X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Aha , czyli dobrze :)
    Mam taką nadzieję i tego się trzymam :D

• Angela* Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam taką nadzieję i tego się trzymam :D

I słusznie, ważne, że chociaż jeden jest i musi walczyć! :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, mam nadzieję że poniedziałkowa beta i usg mnie trochę uspokoją na dłużej ;) W poprzedniej ciąży latałam co miesiąc na usg i takie usg dawało mi spokój na jakiś tydzień, potem znowu były nerwy i odliczanie do kolejnego usg ;)

Są pierwsze zdjęcia z usg, super, teraz się posypią :D

Dziewczyny przy pierwszej ciąży od razu miałam l4 i to był najlepszy okres w moim życiu ;) Leżałam, czytałam, robiłam wszystko co chciałam i na co już prędko nie znajdę czasu ;) Dlatego tym, które jeszcze się wahają: IDŹCIE NA L4, leżcie, jedzcie, czytajcie i zbierajcie siły, bo potem będą Wam potrzebne :D :D

Anuśka a polecisz jakieś konkretne miejsce w Bieszczadach? Chcemy obrać wstępnie jakiś kierunek na wakacje, a tam jeszcze nie byłam ;)

FreshMm, Anuśka lubią tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ma się sam wchłonąć, tylko muszę się oszczędzać. Jak jest możliwość to leżeć. Bo jak krwiak zacznie krwawić to może wypłukać nawet dziecia z macicy.
    Ja w pierwszej ciąży miałam 2 krwiaki dostałam duphaston i wchlonely się szybko

7b0f9c1e19.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Anuśka a polecisz jakieś konkretne miejsce w Bieszczadach? Chcemy obrać wstępnie jakiś kierunek na wakacje, a tam jeszcze nie byłam ;)

Kochana to zależy czego oczekujesz od wakacji :) Jeśli chcesz pozwiedzać, poleżeć na uroczych plażyczkach, posiedzieć w klimatycznych knajpkach to polecam okolice Soliny lub Cisna. My jeździmy w okolice Michniowca. Tam jest jeden słabo zaopatrzony sklep, mało ludzi i święty spokój :) A do tego łąki, lasy, konie, dzikie zwierzęta i piękne widoki :) Kiedyś tam zamieszkam w uroczym domku z bala :D

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień dziś chodził za mną fast food i właśnie do mnie dotarł :D Mniam.

Anuśka, moniczko lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczęta :) u mnie beta dziś 7116 :) więc idealnie się conajmniej podają co dwa dni :)
    Teraz to dopiero widać różnice między nami co Agniechaa?:)

Agniechaaaa, Anuśka, Krokodylica, moniczko, FreshMm, Raven lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No dziewczęta :) u mnie beta dziś 7116 :) więc idealnie się conajmniej podają co dwa dni :)
    Teraz to dopiero widać różnice między nami co Agniechaa?:)

Hi No fakt :D ale co tam :D ważne ze berbeciem rosną :D

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Hi No fakt :D ale co tam :D ważne ze berbeciem rosną :D
    Pewnie tak, przyrost najważniejszy :D ale nie przestaje mnie zadziwić to,jak różnie to przebiega w naszych organizmach :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja po tym dniu jestem padnięta jak koń po westernie.
    Jeszcze zła jestem bo nowe okulary odebrałam i są krzywe i ciśnie mnie w prawe ucho, muszę jutro iść żeby poprawili, ale żałuję że tam zamówiłam bo z obsługą się strasznie ciężko dogadać. :/ (Ja mówię babie że mnie ciśnie a ona że nie bo będą mi spadać. No i gadaj do ściany).

A tu na wątku same dobre wieści. :)

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś załatwiłam dentyste jeszcze alergolog mi pozostał

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dzien oznajmienia w firmie dobrej nowiny :p bedzie ciekawie ;)

pietruszkanatki, Flowwer lubią tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa witaj po fioletowej stronie!! Ciesze się, że w końcu się udało! Teraz dbaj o siebie i fasolke, myśl pozytywnie i nudź się ile wlezie :-).

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa z tego co widzę to na liście wpisuje zły termin porodu?
    Oby krwiaczek się wchłonął.

Raven co u Ciebie?

Zazdroszczę tym co mogą sobie poleżeć. :)

MoniaP chyba bym nie ryzykowała lotu.

Paola również polecam Bieszczady, jest taki hotel Karino, ja uwielbiam tam jeździć. Bardzo blisko Soliny.
    My na wakacje nie jedziemy nigdzie - córka ma konkretną chorobę lokomocyjną.

Lovi ale robisz smaka. :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Morwa z tego co widzę to na liście wpisuje zły termin porodu?
    Oby krwiaczek się wchłonął.

Raven co u Ciebie?

Zazdroszczę tym co mogą sobie poleżeć. :)

MoniaP chyba bym nie ryzykowała lotu.

Paola również polecam Bieszczady, jest taki hotel Karino, ja uwielbiam tam jeździć. Bardzo blisko Soliny.
    My na wakacje nie jedziemy nigdzie - córka ma konkretną chorobę lokomocyjną.

Lovi ale robisz smaka. :)
    Już Ci wpisałam tak jak trzeba :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko i pietruszkanatki piekna beta! Gratulacje :)

Paola nic sie nie przejmuj, jest dobrze!

Agniecha i Morwa no to teraz mozecie odetchnac troche :) Morwa bede trzymac kciuki za wchloniecie krwiaczka. A powiedz mi jak bardzo przezylas informacje o jednym pecherzyku, a nie dwoch? Nie znam sie na IVF wic nawet nie wiem jaie sa statystyki przy podaniu 2 zarodkow.

Raven jak sie czujesz?

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lotu samolotem w I trym to ja bym nie ryzykowala. Pewnie w wiekszosci przypadkow nic sie nie dzieje, ale nie darowalabym sobie gdyby cos sie stało. Ja zrezygnowałam z lotu pod koniec maja na uroczystosc rodzinna.

W Bieszczadach nigdy nie bylam. W tym roku planowalismy w końcu pojechac jakos we wrzesniu, no ale teraz sama nie wiem czy dam rade.
    My standardowo jedziemy nad morze w czerwcu :) mimo, ze Baltyk zimny to uwielbiam polskie plaze.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Raven Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. U mnie lepiej ale rozczarowana jestem nasza służba zdrowia. Nikt w szpitalu nie zrobił mi usg. Na wiadomość o tym że nie ma żadnego krwawienia uznali mój przypadek za mało ważny, zalecili brać magnez i nospe i to wszystko...nie doczekałem się na żadnego lekarza bo każdy był zajęty i po 2 godzinach powiedziałam im że dziękuję za taką opiekę i wyszliśmy.
    Udało mi się wcisnąć prywatnie do ginekologa i wszystko jest w porządku. Mam odpoczywać. Na usg jest zarodek 2,5mm. Jest też drugi pęcherzyk ale większy i całkiem pusty.
    Gin oczywiście się spieszyl do domu bo byłam ostatnia i nie był już w najlepszym humorze więc nie pytałam.
    Mam nadzieję, że w poniedziałek dowiem się więcej. Ale wygląda na to, że będzie jedna fasolka :)

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa,Agniechaaaa gratuluję udanych wizyt :* odpoczywajcie jak najwięcej

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven, to tylko się bidulo nawkurzałaś... Dobrze, że udało Ci się dostać prywatnie, to Cię uspokoił gin. Teraz możesz spokojnie czekać do wizyty :)

Raven lubi tę wiadomość

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ