X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Aha , czyli dobrze :)
    Mam taką nadzieję i tego się trzymam :D

• Angela* Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam taką nadzieję i tego się trzymam :D

I słusznie, ważne, że chociaż jeden jest i musi walczyć! :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, mam nadzieję że poniedziałkowa beta i usg mnie trochę uspokoją na dłużej ;) W poprzedniej ciąży latałam co miesiąc na usg i takie usg dawało mi spokój na jakiś tydzień, potem znowu były nerwy i odliczanie do kolejnego usg ;)

Są pierwsze zdjęcia z usg, super, teraz się posypią :D

Dziewczyny przy pierwszej ciąży od razu miałam l4 i to był najlepszy okres w moim życiu ;) Leżałam, czytałam, robiłam wszystko co chciałam i na co już prędko nie znajdę czasu ;) Dlatego tym, które jeszcze się wahają: IDŹCIE NA L4, leżcie, jedzcie, czytajcie i zbierajcie siły, bo potem będą Wam potrzebne :D :D

Anuśka a polecisz jakieś konkretne miejsce w Bieszczadach? Chcemy obrać wstępnie jakiś kierunek na wakacje, a tam jeszcze nie byłam ;)

FreshMm, Anuśka lubią tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ma się sam wchłonąć, tylko muszę się oszczędzać. Jak jest możliwość to leżeć. Bo jak krwiak zacznie krwawić to może wypłukać nawet dziecia z macicy.
    Ja w pierwszej ciąży miałam 2 krwiaki dostałam duphaston i wchlonely się szybko

7b0f9c1e19.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Anuśka a polecisz jakieś konkretne miejsce w Bieszczadach? Chcemy obrać wstępnie jakiś kierunek na wakacje, a tam jeszcze nie byłam ;)

Kochana to zależy czego oczekujesz od wakacji :) Jeśli chcesz pozwiedzać, poleżeć na uroczych plażyczkach, posiedzieć w klimatycznych knajpkach to polecam okolice Soliny lub Cisna. My jeździmy w okolice Michniowca. Tam jest jeden słabo zaopatrzony sklep, mało ludzi i święty spokój :) A do tego łąki, lasy, konie, dzikie zwierzęta i piękne widoki :) Kiedyś tam zamieszkam w uroczym domku z bala :D

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień dziś chodził za mną fast food i właśnie do mnie dotarł :D Mniam.

Anuśka, moniczko lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczęta :) u mnie beta dziś 7116 :) więc idealnie się conajmniej podają co dwa dni :)
    Teraz to dopiero widać różnice między nami co Agniechaa?:)

Agniechaaaa, Anuśka, Krokodylica, moniczko, FreshMm, Raven lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No dziewczęta :) u mnie beta dziś 7116 :) więc idealnie się conajmniej podają co dwa dni :)
    Teraz to dopiero widać różnice między nami co Agniechaa?:)

Hi No fakt :D ale co tam :D ważne ze berbeciem rosną :D

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Hi No fakt :D ale co tam :D ważne ze berbeciem rosną :D
    Pewnie tak, przyrost najważniejszy :D ale nie przestaje mnie zadziwić to,jak różnie to przebiega w naszych organizmach :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja po tym dniu jestem padnięta jak koń po westernie.
    Jeszcze zła jestem bo nowe okulary odebrałam i są krzywe i ciśnie mnie w prawe ucho, muszę jutro iść żeby poprawili, ale żałuję że tam zamówiłam bo z obsługą się strasznie ciężko dogadać. :/ (Ja mówię babie że mnie ciśnie a ona że nie bo będą mi spadać. No i gadaj do ściany).

A tu na wątku same dobre wieści. :)

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś załatwiłam dentyste jeszcze alergolog mi pozostał

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dzien oznajmienia w firmie dobrej nowiny :p bedzie ciekawie ;)

pietruszkanatki, Flowwer lubią tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa witaj po fioletowej stronie!! Ciesze się, że w końcu się udało! Teraz dbaj o siebie i fasolke, myśl pozytywnie i nudź się ile wlezie :-).

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa z tego co widzę to na liście wpisuje zły termin porodu?
    Oby krwiaczek się wchłonął.

Raven co u Ciebie?

Zazdroszczę tym co mogą sobie poleżeć. :)

MoniaP chyba bym nie ryzykowała lotu.

Paola również polecam Bieszczady, jest taki hotel Karino, ja uwielbiam tam jeździć. Bardzo blisko Soliny.
    My na wakacje nie jedziemy nigdzie - córka ma konkretną chorobę lokomocyjną.

Lovi ale robisz smaka. :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Morwa z tego co widzę to na liście wpisuje zły termin porodu?
    Oby krwiaczek się wchłonął.

Raven co u Ciebie?

Zazdroszczę tym co mogą sobie poleżeć. :)

MoniaP chyba bym nie ryzykowała lotu.

Paola również polecam Bieszczady, jest taki hotel Karino, ja uwielbiam tam jeździć. Bardzo blisko Soliny.
    My na wakacje nie jedziemy nigdzie - córka ma konkretną chorobę lokomocyjną.

Lovi ale robisz smaka. :)
    Już Ci wpisałam tak jak trzeba :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko i pietruszkanatki piekna beta! Gratulacje :)

Paola nic sie nie przejmuj, jest dobrze!

Agniecha i Morwa no to teraz mozecie odetchnac troche :) Morwa bede trzymac kciuki za wchloniecie krwiaczka. A powiedz mi jak bardzo przezylas informacje o jednym pecherzyku, a nie dwoch? Nie znam sie na IVF wic nawet nie wiem jaie sa statystyki przy podaniu 2 zarodkow.

Raven jak sie czujesz?

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lotu samolotem w I trym to ja bym nie ryzykowala. Pewnie w wiekszosci przypadkow nic sie nie dzieje, ale nie darowalabym sobie gdyby cos sie stało. Ja zrezygnowałam z lotu pod koniec maja na uroczystosc rodzinna.

W Bieszczadach nigdy nie bylam. W tym roku planowalismy w końcu pojechac jakos we wrzesniu, no ale teraz sama nie wiem czy dam rade.
    My standardowo jedziemy nad morze w czerwcu :) mimo, ze Baltyk zimny to uwielbiam polskie plaze.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Raven Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. U mnie lepiej ale rozczarowana jestem nasza służba zdrowia. Nikt w szpitalu nie zrobił mi usg. Na wiadomość o tym że nie ma żadnego krwawienia uznali mój przypadek za mało ważny, zalecili brać magnez i nospe i to wszystko...nie doczekałem się na żadnego lekarza bo każdy był zajęty i po 2 godzinach powiedziałam im że dziękuję za taką opiekę i wyszliśmy.
    Udało mi się wcisnąć prywatnie do ginekologa i wszystko jest w porządku. Mam odpoczywać. Na usg jest zarodek 2,5mm. Jest też drugi pęcherzyk ale większy i całkiem pusty.
    Gin oczywiście się spieszyl do domu bo byłam ostatnia i nie był już w najlepszym humorze więc nie pytałam.
    Mam nadzieję, że w poniedziałek dowiem się więcej. Ale wygląda na to, że będzie jedna fasolka :)

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa,Agniechaaaa gratuluję udanych wizyt :* odpoczywajcie jak najwięcej

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven, to tylko się bidulo nawkurzałaś... Dobrze, że udało Ci się dostać prywatnie, to Cię uspokoił gin. Teraz możesz spokojnie czekać do wizyty :)

Raven lubi tę wiadomość

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ