X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Hihi tak ma drugą Madzię :) Tak jakoś kojarzyłam, jak pisałaś że masz córeczkę z marca 2015 i że byłaś/jesteś na forum marcowe mamy (nie wiedziałam tylko który rok, ale po wieku Twojej małej skojarzyłam fakty :P ) a pamiętam, że moja siostra też była na forum bo sama mi poleciła bbf :)

Ja właśnie skończyłam trening z A. Lewandowską dla kobiet w ciąży :) Ostatnio była na nią ogromna nagonka a osobiście uważam że bez powodu i chętnie korzystam z jej płyt i książek. Któraś z Was też ćwiczy z nią lub inne programy? Coś fajnego polecacie? :)

Super, ze jesteście aktywne! Krokodylu, gratuluje tych spacerów, ja bym sie zanudziła na smierć...
    Ale mnie z kolei udaje sie wciąż biegac, wprawdzie tylko raz na tydzien, ale moze teraz na urlopie uda sie cześciej. Czuje sie dobrze, to i na ruch jest ochota i forma. Ciekawe kiedy uznam, ze czas przestać.

A z wiesci od nas - byliśmy dzis na wizycie - dzieciątko całe zdrowe i bardzo ruchliwe, ma juz 10 cm! Alez to juz mały wielki człowiek! No i jak sie okazuje bedziemy miec trzeciego chłopaka! Niesamowicie jak sie ucieszyliśmy, myslalam, ze obojgu nam obojętne, ze wskazaniem na dziewczynkę, a tu proszę jaka radość!

Aenu, Krokodylica, inessa, Patrycja27 lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Torpeda śpi a ja coś nie mogę.

Paula ciężka sytuacja, chyba bym na Twoim miejscu zrobiła to nifty.

Hela gratuluję siurka. ;)
    Spacery nie są dla mnie nudne, jakoś tak zawsze lubiłam to zwolnione tempo na chwilę i obserwowanie świata dookoła. A teraz jak córka starsza to obieram sobie jakiś cel typu wypasiony plac zabaw 3km od nas i pakuję ją do wózka i jazda. :)
    Aczkolwiek ona teraz i tak większość czasu spędza z nianią więc trochę mniej tych spacerów. W styczniu / lutym znowu się zacznie. ;)

helagazela lubi tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mnie dzisiaj plecy bolą :( niby śpię z poduszką ale i tak się obracam na plecy, najwygodniej mi na placach z rękami do góry jak dziecko. Ale budzę się rano strasznie nie wyspana i połamana. Już pół godziny temu wstałam a jeszcze nie przechodzi. Chyba muszę wymyślić jakiś plan. Położyć druga poduszkę za plecami żeby się nie obracać albo niewiem...

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś dzisiaj wizytuje razem ze mną? Bo nie pamiętam ? :)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ktoś dzisiaj wizytuje razem ze mną? Bo nie pamiętam ? :)
    Powodzenia :) daj znać zaraz po :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Powodzenia :) daj znać zaraz po :)

Oczywiście :*

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny tylko że ta druga lekarka miała ewidentnie gorszy sprzęt no i druga rzecz tamto pierwsze usg wyszło idealnie. Z reguły nikt nie idzie na drugie ( moja wina, niepotrzebnie) ale w sumie przecież wydaje mi się że to niemożliwe by różnica była tak duża, prawie że dwukrotnie. Ja wiem, ze crl jak się zwiększa to NT też no ale tu jest 5 dni różnicy, crl 0,8 mm różnica a Nt takie duże.pierwsze które zmierzyła było nawwt 3,3. Czy to jest fizycznie możliwe?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaa a Ty juz długo na tą pappe czekasz, kiedy wyniki?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kurcze dziewczyny tylko że ta druga lekarka miała ewidentnie gorszy sprzęt no i druga rzecz tamto pierwsze usg wyszło idealnie. Z reguły nikt nie idzie na drugie ( moja wina, niepotrzebnie) ale w sumie przecież wydaje mi się że to niemożliwe by różnica była tak duża, prawie że dwukrotnie. Ja wiem, ze crl jak się zwiększa to NT też no ale tu jest 5 dni różnicy, crl 0,8 mm różnica a Nt takie duże.pierwsze które zmierzyła było nawwt 3,3. Czy to jest fizycznie możliwe?

Ja jestem zielona do tej pory w tych tematach... faktycznie, może niepotrzebnie poszłaś na to drugie usg.. A z drugiej strony, któremu lekarzowi wierzyć?
    Na pewno jest wszystko ok , tylko niepotrzebnie będziesz się teraz martwić.

Będziesz rozszerzać diagnostyke?

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Paula nie mam pojęcia co Ci doradzic :/ z jednej strony gdybys nie poszła na to drugie usg byłabyś pewna że jest wszystko ok i czekała sobie spokojnie na kolejne wizyty z drugiej strony jednak poszłaś i znasz wynik drugiego i nie przestaniesz o tym myśleć no ja bym nie przestała i pewnie dla mojego spokoju rzeczywiście zrobiłabym to nifty.
    U mnie od rana szaro buro :/
    Lovilovi trzymam kciuki za wizytę :) i za wszystkie które dzisiaj wizytuja :)
    Miłego dnia :)

Lovilovi lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi jak dla mnie ten pierwszy jest lepszym specjalistą.znany nie tylko w Krakowie ale i w kraju. Ostatnio nawet był o nim artykuł w gazecie. O tej drugiej babce ja nie słyszałam, poszłam tam ze skierowaniem z takiego pakietu z pracy. Moja gin prowadząca ją chwalila ale może dlatego że pracują w jednym szpitalu,więc pewnie koleżanki
    Nie bardzo chciałbym wydawać 2,5 tys jak lekarz który robi tylko to od lat ( on nie zajmuje się niczym innym, w tym się specjalizuje) powiedział że ok a jakaś mniej znana lekarka zmierzyła inaczej.
    Oczywiście jak będzie taka potrzeba to zrobię ale zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze jednego usg żeby zobaczyć wokół której opcji będzie oscylowal wynik i wtedy zdecydować co dalej

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, może faktycznie idź na jeszcze jedno USG i zobacz jaki będzie wynik i wtedy zdecydujesz co dalej...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a o pappa myślałaś? Ja nie zastanawiałam się nad nifty bo po prostu mnie na nie nie stać :) ale pappe robiłam, nie poprawila ona mojego wyniku, ale trochę rozjaśniła sytuację, na amniopunkacje wskazania sa dopiero gdy ryzyko jest większe od 1.300, ale ja i tak bym go nie robiła, jeśli masz możliwość to zrób jeszcze to jedno usg, bez sensu byś miała się denerwować

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą grupą na FB masakra co piszecie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też masakra. Jeszcze na samym początku specjalnie pisałam do Morwy czy do grupy NA PEWNO dodawane są tylko dziewczyny z forum to zapewniała mnie że tak.
    A potem ktoś dodaje faceta i to bez pytania nas o zdanie.
    Usunęłam się z grupy i spokój.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swinka Minka ja pappe mam zrobioną. U Wiechecia wyszło mi ryzyko skorygowane pappa 1:7480 czy jakoś tak( końcówki nie pamiętam) a u tej drugiej 1:748 więc różnica ogromna

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co się zobaczyło to się nie odzobaczy, ale jeśli ufasz swojemu pierwszemu lekarzowi to ja bym zakończyła temat i już się nie dręczyła dalszymi badaniami. Uwierz, że Twoje dzieciątko jest zdrowe, badał Cię super specjalista, napewno jest wszystko dobrze :) Inna sprawa jeśli ze względu na wynik rozważasz terminację, ale jeśli nie to po co Ci te nerwy?

kasha86 lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie rozumiem dlaczego został dodany tam facet :D Może jest to też pewna kontrola nad partnerka... chcial wiedziec co pisze :D bo nie wierze,ze tak po prostu- z nudów.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• elize Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam tak jak Szmaragdowa. Ja byłam na konsultacji genetycznej i w sumie taki sam mam wniosek. Jeśli myślisz o terminowamiu ciąży to możesz iść w dalszą diagnostykę, ale jeśli nie, to szkoda pieniążków, czasu i emocji. Tym bardziej, że nie masz wyniku który świadczyłby o zwiekszonym ryzyku.

kasha86 lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa ja nie wiem co rozważam, nie zastanawiałam się nad tym i wolałabym się nie zastanawiać. Nie mam poglądów sprecyzowanych na ten temat a to na pewno ciężka decyzja,
    tylko, że ja niestety jestem nerwus i denerwuje się nawet z byle powodu a tym bardziej jeśli chodzi o dziecko. Jestem już po jednej stracie i myślałam, że teraz już będzie ok, przynajmniej miałam taką nadzieję,a teraz się kompletnie pogubiłam i nie wiem co o tym myśleć

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ