Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja czuję ruchy pod pępkiem, z reszta widzę jak się wypina raz z jednej strony raz z drugiej.
Co do brodawek. Żadne hartowanie mi nie pomogło, tzn nie odzwierciedlilo tego bólu przy karmieniu. Ale dodam że ból mija i karmienie staje się przyjemne ( ja swoją drogę mleczna z córka zakończyłam miesiąc temu z racji krwawienia, karmiłam 28 miesięcy).
Pola
Hania -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny co do tych ketonów w moczu to byłam u lekarza i powedzial, że tak może byc bo prawdopodobnie mało pije i UWAGA malo jem
) (co wydaje mi się niemożliwe). Lekarz przede wszystkim kazał mi jest 6(!) posiłków dziennie (w tym tak jakby dwie kolacje-ostatnia tuż przed snem, zeby różnica miedzy kolacja a śniadaniem nie była taka duża i moze to pomoże). Powiedział, że moge sobie poczytać o diecie dla kobiet w ciąży z cukrzyca ciążowa ale nie sądzi , żebym ją miała bo nie miałam cukru w moczu wcześniej i sprawdzi sie to juz niedługo podczas badania glukozy.
Ma twardnienie brzucha przepisał magneB6 i na jakas infekcje (nie wiem skąd sie wzięła) przepisał jakies wielkie tabletki dowcipne..;(( a jakby mnie bardzo bolał brzuch to luteinę przepisał ... generalnie powiedział tez żebym nie panikowała za kazdym razem (łatwo mowić - to moja pierwsza ciąża i ciagle boli mnie brzuch:/).
Co do ruchów to lekarz pokazał mi gdzie obecnie znajduje sie moja córa i jest mniej wiecej jakies 5-7 cm pod pępkiem. Z prawej strony miala główkę, kręgosłup skierowany w dol i z lewej nóżki i rzeczywiście czasami czuje jakby takie bulgotanie w okolicach tych jej nóżek. To troche inne uczucie niz bulgotanie w jelitach .. wiec myśle , ze to to. Ale lekarz powiedział, ze spokojnie ruchy moge zacząć czuć dopiero za 2 tyg i to jest zupełnie normalne.Myszk@, natki89 lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
Sylwia niemożliwe, bo macica tak jak pisze kasha jest jeszcze sporo pod pepkiem. Dopiero koło 20 tygodnia zaczyna zbliżać się do pępka. Nie wiem w którym jesteś tygodniu ale ja małego detektorem wyczuwam trochę ponad linią włosów. I dokladnie tam dwa dni temu poczułam takie pukniecie. Najpierw rano po przebudzeniu, potem dzień później jak się zginałam siedząc, ale nie wiem czy to nie za wcześnie na ruchy. ( choć to trzecia ciążą)
Jelita też często dają takie odczucie jakby puknięcia i można to łatwo pomylić. Ja zaraz po stracie obserwowałam mocno swój organizm i naprawdę jelita mogą nam płakać figle.gdyby nie to, że nie byłam już w ciąży to byłabym pewna, że to ruchyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 23:22
kasha86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny