X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven najwazniejsze ze wszystko z Wami dobrze. Ja właśnie ogarnelam wszystko zeby jutro kulturalnie porzegnac sie z firmą :)
    Rozliczenia, dokumentacja sprzęt do pracy wszystko ogarnięte :)

Raven lubi tę wiadomość

• Raven Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy całkiem sporo km do szpitala i do większego miasta więc tym bardziej sie zdenerwowalam...

Dobranoc dziewczyny :*

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven bylam wręcz przekonana, że tak Cię potraktują. Wczesna ciąża, krwawienia nie ma więc i badanie niepotrzebne (oczywiście to nie moje zdanie, tylko tak przeczuwałam).
    Odpoczywaj, wszystko będzie dobrze :*

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha no to teraz się zacznie błogie lenistwo :D

Ja w pierwszej ciąży na zwolnienie poszłam w 23 albo 24 tyg i wydawało mi się, że będę mieć tyyyyle wolnego :) Najdłuższy urlop ever ;) I ten czas w pierwszej ciąży pod tym względem jest super, robisz co chcesz (na tyle ile oczywiście Ci zdrowie pozwala), odpoczywasz, czekasz od wizyty do wizyty, później wyprawka, a pod koniec marzysz już, żeby w końcu urodzić ;)
    Teraz już nie jest tak lekko. Mimo, że ja wciąż na urlopie (wybieram zaległy po macierzyńskim) to przy małym dziecku możesz pomarzyć o leżeniu na kanapie. No, ale nie zamieniłabym tego mojego kochanego szkraba na żadne wylegiwanie się nawet i na Malediwach ;)

Agniechaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadome :D ja bede celebrować chwile z maluchem w brzuchu tyle na niego czekałam ❤️ Juz nie moge sie doczekać następnej wizyty aż Go/Ją zobacze i to magiczne bijące serducho :)

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się ujawniam i witam z Wami :) Podczytuję od 1 dnia istnienia wątku, kiedy marzyłam, by dołączyć :)
    1 maja test pokazał bardzo bladą drugą kreseczkę, a dziś 14dpo beta 259.70mlU/ml. Muszę wierzyć, że będzie już tylko dobrze :)

Raven, Agniechaaaa, Krokodylica, madzia8lenka, agulineczka, Flowwer, Anuśka, Morwa, Foto_Anna lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Raven Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Nieśmiało się ujawniam i witam z Wami :) Podczytuję od 1 dnia istnienia wątku, kiedy marzyłam, by dołączyć :)
    1 maja test pokazał bardzo bladą drugą kreseczkę, a dziś 14dpo beta 259.70mlU/ml. Muszę wierzyć, że będzie już tylko dobrze :)
    Gratulacje! :* i witamy po fioletowej stronie :)

emerald_m lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :)!

A ja kobitki zbieram sie na firme :) ciekawe jak to bedzie :D hihihi

emerald_m lubi tę wiadomość

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Gratuluje :)!

A ja kobitki zbieram sie na firme :) ciekawe jak to bedzie :D hihihi
    Trzymamy kciuki i czekamy na relację :)

Raven, jak się dziś czujesz?

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven no niestety tak czułam że tak będzie ba ip.
    Dobrze że dostałaś się do gina to Cię uspokoił.
    Emerald witaj. :)
    Agulineczka hehe a no nie dane nam będzie poleżeć. :)
    Chociaż moja wyjątkowo jeszcze śpi! ;)

Trzeba zrobić na szybko jakieś kotlety z jajek do obiadu i iść pracować. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-) po wczorajszej becie wynik 460,69...w sobotę robię powtórkę, bo nie dowierzam... Może Wy mi jakoś pomożecie...10 kwietnia dostałam okres, od tego dnia krwawiłam nie przerwanie prawie do końca kwietnia (były to skąpe palmienia). 19 kwietnia zrobiłam betę i wyszło mi coś około 36,96 i tego damego djia byłam u ginekologa,który stwierdził,że to wczesne poronienie...do tego przepisał mi globulki Macmiror,ponieważ miałam początki jakiejś infekcji czy coś. Nie wiem czy mam dalej brać te globulki...nie wiem w co wierzyć czy to może być fałszywy wynik...ogólnie z objawów to mam bolące piersi i lekkie kłucie w podbrzuszu ale znając siebie to równie dobrze mogę sobie wmawiać objawy;-)
    Pozdrawiam.
    P.s. Do gina wybieram się w przyszłym tygodniu,bo dalej mam jakąś infekcje(brązowe upławy) ale nie wiem czy coś już zobaczymy na USG...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 07:48

• Ania123488 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam krwawienie... Nie wiem czemu nic mnie nie boli ale sie boje...

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jachcedociebie wrote:
    Witajcie:-) po wczorajszej becie wynik 460,69...w sobotę robię powtórkę, bo nie dowierzam... Może Wy mi jakoś pomożecie...10 kwietnia dostałam okres, od tego dnia krwawiłam nie przerwanie prawie do końca kwietnia (były to skąpe palmienia). 19 kwietnia zrobiłam betę i wyszło mi coś około 36,96 i tego damego djia byłam u ginekologa,który stwierdził,że to wczesne poronienie...do tego przepisał mi globulki Macmiror,ponieważ miałam początki jakiejś infekcji czy coś. Nie wiem czy mam dalej brać te globulki...nie wiem w co wierzyć czy to może być fałszywy wynik...ogólnie z objawów to mam bolące piersi i lekkie kłucie w podbrzuszu ale znając siebie to równie dobrze mogę sobie wmawiać objawy;-)
    Pozdrawiam.
    P.s. Do gina wybieram się w przyszłym tygodniu,bo dalej mam jakąś infekcje(brązowe upławy) ale nie wiem czy coś już zobaczymy na USG...

A Ty Kochana nie byłaś zapisana na 7 maja na testowanie majowe ? :D taki psikus że nic nam nie napisałaś tam :P Kochana musisz jutro powtórzyć tą bete i sprawdzić jej przyrost. Jeśli urośnie to dobrze,nie musisz się martwić <3 i czekać na lekarza. A co do tych globulek nie wiem czy masz je nadal brać,ja bałabym się że coś się maluszkowi stanie. Ale może koleżanki Ci doradzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 08:01

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    A ja mam krwawienie... Nie wiem czemu nic mnie nie boli ale sie boje...

Kochana leć na IP albo do gina i nie bój się,będzie dobrze <3

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka tak byłam zapisana na 7maja, ale właśnie z powodu tych dziwnych krwawień i tej niskiej bety zrobiłam szybciej test,chciałam sprawdzić czy ta beta spadła po rzekomym poronieniu...przepraszam,że tam nie napisałam,po prostu mam mętlik w głowie.
    Wczoraj już sie wstrzymałam z tymi globulkami i raczej wytrwam do wizyty.

• Ania123488 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizyte bo dzisiaj do nikogo sie nie dostane...w pracy jeszcze nie wiedza jak pojade na IP to bede musiala powiedziec juz

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Jutro mam wizyte bo dzisiaj do nikogo sie nie dostane...w pracy jeszcze nie wiedza jak pojade na IP to bede musiala powiedziec juz

Kochana ja też tak zrobiłam,byłam w pracy krwawiłam nikomu nie powiedziałam,a jak po 18 pojechałam prosto na IP to wysłali prosto na oddział i okazało się poronienie. I nie pisze tego a by Cię nastraszyć ale przestrzeć. Tutaj liczy się dzidzia.

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jachcedociebie wrote:
    madzia8lenka tak byłam zapisana na 7maja, ale właśnie z powodu tych dziwnych krwawień i tej niskiej bety zrobiłam szybciej test,chciałam sprawdzić czy ta beta spadła po rzekomym poronieniu...przepraszam,że tam nie napisałam,po prostu mam mętlik w głowie.
    Wczoraj już sie wstrzymałam z tymi globulkami i raczej wytrwam do wizyty.

Przestań Kochane,my jesteśmy szczęśliwe,że beta taka wysoka i jesteś tutaj z nami. <3 Gratuluje tak w ogóle. :* rośnijcie zdrowo i zapisuj się tutaj do nas :)

jachcedociebie lubi tę wiadomość

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Przestań Kochane,my jesteśmy szczęśliwe,że beta taka wysoka i jesteś tutaj z nami. <3 Gratuluje tak w ogóle. :* rośnijcie zdrowo i zapisuj się tutaj do nas :)
    Dziękuję z calego serca:-* proszę wpisać mnie w takim razie na 15.01. Jak coś się zmieni to napiszę, ale mam nadzieję że tak już zostanie :-)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jachcedociebie co za historia. Czyli dobrze rozumiem że gin Cię zrobił w bambuko i niesłusznie stwierdził poronienie? MASAKRA!

Ania leć na ip, krwawienie to nic dobrego. :(

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ