X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez gratuluję :*

Sylwia pomału, nie spiesz się, nikt Cię nie goni :) Ja na kondycję jeszcze nie narzekam, jedynie po schodach nie wchodzę już z taką prędkością jak zwykle :)

Inez87 lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też upały tylko że ja uwielbiam słońce i taką pogodę, jak mi za gorąco na podwórku to siedzę w domku bo mamy jak w klimatyzowanym sklepie mimo że nie mamy żadnego klimatyzatora.
    W środę byliśmy u gina z kropką wszystko ok, tylko mi w moczu wyszło białko i musze powtórzyć badania.
    Co do usg to my też mamy tylko 2D ale jak trzeba coś sprawdzić dokładniej to jadę do szpitala i tam już maja sprzęt wypasiony i nie płacę za żadne fotki kropki.
    Anuska strasznie mi przykro, a tak mialam nadzieję że chociaż jeden bliźniak będzie.
    Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
    A co do ruchów to ja nie czuje nic, w pierwszej ciąży czułam dopiero od 24 tc ale ja jestem gruba więc czekam cierpliwie

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez gratuluję :)

Inez87 lubi tę wiadomość

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez wspaniale!

Inez87 lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Ws bierze acard? lub aspiryne 75mg.
    Mi lekarz zalecil na poczatku ciazy i powiedzial ze moge go brac do 36tyg. Tylko skoro nie mam problemow z krzepliwoscia krwi to nie wiem czy nie powinnam go przerwac.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Czy ktoras z Ws bierze acard? lub aspiryne 75mg.
    Mi lekarz zalecil na poczatku ciazy i powiedzial ze moge go brac do 36tyg. Tylko skoro nie mam problemow z krzepliwoscia krwi to nie wiem czy nie powinnam go przerwac.

Ja biorę Acard 75. Mam go brać do 34 tyg. Biorę go ze względu na obniżoną wartość białka PAPPA

• elize Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Wszystko jest git :) Bąbelek bardzo ruchliwy i powyginany, trudno go było pomierzyć. Na 80% będzie chłopczyk, czyli tak jak intuicja mi od początku podpowiadała ;) Waga 191 g :)

Skurcze to podobno normalna sprawa. Mam przyjmować 2 x dziennie magnez i witaminę B6 i się nie martwić. Szyjka długa, 50 mm.

Nadin, Didi_85, inessa, ana167, Myszk@, Paula_29, Krokodylica, emerald_m, Patrycja27, helagazela lubią tę wiadomość

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Ja biorę Acard 75. Mam go brać do 34 tyg. Biorę go ze względu na obniżoną wartość białka PAPPA
    Aha rozumiem, mi doktor zalecil kiedy powiedzialam ,ze u mnie w rodzinie pare osob mialo lub ma problem z krzepnieciem krwi (teraz mi sie prypomnialo) wiec bede go brac, a na necie pisza takie glupoty ze szok! ,ze niby acard szkodzi, i nie wolno go stosowac w ciazy bla bla.. :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Aha rozumiem, mi doktor zalecil kiedy powiedzialam ,ze u mnie w rodzinie pare osob mialo lub ma problem z krzepnieciem krwi (teraz mi sie prypomnialo) wiec bede go brac, a na necie pisza takie glupoty ze szok! ,ze niby acard szkodzi, i nie wolno go stosowac w ciazy bla bla.. :D

Tak jak piszą, że nospa szkodzi. Ja biorę codziennie nospe po dwa razy.

Dlatego nawet nie czytam tych wypocin w Internecie:)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Hejka witam siw ja , noc nie przespana przez te cholerne upaly ... Zle się śpi mimo opuszczonych rolet i wiatraka ...
    Juz mam dosc tego upalu ...

Biedna Anuska :(
    A kto teraz zarządza grupa na fb NoWy2018? Kto jest administratorem grupy? Ktos mnie bezczelnie z niej wypisal mimo , że udzielalam sie ... :/

Dzis znowu duchota , dosc mam tego lata ... :/

Milego dnia dziewczyny :-*
    Nasz forumowy fb to ♡styczniowki 2018♡

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę acard 150, mam brać do 36 tygodnia

Anuśka bardzo mi przykro, tulę :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie okazało się, że dostaliśmy nowy fotelik w prezencie, a mamy po młodszej córce bezwypadkowy cybex aton w kolorze moonlight, także gdyby ktoś chciał to mam do oddania za dużą paczkę pampersów, proszę o prywatna wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Ewelina W Nowa

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj zapisałam sie do grupy na Facebooku ale niestety dostałam info ze ktoś mnie z niej wypisał i jest juz tajna. Co moge zrobic aby do niej jeszcze dołączyć? Plis o info. Baaardzo bym chciała:)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin mogę prosić zdjęcie? :) ja bardzo chętnie!! :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wysłać ci wiadomość ale nie jesteśmy przyjaciolkami i się nie da :/

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Jestem już po wizycie. Wszystko jest git :) Bąbelek bardzo ruchliwy i powyginany, trudno go było pomierzyć. Na 80% będzie chłopczyk, czyli tak jak intuicja mi od początku podpowiadała ;) Waga 191 g :)

Skurcze to podobno normalna sprawa. Mam przyjmować 2 x dziennie magnez i witaminę B6 i się nie martwić. Szyjka długa, 50 mm.

Gratuluję :-)

• Nadin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Chciałam wysłać ci wiadomość ale nie jesteśmy przyjaciolkami i się nie da :/
    Już jesteśmy, więc możesz pisać.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tej grupy nowy2018 już chyba nie ma?... ja jej przynajmniej nie znalazłam. Może być też tak, że jakaś desperacja, która się do niej zapisała, bo nie wiedziała o co chodzi miała dość i zamknęła grupę, o ile coś takiego jest możliwe, bo ja się nie znam :D ale stuczniowki śmigają

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kochane, łożysko może się przemieszczać? Bo z badania Pappa mam że łożysko wysoko na przedniej ścianie, a mi się kojarzy że mój ginekolog mi mówił że na tylnej... i myślę, czy ono może jakoś się przemiescic:)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, bardzo mi przykro... :-( nie potrafię sobie tego wyobrazić...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ