Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kiedy dokładnie idziecie na polowkowe? Bo ja teraz mam wizytę w 19+3 I powiedział że po dwóch tygodniach od tej wizyty będzie polowkowe czyli w 21+3 I nasz dzieciaczek jest 3 dni starszy czyli tak jakby będzie 21+6 Czy to nie za późno? Jak myślicie? Bo korci mnie zadzwonić do nich i się spytać czy czasem się nie pomylili ale nie chce panikować
-
Dziewczyny jestem po
W brzuszku mam chłopca i dziewczynke
Lekarz na 100% potwierdzi mi 23.08 lub 9.08 na polowkowych
Dzieci moje waza po 200g i wedlug usg sa 18-19tydz
Wszystko dobrze , to najwazniejsze<3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 17:06
WhyMe, alexast, Myszk@, Girl25, Krokodylica, emerald_m, BlackCatNorL, natki89, helagazela, Paula_29, Polaj, ktosiowa, Agness12, inessa, Rybaaaa, Pooziomka, Patrycja27, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Angela* wrote:Dziewczyny jestem po
Lekarz na 100% potwierdzi mi 23.08 lub 9.0i nawet polowkowych
parka
nic lepszego człowiek nie może sobie wymarzyc
gratuluję!!!
Angela*, Girl25 lubią tę wiadomość
-
Rybaaaa wrote:Paula, czekam od środy i wyniki teraz w piątek. U mnie już będzie 13+3, więc żeby wtedy umawiać się na jakieś usg to też słabo..
Ja terminacji nie planuję, ale fajnie byłoby wiedzieć na czym się stoi... U nas poza podwyższonym NT hipoplazja kości nosowej.
Trzymam kciuki ,zeby wszystko sie dobrze skonczylo! -
Ja też mam kłucia w szyjce przynajmniej tak to odczuwam, ale byłam u lekarza i wszystko ok. Twardnienia brzucha mogą się pojawić i to jest normalne, macica ćwiczy. Ważne żeby nie były bolesne i częste, z resztą zawsze warto sprawdzić u lekarza czy nie powodują zmian w szyjce.
-
Paula idź na spokojnie na dzisiejsze usg. Myślę, że wszystko będzie ok. U mnie ginka też źle pomierzyła przezierność. Pisałam o tym n fb. Lekarz na prenatalnych zmierzył 1,8 a ginka 3. Okazało się że źle pomierzyła.
Ryba mój pierwszy syn też miał podwyższone NT i brak kości nosowej. Jest zdrowym 3latkiem.
Wiem, że się denerwujecie. Ja z Olkiem i teraz też się bardzo denerwowałam - niepotrzebnie. Jestem pewna, że wasze dzieciątka są zdrowe.
Trzymam mocno za was kciuki.Paula_29, Rybaaaa lubią tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Dziewczyny kiedy dokładnie idziecie na polowkowe? Bo ja teraz mam wizytę w 19+3 I powiedział że po dwóch tygodniach od tej wizyty będzie polowkowe czyli w 21+3 I nasz dzieciaczek jest 3 dni starszy czyli tak jakby będzie 21+6 Czy to nie za późno? Jak myślicie? Bo korci mnie zadzwonić do nich i się spytać czy czasem się nie pomylili ale nie chce panikować
Mi doktorka kazała się umówić jakoś między 1-13 sierpnia.. Będzie to jakoś 19-20 tc.
No i jutro muszę zadzwonić do doktora i się umówić... będziemy mieć usg 3d
Może dowiem się jaka płeć wkoncu, bo dziś byłam na tej wizycie... Ale bobo jakiś upartynie chciał się pokazać... to już 3 usg gdzie leży nie tak jak trzeba
Niby lekarz w szpitalu mówił, że raczej dziewczynka... Ale chce żeby potwierdzila to moja Doktor:)
Szyjka ok, mam odpoczywać.
Nawet nie wiem ile waży bobo, bo doktorka nie chciała gniesc brzucha ze względu na ten szewek , powiedziała że to nie jest najważniejsze
Nie jestem zadowolona z tej wizyty, dalej nic nie wiem...
I cały dzień miałam ochotę na pierogi ruskie ze śmietaną, poszłam do mojej ulubionej pierogarni a tam zamknięteMusiałam zadowolić się pierogami z biedronki
Co za dzień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 18:18
Patrycja27 lubi tę wiadomość
-
Nadin wrote:Ja też mam kłucia w szyjce przynajmniej tak to odczuwam, ale byłam u lekarza i wszystko ok. Twardnienia brzucha mogą się pojawić i to jest normalne, macica ćwiczy. Ważne żeby nie były bolesne i częste, z resztą zawsze warto sprawdzić u lekarza czy nie powodują zmian w szyjce.
Też mam skurcze bezbolesne.
Właśnie, trzeba sprawdzać czy nie powodują zmian w szyjce.
Moja doktorka twierdzi,że w 17 tygodniu to nie jest normalne.
Ale w pierwszej ciąży też miałam taka doktorke dla której wszystko było normalne i skończyłam na porodowce w 24tc.
Jak coś was martwi to lepiej sprawdzić to 2 razy żeby nie było za późno.
A szyjka jak już ma rozwarcie to nic nie da się zrobićwięc pilnujcie tego i nie lekcewazcie
-
Angela, gratuluję parki
Paula, myślę tak jak dziewczyny, że ten drugi pomiar był zły. Wszystko będzie dobrze. Idź na wizytę, uspokoisz się.
Natki, cieszę się, że wszystko u Was dobrze. Wagą i formą nie martw się na zapas. Też bardzo cenię sobie szczupłą sylwetkę i bałam się jak to będzie po ciąży. W pierwszej przytyłam 10kg, leżąc przez 3 trymestr. Też rodziłam w styczniu. Latem paradowałam w bikini i śladu po ciąży nie było. Gdy młody miał rok, ważyłam 44kg i było mi z tym źle. Teraz staram się nie obżerać, choć czasem nie wychodzi, trochę spaceruję i wiem, że jak zepnę doopsko po porodzie to szybko wrócę do formy. Damy radęAngela*, natki89, Paula_29, Polaj lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Angela* wrote:Dziewczyny jestem po
Lekarz na 100% potwierdzi mi 23.08 lub 9.08 na polowkowych
Aleee suuuuuuuuuper!Gratuluję
)
Angela* lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka