X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Hejka witam siw ja , noc nie przespana przez te cholerne upaly ... Zle się śpi mimo opuszczonych rolet i wiatraka ...
    Juz mam dosc tego upalu ...

Biedna Anuska :(
    A kto teraz zarządza grupa na fb NoWy2018? Kto jest administratorem grupy? Ktos mnie bezczelnie z niej wypisal mimo , że udzielalam sie ... :/

Dzis znowu duchota , dosc mam tego lata ... :/

Milego dnia dziewczyny :-*

Ja też zostałam wypisana a normalnie sie udzielałam :P

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę uwierzyć! :( Anuśka ... tak mi przykro ... zalałam się łzami totalnie...
    Byłyśmy tu razem od samego początku, moja rówieśniczka... :(:(:(

• Angela* Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Ja też zostałam wypisana a normalnie sie udzielałam :P

Widocznie ktos sobie przejął forum i usunal te dziewczyny, ktore jej nie pasuja ... A kij z tym :) mi to kolo dupki lata :D. Nie ma czym siw przejmowac , tu jest GIT forum i juz :)

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowicie przygnębiające są takie wiadomości i przykre. Anuśka trzymaj się mocno!
    Ja witam się z Wami po dłuższej przerwie, melduję że na pokłądzie już na 100% dziewczyna i nawet imię wybrane - Lidia dołączy do naszej małej Rodzinki :)
    Mam nadzieję, że rośniecie i dobrze się czujecie, a dzieciaczki po malutku rozkopują sobie miejsce w brzuchu:)

Korzystając z okazji będę mieć pytanie do mam, które mają roczne, 1,5 lub 2-letnie dzieciaczki. JAkie macie pomysły na logistykę po porodzie? Zmiana wózka na podwójny, dostawka do wózka typu BuggyBoard czy może takie dostawki spacerówki do gondoli?! Zupełnie głupieje, no ale jakoś się muszę przemieszczać z dwójką...

Pozdrowienia zimne dla odmiany, bo upał.

Krokodylica, emerald_m, Patrycja27 lubią tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej tutaj się zrobił większy ruch :D i forum nie umiera śmiercią naturalną...

Bardzo mi szkoda Anuski :( to takie niesprawiedliwe.

emi2016 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z grupy na fb usunęłam się sama jak pojawił się tam facet...

A Anuśka na innej grupie napisała, z naszego gangu 18+

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też usunęli :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Niesamowicie przygnębiające są takie wiadomości i przykre. Anuśka trzymaj się mocno!
    Ja witam się z Wami po dłuższej przerwie, melduję że na pokłądzie już na 100% dziewczyna i nawet imię wybrane - Lidia dołączy do naszej małej Rodzinki :)
    Mam nadzieję, że rośniecie i dobrze się czujecie, a dzieciaczki po malutku rozkopują sobie miejsce w brzuchu:)

Korzystając z okazji będę mieć pytanie do mam, które mają roczne, 1,5 lub 2-letnie dzieciaczki. JAkie macie pomysły na logistykę po porodzie? Zmiana wózka na podwójny, dostawka do wózka typu BuggyBoard czy może takie dostawki spacerówki do gondoli?! Zupełnie głupieje, no ale jakoś się muszę przemieszczać z dwójką...

Pozdrowienia zimne dla odmiany, bo upał.
    Ja planuje dostawke,ale chyba taka siedząca. Choć jeszcze nie jestem przekonana,bo corcia już chodzi i coraz więcej tylko by chciała biegać niż w wozku siedziec...

• natki89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarzę Anuśkę i pamiętam jak się cieszyła :( Straszne to...

Ja też ruchów jeszcze nie czuję. Mam łożysko na przedniej ścianie, więc się nie stresuję. Moja szwagierka (aktualnie 30 tc) poczuła pierwsze ruchy w 20 tygodniu. Też miała łożysko na przedniej ścianie i lekarz mówił, że nie ma się czym stresować. Spokojnie zatem czekam na pierwsze puknięcie :)

Co do twardnienia brzucha to też mi czasami twardnieje, ale dopiero od 3 dni. I zdarza się to tylko wtedy jak leżę na plecach, całkiem na płasko. Jak zmienię pozycję to napięcie puszcza. W ogóle to nie boli, dopiero wtedy mam takie dziwne uczucie jakbym czuła ruchy, ale nie chce mylić ruchów z napinającym się brzuchem. Dzisiaj wzięłam magnez i zobaczymy jak będzie. Wizyta dopiero 16.08.

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka bardzo mi przykro.
    A co z prawidłowo rozwijającym się bliźniakiem?

Ja zamierzam kupić dostawkę nr buggy. Na youtube babka ją testuje i bardzo mi się spodobała.

Mnie też usunęli z nowy2018. Dziwna sprawa.

Jest podekscytowana bo przyszła barierka do łóżka. Oluś będzie dzisiaj spał po raz pierwszy na normalnym łóżku. Ciekawe jak mu się będzie spało.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę nad tym wózkiem i nie wiem co zrobić. Do przedszkola będziemy mieć bliziutko to sobie córka dojdzie a tak gdzieś dalej, do miasta itp. to nie mam pojęcia jak to rozwiązać.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe na długie spacery z Łucją będę chyba chodzić w czasie jak Zuzka będzie w przedszkolu. :)

• alexast Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam link jak babka testuje dostawkę
    https://m.youtube.com/watch?v=bcHa2kvkshk

Ja mam 18tydz i 5 dzień i tylko czasami odczuje jakiej delikatne kopnięcie lub jak się obraca.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze widziałam przedłużkę do rączki od wózka. Też może być przydatna jak będzie dostawka

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy, ale ja czekam już na jesień. Bo to lato to totalna porażka. Albo leje, albo taki skwar, że nie da się żyć. Mnie od tej pogody zaczęła pobolewać głowa jak nigdy nie miałam z tym problemu. Jak ubiorę się "na krótko" to nagle zaczyna się ochładzać. Jak mam długie spodnie to marze o tym, żeby dojść do domu i je zdjąć z siebie.

Przez te ulewy przesunęło nam się urządzanie domu. Nie mogą położyć podłóg, bo jest za duża wilgoć. Do tego cały czas nie podłączyli wody. Ogródki nie ogrodzone. Całe osiedle w jednym wielkim błocie. Wyszła wilgoć na ścianach. :/ Mieszkanie które aktualnie wynajmujemy musimy zwolnić w pon. Nie wiem co zrobimy, bo w nowym domu nie da się mieszać z wilgocią, bez wody i bez podłóg. Myślimy z Mężem kto nas teraz przygarnie. Ehh zawsze coś. byle do września. To i pogoda będzie jesienna i nie będzie tak zaskakiwać jak to lato i może będziemy mieli gdzie mieszkać :P

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też mam łożysko z przodu i od kilku tygodni wypatrywałam ruchów bo to trzecia ciąża. Miałam czasem jakieś bulgotki czy puknięcie ale nie byłam pewna czy to to. A od kilku dni codziennie już kilka razy na dobę są coraz wyraźniejsze i już nie mam wątpliwości. Czasem tak mocne że udaje się wyczuć przez skórę, ale musiałam poczekać do 20 tygodnia

natki89, pietruszkanatki, helagazela lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w skończonym 16tc

natki89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na trasie do zamku chojnik i zrobilam przerwe bo ledwo ide a to najłatwiejsza trasa

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie niepewnie bez usg przez taki dlugi czas. Co do jezenia to nie wiem czy jem dobrze. Przez upaly ciezko jeść dużo

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu wg USG mamy równy 19 tc a termin 01.01.2018, dzidziuś bardzo ruchliwy, łożysko z tyłu, a że jestem dość chuda to kopniaki czuję po kilka razy dziennie :) Wszystkie narządy w porządku no i mamy wymarzonego SYNA :)

Co do samego badania to szpital bardzo nowoczesny ale USG tylko 2D i tego dostałam jedno mało wyraźne zdjęcie za które musiałam zapłacić. No nic trzeba przywyknąć do tutejszych realiów. Co nie zmienia faktu że bardzo się cieszę :)

Gosiak, natki89, wronka, Krokodylica, inessa, Myszk@, Didi_85, ana167, WhyMe, emi2016, Nadin, BlackCatNorL, Paula_29, emerald_m, kasha86, kate88:), Patrycja27, helagazela lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ