WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ktoś dzisiaj wizytuje razem ze mną? Bo nie pamiętam ? :)

Ja , ja ! Mam na 15:30 :)
    Trzymajcie kciuki <3

kate88:), Aenu, Paula_29, Krokodylica, BlackCatNorL, inessa lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Trzymajcie kciuki <3

To mamy w podobnych godzinach :D

Angela* lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    To mamy w podobnych godzinach :D

Super myslami bede z Tobą ;)
    Ciekawe czy dowiem się kto siedzi w moim brzuszku ;)

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Trzymajcie kciuki <3

Kciuki zaciśnięte :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Super myslami bede z Tobą ;)
    Ciekawe czy dowiem się kto siedzi w moim brzuszku ;)

Też właśnie jestem ciekawa... :) czy dziś doktorka powie coś więcej na ten temat .

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Kciuki zaciśnięte :)

<3 <3

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Też właśnie jestem ciekawa... :) czy dziś doktorka powie coś więcej na ten temat .

Kochana najważniejsze, żeby wszystko bylo dobrze :) a na pleć prZyjdzie pora - byc może juz dzisiaj ;) snilo mi sie ze urodzilam 2 chlopakow ;) a od piczatku ciazy po usg , ruchach i wogole czuje że mam w brzuszku parke lub 2 dziewvzynki ;)
    Najwazniejsze , aby zdrowo rosły, a ja tak czy tak je kocham i bede kochac zawsze <3 <3 <3

U mnie od wczoraj taka jesien że szok ... :( szaro , buro , ponuro , deszczowo i zimno - wogole to lato jakies wyjatkowo mokre i chlodne w tym roku ...

• Aenu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dla mnie też masakra. Jeszcze na samym początku specjalnie pisałam do Morwy czy do grupy NA PEWNO dodawane są tylko dziewczyny z forum to zapewniała mnie że tak.
    A potem ktoś dodaje faceta i to bez pytania nas o zdanie.
    Usunęłam się z grupy i spokój.
    A afera nadal się nie skończyła... jedna oskarża drugą, że zaczęła problem, bo powiedziała o tym facecie... ale chyba dla nas lepiej jest wiedzieć? Gdyby tego nie napisała to ja bym nawet nie wiedziała, że ktoś taki dołączył...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Agness12 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) dopiero wstalam i jem sniadanko :)
    I oczywiscie kciuki zaciśniete za wizyty :* <3

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Karmelova tez juz bym chciala zeby byl listopad :-), licz jak Ci lepiej dziala na dusze.
    A ja wolę tak jak jest:) nie chce, żeby ten czas tak szybko leciał i żeby był listopad... chcę się cieszyć ciążą i żeby ten czas wolno mi upłynął...przecież jeszcze będziemy tęsknić za naszymi ciążowymi brzuszkami, tymi delikatnymi kopniakami w brzuszku... ♡

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    Paula - ja bym zrobiła 3 usg. I zobaczysz wtedy. Ufałabym większemu specjaliście no ale wiem że ta druga babka zasiała niepokój. Może 3 usg wyjaśni sprawę.
    Także uważam, że jeśli nie rozważasz usunięcia ciąży z powodu wad to po 3 usg odpuść. Szkoda kasy na kolejne badania genetyczne....

Ja dzisiaj byłam u gina na nfz. Masakra wizyta. Poprosiłam go o skierowanie na morfologie i mocz bo ostatni raz robiłam miesiąc temu to powiedział, że nie ma potrzeby bo ostatnia morfologia była ok! bez sensu....
    sama muszę zrobić prywatnie....

Jakoś mam dzisiaj zły dzień. Mąż mnie wczoraj wkurzył. Planujemy urlop i oczywiście mąż zaplanował fajnie ale dośc intensywnie. Jak mu przypominam, że potrezbuje troche spokojniejszych wycieczek to sie wkurzył, że przesadzam i wykręcam. Mamy podjechac do parku technologicznego w niemczech - super atrakcja dla synka - wszytsko fajnie ale ja juz nie chce później jechac na drugi koniec niemiec do rodziny. Powiedziałam męzowi to ten że jestem dziwaczna. I sie skończyło wspólne planowanie urlopu. A ja nie bardzo przepadam za nimi. Widzę ich 1 do roku może i nie jestem tak związana. I na prawde nie czuje potrezby żeby jechac na drugi koniec do nich na 1 dzień! ;-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz bym chciała listopad. Męczy mnie juz praca bo jest strasznie nerwowo i za duzo roboty mam. Ale muszę jeszcze wytrzymać min. 1,5 miesiąca

• Aenu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja tez juz bym chciała listopad. Męczy mnie juz praca bo jest strasznie nerwowo i za duzo roboty mam. Ale muszę jeszcze wytrzymać min. 1,5 miesiąca
    Aaa to rozumiem... wiadomo jak ktoś pracuje,to chce żeby ten czas do wolnego szybciej przeleciał. I wreszcie mógł odpocząć;)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jestem wkurzona :/ chciałam w poniedziałek wyjechać nad nasze morze, a tu pogoda do dupy... :/ i chyba nici z tego...

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    A jestem wkurzona :/ chciałam w poniedziałek wyjechać nad nasze morze, a tu pogoda do dupy... :/ i chyba nici z tego...

Hehe no ja jadę we wtorek ;) tylko ze juz apartament zaklepany, zaliczka zapłacona, no cóż będę spacerować pod parasolem :D

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chetnie wyjechała z trójmiasta gdzies wgłąb Polski.
    Przez turystów jest masakra.........

• P. Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wróciłam i ja z grupy facebookowej tutaj, bo atmosfera zrobiła się średnia...

Dziś wizytuję o 18:00 i nie mogę się doczekać. :)

A poza tym, to rano pielęgniarki podniosły mi ciśnienie, jak poszłam na pobranie krwi. W zabiegowym jedna ciężarna oddaje krew, poczekalni dwie kolejne, a panie pielęgniarki bezmyślnie wepchały bez kolejki rzygającego dzieciaka z podejrzeniem paciorkowca. Blady jak ściana, z gorączką, a one posadziły go naprzeciwko tej kobiety, co oddawała krew, żeby mu zrobić jakieś badania... I jeszcze się dziwią, że protestuję, że nie chcę z nim siedzieć w jednym pokoju. Zaraźliwe, czy nie, ja się boję takich akcji. Masakra, wyszliśmy z mężem i pojedziemy jutro jeszcze raz, bo nie zamierzam ryzykować...

Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o radę...

Od 2/3 dni mam w ciągu dnia (2-3 razy i w nocy też się czasami obudzę) twardnienie macicy, które trwa kilka sekund i przechodzi. Jest bezbolesne.

Mój lekarz jest na urlopie i wizytę mam dopiero 08.08, nie wiem co robić :(

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Dziewczyny, proszę o radę...

Od 2/3 dni mam w ciągu dnia (2-3 razy i w nocy też się czasami obudzę) twardnienie macicy, które trwa kilka sekund i przechodzi. Jest bezbolesne.

Mój lekarz jest na urlopie i wizytę mam dopiero 08.08, nie wiem co robić :(

Twardnienia macicy też mam. Mogą powodować skracanie szyjki macicy, a przy tym poród przedwczesny.

Weź magnez i nospe. A do czasu wizyty oszczędzaj się i bez seksow :)

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Od wczoraj myślałam, czy zostać w grupie fb, czy odejść i przed chwilą podjęłam decyzję.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja muszę czekać do 9 sierpnia, a 10 wyjeżdżam nad Bałtyk. Nie ukrywam, że liczę choć na kilka dni pogody.

Dziewczyny, co z Raven, założycielką wątku? Dawno nic nie pisała.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ