Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Krokodylica wrote:Dziewczyny a macie typy na imiona dla dzieciaczków czy jeszcze nad tym nie myślicie?
Podoba mi się jeszcze sporo imion i sporo tez mamy wybrane. Mamy wybrane pierwsze i drugie imiona dla 6 dzieciKrokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:My mieszkamy w domku w stylu szeregówki z małym ogródkiem tylko dzielony jest nie w pionie tylko w poziomie.Ale marzy mi się dom z dużym ogrodem.
Rodzice 70km a teściowie ponad 200.
Mi właśnie marzyła się taka szerwgowka , a jak juz przyszło po slubie o swój wlasny kąt to jednak decyzja padła na dom
I nie żałujeKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:U nas w brzuchu siedzi Miki-Ano , czyli albo Mikołaj albo Anastazja
Podoba mi się jeszcze sporo imion i sporo tez mamy wybrane. Mamy wybrane pierwsze i drugie imiona dla 6 dzieci
Tez lubie duzeeee rodzinyi napewno na 3sie nie skończy.: P
-
Marzycielka111192 wrote:My mamy
od paru lat już mówimy że jak dziewczynka to będzie Amelia
a jak chłopczyk to długo nie wiedzielismy bo w rodzinie wszystkie najfajniejsze imiona już zajęte ale ostatnio mój powiedział że bardzo spodobał mu się Nikoś i chyba przy tym zostanie
A u Was?
My nie myślimy jeszcze o imionach
Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
helagazela wrote:Marzycielka, kupujecie wielorazowe pieluszki? No bo skoro piszesz, ze ładne, to chyba nie o pampersy chodzi...
siostra mi mówiła że bardzo się przydadzą więc można mieć koło 20stu wielorazowych
Krokodylica, Ruda_ann, helagazela lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Z tą ogromną szansą to chyba tak nie jest. Moje kilka koleżanek urodziło i karmi piersią drugie dzieciaczki ale niestety ciągle coś łapią od tych starszych przedszkolnych od pierwszych miesięcy niestety.
Zuzia też idzie od września do przedszkola i bardzo się boję tych chorób, ale ona już nudzi się w domu i chciałabym dla niej jakieś odmianyKrokodylica lubi tę wiadomość
-
My tez mieszkamy w domku z ogródkiem za miastem. Mogę Wam powiedziec, ze standardy lokalowe w BE sa inne niż w PL, bo każdy jak słyszy, ze spodziewamy sie trzeciego mówi: oooo, to teraz nowe auto i nowy dom trzeba kupic. A my mamy w sumie 170m2 plus piwnice i garaż... ja tłumacze mężowi, że to juz jest konsumpcjonizm i ze spokojnie sie pomieścimy. Znam rodziny w PL, które czwórkę dzieci w 60m2 mieszkania wychowały, moze to ekstremum, ale da sie.
A cała nasza rodzina jest od nas 1300km... takze tego... jesteśmy sobie tu sami ostoja. W dodatku obie nasze mamy pracują, a tata jest na emeryturze, ale jest bardziej zajęty niż wszyscy razem wzięci, bo opiekuje sie dwoma domami i dwoma babciami.
Ale dajemy radę pracując oboje, ja na 90%, wiec mam środowe popołudnia wolne.
Angela* lubi tę wiadomość
-
helagazela wrote:My tez mieszkamy w domku z ogródkiem za miastem. Mogę Wam powiedziec, ze standardy lokalowe w BE sa inne niż w PL, bo każdy jak słyszy, ze spodziewamy sie trzeciego mówi: oooo, to teraz nowe auto i nowy dom trzeba kupic. A my mamy w sumie 170m2 plus piwnice i garaż... ja tłumacze mężowi, że to juz jest konsumpcjonizm i ze spokojnie sie pomieścimy. Znam rodziny w PL, które czwórkę dzieci w 60m2 mieszkania wychowały, moze to ekstremum, ale da sie.
A cała nasza rodzina jest od nas 1300km... takze tego... jesteśmy sobie tu sami ostoja. W dodatku obie nasze mamy pracują, a tata jest na emeryturze, ale jest bardziej zajęty niż wszyscy razem wzięci, bo opiekuje sie dwoma domami i dwoma babciami.
Ale dajemy radę pracując oboje, ja na 90%, wiec mam środowe popołudnia wolne.
U nas na wsi jest rodzina jest ich 11 i maja tylko 2 pokoiki i kuchnie i daja rade ... 170 to duzo bardzomam 150 parter plus poddasze uzytkowe kolo 100 takze wiem ze duzo i napewno wystarczy
Najwazniejsze , że Wam jest tam dobrze i macie swój kąt: )Krokodylica, helagazela, inessa lubią tę wiadomość
-
Co do imion to jeszcze nie mamy wybranych. Dla dziewczynki podoba mi się Aleksandra i Hania a dla chłopca Szymon, ale bedziemy się zastanawiać konkretnie za jakiś czas
Krokodylica lubi tę wiadomość
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
U nas póki co dla dziewczynek Julia, Martyna, Aleksandra
i może jeszcze jakieś by się znalazło
a co imienia męskiego, to mamy problem
bo to, które mi się najbardziej podoba nosi już mój Mąż
Angela*, inessa, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Helka891 wrote:U nas póki co dla dziewczynek Julia, Martyna, Aleksandra
i może jeszcze jakieś by się znalazło
a co imienia męskiego, to mamy problem
bo to, które mi się najbardziej podoba nosi już mój Mąż
Ja mam już córeczkę Oliwkę a teraz podobaja mi sie stare imionajak bede znala plec moivh dzieci to wstedy bede wymyslala imiona dla nich
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej życze dobrej niedzieli ☺ a co do mieszkania to mieszkamy w bloku ale z tesciowa. Tesciowa nam nie pomaga przy synku bo uwaza ze jest za stara i ze wyszla z wprawy (nie ma jeszcze 70 lat) no coż.. wazne ze nie wtraca sie nam w zycie. Myslimy o kupnie swojego mieszkania ale na ten czas mielismy powazne wydatki i trzeba troche znow zrobic oszczednosci. Dobrze ze mieszkamy w malym miasteczku a wokol pelno lasow i jezior jest gdzie chodzic na spacery ☺ a moja rodzina mieszka 100 km od nad. A co do imion to mamy troche do wyboru ale ostatecznie bedziemy decydowac jak poznamy plec ☺ no i podobaja nam sie stare polskie imiona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 12:05
Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Angela* wrote:Haha
Macie w planach miec 6 dzieci ?inessa, kate88:), Ruda_ann, Krokodylica, BlackCatNorL, helagazela lubią tę wiadomość
-
My mieszkamy w jednym domu z treściami, ale mamy swoje mieszkanko z osobnym wejściem ( zasługa teściowej, która uważa, że młode małżeństwo powinno mieć coś swojego i swobodę
) A moi rodzice przyjechali za mną i na tej samej wsi mieszkają
Jeszcze o imionach nie myślimy, ostatnio mieliśmy wybrane ok.polowy ciąży dopiero.
Wyprawki też jeszcze nie kupuję, ale na pewno poszaleję. Odbiję sobie to, że poprzednim razem mnie to ominęło i z przymusu robił zakupy mąż z moją mamą. A pieluszki tetrowe są niezastąpione rzeczywiście.
Krokodylica lubi tę wiadomość