Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela* wrote:Hejka witam siw ja , noc nie przespana przez te cholerne upaly ... Zle się śpi mimo opuszczonych rolet i wiatraka ...
Juz mam dosc tego upalu ...
Biedna Anuska
A kto teraz zarządza grupa na fb NoWy2018? Kto jest administratorem grupy? Ktos mnie bezczelnie z niej wypisal mimo , że udzielalam sie ...
Dzis znowu duchota , dosc mam tego lata ...
Milego dnia dziewczyny :-*
Ja też zostałam wypisana a normalnie sie udzielałam -
Niesamowicie przygnębiające są takie wiadomości i przykre. Anuśka trzymaj się mocno!
Ja witam się z Wami po dłuższej przerwie, melduję że na pokłądzie już na 100% dziewczyna i nawet imię wybrane - Lidia dołączy do naszej małej Rodzinki
Mam nadzieję, że rośniecie i dobrze się czujecie, a dzieciaczki po malutku rozkopują sobie miejsce w brzuchu:)
Korzystając z okazji będę mieć pytanie do mam, które mają roczne, 1,5 lub 2-letnie dzieciaczki. JAkie macie pomysły na logistykę po porodzie? Zmiana wózka na podwójny, dostawka do wózka typu BuggyBoard czy może takie dostawki spacerówki do gondoli?! Zupełnie głupieje, no ale jakoś się muszę przemieszczać z dwójką...
Pozdrowienia zimne dla odmiany, bo upał.
Krokodylica, emerald_m, Patrycja27 lubią tę wiadomość
-
Andzia87 wrote:Niesamowicie przygnębiające są takie wiadomości i przykre. Anuśka trzymaj się mocno!
Ja witam się z Wami po dłuższej przerwie, melduję że na pokłądzie już na 100% dziewczyna i nawet imię wybrane - Lidia dołączy do naszej małej Rodzinki
Mam nadzieję, że rośniecie i dobrze się czujecie, a dzieciaczki po malutku rozkopują sobie miejsce w brzuchu:)
Korzystając z okazji będę mieć pytanie do mam, które mają roczne, 1,5 lub 2-letnie dzieciaczki. JAkie macie pomysły na logistykę po porodzie? Zmiana wózka na podwójny, dostawka do wózka typu BuggyBoard czy może takie dostawki spacerówki do gondoli?! Zupełnie głupieje, no ale jakoś się muszę przemieszczać z dwójką...
Pozdrowienia zimne dla odmiany, bo upał. -
Kojarzę Anuśkę i pamiętam jak się cieszyła
Straszne to...
Ja też ruchów jeszcze nie czuję. Mam łożysko na przedniej ścianie, więc się nie stresuję. Moja szwagierka (aktualnie 30 tc) poczuła pierwsze ruchy w 20 tygodniu. Też miała łożysko na przedniej ścianie i lekarz mówił, że nie ma się czym stresować. Spokojnie zatem czekam na pierwsze puknięcie
Co do twardnienia brzucha to też mi czasami twardnieje, ale dopiero od 3 dni. I zdarza się to tylko wtedy jak leżę na plecach, całkiem na płasko. Jak zmienię pozycję to napięcie puszcza. W ogóle to nie boli, dopiero wtedy mam takie dziwne uczucie jakbym czuła ruchy, ale nie chce mylić ruchów z napinającym się brzuchem. Dzisiaj wzięłam magnez i zobaczymy jak będzie. Wizyta dopiero 16.08.
-
Anuśka bardzo mi przykro.
A co z prawidłowo rozwijającym się bliźniakiem?
Ja zamierzam kupić dostawkę nr buggy. Na youtube babka ją testuje i bardzo mi się spodobała.
Mnie też usunęli z nowy2018. Dziwna sprawa.
Jest podekscytowana bo przyszła barierka do łóżka. Oluś będzie dzisiaj spał po raz pierwszy na normalnym łóżku. Ciekawe jak mu się będzie spało.
-
Nie wiem jak Wy, ale ja czekam już na jesień. Bo to lato to totalna porażka. Albo leje, albo taki skwar, że nie da się żyć. Mnie od tej pogody zaczęła pobolewać głowa jak nigdy nie miałam z tym problemu. Jak ubiorę się "na krótko" to nagle zaczyna się ochładzać. Jak mam długie spodnie to marze o tym, żeby dojść do domu i je zdjąć z siebie.
Przez te ulewy przesunęło nam się urządzanie domu. Nie mogą położyć podłóg, bo jest za duża wilgoć. Do tego cały czas nie podłączyli wody. Ogródki nie ogrodzone. Całe osiedle w jednym wielkim błocie. Wyszła wilgoć na ścianach.Mieszkanie które aktualnie wynajmujemy musimy zwolnić w pon. Nie wiem co zrobimy, bo w nowym domu nie da się mieszać z wilgocią, bez wody i bez podłóg. Myślimy z Mężem kto nas teraz przygarnie. Ehh zawsze coś. byle do września. To i pogoda będzie jesienna i nie będzie tak zaskakiwać jak to lato i może będziemy mieli gdzie mieszkać
-
Dziewczyny, ja też mam łożysko z przodu i od kilku tygodni wypatrywałam ruchów bo to trzecia ciąża. Miałam czasem jakieś bulgotki czy puknięcie ale nie byłam pewna czy to to. A od kilku dni codziennie już kilka razy na dobę są coraz wyraźniejsze i już nie mam wątpliwości. Czasem tak mocne że udaje się wyczuć przez skórę, ale musiałam poczekać do 20 tygodnia
natki89, pietruszkanatki, helagazela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już po badaniu wg USG mamy równy 19 tc a termin 01.01.2018, dzidziuś bardzo ruchliwy, łożysko z tyłu, a że jestem dość chuda to kopniaki czuję po kilka razy dziennie
Wszystkie narządy w porządku no i mamy wymarzonego SYNA
Co do samego badania to szpital bardzo nowoczesny ale USG tylko 2D i tego dostałam jedno mało wyraźne zdjęcie za które musiałam zapłacić. No nic trzeba przywyknąć do tutejszych realiów. Co nie zmienia faktu że bardzo się cieszęGosiak, natki89, wronka, Krokodylica, inessa, Myszk@, Didi_85, ana167, WhyMe, emi2016, Nadin, BlackCatNorL, Paula_29, emerald_m, kasha86, kate88:), Patrycja27, helagazela lubią tę wiadomość