WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, uspokoiłam się. Najpierw doktor wytłumaczył nam dokładnie na podstawie jakich parametrów jak jest brane ryzyko, potem obejrzał zdjęcia i powiedział, że w tym wczorajszym usg przezierność jest źle zmierzona i dlaczego, pokazał na zdjęciach. Także bardzo się cieszę,że poszliśmy bo nawet zrobił nam model przezierności i pokazał jak się zmienia w stosunku do ułożenia dziecka
    Zmierzył przezierność i wyszła mu 2,5 przy czym sam powiedział, że jest to i tak wynik zawyżony bo mały miał czkawkę i ciężko było go uchwycić
    Zwrócił uwagę, że ta druga babka przy obliczaniu ryzyka nie wzięła pod uwagę kilku czynników m.in kości nosowej więc jakby ryzyko zawyżyła
    Potwierdził, że będzie chłopak i powiedział, że on na podstawie tych wyników USG i biochemii nie robiłby Nifty chyba, że chcemy ot tak
    Jestem zadowolona, wiadomo, że ryzyko zawsze istnieje, ale dla dziecka 76 mm są to wyniki ok:) Także uspokoiłam się i mogę spokojnie iść spać:)

Pooziomka, FreshMm, ktosiowa, Aenu, Myszk@, BlackCatNorL, emerald_m, Didi_85, ana167, alexast, elize, Rybaaaa, natki89, inessa, kate88:), Żabulka30, helagazela, Lovilovi, Girl25, Krokodylica, Nadin, Patrycja27 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Paula, bardzo się cieszę, że się uspokoiłaś i wszystko z synkiem jest dobrze :)

Aenu, jak ból głowy?

U mnie dziś chłodno, ale słońce świeci. Mam nadzieję, że będzie ładny dzień?

Kto dziś wizytuje? No u co gotujecie na obiad? Robię schabowe, ale nie mam pomysłu na zupkę.

Paula_29 lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U nas dwa dni chłodniej, deszcz pada i już w mieszkaniu czuć jesień. Wczoraj postanowiłam że od września nie pracuje więc fajnie że ten zimny okres spędzę w domku pod kocykiem :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

ktosiowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też już na nogach :(

Paula - świetna informacja, teraz już spokojnie ciesz się ciążą, czy z uwagi na poprzednie mikrozakrzepy w pępowinie dostałaś od lekarza jakieś leki?

Angela - świetna wiadomość, spełnienie moich marzeń, parka za jednym zamachem :) hi hi

A ja dalej nie wiem co siedzi u mnie :) przeczucia też mam niejasne??

Wyglądam już na co najmniej 5-6 miesiąc, a wieczorem to juz na 8 ;)

Czuję ruchy już od tygodnia, mimo tłuszczyku :) jeszcze takie bardzo delikatne, ale już nie da się ich pomylić :)

Dostałam skierowanie na usg, bo mam zalecone częste z uwagi na zagrażającu IUGR więc za jakieś półtora tygodnia zobaczę dzidźkę :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taż pochmurnie i deszczowo od dwóch dni, lato nas nie rozpieszcza w tym roku :(

Na obiad dziś kotlety z piersi kurczaka, u nas jest albo zupka na mięsku albo drugie danie, nie robię nigdy całego obiadu, nie przejadamy tego później :) więc trochę czasu oszczędam ;)

Z umnie w domu rozgardiasz od kilku dni - mam 5 dzieci pod opieką i jest orka, mam już dosyć, dziś ostatnia noc chrześniaki i wracają do siebie :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda faktycznie do niczego, ale jak dla mnie dobrze bo w koncu spie. W trakcie upałow nie spałam prawie w ogole w nocy;/ Ja jutro mam wizytę i zastaniawiam sie czy nie iśc już na zwolnienie, bo nie mam w ogole mocy;/

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)

Paula, bardzo się cieszę, że się uspokoiłaś i wszystko z synkiem jest dobrze :)

Aenu, jak ból głowy?

U mnie dziś chłodno, ale słońce świeci. Mam nadzieję, że będzie ładny dzień?

Kto dziś wizytuje? No u co gotujecie na obiad? Robię schabowe, ale nie mam pomysłu na zupkę.
    Właśnie się obudziłam i głowa nie boli ;) zobaczę jak potem.

emerald_m lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i oczywiście witam się w 17 tc ♡ w moje imieniny :)

Paula_29, Krokodylica, Lovilovi lubią tę wiadomość

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu, wszystkiego najlepszego <3 Jesteśmy na podobnym etapie, mam dziś drugi dzień 17tc :)

Świnkaminka, 5 dzieci! Niezła wprawka :D A obiady różnie robię. Czasem dwa dania, czasem jedno konkretne. Małż ma ciężką pracę, więc potrafi sporo wszamać ;)

U mnie dzień zapowiadał się piękny, a teraz chmury przyszły. I faktycznie wygląda to na jesień.

Aenu lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu :) :D oddałam siuski do badania, jem śniadanko i jadę ze szwagierka na lody :)

Paula super wieści :*

Emerald ja też dzisiaj schabowe ;) :D do tego fasolka szparagowa i opiekane ziemniaczki a zupka krem z pomidorów z soczewica :D

emerald_m, Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!

Angela - gratuluję parki! Pięknie! :)

Ja wczoraj też wizytowałam, wszystko dobrze, Syneczek rośnie i macha do nas łapkami za każdym razem. Ginka nie robiła pomiarów, bo to tylko taki szybki podgląd. Zrobiła tylko na szybko CRL = 7,4 cm (wydało mi się trochę mało), ale mówiła, żeby się tym nie sugerować, bo od 14 tygodnia już podobno się nie robi CRL, tylko raczej wagowo się ocenia. Połówkowe mamy 11 września i to będzie 21+1 także powinno być idealnie. Wróciłam do domu przeszczęśliwa :)

A dziś u mnie też deszcz i zimno, poza pracą nie mam specjalnych planów na dziś, pewnie się zakopię pod kocem z książką po południu. :)

emerald_m, Angela*, inessa, Paula_29, Krokodylica, Lovilovi, kate88:), Nadin, Patrycja27 lubią tę wiadomość

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, cieszę sie z twojej wizyty lekarskiej...

U mnie powoli wychodzi słońce...
    w tym roku nie zależy mi na upałach...
    A wizytuję już jutro :)))

Paula_29 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Aenu a dużo wody pijesz? My z małżem zauważyliśmy że jak mniej pijemy to nas głowy bolą. I najlepszego w dniu imienin

Angela super :D chłopaczek i dziewuszka, przyda się i różowe i niebieskie

Paula no to uff :)

Ja jak robię tylko zupę na obiad to kolacja musi być treściwsza, a jak jest tylko drugie na obiad, to na kolację nie ma parcia.

Gdzie macie jesień? Toć ja dopiero zaczynam zapasy na zimę robić, zrobiłam dżem z borówek, wczoraj zrobiłam dżem z białej porzeczki, dziś muszę go jeszcze pogotować, bo dość luźny jest, a czekają mnie jeszcze produkty na małża ulubioną sałatkę w słoiki, dziś zamierzam zrobić. A jeszcze gruszki i jabłka wiszą na drzewach i dojrzewają, ale to dopiero we wrześniu, a jeszcze mnie korcił dżem z brzoskwini
    Powiem Wam czuję że mam więcej energii, ale do pracy aby znów 8 godzin tylko siedzieć, nie chcę wracać, w domu trochę ruchu mam i od razu lepiej się czuję

Angela*, Aenu, Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • elize Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tą jesienną aurą za oknem potrzebowałam spodnie. Na cieplejsze dni to spokojnie wchodzę w swoje normalne rzeczy, sukienki, luźniejsze spodnie. Jednak dżinsy nosiłam z wysokim stanem i jest mi w nich teraz niewygodnie po prostu.
    Pojechałam do sklepu z odzieżą ciążową. Namierzyłam się tych spodni, że hej... i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie, że mam w tym chodzić. Miałam wrażenie, że zaraz ze mnie spadną, niewygodne to, masakra.
    Ostatecznie kupiłam leginsy. One mi naprawdę przypadły do gustu. Wygodne, nie prześwitują i co najważniejsze, mają pas, który jest regulowany i może rosnąć razem ze mną! Rewelacja! Nic nie odstaje, nic się nie zwiją. Polecam.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ;)
    Jeszcze z ciepłego wyrka :)
    Ale juz zaraz wstaje , bo trzeba zjeść śniadanko: )

U mnie dzis słonecznie - mam tylko nadziejs , że nie bedzie wielkich upałów ;)

Miłego dnia wszystkim ;)
    I wszystkim Anną obecnym na forum :
    Wszystkiego njalpeszego <3

Aenu, Krokodylica lubią tę wiadomość

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate88, pysznie brzmi Twój obiadek :)

Co do odzieży ciążowej, nie planuję kupować spodni, ani leginsów z pasem, bo nie lubię tego. Kupię zwykłe leginsy i elastyczne dżinsy na gumce w większym rozmiarze i przepykam do końca :D To rozwiązanie mam sprawdzone. Fajne rzeczy pojawiają się w lidlu, więc będę polować. Kurtki/ płaszcza też nie planuję kupować. Mam jeden płaszczyk taki trapezowy, więc powinien dać radę, a do kurtki ciepły, długi szalik i mam nadzieję dam radę. No chyba, że naprawdę mnie wybrzuszy i zmrozi :D

kate88:) lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    ja dzisiaj sie czuej średnio. Pogode taka lubiE więc mi nie przeszkadza to że jest szaro i leje :-)

Pomimo tego że to moja druga ciąża to co jakiś czas łapie sie na moich kretyńskich nawykach. Np. dzisiaj. Składałam parasol i zrobiłam tak jak robię zazwyczaj czyli oparłam rączke o brzuch i zaczęłam składać wbijając sobie tą rączke w brzuch - co prawda nie na wysokości macicy ale tuz nad nią . normalnie nie myśle czasami..... :-/

ehhh

Wizyte mam dopiero za dobre 2 tygodnie.... masakra.... Ruchy czuje słabo. Raz na jakiś czas czuję... ale to baaardzo rzadko... zazdrosze wam, że juz czujecie regularnie. To super uczucie..... Synek był zdecydowanie bardziej ruchliwy niz teraZ ta dzidzia

• Aenu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Witam sie i ja ;)
    Jeszcze z ciepłego wyrka :)
    Ale juz zaraz wstaje , bo trzeba zjeść śniadanko: )

U mnie dzis słonecznie - mam tylko nadziejs , że nie bedzie wielkich upałów ;)

Miłego dnia wszystkim ;)
    I wszystkim Anną obecnym na forum :
    Wszystkiego njalpeszego <3
    dziękuję :)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Dzień dobry :)

Aenu a dużo wody pijesz? My z małżem zauważyliśmy że jak mniej pijemy to nas głowy bolą. I najlepszego w dniu imienin

Angela super :D chłopaczek i dziewuszka, przyda się i różowe i niebieskie

Paula no to uff :)

Ja jak robię tylko zupę na obiad to kolacja musi być treściwsza, a jak jest tylko drugie na obiad, to na kolację nie ma parcia.

Gdzie macie jesień? Toć ja dopiero zaczynam zapasy na zimę robić, zrobiłam dżem z borówek, wczoraj zrobiłam dżem z białej porzeczki, dziś muszę go jeszcze pogotować, bo dość luźny jest, a czekają mnie jeszcze produkty na małża ulubioną sałatkę w słoiki, dziś zamierzam zrobić. A jeszcze gruszki i jabłka wiszą na drzewach i dojrzewają, ale to dopiero we wrześniu, a jeszcze mnie korcił dżem z brzoskwini
    Powiem Wam czuję że mam więcej energii, ale do pracy aby znów 8 godzin tylko siedzieć, nie chcę wracać, w domu trochę ruchu mam i od razu lepiej się czuję
    Tak, staram się pić dużo wody :) i dziękuję za życzenia :)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Drugie Anny wszystkiego najlepszego.
    dziękuję :)

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ