X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Dziewczyny, które już są na l4. Macie od samego początku zwolnienie ciążowe? Czy zwykle? Jak zareagowali koledzy i koleżanki z pracy? U mnie przyznam jakiś szał... dziś dostarczyłam zwolnienie do pracy, zwolnienie mam jeszcze zwykle.. oczywiście wystawione przez moją doktorke i już po tym można byłoby się domyślić. A już 4 osoby do mnie dzwoniły co się dzieje... jeszcze nie chciałam mówić nic o ciąży.. i zwalilam na zapalenie ucha- tak na poczekaniu.

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tego L4. Z chęcią bym posiedziała chociaż z tydzień w domu i odpoczeła...
    Dziewczyny zbliża się termin wakacji. Gdzie się wybieracie? My mieliśmy lecieć na Rodos w czerwcu ale teraz trochę się boję lecieć...

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Mika77 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dostałam odrazu ciążowe. W pracy tylko kierownik wie bo brałam kilka dni urlurlopu

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi ja mam L4 ciążowe, ale to ze względu na 3 poprzednie poronienia. Do pracy nie zanosiłam bo mam działalność, więc wszystko oddaję księgowej :)
    Ja też staram się o ciąży nie mówić, ale to się tak do końca nie da chyba :)

Monia my na wakacje jak zwykle uciekamy w Bieszczady :) Zakochaliśmy się i żadne inne miejsce tak nas nie pociąga... Kupimy tak niebawem działkę i może uda nam się rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady :D

Ikarzyca lubi tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś dostałam od lekarza rodzinnego na tydzień, chciała mi dać ciążowe, ale stwierdziłam w rejestracji jak mi pani wypisywala że proszę o zwykle bo nie chce jeszcze pracodawcy mówić. Powiem, jak dostanę za tydzień od ginekologa. :) pracownikom powiedziałam że nienajlepiej się czuję i tyle.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam właśnie z wizyty u gina. Jest pęcherzyk w macicy , jeden. Miałam podane dwa zarodki ,więc albo jeden się nie przyjął albo jest tam gdzie nie trzeba. Mam nadzieję ,że pierwsza opcja okaże się tą prawdziwą. Mam też krwiaczka koło pęcherzyka więc trzeba się oszczędzać ;)

A to nasza dzidzia :)
    P.s zdjęcie jest obrócone, ale jak patrzeć na nie poprawnie to to po lewej to pęcherzyk ,a to po prawej to krwiaczek.

t2861779_tmp-14089-20170504-170915-1429968996.jpg

MoniaP, Anuśka, Lovilovi, madzia8lenka, moniczko, Flowwer, emerald_m, BlackCatNorL, Raven, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super :) Już masz pierwsze foto dzidziolka <3 Wzruszyłam się :D A ten krwiaczek to się wchłonie czy jak? Nigdy takiego nie miałam, więc nie wiem jak to się zachowuje w ciąży o.O

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa- super, też dostałam ostatnio taka pierwsza foteczke kropka :) i cały wieczór patrzyłam na nia i uśmiechalam się sama do siebie :)

madzia8lenka lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 maja 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A ja wracam właśnie z wizyty u gina. Jest pęcherzyk w macicy , jeden. Miałam podane dwa zarodki ,więc albo jeden się nie przyjął albo jest tam gdzie nie trzeba. Mam nadzieję ,że pierwsza opcja okaże się tą prawdziwą. Mam też krwiaczka koło pęcherzyka więc trzeba się oszczędzać ;)

P.s zdjęcie jest obrócone, ale jak patrzeć na nie poprawnie to to po lewej to pęcherzyk ,a to po prawej to krwiaczek.

Zabawne takie pierwszezdjecie malca :D
    Życzę wam teraz wszystkiego dobrego, zdrówka i żeby krwiaczek się wchłonął. :*

FreshMm lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, piękne zdjęcie <3 też takie mam :)

Ja jak na ten moment jestem na urlopie, ale jak będę brała l4 to też jeszcze zwykłe.
    Wakacje w połowie czerwca mamy zaplanowane i zapłacone w Chorwacji... ciekawa tylko jestem jak ja dam tak długo radę w samochodzie, jeżeli do tego czasu z ciążą wszystko będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie Bałwanek Malutki kropek ale jest pięknie w macicy :) kolejna wizyta 23.05 :)

Dostałam oczywiście l4 do 23.05

moniczko, pietruszkanatki, madzia8lenka, Angela*, Anuśka, Morwa, Krokodylica, FreshMm, Raven, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 maja 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To następnym razem serduszko <3

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o locie samolotem w I trymestrze?

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Kochana piękne zdjęcie ! :)
    Uważaj na siebie i maluszka , bo krwiak to nic dobrego! Trzymam kciuki aby sie wchłonął: ) <3
    Ja jutro bede miala takie zdjęcie , mam nadzieję: )
    Buziaki :-*

• Angela* Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    I po wizycie Bałwanek Malutki kropek ale jest pięknie w macicy :) kolejna wizyta 23.05 :)

Dostałam oczywiście l4 do 23.

Super wieści ! <3

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Morwa super :) Już masz pierwsze foto dzidziolka <3 Wzruszyłam się :D A ten krwiaczek to się wchłonie czy jak? Nigdy takiego nie miałam, więc nie wiem jak to się zachowuje w ciąży o.O
    Ma się sam wchłonąć, tylko muszę się oszczędzać. Jak jest możliwość to leżeć. Bo jak krwiak zacznie krwawić to może wypłukać nawet dziecia z macicy.

Anuśka lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ma się sam wchłonąć, tylko muszę się oszczędzać. Jak jest możliwość to leżeć. Bo jak krwiak zacznie krwawić to może wypłukać nawet dziecia z macicy.

Wiem , koleżanka miala i poroniła właśnie przez takiego niewinnego krwiaka :(
    Musisz zadbać o siebie i dzidzie ... :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

A nie zagladal lekarz za tym drugim? Sprawdzał Ci jajowody ?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    A nie zagladal lekarz za tym drugim? Sprawdzał Ci jajowody ?
    Mam tylko jeden jajowód, ale nie za bardzo było go widać na usg. Lekarz powiedział ,że to dobry znak , bo jajowód widać głównie jak jest z nim coś nie tak ,czyli jak jest w jakimś miejscu rodzęty

• Angela* Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam tylko jeden jajowód, ale nie za bardzo było go widać na usg. Lekarz powiedział ,że to dobry znak , bo jajowód widać głównie jak jest z nim coś nie tak ,czyli jak jest w jakimś miejscu rodzęty

Aha , czyli dobrze :)

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ