnąć :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Ja znałam dokładny rozkład publicznych toalet w swoim mieście :) A teraz w nocy to ze dwie wycieczki zaliczam, ale czasem załatwiam to przy okazji jak do córki wstaję

Hehe , ja jak juz jade gdzies dalej to zaliczam orleny i inne stacje , aby tylko wc bylo :) a jak pozniej to chyba sie nigdzie dalej nie rusze :) chyba ze sobie zmontuje jakies giga pampersy :D

• netka90 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Netka o chodzisz do pro-familii? Do jakiego dr?
    Ja myślałam czy tam nie rodzić ale chyba odpuszczę.

Do Magonia. Co do porodu to raczej będę chciała tam rodzić, z tym że opłacę sobie położną. Chyba coś ok. 800 zł taka usługa ale podobno warto, bo jest do Twojej dyspozycji przy całym porodzie i dużo pomaga. Koleżanki były zachwycone. Do Rzeszowa mam ok. 60km więc daruję sobie wizyty skoro i tak nie jestem z nich zadowolona a w dodatku tyle kosztują.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Dużo kobiet profamilię chwali, ale mnie jakoś tam nie ciagnie. Znajoma dwa razy tam rodziła i bardzo zadowolona
    Miło, że jest ktoś z mojego regionu :)

Moje koleżanki tam rodzily i są zadowolone więc raczej też zostanę przy tym szpitalu. Skąd jesteś? Rzeszów czy okolice? :)

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka, ja jestem z okolic Sanoka. Ale jak pisałam, nie mam ochoty na podróże do Rzeszowa ;)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Do Magonia. Co do porodu to raczej będę chciała tam rodzić, z tym że opłacę sobie położną. Chyba coś ok. 800 zł taka usługa ale podobno warto, bo jest do Twojej dyspozycji przy całym porodzie i dużo pomaga. Koleżanki były zachwycone. Do Rzeszowa mam ok. 60km więc daruję sobie wizyty skoro i tak nie jestem z nich zadowolona a w dodatku tyle kosztują.

Ale jaja, też mam do Rzeszowa 60km ;)
    No ja właśnie mam u siebie w mieście lekarza z którego jestem zadowolona a chcąc rodzić w pro familii musiała bym chodzić do dr który tam pracuje, a lekarza zmieniać nie chce.

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niewiele ponad 60 km :) to się dobrałyśmy ;)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ale jaja, też mam do Rzeszowa 60km ;)
    No ja właśnie mam u siebie w mieście lekarza z którego jestem zadowolona a chcąc rodzić w pro familii musiała bym chodzić do dr który tam pracuje, a lekarza zmieniać nie chce.
    Wcale nie, moje koleżanki chodzily do lekarza tu na miejscu a rodziły w pro familii, nie ma z tym problemu. A jak masz położną oplaconą to już w ogóle.
    Ja teraz sie przeniose do lekarza tu bliżej ale rodzić chciałabym wlasnie w pro familii. Zobaczymy co zycie przyniesie.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    60 km tylko nie wiadomo z której strony :D
    Ja mieszkam między Kolbuszową a Tarnobrzegiem :)

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jeszcze w inną stronę niż Wy, w stronę Przemyśla. :)

• Iwona80 Nowa

Wysłany: 24 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie serdecznie, jestem tu nowa:)
    Mam termin na 31.01,chętnie będę Was podczytywać oraz dzielić się swoimi doświadczeniami i przebiegiem ciąży.

FreshMm, Krokodylica, Angela*, Nadin, Patrycja27, Mama-Ali, Morwa, Paula_29, kate88:), madzia8lenka, Raven lubią tę wiadomość

860i3e5egc7e10j9.png
    uwo943r8t1bwvure.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sikania, pamiętam jak pod koniec poprzedniej ciąży ledwie wstałam z ubikacji, podtarłam się papierem i siadałam z powrotem... czasami zdążyłam wciągnąć spodnie albo wyjść przez drzwi, by zawrócić... 3-5 razy siadałam na kibelek, tak szybko chciało mi się siku ZNÓW :o a potem 15-30 minut spokoju i z powrotem...

Gosiak lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy problemu z <3 przeciwwskazań nie ma, lekarz nie zabronił, wszystko jest ok także nie zmuszam mojego B do postu :P poza tym ponoć im dalej w las tym gorzej z chęciami... także wolę korzystać póki mam chęci :P hahahaah :D

A z tym sikaniem to ja będę miała przerąbane bo mam takie coś że nie załatwię się w publicznej toalecie o.O nie wiem skąd u mnie ta fobia... ale mam to od zawsze :( toalety w knajpach ledwo przetrawiam.. ale taka publiczna publiczna to już nie wchodzi w grę...
    A kibel w pociągu to też ze łzami w oczach ostatnio zaliczyłam ale myślałam że mi już pęcherz pęknie :(

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ