Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kakiej wysokosci czujecie ruchy? Czy to mozliwe zeby czuc ruchy nad pepkiem?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad pepkiem to nie ruchy.

Myszka gratki wizyty :) grunt że wszystko dobrze z dzidzią. :)

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    No sama nie wiem..... moze wtedy to nie ruchy tylko jelita?
    W 15 tygodniu nie musisz czuć ruchów jeszcze codziennie....

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 18+3 tc i synuś jest 3 dni starszy a jeszcze nigdy nie poczułam go nad pepkiem :) a mam kopniaki już dosyć mocne bo nawet mąż widzi ;) więc może się pomyliłaś i to nie były jeszcze ruchy

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy pod pępkiem, z reszta widzę jak się wypina raz z jednej strony raz z drugiej.
    Co do brodawek. Żadne hartowanie mi nie pomogło, tzn nie odzwierciedlilo tego bólu przy karmieniu. Ale dodam że ból mija i karmienie staje się przyjemne ( ja swoją drogę mleczna z córka zakończyłam miesiąc temu z racji krwawienia, karmiłam 28 miesięcy).

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.moze sie pomylilam. Czasami czuje takie rlikatne pukniegie pod pepkiem ale z boku.... pod pepkiem czulam i wtedy bylam pewna ze nie helita. No mic chyba pozostaje mi czekac

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    No.moze sie pomylilam. Czasami czuje takie rlikatne pukniegie pod pepkiem ale z boku.... pod pepkiem czulam i wtedy bylam pewna ze nie helita. No mic chyba pozostaje mi czekac
    Masz czas :) ja poczułam dopiero 1,5 tygodnia temu

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do tych ketonów w moczu to byłam u lekarza i powedzial, że tak może byc bo prawdopodobnie mało pije i UWAGA malo jem ;)) (co wydaje mi się niemożliwe). Lekarz przede wszystkim kazał mi jest 6(!) posiłków dziennie (w tym tak jakby dwie kolacje-ostatnia tuż przed snem, zeby różnica miedzy kolacja a śniadaniem nie była taka duża i moze to pomoże). Powiedział, że moge sobie poczytać o diecie dla kobiet w ciąży z cukrzyca ciążowa ale nie sądzi , żebym ją miała bo nie miałam cukru w moczu wcześniej i sprawdzi sie to juz niedługo podczas badania glukozy.
    Ma twardnienie brzucha przepisał magneB6 i na jakas infekcje (nie wiem skąd sie wzięła) przepisał jakies wielkie tabletki dowcipne..;(( a jakby mnie bardzo bolał brzuch to luteinę przepisał ... generalnie powiedział tez żebym nie panikowała za kazdym razem (łatwo mowić - to moja pierwsza ciąża i ciagle boli mnie brzuch:/).

Co do ruchów to lekarz pokazał mi gdzie obecnie znajduje sie moja córa i jest mniej wiecej jakies 5-7 cm pod pępkiem. Z prawej strony miala główkę, kręgosłup skierowany w dol i z lewej nóżki i rzeczywiście czasami czuje jakby takie bulgotanie w okolicach tych jej nóżek. To troche inne uczucie niz bulgotanie w jelitach .. wiec myśle , ze to to. Ale lekarz powiedział, ze spokojnie ruchy moge zacząć czuć dopiero za 2 tyg i to jest zupełnie normalne.

Myszk@, natki89 lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia niemożliwe, bo macica tak jak pisze kasha jest jeszcze sporo pod pepkiem. Dopiero koło 20 tygodnia zaczyna zbliżać się do pępka. Nie wiem w którym jesteś tygodniu ale ja małego detektorem wyczuwam trochę ponad linią włosów. I dokladnie tam dwa dni temu poczułam takie pukniecie. Najpierw rano po przebudzeniu, potem dzień później jak się zginałam siedząc, ale nie wiem czy to nie za wcześnie na ruchy. ( choć to trzecia ciążą)
    Jelita też często dają takie odczucie jakby puknięcia i można to łatwo pomylić. Ja zaraz po stracie obserwowałam mocno swój organizm i naprawdę jelita mogą nam płakać figle.gdyby nie to, że nie byłam już w ciąży to byłabym pewna, że to ruchy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 23:22

kasha86 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki dzisiaj o 13 mam USG połówkowe w szpitalu. Tak sie stresuje ze nie spie juz od 3. Oby wszystko było dobrze.

kasha86, helagazela lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Pamiętacie Anuśkę? Straciła swoje dzieciątko. :( jakoś mnie ta wiadomość rozbiła kompletnie :(

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez87 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki dzisiaj o 13 mam USG połówkowe w szpitalu. Tak sie stresuje ze nie spie juz od 3. Oby wszystko było dobrze.

Powodzenia.

• (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) można do Was dołaczyć? to moja pierwsza ciaża, termin według usg mam na 24 stycznia.Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 07:01

Inez87 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine witaj.

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry.

Pamiętacie Anuśkę? Straciła swoje dzieciątko. :( jakoś mnie ta wiadomość rozbiła kompletnie :(
    :( to wszystko takie niesprawiedliwe. Nie na tym etapie gdzie wydaje sie ze najgorsze juz za nami. Strasznie mi przykro :(

dqpri09k8v8ti207.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry.

Ale jak to...jeszcze niedawno widziałam jej wykres i wszystko było w porządku. wiadomo co sie stało?

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :) na szczęście już piątek!
    U mnie dzisiaj aplikacja pokazuje 150 dni do porodu :) oj jak to zleci, byle do połówkowych :)
    Trzymam kciuki za wizyty

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry.

Takie informacje, mnie przytłaczają, i pokazują , że nie można byc spokojnym na żadnym etapie ciązy;/

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAli nie wiadomo, czeka w szpitalu na wywołanie porodu. :( prawdopodobnie dopiero potem badania wykażą dlaczego tak się stało. :( tyle wiem bo napisała na naszym wątku na fb.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dobrego dnia i udanych wizyt ❤❤❤ Krokodylica ale Anuska 2 Maluszka teraz stracila ? Bo jednego z blizniakow stracila juz wczesniej :(

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ