Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też upały tylko że ja uwielbiam słońce i taką pogodę, jak mi za gorąco na podwórku to siedzę w domku bo mamy jak w klimatyzowanym sklepie mimo że nie mamy żadnego klimatyzatora.
W środę byliśmy u gina z kropką wszystko ok, tylko mi w moczu wyszło białko i musze powtórzyć badania.
Co do usg to my też mamy tylko 2D ale jak trzeba coś sprawdzić dokładniej to jadę do szpitala i tam już maja sprzęt wypasiony i nie płacę za żadne fotki kropki.
Anuska strasznie mi przykro, a tak mialam nadzieję że chociaż jeden bliźniak będzie.
Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
A co do ruchów to ja nie czuje nic, w pierwszej ciąży czułam dopiero od 24 tc ale ja jestem gruba więc czekam cierpliwie
-
WhyMe wrote:Czy ktoras z Ws bierze acard? lub aspiryne 75mg.
Mi lekarz zalecil na poczatku ciazy i powiedzial ze moge go brac do 36tyg. Tylko skoro nie mam problemow z krzepliwoscia krwi to nie wiem czy nie powinnam go przerwac.
Ja biorę Acard 75. Mam go brać do 34 tyg. Biorę go ze względu na obniżoną wartość białka PAPPA -
Jestem już po wizycie. Wszystko jest git
Bąbelek bardzo ruchliwy i powyginany, trudno go było pomierzyć. Na 80% będzie chłopczyk, czyli tak jak intuicja mi od początku podpowiadała
Waga 191 g
Skurcze to podobno normalna sprawa. Mam przyjmować 2 x dziennie magnez i witaminę B6 i się nie martwić. Szyjka długa, 50 mm.Nadin, Didi_85, inessa, ana167, Myszk@, Paula_29, Krokodylica, emerald_m, Patrycja27, helagazela lubią tę wiadomość
-
elize wrote:Ja biorę Acard 75. Mam go brać do 34 tyg. Biorę go ze względu na obniżoną wartość białka PAPPA
-
WhyMe wrote:Aha rozumiem, mi doktor zalecil kiedy powiedzialam ,ze u mnie w rodzinie pare osob mialo lub ma problem z krzepnieciem krwi (teraz mi sie prypomnialo) wiec bede go brac, a na necie pisza takie glupoty ze szok! ,ze niby acard szkodzi, i nie wolno go stosowac w ciazy bla bla..
Tak jak piszą, że nospa szkodzi. Ja biorę codziennie nospe po dwa razy.
Dlatego nawet nie czytam tych wypocin w Internecie:) -
Angela* wrote:Hejka witam siw ja , noc nie przespana przez te cholerne upaly ... Zle się śpi mimo opuszczonych rolet i wiatraka ...
Juz mam dosc tego upalu ...
Biedna Anuska
A kto teraz zarządza grupa na fb NoWy2018? Kto jest administratorem grupy? Ktos mnie bezczelnie z niej wypisal mimo , że udzielalam sie ...
Dzis znowu duchota , dosc mam tego lata ...
Milego dnia dziewczyny :-*[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
elize wrote:Jestem już po wizycie. Wszystko jest git
Bąbelek bardzo ruchliwy i powyginany, trudno go było pomierzyć. Na 80% będzie chłopczyk, czyli tak jak intuicja mi od początku podpowiadała
Waga 191 g
Skurcze to podobno normalna sprawa. Mam przyjmować 2 x dziennie magnez i witaminę B6 i się nie martwić. Szyjka długa, 50 mm.
Gratuluję -
Bo tej grupy nowy2018 już chyba nie ma?... ja jej przynajmniej nie znalazłam. Może być też tak, że jakaś desperacja, która się do niej zapisała, bo nie wiedziała o co chodzi miała dość i zamknęła grupę, o ile coś takiego jest możliwe, bo ja się nie znam
ale stuczniowki śmigają
-
A kochane, łożysko może się przemieszczać? Bo z badania Pappa mam że łożysko wysoko na przedniej ścianie, a mi się kojarzy że mój ginekolog mi mówił że na tylnej... i myślę, czy ono może jakoś się przemiescic:)