Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rybaaaa wrote:Norma podana na wynikach do 105. Ale tu chyba nie ma podziału na ciąża/nieciąża. A krzywa wiem, że obowiązkowa, no ale dopiero później. A teraz nie wyobrażam sobie pić glukozy... :-o
. To zrób dla świętego spokoju. Jak teraz zrobisz to może później nie będziesz musiała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:21
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Mama-Ali wrote:Jeszcze a propos podawania płci na prenatalnych spójrzcie sobie na wątek na belly w którym opisywane są pomyłki
. W wielu przypadkach lekarze sie myla...
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Mi jak doktorka w 21tc powiedziała płeć to i się sprawdziło:) Myślę,że w 18tc też już można być bardziej pewnym... O ile Bobo się dobrze ułoży.
Dziewczyny, a jak zamierzacie ogarnąć wyprawkę? Już odkładacie jakieś pieniądze czy będziecie wszystko ogarniać na bieżąco? Bardziej mam na myśli mamy,które nie mają wyprawki po starszym rodzeństwie. My już zacisnelismy pasa i moja wypłata cała została odlozona na cel dzidziusiowy.. bo później na bieżąco myślę,że ciężko będzie kupić cała wyprawkę, a i jeszcze może coś wyskoczyć.
Niedługo też z Tz chcemy jechać i pooglądać wózki, póki jeszcze jestem na chodzieA w listopadzie/grudniu zamówić.
Najbardziej mi się spodobał Anex Sport i Bebetto. A wy macie już jakieś typy? Czy jeszcze nie myslicie o tym?
Co myślicie o kupnie wózka 2w1 lub 3w1? Polecacie czy wręcz przeciwnie?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Lovilovi wrote:Mi jak doktorka w 21tc powiedziała płeć to i się sprawdziło:) Myślę,że w 18tc też już można być bardziej pewnym... O ile Bobo się dobrze ułoży.
Dziewczyny, a jak zamierzacie ogarnąć wyprawkę? Już odkładacie jakieś pieniądze czy będziecie wszystko ogarniać na bieżąco? Bardziej mam na myśli mamy,które nie mają wyprawki po starszym rodzeństwie. My już zacisnelismy pasa i moja wypłata cała została odlozona na cel dzidziusiowy.. bo później na bieżąco myślę,że ciężko będzie kupić cała wyprawkę, a i jeszcze może coś wyskoczyć.
Niedługo też z Tz chcemy jechać i pooglądać wózki, póki jeszcze jestem na chodzieA w listopadzie/grudniu zamówić.
Najbardziej mi się spodobał Anex Sport i Bebetto. A wy macie już jakieś typy? Czy jeszcze nie myslicie o tym?
Co myślicie o kupnie wózka 2w1 lub 3w1? Polecacie czy wręcz przeciwnie?
Ja liczyłam, że gin. powie mi już może, czy widzi płeć na badaniu I trymestru (we wtorek - 12 tc), ale zażartował, że jeśli "siusiak jest mały to narazie nie ma co o nim mówić" - także nie było nic widać
Ja na wyprawkę mam taki patent - szukam rzeczy, które mi się podobają, w excelu zrobiłam listę razem z linkami i cenami (oczywiście jeszcze nie jest cała uzupełniona, tylko niektóre rzeczy) i będę ją stopniowo uzupełniać (może z czasem coś innego mi się spodoba to zamienię produkty). Teraz zaczynam oszczędzać pieniążki i kupię te rzeczy jak będą na wyprzedażach - trzeba śledzić sklepy, bo przez te pół roku to na pewno jakieś zniżki się trafią. Do tego w październiku jest "balck friday" - już bardzo popularny w PL - wtedy pewnie każdy sklep udostępni jakiś rabatPoza tym taka lista to też dobry pomysł dla cioć / wujków jakby chcieli coś sprezentować już w grudniu
No i jeśli zdarzyłoby się urodzić wcześniaka to tato też z taką listą szybko się ogarnie, a my nie będziemy mieć rzeczy, które nam się nie podobają
Wózki sprawdzone w "rodzinie" to Stokke. I na ten się nastawiamy. Można kupić sam używany stelaż, a zupełnie nowy pokrowiec i wszystko to czego dotyka "skóra" dzieciaczka. Myślimy, że to dobre rozwiązanie.Krokodylica lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Girl25 wrote:No tak wiadomo że na takim etapie nie można brac tego na serio ale już w 18tc chyba powinno być pewne ?
Myślę że w 18 jest duże prawdopodobieństwo jeśli jest dobry sprzęt, dobry lekarz i dziecko sie ułoży. Na to liczę bo tez idę w 18
Moja znajoma z poprzedniej ciąży z drugim dzieckiem do 20 tc słyszała ze będzie miała córeczke, a potem zonk, siusiak wyrósłKrokodylica, Girl25 lubią tę wiadomość
-
Ja teraz nie muszę wyprawki robić. Ale poprzednio trochę się przejechałam. Odkladalismy wszystko na listopad (termin był 23.12) jak dostaniemy pierwszą wypłatę, czyli ok. 10.11. Pech chciał, że pod koniec października już byłam w szpitalu i cała przyjemność robienia wyprawki przypadła mojej mamie i mężowi
teraz sobie odbiję i brakujące rzeczy kupię odpowiednio wcześniej
-
Mama-Ali wrote:Jeszcze a propos podawania płci na prenatalnych spójrzcie sobie na wątek na belly w którym opisywane są pomyłki
. W wielu przypadkach lekarze sie myla...
Mój gin powiedział wprost, że jest za wcześnie. Pokazywał mi wyrostek płciowy który był równolegle, powiedział że dużo lekarzy mówi że to świadczy o dziewczynce, a on widział wielu chłopców z takiego wyrostka i to wcale o niczym nie świadczy. -
Lovi ja mam wózek 3w1 i jak najbardziej polecam!
Zwróć uwagę aby miał pompowane koła i przekładaną rączkę czyli że spacerowke możesz włożyć tyłem lub przodem do kierunku jazdy, bo starsze dziecko będzie chciało patrzeć przed siebie a niekoniecznie cały czas na mamę.Lovilovi, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Rybaaaa wrote:Norma podana na wynikach do 105. Ale tu chyba nie ma podziału na ciąża/nieciąża. A krzywa wiem, że obowiązkowa, no ale dopiero później. A teraz nie wyobrażam sobie pić glukozy... :-o
Powyżej powinno sie robić obciążenie glukozą
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Helka891 wrote:U ciężarnych powinno być na czczo poniżej 92
Powyżej powinno sie robić obciążenie glukozą
Ja miałam 94 wynik.. jak i przy poprzedniej ciąży tak i teraz. Doktorka nic nie wspominała... powiedziała, że nie widzi potrzeby robić teraz obciążenia glukoza . No więc nie robiłamKrokodylica lubi tę wiadomość
-
A ja nie polecam wozka 3w1 ani 2w1,gdybym miała drugi raz kupować to na sam początek gondola a potem dokupilabym fajna spacerowke,jakas lekka i zwinna. Te w zestawach są wielkie i nie poręczne. A na pewno już nie polecam kupować w zestawie z fotelikiem samochodowym "no name",tylko z odpowiednimi atestami.
Ja kół pompowanych nie mialam,tylko piankowe i sprawdziły się rewelacyjnie.
-
Hej dziewczyny
dzisiaj byłam w szpitalu bo w krzyzu mnie bardzo bolało i brzuch mnie też bolał i był twardy przestraszylam się kazała mi odpoczywać i leżeć chciała mnie na oddziale położyć ale jak powiedziałam że będę w domu odpoczywać to się zgodziła ale jak znowu pojawia się bóle to mam wrucic i mnie położy termin się przesunął na 22 stycznia i lekarka stwierdziła że na 98% chłopak.... niewiem jak sobie dam rade z chłopakiem ale najważniejsze by było zdrowe a oto on