Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie, uspokoiłam się. Najpierw doktor wytłumaczył nam dokładnie na podstawie jakich parametrów jak jest brane ryzyko, potem obejrzał zdjęcia i powiedział, że w tym wczorajszym usg przezierność jest źle zmierzona i dlaczego, pokazał na zdjęciach. Także bardzo się cieszę,że poszliśmy bo nawet zrobił nam model przezierności i pokazał jak się zmienia w stosunku do ułożenia dziecka
Zmierzył przezierność i wyszła mu 2,5 przy czym sam powiedział, że jest to i tak wynik zawyżony bo mały miał czkawkę i ciężko było go uchwycić
Zwrócił uwagę, że ta druga babka przy obliczaniu ryzyka nie wzięła pod uwagę kilku czynników m.in kości nosowej więc jakby ryzyko zawyżyła
Potwierdził, że będzie chłopak i powiedział, że on na podstawie tych wyników USG i biochemii nie robiłby Nifty chyba, że chcemy ot tak
Jestem zadowolona, wiadomo, że ryzyko zawsze istnieje, ale dla dziecka 76 mm są to wyniki ok:) Także uspokoiłam się i mogę spokojnie iść spaćPooziomka, FreshMm, ktosiowa, Aenu, Myszk@, BlackCatNorL, emerald_m, Didi_85, ana167, alexast, elize, Rybaaaa, natki89, inessa, kate88:), Żabulka30, helagazela, Lovilovi, Girl25, Krokodylica, Nadin, Patrycja27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Paula, bardzo się cieszę, że się uspokoiłaś i wszystko z synkiem jest dobrze
Aenu, jak ból głowy?
U mnie dziś chłodno, ale słońce świeci. Mam nadzieję, że będzie ładny dzień?
Kto dziś wizytuje? No u co gotujecie na obiad? Robię schabowe, ale nie mam pomysłu na zupkę.
Paula_29 lubi tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Dzień dobry. U nas dwa dni chłodniej, deszcz pada i już w mieszkaniu czuć jesień. Wczoraj postanowiłam że od września nie pracuje więc fajnie że ten zimny okres spędzę w domku pod kocykiem
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyktosiowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej. Ja też już na nogach
Paula - świetna informacja, teraz już spokojnie ciesz się ciążą, czy z uwagi na poprzednie mikrozakrzepy w pępowinie dostałaś od lekarza jakieś leki?
Angela - świetna wiadomość, spełnienie moich marzeń, parka za jednym zamachemhi hi
A ja dalej nie wiem co siedzi u mnieprzeczucia też mam niejasne??
Wyglądam już na co najmniej 5-6 miesiąc, a wieczorem to juz na 8
Czuję ruchy już od tygodnia, mimo tłuszczykujeszcze takie bardzo delikatne, ale już nie da się ich pomylić
Dostałam skierowanie na usg, bo mam zalecone częste z uwagi na zagrażającu IUGR więc za jakieś półtora tygodnia zobaczę dzidźkę
-
U mnie taż pochmurnie i deszczowo od dwóch dni, lato nas nie rozpieszcza w tym roku
Na obiad dziś kotlety z piersi kurczaka, u nas jest albo zupka na mięsku albo drugie danie, nie robię nigdy całego obiadu, nie przejadamy tego późniejwięc trochę czasu oszczędam
Z umnie w domu rozgardiasz od kilku dni - mam 5 dzieci pod opieką i jest orka, mam już dosyć, dziś ostatnia noc chrześniaki i wracają do siebie -
emerald_m wrote:Dzień dobry wszystkim
Paula, bardzo się cieszę, że się uspokoiłaś i wszystko z synkiem jest dobrze
Aenu, jak ból głowy?
U mnie dziś chłodno, ale słońce świeci. Mam nadzieję, że będzie ładny dzień?
Kto dziś wizytuje? No u co gotujecie na obiad? Robię schabowe, ale nie mam pomysłu na zupkę.zobaczę jak potem.
emerald_m lubi tę wiadomość
-
Aenu, wszystkiego najlepszego
Jesteśmy na podobnym etapie, mam dziś drugi dzień 17tc
Świnkaminka, 5 dzieci! Niezła wprawkaA obiady różnie robię. Czasem dwa dania, czasem jedno konkretne. Małż ma ciężką pracę, więc potrafi sporo wszamać
U mnie dzień zapowiadał się piękny, a teraz chmury przyszły. I faktycznie wygląda to na jesień.Aenu lubi tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
Witam się w 15 tygodniu
oddałam siuski do badania, jem śniadanko i jadę ze szwagierka na lody
Paula super wieści :*
Emerald ja też dzisiaj schabowedo tego fasolka szparagowa i opiekane ziemniaczki a zupka krem z pomidorów z soczewica
emerald_m, Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej hej!
Angela - gratuluję parki! Pięknie!
Ja wczoraj też wizytowałam, wszystko dobrze, Syneczek rośnie i macha do nas łapkami za każdym razem. Ginka nie robiła pomiarów, bo to tylko taki szybki podgląd. Zrobiła tylko na szybko CRL = 7,4 cm (wydało mi się trochę mało), ale mówiła, żeby się tym nie sugerować, bo od 14 tygodnia już podobno się nie robi CRL, tylko raczej wagowo się ocenia. Połówkowe mamy 11 września i to będzie 21+1 także powinno być idealnie. Wróciłam do domu przeszczęśliwa
A dziś u mnie też deszcz i zimno, poza pracą nie mam specjalnych planów na dziś, pewnie się zakopię pod kocem z książką po południu.emerald_m, Angela*, inessa, Paula_29, Krokodylica, Lovilovi, kate88:), Nadin, Patrycja27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Aenu a dużo wody pijesz? My z małżem zauważyliśmy że jak mniej pijemy to nas głowy bolą. I najlepszego w dniu imienin
Angela superchłopaczek i dziewuszka, przyda się i różowe i niebieskie
Paula no to uff
Ja jak robię tylko zupę na obiad to kolacja musi być treściwsza, a jak jest tylko drugie na obiad, to na kolację nie ma parcia.
Gdzie macie jesień? Toć ja dopiero zaczynam zapasy na zimę robić, zrobiłam dżem z borówek, wczoraj zrobiłam dżem z białej porzeczki, dziś muszę go jeszcze pogotować, bo dość luźny jest, a czekają mnie jeszcze produkty na małża ulubioną sałatkę w słoiki, dziś zamierzam zrobić. A jeszcze gruszki i jabłka wiszą na drzewach i dojrzewają, ale to dopiero we wrześniu, a jeszcze mnie korcił dżem z brzoskwini
Powiem Wam czuję że mam więcej energii, ale do pracy aby znów 8 godzin tylko siedzieć, nie chcę wracać, w domu trochę ruchu mam i od razu lepiej się czujęAngela*, Aenu, Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
W związku z tą jesienną aurą za oknem potrzebowałam spodnie. Na cieplejsze dni to spokojnie wchodzę w swoje normalne rzeczy, sukienki, luźniejsze spodnie. Jednak dżinsy nosiłam z wysokim stanem i jest mi w nich teraz niewygodnie po prostu.
Pojechałam do sklepu z odzieżą ciążową. Namierzyłam się tych spodni, że hej... i powiem Wam, że nie wyobrażam sobie, że mam w tym chodzić. Miałam wrażenie, że zaraz ze mnie spadną, niewygodne to, masakra.
Ostatecznie kupiłam leginsy. One mi naprawdę przypadły do gustu. Wygodne, nie prześwitują i co najważniejsze, mają pas, który jest regulowany i może rosnąć razem ze mną! Rewelacja! Nic nie odstaje, nic się nie zwiją. Polecam.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja
Jeszcze z ciepłego wyrka
Ale juz zaraz wstaje , bo trzeba zjeść śniadanko: )
U mnie dzis słonecznie - mam tylko nadziejs , że nie bedzie wielkich upałów
Miłego dnia wszystkim
I wszystkim Anną obecnym na forum :
Wszystkiego njalpeszegoAenu, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kate88, pysznie brzmi Twój obiadek
Co do odzieży ciążowej, nie planuję kupować spodni, ani leginsów z pasem, bo nie lubię tego. Kupię zwykłe leginsy i elastyczne dżinsy na gumce w większym rozmiarze i przepykam do końcaTo rozwiązanie mam sprawdzone. Fajne rzeczy pojawiają się w lidlu, więc będę polować. Kurtki/ płaszcza też nie planuję kupować. Mam jeden płaszczyk taki trapezowy, więc powinien dać radę, a do kurtki ciepły, długi szalik i mam nadzieję dam radę. No chyba, że naprawdę mnie wybrzuszy i zmrozi
kate88:) lubi tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
nick nieaktualnyczesc!
ja dzisiaj sie czuej średnio. Pogode taka lubiE więc mi nie przeszkadza to że jest szaro i leje
Pomimo tego że to moja druga ciąża to co jakiś czas łapie sie na moich kretyńskich nawykach. Np. dzisiaj. Składałam parasol i zrobiłam tak jak robię zazwyczaj czyli oparłam rączke o brzuch i zaczęłam składać wbijając sobie tą rączke w brzuch - co prawda nie na wysokości macicy ale tuz nad nią . normalnie nie myśle czasami.....
ehhh
Wizyte mam dopiero za dobre 2 tygodnie.... masakra.... Ruchy czuje słabo. Raz na jakiś czas czuję... ale to baaardzo rzadko... zazdrosze wam, że juz czujecie regularnie. To super uczucie..... Synek był zdecydowanie bardziej ruchliwy niz teraZ ta dzidzia -
Angela* wrote:Witam sie i ja
Jeszcze z ciepłego wyrka
Ale juz zaraz wstaje , bo trzeba zjeść śniadanko: )
U mnie dzis słonecznie - mam tylko nadziejs , że nie bedzie wielkich upałów
Miłego dnia wszystkim
I wszystkim Anną obecnym na forum :
Wszystkiego njalpeszego -
Myszk@ wrote:Dzień dobry
Aenu a dużo wody pijesz? My z małżem zauważyliśmy że jak mniej pijemy to nas głowy bolą. I najlepszego w dniu imienin
Angela superchłopaczek i dziewuszka, przyda się i różowe i niebieskie
Paula no to uff
Ja jak robię tylko zupę na obiad to kolacja musi być treściwsza, a jak jest tylko drugie na obiad, to na kolację nie ma parcia.
Gdzie macie jesień? Toć ja dopiero zaczynam zapasy na zimę robić, zrobiłam dżem z borówek, wczoraj zrobiłam dżem z białej porzeczki, dziś muszę go jeszcze pogotować, bo dość luźny jest, a czekają mnie jeszcze produkty na małża ulubioną sałatkę w słoiki, dziś zamierzam zrobić. A jeszcze gruszki i jabłka wiszą na drzewach i dojrzewają, ale to dopiero we wrześniu, a jeszcze mnie korcił dżem z brzoskwini
Powiem Wam czuję że mam więcej energii, ale do pracy aby znów 8 godzin tylko siedzieć, nie chcę wracać, w domu trochę ruchu mam i od razu lepiej się czujęi dziękuję za życzenia