X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Norma podana na wynikach do 105. Ale tu chyba nie ma podziału na ciąża/nieciąża. A krzywa wiem, że obowiązkowa, no ale dopiero później. A teraz nie wyobrażam sobie pić glukozy... :-o
    U nas jest glukoza z dodatkiem cytryny i jest dobre :P . To zrób dla świętego spokoju. Jak teraz zrobisz to może później nie będziesz musiała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:21

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Jeszcze a propos podawania płci na prenatalnych spójrzcie sobie na wątek na belly w którym opisywane są pomyłki :). W wielu przypadkach lekarze sie myla...
    No tak wiadomo że na takim etapie nie można brac tego na serio ale już w 18tc chyba powinno być pewne ?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak doktorka w 21tc powiedziała płeć to i się sprawdziło:) Myślę,że w 18tc też już można być bardziej pewnym... O ile Bobo się dobrze ułoży.

Dziewczyny, a jak zamierzacie ogarnąć wyprawkę? Już odkładacie jakieś pieniądze czy będziecie wszystko ogarniać na bieżąco? Bardziej mam na myśli mamy,które nie mają wyprawki po starszym rodzeństwie. My już zacisnelismy pasa i moja wypłata cała została odlozona na cel dzidziusiowy.. bo później na bieżąco myślę,że ciężko będzie kupić cała wyprawkę, a i jeszcze może coś wyskoczyć.

Niedługo też z Tz chcemy jechać i pooglądać wózki, póki jeszcze jestem na chodzie :) A w listopadzie/grudniu zamówić.
    Najbardziej mi się spodobał Anex Sport i Bebetto. A wy macie już jakieś typy? Czy jeszcze nie myslicie o tym?

Co myślicie o kupnie wózka 2w1 lub 3w1? Polecacie czy wręcz przeciwnie?

Krokodylica lubi tę wiadomość

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Mi jak doktorka w 21tc powiedziała płeć to i się sprawdziło:) Myślę,że w 18tc też już można być bardziej pewnym... O ile Bobo się dobrze ułoży.

Dziewczyny, a jak zamierzacie ogarnąć wyprawkę? Już odkładacie jakieś pieniądze czy będziecie wszystko ogarniać na bieżąco? Bardziej mam na myśli mamy,które nie mają wyprawki po starszym rodzeństwie. My już zacisnelismy pasa i moja wypłata cała została odlozona na cel dzidziusiowy.. bo później na bieżąco myślę,że ciężko będzie kupić cała wyprawkę, a i jeszcze może coś wyskoczyć.

Niedługo też z Tz chcemy jechać i pooglądać wózki, póki jeszcze jestem na chodzie :) A w listopadzie/grudniu zamówić.
    Najbardziej mi się spodobał Anex Sport i Bebetto. A wy macie już jakieś typy? Czy jeszcze nie myslicie o tym?

Co myślicie o kupnie wózka 2w1 lub 3w1? Polecacie czy wręcz przeciwnie?

Ja liczyłam, że gin. powie mi już może, czy widzi płeć na badaniu I trymestru (we wtorek - 12 tc), ale zażartował, że jeśli "siusiak jest mały to narazie nie ma co o nim mówić" - także nie było nic widać :)

Ja na wyprawkę mam taki patent - szukam rzeczy, które mi się podobają, w excelu zrobiłam listę razem z linkami i cenami (oczywiście jeszcze nie jest cała uzupełniona, tylko niektóre rzeczy) i będę ją stopniowo uzupełniać (może z czasem coś innego mi się spodoba to zamienię produkty). Teraz zaczynam oszczędzać pieniążki i kupię te rzeczy jak będą na wyprzedażach - trzeba śledzić sklepy, bo przez te pół roku to na pewno jakieś zniżki się trafią. Do tego w październiku jest "balck friday" - już bardzo popularny w PL - wtedy pewnie każdy sklep udostępni jakiś rabat :) Poza tym taka lista to też dobry pomysł dla cioć / wujków jakby chcieli coś sprezentować już w grudniu :) No i jeśli zdarzyłoby się urodzić wcześniaka to tato też z taką listą szybko się ogarnie, a my nie będziemy mieć rzeczy, które nam się nie podobają :)

Wózki sprawdzone w "rodzinie" to Stokke. I na ten się nastawiamy. Można kupić sam używany stelaż, a zupełnie nowy pokrowiec i wszystko to czego dotyka "skóra" dzieciaczka. Myślimy, że to dobre rozwiązanie.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    No tak wiadomo że na takim etapie nie można brac tego na serio ale już w 18tc chyba powinno być pewne ?

Myślę że w 18 jest duże prawdopodobieństwo jeśli jest dobry sprzęt, dobry lekarz i dziecko sie ułoży. Na to liczę bo tez idę w 18 ;)

Moja znajoma z poprzedniej ciąży z drugim dzieckiem do 20 tc słyszała ze będzie miała córeczke, a potem zonk, siusiak wyrósł :D

Krokodylica, Girl25 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nie muszę wyprawki robić. Ale poprzednio trochę się przejechałam. Odkladalismy wszystko na listopad (termin był 23.12) jak dostaniemy pierwszą wypłatę, czyli ok. 10.11. Pech chciał, że pod koniec października już byłam w szpitalu i cała przyjemność robienia wyprawki przypadła mojej mamie i mężowi :( teraz sobie odbiję i brakujące rzeczy kupię odpowiednio wcześniej ;)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Jeszcze a propos podawania płci na prenatalnych spójrzcie sobie na wątek na belly w którym opisywane są pomyłki :). W wielu przypadkach lekarze sie myla...

Mój gin powiedział wprost, że jest za wcześnie. Pokazywał mi wyrostek płciowy który był równolegle, powiedział że dużo lekarzy mówi że to świadczy o dziewczynce, a on widział wielu chłopców z takiego wyrostka i to wcale o niczym nie świadczy. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Już po wizycie w szpitalu.
    Kropka ma 6,5 cm, widoczną kość nosową, przezierność karkowa 1,7 , serduszko bije 165,wszystkie narzady ok. Papy w takim układzie nie robimy.
    I niestety Zosia stała się chłopcem na 80% :)

Super wieści :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi ja mam wózek 3w1 i jak najbardziej polecam!
    Zwróć uwagę aby miał pompowane koła i przekładaną rączkę czyli że spacerowke możesz włożyć tyłem lub przodem do kierunku jazdy, bo starsze dziecko będzie chciało patrzeć przed siebie a niekoniecznie cały czas na mamę. :)

Lovilovi, kasha86 lubią tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Norma podana na wynikach do 105. Ale tu chyba nie ma podziału na ciąża/nieciąża. A krzywa wiem, że obowiązkowa, no ale dopiero później. A teraz nie wyobrażam sobie pić glukozy... :-o
    U ciężarnych powinno być na czczo poniżej 92 ;) Powyżej powinno sie robić obciążenie glukozą :)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    U ciężarnych powinno być na czczo poniżej 92 ;) Powyżej powinno sie robić obciążenie glukozą :)

Ja miałam 94 wynik.. jak i przy poprzedniej ciąży tak i teraz. Doktorka nic nie wspominała... powiedziała, że nie widzi potrzeby robić teraz obciążenia glukoza . No więc nie robiłam :)

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży tez poznałam płeć dopiero w 21 tygodniu, akurat kiedy lekarz przyłożył aparat do brzucha to pierwsze co się pojawiło to jajka, teraz mam nadzieje poznać trochę szybciej ☺

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie polecam wozka 3w1 ani 2w1,gdybym miała drugi raz kupować to na sam początek gondola a potem dokupilabym fajna spacerowke,jakas lekka i zwinna. Te w zestawach są wielkie i nie poręczne. A na pewno już nie polecam kupować w zestawie z fotelikiem samochodowym "no name",tylko z odpowiednimi atestami.
    Ja kół pompowanych nie mialam,tylko piankowe i sprawdziły się rewelacyjnie.

• Nadin Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wózek 3 w 1 nie sprawdził w ogóle. Chcę teraz kupić porządny stelaż z możliwością wpięcia fotelika i gondolę na zimę, a później jakąś fajną lekką spacerówkę w lato.

Dorka87 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    dzisiaj byłam w szpitalu bo w krzyzu mnie bardzo bolało i brzuch mnie też bolał i był twardy przestraszylam się kazała mi odpoczywać i leżeć chciała mnie na oddziale położyć ale jak powiedziałam że będę w domu odpoczywać to się zgodziła ale jak znowu pojawia się bóle to mam wrucic i mnie położy termin się przesunął na 22 stycznia i lekarka stwierdziła że na 98% chłopak.... niewiem jak sobie dam rade z chłopakiem ale najważniejsze by było zdrowe a oto on

eiktskjos217pbgb.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam dodać zdjęcie bo chciałam wam pokazac

eiktskjos217pbgb.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/94e2979c5b2c.jpg.html

eiktskjos217pbgb.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/f9dbc8cad0c2.jpg.html

eiktskjos217pbgb.png

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/94e2979c5b2c.jpg.html udało mi się wkleić bobasa

kasha86 lubi tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/94e2979c5b2c.jpg.html

Ty w 10tc ciąży jesteś? Nie wierzyłabym, że na 98% chłopak, bo to po prostu za wcześnie jest.

Agness12 lubi tę wiadomość

h44eskjo413gi85k.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ