Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Gratuluję wizyt :)

My tak samo, po wizycie jak się okazało,że wszystko ok to wróciliśmy do przyjemości. A pozycja to w zależności od natchnienia ;) tylko, że mnie znowu senność od kilku dni wzięła i na razie przerwa przymusowa.

Brzuch mam już taki, że obcy ludzie poznają ;) Ale taka moja uroda, w pierwszej ciąży też bardzo szybko było widać. Na piersi nie mogę się napatrzeć, zawsze o takich marzyłam ;) A poza brzuchem nie tyję :)

pietruszkanatki, FreshMm lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka o chodzisz do pro-familii? Do jakiego dr?
    Ja myślałam czy tam nie rodzić ale chyba odpuszczę.

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo kobiet profamilię chwali, ale mnie jakoś tam nie ciagnie. Znajoma dwa razy tam rodziła i bardzo zadowolona
    Miło, że jest ktoś z mojego regionu :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Myślałam, że będę jedyna, a tu proszę, jest nas więcej :)
    Może jak Ci w końcu mdłości przyjdą to i ochota się pojawi :) ale fakt, można bez tego żyć :)

Ja też nie wspolzyje od marca :)
    I zrezygnowaliśmy z tego na czas calej ciąży :) pewnie że da sie żyć: ) a zdrowie dzieci najwazniejsze :)

pietruszkanatki, Krokodylica lubią tę wiadomość

• P. Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne sobotnie dzień dobry!

Ja z rana zaliczyłam badania krwi, we wtorek wizytuję u endo (bo mam AZT), mam nadzieję, że będzie ok.

My z mężem też nie współżyjemy ze względu na plamienia i to ostatnie krwawienie po badaniu... Niestety na razie ban do odwołania. :(

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Wczoraj rozmawiałam z koleżanką,ona pod koniec ciazy sikala co chwile.. Jak z mezem ogladala film to ze dwie przerwy byly na siku..wiec bedzie gorzej :-)

Dokladnie :) ja tak mialam w pierwszej ciazy że pod koniec chodzilam praktycznie caaly czas , bo bylo takie cisnienie :)

Teraz chodze przed spaniem , budze sie w nocy kolo 3 i rano kolo 7 ;)
    Ale to calkiem normalne na tym etapie :)

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dokladnie :) ja tak mialam w pierwszej ciazy że pod koniec chodzilam praktycznie caaly czas , bo bylo takie cisnienie :)

Teraz chodze przed spaniem , budze sie w nocy kolo 3 i rano kolo 7 ;)
    Ale to calkiem normalne na tym etapie :)

Ja znałam dokładny rozkład publicznych toalet w swoim mieście :) A teraz w nocy to ze dwie wycieczki zaliczam, ale czasem załatwiam to przy okazji jak do córki wstaję

Angela* lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    My tylko "po bozemu " no jak chcieliśmy raz na boku to się nie dało a na plecach jest lepiej ale i tak dziwnie się czuję.... chyba zaraz przy wargach mam sucho bo tak czuję .

U mnie chyba nadszedł czas na kupno nowych spodenek na lato bo też które jeszcze w tamtym tyg były dobre dziś już sa przyciasnawe
    My też tylko "po bożemu" bo dla nas to najwygodniejsze (znaczy do momentu zajęcia w ciążę^^). Jak już nam chęć przyjdzie to chyba taka pozycje trzeba wypróbować tylko ciut zmodyfikować żeby brzuszka nie cisnąć :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Ja znałam dokładny rozkład publicznych toalet w swoim mieście :) A teraz w nocy to ze dwie wycieczki zaliczam, ale czasem załatwiam to przy okazji jak do córki wstaję

Hehe , ja jak juz jade gdzies dalej to zaliczam orleny i inne stacje , aby tylko wc bylo :) a jak pozniej to chyba sie nigdzie dalej nie rusze :) chyba ze sobie zmontuje jakies giga pampersy :D

• netka90 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Netka o chodzisz do pro-familii? Do jakiego dr?
    Ja myślałam czy tam nie rodzić ale chyba odpuszczę.

Do Magonia. Co do porodu to raczej będę chciała tam rodzić, z tym że opłacę sobie położną. Chyba coś ok. 800 zł taka usługa ale podobno warto, bo jest do Twojej dyspozycji przy całym porodzie i dużo pomaga. Koleżanki były zachwycone. Do Rzeszowa mam ok. 60km więc daruję sobie wizyty skoro i tak nie jestem z nich zadowolona a w dodatku tyle kosztują.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Dużo kobiet profamilię chwali, ale mnie jakoś tam nie ciagnie. Znajoma dwa razy tam rodziła i bardzo zadowolona
    Miło, że jest ktoś z mojego regionu :)

Moje koleżanki tam rodzily i są zadowolone więc raczej też zostanę przy tym szpitalu. Skąd jesteś? Rzeszów czy okolice? :)

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netka, ja jestem z okolic Sanoka. Ale jak pisałam, nie mam ochoty na podróże do Rzeszowa ;)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    netka90 wrote:
    Do Magonia. Co do porodu to raczej będę chciała tam rodzić, z tym że opłacę sobie położną. Chyba coś ok. 800 zł taka usługa ale podobno warto, bo jest do Twojej dyspozycji przy całym porodzie i dużo pomaga. Koleżanki były zachwycone. Do Rzeszowa mam ok. 60km więc daruję sobie wizyty skoro i tak nie jestem z nich zadowolona a w dodatku tyle kosztują.

Ale jaja, też mam do Rzeszowa 60km ;)
    No ja właśnie mam u siebie w mieście lekarza z którego jestem zadowolona a chcąc rodzić w pro familii musiała bym chodzić do dr który tam pracuje, a lekarza zmieniać nie chce.

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niewiele ponad 60 km :) to się dobrałyśmy ;)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ale jaja, też mam do Rzeszowa 60km ;)
    No ja właśnie mam u siebie w mieście lekarza z którego jestem zadowolona a chcąc rodzić w pro familii musiała bym chodzić do dr który tam pracuje, a lekarza zmieniać nie chce.
    Wcale nie, moje koleżanki chodzily do lekarza tu na miejscu a rodziły w pro familii, nie ma z tym problemu. A jak masz położną oplaconą to już w ogóle.
    Ja teraz sie przeniose do lekarza tu bliżej ale rodzić chciałabym wlasnie w pro familii. Zobaczymy co zycie przyniesie.

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    60 km tylko nie wiadomo z której strony :D
    Ja mieszkam między Kolbuszową a Tarnobrzegiem :)

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    01.06.2017 bijące <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jeszcze w inną stronę niż Wy, w stronę Przemyśla. :)

• Iwona80 Nowa

Wysłany: 24 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie serdecznie, jestem tu nowa:)
    Mam termin na 31.01,chętnie będę Was podczytywać oraz dzielić się swoimi doświadczeniami i przebiegiem ciąży.

FreshMm, Krokodylica, Angela*, Nadin, Patrycja27, Mama-Ali, Morwa, Paula_29, kate88:), madzia8lenka, Raven lubią tę wiadomość

860i3e5egc7e10j9.png
    uwo943r8t1bwvure.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sikania, pamiętam jak pod koniec poprzedniej ciąży ledwie wstałam z ubikacji, podtarłam się papierem i siadałam z powrotem... czasami zdążyłam wciągnąć spodnie albo wyjść przez drzwi, by zawrócić... 3-5 razy siadałam na kibelek, tak szybko chciało mi się siku ZNÓW :o a potem 15-30 minut spokoju i z powrotem...

Gosiak lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy problemu z <3 przeciwwskazań nie ma, lekarz nie zabronił, wszystko jest ok także nie zmuszam mojego B do postu :P poza tym ponoć im dalej w las tym gorzej z chęciami... także wolę korzystać póki mam chęci :P hahahaah :D

A z tym sikaniem to ja będę miała przerąbane bo mam takie coś że nie załatwię się w publicznej toalecie o.O nie wiem skąd u mnie ta fobia... ale mam to od zawsze :( toalety w knajpach ledwo przetrawiam.. ale taka publiczna publiczna to już nie wchodzi w grę...
    A kibel w pociągu to też ze łzami w oczach ostatnio zaliczyłam ale myślałam że mi już pęcherz pęknie :(

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ