X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej teraz niż na wizytę czekam na poród koleżanki, wiecie?... A ona biedna już 40t3d i nadal zabija czas na facebooku. Jednak jak ją widziałam 3 dni temu, to w ogóle nie wyglądała na zniecierpliwioną - jedynie na szczęśliwą, że to już za chwilę... Świeci przykładem cierpliwości <3

Aenu, Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Hehe , te dzieci ;)
    Mi tez podoba sie Franek , Janek , Tomek :)
    Ale jeszcze nie mysle :)
    A Wy napewno pojdziecie na jakis kompromis :)

Na razie mamy z córką Łucja lub Szczepan. :)
    Mąż coś tam kręci nosem ale nie za mocno hehe

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzana wrote:
    kurcze, to ja mam 43 m2 i trzecie dziecko w drodze. Do tego 2 koty i pies. Jak żyć? ;-P

Kochana jak do tej pory ;) dasz rade :)
    Bedziecie bardziej szczesliwi z 3 dzieci <3

helagazela, Jeżyna37 lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Gdybym była młodsza i należała do tych płodnych i bezproblemowych to pewnikiem bym sobie tyle zrobiła :p a ze nie jest tak łatwo i będziemy skazani na to aby liczyć na medycynę i na in vitro to zobaczymy ile uda się stworzyć :p może w kolejnych ciążach uda się upakować jakieś blizniaki do brzuszka to szybciej pójdzie z realizacją planów o 6 dzieci ;)
    :) Ty najpierw Morwa sprawdź czym "pachnie" posiadanie dzieciorra a potem gwarantuje Ci, że poprzestaniesz na trójce hehe :):):)

Krokodylica, Gosiak, helagazela, .aś., Paula_29 lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Wiesz, że zwykle w drugą ciążę zachodzi się dużo łatwiej :D

My niestety musielismy skorzystać z pomocy lekarzy do zajscia w ciążę po raz 2 :)
    Z męża powodow ... :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Na razie mamy z córką Łucja lub Szczepan. :)
    Mąż coś tam kręci nosem ale nie za mocno hehe

Kochana jak nie za mocno to pewnie przestanie kręcić ;) jak to facet hehe :)
    Łucja ładne imię: )

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    ja w drugą ciążę zaszłam od razu w pierwszym cyklu :)

Nic , tylko pozazdrościć, że można zacząć sie starać i że odrazu jest niespodzianka :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już chyba z pół wyprawki

Krokodylica, helagazela, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam już chyba z pół wyprawki

Byłaś na zakupach ? :D

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzana wrote:
    kurcze, to ja mam 43 m2 i trzecie dziecko w drodze. Do tego 2 koty i pies. Jak żyć? ;-P
    Brawo Ty! Można? Można!

helagazela lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    :) Ty najpierw Morwa sprawdź czym "pachnie" posiadanie dzieciorra a potem gwarantuje Ci, że poprzestaniesz na trójce hehe :):):)
    Wątpię ,że mnie coś zniechęci, ale może , może , nie zaprzeczam :p

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Angela my tez z tego powodu.. Jeden lekarz proponowal dawce,ale najpierw sprobowalismy ivf i mam nadzieję, ze sie uda.
    Boli Was dół brzucha, bo mnie po wczorajszych zakupach troche ciagnie kłuję tu i ówdzie.

Moj ma tylko za malo żołnierzy żeby dotarły do moich jajek ... :)
    Ale na szczescie ktos madry wymyślił zapodnienie pozaustrojowe i spróbowaliśmy i dzięki temu jestem tu gdzie jestem i mam 2 serduszka w brzuszku <3

Ja mam straszne zaparcia i kłuję mnie w pachwinach to przy zaparciach ... Ostatnio tez tal mialam konsultowalam to z ginem mowil ze normalne ze nie dosc ze zaparcia fo jeszcze macica sie rozciaga - a w moim przypadku 2 razy wiecej :P
    Także spokojnie :) weź sobie nospe i odpocznij :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

Albo na dwójce hihi

• BlackCatNorL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Wątpię ,że mnie coś zniechęci, ale może , może , nie zaprzeczam :p
    No ja Ci życzę nawet 8 jeśli tego pragniesz! :D

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Byłaś na zakupach ? :D
    Nie :p nie wydałam na to ani złamanego grosza. Z tego co oglądałam to jest sporo ubranek i zabawek , jest wózek , fotelik samochodowy, mata , podgrzewacz do butelek , łóżeczko do którego mam nowiutki materacyk. Nie oglądałam reszty ,ale jest tego sporo.

P.s sama nie kupiłbym z tego nic. Bo za dużo przeszłam by tak szaleć na samym początku to samo mój mąż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 14:30

Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie :p nie wydałam na to ani złamanego grosza. Z tego co oglądałam to jest sporo ubranek i zabawek , jest wózek , fotelik samochodowy, mata , podgrzewacz do butelek , łóżeczko do którego mam nowiutki materacyk. Nie oglądałam reszty ,ale jest tego sporo.

Super kochana :) nie bedziesz musiala wydawac kupy kasy na całą wyprawke :)
    Ja to chyba przy mojej wyprawce zbankrutowalabym , ale rodzice juz zapowiedzieli ze kupia to i tamto :)
    Także narazie sie nie martwie , siostra da troche po synku ( jak u mnie w brzuszku siedzi choc jeden synek ) :)
    Damy rade dziewczyny :)

Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana jak nie za mocno to pewnie przestanie kręcić ;) jak to facet hehe :)
    Łucja ładne imię: )

Tak samo było przy córce, najpierw lekko kręcił nosem na Zuzię a potem było ok.

Angela*, helagazela lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tak samo było przy córce, najpierw lekko kręcił nosem na Zuzię a potem było ok.

Widzisz , czyli imie macie wybrane :) hihi

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

P.s sama nie kupiłbym z tego nic. Bo za dużo przeszłam by tak szaleć na samym początku to samo mój mąż.

Dokaldnie troszke za wczesnie :)
    Wazne ze dostalas :)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, dopóki jeszcze Arturek był malutki, to uważałam, że zwykle ludzie nie decydują się na więcej niż dwoje dzieci z powodu wygody, kultury konsumpcjonizmu... a potem moje grzeczne wprawdzie dziecko pokazało mi, że ludzi poprzestają na dwójce... aby jakoś przetrwać i nie rozlecieć się na kawałki :O ;D
    Jak ktoś decyduje się na więcej niż dwójkę dzieci, to na prawdę go podziwiam za siły i dzielność.

Angela*, Krokodylica, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ