X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej teraz niż na wizytę czekam na poród koleżanki, wiecie?... A ona biedna już 40t3d i nadal zabija czas na facebooku. Jednak jak ją widziałam 3 dni temu, to w ogóle nie wyglądała na zniecierpliwioną - jedynie na szczęśliwą, że to już za chwilę... Świeci przykładem cierpliwości <3

Aenu, Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Hehe , te dzieci ;)
    Mi tez podoba sie Franek , Janek , Tomek :)
    Ale jeszcze nie mysle :)
    A Wy napewno pojdziecie na jakis kompromis :)

Na razie mamy z córką Łucja lub Szczepan. :)
    Mąż coś tam kręci nosem ale nie za mocno hehe

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzana wrote:
    kurcze, to ja mam 43 m2 i trzecie dziecko w drodze. Do tego 2 koty i pies. Jak żyć? ;-P

Kochana jak do tej pory ;) dasz rade :)
    Bedziecie bardziej szczesliwi z 3 dzieci <3

helagazela, Jeżyna37 lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Gdybym była młodsza i należała do tych płodnych i bezproblemowych to pewnikiem bym sobie tyle zrobiła :p a ze nie jest tak łatwo i będziemy skazani na to aby liczyć na medycynę i na in vitro to zobaczymy ile uda się stworzyć :p może w kolejnych ciążach uda się upakować jakieś blizniaki do brzuszka to szybciej pójdzie z realizacją planów o 6 dzieci ;)
    :) Ty najpierw Morwa sprawdź czym "pachnie" posiadanie dzieciorra a potem gwarantuje Ci, że poprzestaniesz na trójce hehe :):):)

Krokodylica, Gosiak, helagazela, .aś., Paula_29 lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Wiesz, że zwykle w drugą ciążę zachodzi się dużo łatwiej :D

My niestety musielismy skorzystać z pomocy lekarzy do zajscia w ciążę po raz 2 :)
    Z męża powodow ... :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Na razie mamy z córką Łucja lub Szczepan. :)
    Mąż coś tam kręci nosem ale nie za mocno hehe

Kochana jak nie za mocno to pewnie przestanie kręcić ;) jak to facet hehe :)
    Łucja ładne imię: )

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    ja w drugą ciążę zaszłam od razu w pierwszym cyklu :)

Nic , tylko pozazdrościć, że można zacząć sie starać i że odrazu jest niespodzianka :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już chyba z pół wyprawki

Krokodylica, helagazela, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam już chyba z pół wyprawki

Byłaś na zakupach ? :D

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzana wrote:
    kurcze, to ja mam 43 m2 i trzecie dziecko w drodze. Do tego 2 koty i pies. Jak żyć? ;-P
    Brawo Ty! Można? Można!

helagazela lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    :) Ty najpierw Morwa sprawdź czym "pachnie" posiadanie dzieciorra a potem gwarantuje Ci, że poprzestaniesz na trójce hehe :):):)
    Wątpię ,że mnie coś zniechęci, ale może , może , nie zaprzeczam :p

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Angela my tez z tego powodu.. Jeden lekarz proponowal dawce,ale najpierw sprobowalismy ivf i mam nadzieję, ze sie uda.
    Boli Was dół brzucha, bo mnie po wczorajszych zakupach troche ciagnie kłuję tu i ówdzie.

Moj ma tylko za malo żołnierzy żeby dotarły do moich jajek ... :)
    Ale na szczescie ktos madry wymyślił zapodnienie pozaustrojowe i spróbowaliśmy i dzięki temu jestem tu gdzie jestem i mam 2 serduszka w brzuszku <3

Ja mam straszne zaparcia i kłuję mnie w pachwinach to przy zaparciach ... Ostatnio tez tal mialam konsultowalam to z ginem mowil ze normalne ze nie dosc ze zaparcia fo jeszcze macica sie rozciaga - a w moim przypadku 2 razy wiecej :P
    Także spokojnie :) weź sobie nospe i odpocznij :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

Albo na dwójce hihi

• BlackCatNorL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Wątpię ,że mnie coś zniechęci, ale może , może , nie zaprzeczam :p
    No ja Ci życzę nawet 8 jeśli tego pragniesz! :D

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Byłaś na zakupach ? :D
    Nie :p nie wydałam na to ani złamanego grosza. Z tego co oglądałam to jest sporo ubranek i zabawek , jest wózek , fotelik samochodowy, mata , podgrzewacz do butelek , łóżeczko do którego mam nowiutki materacyk. Nie oglądałam reszty ,ale jest tego sporo.

P.s sama nie kupiłbym z tego nic. Bo za dużo przeszłam by tak szaleć na samym początku to samo mój mąż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 14:30

Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie :p nie wydałam na to ani złamanego grosza. Z tego co oglądałam to jest sporo ubranek i zabawek , jest wózek , fotelik samochodowy, mata , podgrzewacz do butelek , łóżeczko do którego mam nowiutki materacyk. Nie oglądałam reszty ,ale jest tego sporo.

Super kochana :) nie bedziesz musiala wydawac kupy kasy na całą wyprawke :)
    Ja to chyba przy mojej wyprawce zbankrutowalabym , ale rodzice juz zapowiedzieli ze kupia to i tamto :)
    Także narazie sie nie martwie , siostra da troche po synku ( jak u mnie w brzuszku siedzi choc jeden synek ) :)
    Damy rade dziewczyny :)

Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana jak nie za mocno to pewnie przestanie kręcić ;) jak to facet hehe :)
    Łucja ładne imię: )

Tak samo było przy córce, najpierw lekko kręcił nosem na Zuzię a potem było ok.

Angela*, helagazela lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tak samo było przy córce, najpierw lekko kręcił nosem na Zuzię a potem było ok.

Widzisz , czyli imie macie wybrane :) hihi

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

P.s sama nie kupiłbym z tego nic. Bo za dużo przeszłam by tak szaleć na samym początku to samo mój mąż.

Dokaldnie troszke za wczesnie :)
    Wazne ze dostalas :)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, dopóki jeszcze Arturek był malutki, to uważałam, że zwykle ludzie nie decydują się na więcej niż dwoje dzieci z powodu wygody, kultury konsumpcjonizmu... a potem moje grzeczne wprawdzie dziecko pokazało mi, że ludzi poprzestają na dwójce... aby jakoś przetrwać i nie rozlecieć się na kawałki :O ;D
    Jak ktoś decyduje się na więcej niż dwójkę dzieci, to na prawdę go podziwiam za siły i dzielność.

Angela*, Krokodylica, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ