WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    A ja siedzę na IP. Miałam obfite plamienia :( ;(
    Wierzę, że Twój maluszek ma się dobrze. Trzymaj się, a my będziemy trzymać kciuki.
    Nie wiem, czy Cię to pocieszy, też plamiłam, prawie miesiąc, w pierwszej ciąży nawet krwawiłam i mam kochanego synka.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez w dzien maly brzuszek , wieczorem wiekszy :D
    Natki, wszystko bedzie dobrze , koniecznie daj nam znac!

A wy macie mamusie jakies ciagniecia lub bole brzucha? ja kompletnie nic .

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dzieffffcyny w przyszłym tugodniu mają być upały! I tego się trzymajmy ;)
    Ja do piątku pracuję a od poniedziałku L4 upragnione! :)
    Do fb nie byłam przekonana, zwłaszcza, że ktoś zrobił identyfikacje kont fb z nickami z forum bbf... No tam się jakoś nie umiem wyluzować a po tych akcjach z wścibskim małżonkiem na forum to już wogóle blokada :) Chyba też opuszczę grupę, bez sensu...
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ! ;)
    Tez raczej ją opuszczam tym bardziej że nagle to ja sie zrobilam winna bo smialam poinformowac dziewczyny że na grupie jest facet.... a nikt nas wczesniej ani o tym nie zawiadomil ani nie spytal, moze wtedy byloby inaczej... tzn. tylko jedna mi wine zarzuca i nie tylko... a reszta dziewczyn stoi po mojej stronie odnosnie tego że nikt nie ma prawa mnie obwiniac....

A tak poza tym mi juz brzuszek widac , ostatnio sie dowiedzialam ze moja kolezanka i zarazem troche dalsza sasiadka tez jest w 4 miesiacu, termin ma na 24 stycznia i lekarka juz jej powiedziala ze prawdopodobnie bedzie miala znowu syna. Fajnie bo juz sie balam ze nasze dziecko nie bedzie mialo towarzystwa w okolicy :P tym bardziej ze kuzyni wszyscy sa juz praktycznie dorosli, a najmlodszy w tym roku skonczyl 3 lata takze 3,5 roku roznicy to na poczatku za duzo. Chociaz jeszcze nadzieja jest w bracie meża bo oni tez sie jakis czas staraja. Ech moja wizyta za 2 dlugie tygodnie ale powiem wam ze i tak szybciej zlecialy niz poprzednie przerwy pomiedzy wizytami

Krokodylica lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    A ja siedzę na IP. Miałam obfite plamienia :( ;(

Trzymam kciuki, żeby było ok. Nie denerwuj się! :)

Ja trochę łapię stresa przed wizytą, niby nie ma powodu, bo wszystko wydaje się ok, ale jednak...

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za niecałe 2 tyg mam juz połówkowe i powoli stres mnie dopada zwłaszcza ze nie miałam genetycznych i to w sumie pierwszy raz ktoś bardziej przyjzszy sie dzidziusiowi. Z jednej strony odliczam dni z drugiej bardzo sie boje.

dqpri09k8v8ti207.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Inez ja mialam ostanie usg 4 lipca i dostaje swira..:-/
    Ja nie lepiej ostatnie 1 lipca wiec poświstujemy razem ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam usg 11 lipca a nastepne dopiero 31 sierpien nie wiem czy tyle wytrzymam...
    Nie ma niepokojacych objawow wiec w sumie nie powinnysmy sie martwic ,ale strach nas nigdy nie opusci...

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w czwartek, też już cała w stresie jestem. Mam nadzieje, że jak już bedziemy czuć ruchy to może przestaniemy świrowac:)

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czekam do 7 sierpnia...

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przenosze ale tez musialam komus sie wygadac ;).

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    a ja czekam do 7 sierpnia...
    a ja 8 :P

Aenu lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie martwi to żeby przez tego cholernego polipa nie przegapić większego problemu. Tu lekarz w zasadzie ciąże prowadzi bez specjalnego doglądania. Mowię mam krwawienia on zerka w kartę patrzy polip i mowi a to od tego to tak sie zdarza. Ale kurde skąd wie ze to nadal polip a nie cos innego. Wiem wiem histeryzuje ale tak mnie to wkurza ze oni podchodzą do wszystkiego przedmiotowo. Ok wygadalam sie co mi leży na sercu :p tym bardziej ze od wczoraj mam zły humor wiec trochę mi lepiej ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Ja nie lepiej ostatnie 1 lipca wiec poświstujemy razem ;)

Ja 3/07. Liczę, że dziś pani doktor zrobi.
    Didi_85 wrote:
    Ja mam wizyte w czwartek, też już cała w stresie jestem. Mam nadzieje, że jak już bedziemy czuć ruchy to może przestaniemy świrowac:)

No właśnie tak czekam z utęsknieniem na te ruchy, bo to zawsze lepszy znak niż nic...

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

• elize Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    A wy macie mamusie jakies ciagniecia lub bole brzucha? ja kompletnie nic .

Ja mam od niecałego tygodnia. Głównie ciągnięcie w podbrzuszu i delikatne kłucia w szyjce. Zgłaszałam to lekarzowi na ostatniej wizycie, ale powiedział, że macica jest miękka i nic niepokojącego nie widzi. Gdyby bardzo bolało to mogę zażyć nospę.
    Dzisiaj rano jednak miałam wrażenie, że całe podbrzusze mam spięte. Teraz jest luz. Póki co obserwuję i się nie denerwuję, bo czytam, że inne dziewczyny mają podobnie.

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    No właśnie tak czekam z utęsknieniem na te ruchy, bo to zawsze lepszy znak niż nic...
    To już niedługo, codziennie ich wypatruje, ale tłumacze sobie ze maksymalnie jeszcze ok 3 tyg i musza się pojawic, nie maja wyboru;DDD

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Ja ruchy czuje (tak mi sie wydaje) od początku 16 tc. Codziennie wieczorem jak leżę na płasko to czuje pojedyncze pukniecia. Ze 2 razy było tak mocne ze nawet mój A. poczuł przykładając rękę :)

dqpri09k8v8ti207.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki trzymam kciuki, dawaj znać co i jak.

• Agness12 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki Bedzie dobrze <3 trzymam kciuki

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za tym, żeby facetów nie było w grupie :) My z mężem też wszystko sobie mówimy, ale jak coś 'ciekawego' typu model wózka, czy fotelika pojawia się na grupie, to najwyżej mu o tym przekażę słownie :P nie musi się od razu do grupy dodawać i wszystko przeglądać przecież ;)

Aenu, Agness12, Krokodylica, Girl25, ana167, emerald_m, helagazela lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    To już niedługo, codziennie ich wypatruje, ale tłumacze sobie ze maksymalnie jeszcze ok 3 tyg i musza się pojawic, nie maja wyboru;DDD
    Inez87 wrote:
    Ja ruchy czuje (tak mi sie wydaje) od początku 16 tc. Codziennie wieczorem jak leżę na płasko to czuje pojedyncze pukniecia. Ze 2 razy było tak mocne ze nawet mój A. poczuł przykładając rękę :)

Ja też liczę właśnie, że może pojawią się wcześniej niż później, choć to moja pierwsza ciąża, więc nie wiem, czy mam na to jakieś wielkie szanse ;)

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ