X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez gratuluję :*

Sylwia pomału, nie spiesz się, nikt Cię nie goni :) Ja na kondycję jeszcze nie narzekam, jedynie po schodach nie wchodzę już z taką prędkością jak zwykle :)

Inez87 lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też upały tylko że ja uwielbiam słońce i taką pogodę, jak mi za gorąco na podwórku to siedzę w domku bo mamy jak w klimatyzowanym sklepie mimo że nie mamy żadnego klimatyzatora.
    W środę byliśmy u gina z kropką wszystko ok, tylko mi w moczu wyszło białko i musze powtórzyć badania.
    Co do usg to my też mamy tylko 2D ale jak trzeba coś sprawdzić dokładniej to jadę do szpitala i tam już maja sprzęt wypasiony i nie płacę za żadne fotki kropki.
    Anuska strasznie mi przykro, a tak mialam nadzieję że chociaż jeden bliźniak będzie.
    Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
    A co do ruchów to ja nie czuje nic, w pierwszej ciąży czułam dopiero od 24 tc ale ja jestem gruba więc czekam cierpliwie

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez gratuluję :)

Inez87 lubi tę wiadomość

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez wspaniale!

Inez87 lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Ws bierze acard? lub aspiryne 75mg.
    Mi lekarz zalecil na poczatku ciazy i powiedzial ze moge go brac do 36tyg. Tylko skoro nie mam problemow z krzepliwoscia krwi to nie wiem czy nie powinnam go przerwac.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Czy ktoras z Ws bierze acard? lub aspiryne 75mg.
    Mi lekarz zalecil na poczatku ciazy i powiedzial ze moge go brac do 36tyg. Tylko skoro nie mam problemow z krzepliwoscia krwi to nie wiem czy nie powinnam go przerwac.

Ja biorę Acard 75. Mam go brać do 34 tyg. Biorę go ze względu na obniżoną wartość białka PAPPA

• elize Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Wszystko jest git :) Bąbelek bardzo ruchliwy i powyginany, trudno go było pomierzyć. Na 80% będzie chłopczyk, czyli tak jak intuicja mi od początku podpowiadała ;) Waga 191 g :)

Skurcze to podobno normalna sprawa. Mam przyjmować 2 x dziennie magnez i witaminę B6 i się nie martwić. Szyjka długa, 50 mm.

Nadin, Didi_85, inessa, ana167, Myszk@, Paula_29, Krokodylica, emerald_m, Patrycja27, helagazela lubią tę wiadomość

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Ja biorę Acard 75. Mam go brać do 34 tyg. Biorę go ze względu na obniżoną wartość białka PAPPA
    Aha rozumiem, mi doktor zalecil kiedy powiedzialam ,ze u mnie w rodzinie pare osob mialo lub ma problem z krzepnieciem krwi (teraz mi sie prypomnialo) wiec bede go brac, a na necie pisza takie glupoty ze szok! ,ze niby acard szkodzi, i nie wolno go stosowac w ciazy bla bla.. :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Aha rozumiem, mi doktor zalecil kiedy powiedzialam ,ze u mnie w rodzinie pare osob mialo lub ma problem z krzepnieciem krwi (teraz mi sie prypomnialo) wiec bede go brac, a na necie pisza takie glupoty ze szok! ,ze niby acard szkodzi, i nie wolno go stosowac w ciazy bla bla.. :D

Tak jak piszą, że nospa szkodzi. Ja biorę codziennie nospe po dwa razy.

Dlatego nawet nie czytam tych wypocin w Internecie:)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Hejka witam siw ja , noc nie przespana przez te cholerne upaly ... Zle się śpi mimo opuszczonych rolet i wiatraka ...
    Juz mam dosc tego upalu ...

Biedna Anuska :(
    A kto teraz zarządza grupa na fb NoWy2018? Kto jest administratorem grupy? Ktos mnie bezczelnie z niej wypisal mimo , że udzielalam sie ... :/

Dzis znowu duchota , dosc mam tego lata ... :/

Milego dnia dziewczyny :-*
    Nasz forumowy fb to ♡styczniowki 2018♡

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę acard 150, mam brać do 36 tygodnia

Anuśka bardzo mi przykro, tulę :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie okazało się, że dostaliśmy nowy fotelik w prezencie, a mamy po młodszej córce bezwypadkowy cybex aton w kolorze moonlight, także gdyby ktoś chciał to mam do oddania za dużą paczkę pampersów, proszę o prywatna wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Ewelina W Nowa

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj zapisałam sie do grupy na Facebooku ale niestety dostałam info ze ktoś mnie z niej wypisał i jest juz tajna. Co moge zrobic aby do niej jeszcze dołączyć? Plis o info. Baaardzo bym chciała:)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin mogę prosić zdjęcie? :) ja bardzo chętnie!! :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wysłać ci wiadomość ale nie jesteśmy przyjaciolkami i się nie da :/

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Jestem już po wizycie. Wszystko jest git :) Bąbelek bardzo ruchliwy i powyginany, trudno go było pomierzyć. Na 80% będzie chłopczyk, czyli tak jak intuicja mi od początku podpowiadała ;) Waga 191 g :)

Skurcze to podobno normalna sprawa. Mam przyjmować 2 x dziennie magnez i witaminę B6 i się nie martwić. Szyjka długa, 50 mm.

Gratuluję :-)

• Nadin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Chciałam wysłać ci wiadomość ale nie jesteśmy przyjaciolkami i się nie da :/
    Już jesteśmy, więc możesz pisać.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tej grupy nowy2018 już chyba nie ma?... ja jej przynajmniej nie znalazłam. Może być też tak, że jakaś desperacja, która się do niej zapisała, bo nie wiedziała o co chodzi miała dość i zamknęła grupę, o ile coś takiego jest możliwe, bo ja się nie znam :D ale stuczniowki śmigają

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kochane, łożysko może się przemieszczać? Bo z badania Pappa mam że łożysko wysoko na przedniej ścianie, a mi się kojarzy że mój ginekolog mi mówił że na tylnej... i myślę, czy ono może jakoś się przemiescic:)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, bardzo mi przykro... :-( nie potrafię sobie tego wyobrazić...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ