X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki, wiem ze mamy jeszzce sporo czasu..
    My mieszkamy w UK i w Pazdzierniku planujemy leciec do Pl na zakupy dla maluszka myslicie ,ze to nie za szybko? lecimy w Pazdzierniku poniewaz chce leciec przed 28tyg ciazy... W pracy sa troszke zdziwieni..

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    My mieszkamy w UK i w Pazdzierniku planujemy leciec do Pl na zakupy dla maluszka myslicie ,ze to nie za szybko? lecimy w Pazdzierniku poniewaz chce leciec przed 28tyg ciazy... W pracy sa troszke zdziwieni..
    My z zakupami czekamy tez do pazdziernika z tego wzgledu ze we wrzesniu bierzemy slub. :)

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    My w październiku lecimy do PL na nasze wesele i też mamy zamiar od razu kupić całą wyprawkę :) Później raczej nie planujemy już żadnych podróży.

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z ruchami bez szału. Takich 100% jeszcze chyba nie czułam.

Co do twardneinia macicy to moze to byc od przemeczenia albo po prostu macica ćwiczy. Warto sie połozyc Jesli mocno sie stawia to brac nospe

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Myślę ze to taki idealny czas :). Ja też bym chciała pozabierac chociaż wózek wanienke i przewijak od kuzynki w październiku no i nosidełko a w listopadzie tak końcem łóżeczko bo chce dac im czas żeby młody przeszedł z łóżeczka do łóżka

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj gratuluję córeczki :)
    Natki dawaj nam znać co i jak! Na pewno będzie dobrze!

Dziewczyny a ja z pytaniem. Czy któraś z Was ma problem z biegunkami? No już 3 dzień mnie kręci i nie wiem po czym! Nie jem na mieście, nie jem słodyczy ani rzeczy przetworzonych. Jedynie dzisiaj w akcie desperacji wypiłam 1,5 szklanki coli w nadziei, że pomoże na problemy żołądkowe. No masakra jakaś.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe moim zdaniem wcale nie za szybko.

WhyMe lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam zatrucie pokarmowe i lekarz kazal brac wegiel i smecte. Mi to pomoglo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odp dziewczeta :) Juz myslalam ze to z nami jest cos nie tak, powiem Wam ,ze pracuje z kolesiem z Indii super czlowiek , jego zona rodzi za 2 tyg a on w piatek teraz jedzie na zakupy Uwaga! z kolega! podobno tradycja jest taka ,ze zona nie moze wybierac rzeczy bo to przynosi 'nieszczescie' malo tego!, wszystkie rzeczy dla dziecka musza stac w innym domu dopuki dzidzius sie w nim nie zjawi...

Gratuluje Wam slubow! takie piekne dni przed Wami..

Karmelova Kochana mialam biegunke przez 4 dni, potem sama przeszla, tez patrze na to co jem , wiec wydaje mi sie ,ze nie masz sie co martwic, pij mietke, w razie potrzeby mozesz wziasc wegiel ale mysle ze sie szybko skonczy, wkoncu caly uklad pokarmowy i inne musze nadazac za wszystkimi zmianami :)

Inez87, Agness12 lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię dziewczyny.
    Umówilam się na dziś na wizytę na 21'45 mnie wcisnęli jak powiedziałam o co chodzi ale im dłużej myślę, tym bardziej się przekonuje,że to pierwsze usg było lepsze. Mąż dziś jeszcze pokazał te usg swojemu koledze, który jest ginekologiem i ten stwierdził że to pierwsze robione jest dokładniej. Do tego dzwonił jeszcze do mnie jeden ginekolog do którego się próbowałam umówić i on powiedział że po 13 tygodniu bardzo często wychodza wyniki fałszywie zawyżone bo dziecko mocniej się rusza i on w ogóle odradza usg kolejne tylko by zrobić połówkowe w 18 tyg i sprawdzić dobrze serce.
    Więc jeszcze się zastanowię czy iść dziś ale już mi trochę lepiej
    P.S. na twardnienia moja gin zaleca magnez, mówiła że mogą być częściej jak maluch często i mocno się rusza

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Tak zrobię dziewczyny.
    Umówilam się na dziś na wizytę na 21'45 mnie wcisnęli jak powiedziałam o co chodzi ale im dłużej myślę, tym bardziej się przekonuje,że to pierwsze usg było lepsze. Mąż dziś jeszcze pokazał te usg swojemu koledze, który jest ginekologiem i ten stwierdził że to pierwsze robione jest dokładniej. Do tego dzwonił jeszcze do mnie jeden ginekolog do którego się próbowałam umówić i on powiedział że po 13 tygodniu bardzo często wychodza wyniki fałszywie zawyżone bo dziecko mocniej się rusza i on w ogóle odradza usg kolejne tylko by zrobić połówkowe w 18 tyg i sprawdzić dobrze serce.
    Więc jeszcze się zastanowię czy iść dziś ale już mi trochę lepiej
    P.S. na twardnienia moja gin zaleca magnez, mówiła że mogą być częściej jak maluch często i mocno się rusza
    Ile mial CRL przy pierwszych pomiarach a ile przy drugim?

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za dobre słowa :)

Trochę się naczekałam u lekarza, ale na szczęście Mąż mi towarzyszył :) W końcu trafiłam do domu. Hmm IP to może nie jest wizyta w prywatnym gabinecie, ale badanie na fotelu trwało z 15 sekund a usg może max 30 sekund. Lekarz puścił na głos serduszko, popatrzył sobie coś i powiedział, że wszystko jest ok. Nie widział przyczyn krwawienia/plamienia.

Bardzo sie przestraszyłam, bo poczułam dosłownie jak coś mi leci. Szybko weszłam do toalety i wszystko wyleciało na ubikację a reszta na papier. Było to jednorazowe, ale ilościowo dużo, przynajmniej dla mnie.

Niemniej jednak jak lekarz powiedział, że jest ok, wypuścił mnie i powiedział że mam odpoczywać to chyba trzeba mu uwierzyć. :) Powiedział, że mądre książki mówią o tym, że ciąża to nie czas na ćwiczenia. Nie zgodze się z tym, ale chyba przegięłam przez ostatnie kilka dni. Zrezygnowałam z auta na rzecz chodzenia i przez ostatanie 4-5 dni (czyli po ost wizycie u mojego gina) robię dziennie minimum 5-6 km a podejrzewam, że dochodzi do 8-10. Do tego ostatnio zaczęłam ćwiczyć. Odpuszczam. Wystarczą mi zwykłe spacery z psem. Może nie będę po ciąży super wysportowaną mamuśką, ale wolę w styczniu urodzić moją małą Panienkę i o sylwetkę zadbać już po porodzie.

Dziękuję za Wasze kciuki :*

WhyMe, Aenu lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe na pierwszym badaniu crl 66,7 a na drugim 75,3 więc to też nie taka różnica by NT wzrosło prawie podwójnie, myślę że gdzieś musiał być błąd ale pierwsze badanie było w 12 tygodniu więc jakby bardziej wiarygodne

Natki urodzisz w styczniu to do wiosny zrzucisz a może ciążą to nie choroba ale kazda jest inna więc lepiej nie ryzykować

natki89 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki
    Super bardzo sie ciesze!, odpoczywaj, ja tez ubolewam nad moja sylwetka, tyb bardziej ze jestm podatna na kg.. zawsze wazylam 52kg max! a od paru miesiecy mam 59kg, trudno! po ciazy wezmiemy sie za siebie! karmienie piersia tez nam w tym pomoze.
    Dbaj o Was :*

natki89 lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:

Super pora na zakupy, bo później już brzuch będzie za ciężki na włóczenie się po sklepach. Jak dla mnie - idealnie :)

WhyMe lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    WhyMe na pierwszym badaniu crl 66,7 a na drugim 75,3 więc to też nie taka różnica by NT wzrosło prawie podwójnie, myślę że gdzieś musiał być błąd ale pierwsze badanie było w 12 tygodniu więc jakby bardziej wiarygodne

Natki urodzisz w styczniu to do wiosny zrzucisz a może ciążą to nie choroba ale kazda jest inna więc lepiej nie ryzykować
    Jestem prawie pewna ,ze to byl blad! NT najlpeiej sprawdzac miedzy 11 a 12 tyg mowia ze najbardziej miarodajne jest miedzy 4,5 a 5 CRL, ja w pierwszej ciazy w 12t2d mialam NT 12mm pOTEM amnio i okazalo sie ze coreczka jest chora jeszcze doszly do tego problemy z sercem, dano jej 2 tyg... eh, tez wiele przeszlas i to juz koniec nieszczesc! idz jeszcze dzis bedziesz spokojniejsza.. Tylko czemu Pappa wyszlo z wiekszym ryzykiem to juz na prawde jakis zart.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 15:57

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa polepszylo wyniki bo z wieku wychodziło 1:380

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Pappa polepszylo wyniki bo z wieku wychodziło 1:380
    Aha faktycznie. Moim zdaniem nie masz sie co martwic, ale to dobrze ,ze dzis jeszcze idziesz , na pewno wszystko jest ok popatrzysz jeszcze sobie na dzidziusia :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe współczuję takich przejść. 12 mm to strasznie dużo:(

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, czekam od środy i wyniki teraz w piątek. U mnie już będzie 13+3, więc żeby wtedy umawiać się na jakieś usg to też słabo..
    Ja terminacji nie planuję, ale fajnie byłoby wiedzieć na czym się stoi... U nas poza podwyższonym NT hipoplazja kości nosowej.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ