X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytalam strasznie to przykre :( wspolczuje Jej bardzo ❤❤❤

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge takich wiadomości czytać, naprawde rozbiła mnie ta wiadomość;/

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi z jej powodu, musi strasznie boleć ta strata :(

relgi09kotjuarzp.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasza Anuska? Z naszego forum? :(

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ta Anuśka.
    To drugi bliźniak, miał być chłopczyk Antoś

Przepraszam że takie informacje przekazuję ale straszne to dla mnie a że Anuśka też miała być styczniowa i na początku parę razy tu pisała to pomyślałam że chciałybyście wiedzieć.

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Anuśkę, kojarzę bardziej z forum facebookowego, tam sie kiedys sporo udzielala

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kojarzę Anuśkę i bardzo mi przykro. Bardzo.

Inez, mocno trzymam kciuki. Będzie dobrze, zobaczysz.

Inez87 lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi :( nie umiem sobie tego nawet wyobrazić :( wiecie dlaczego?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Anuśki nie kojarzę ale bardzo współczuję - takie informacje są bardzo dołujące :(

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w ogóle jakiś lewy dzień :( Byłam właśnie u laryngologa i mam zapalenie ucha zewn. :( Zawsze coś. Musze brac cetraxal w kroplach ( w ulotce pisze ze jest ok w ciazy) a jak nie przejdzie czeka mnie antybiotyk :( mam już spory niedosłuch na 1 uchu, a infekcja na tym zdrowym. Buuuu.

relgi09kotjuarzp.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak strasznie mi przykro... Na tym etapie faktycznie większość czuje się bezpiecznie - tym bardziej taka informacja boli i powoduje strach o własną ciąże :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 10:09

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Anuśka :( przykre bardzo, Kroko jak będziesz wiedziała dlaczego to daj znać

Kasha, też miałam ketony w moczu i też usłyszałam o drugiej kolacji, zrobiłam wielkie oczy, bo ja nie czuję się na tyle głodna żeby zjadać 6 posiłków, no ale skoro dzidziuś tego potrzebuje to gdzieś upchnę.

Inez, kciuki, będzie dobrze :*

Witaj Sunshine

Maruder współczuję :( niestety infekcje lubią latem się pojawiać, bo upał, gorąco, ucho się poci, staraj się go nie moczyć, tzn jak myjesz włosy to dbaj żeby woda nie leciała do ucha i nie daj sobie wcisnąć antybiotyku bez wymazu! Kiedyś złapałam paskudne zapalenie ucha i poszłam do laryngologa a on oczywiście chciał mi wcisnąć antybiotyk o szerokim spektrum działania, przy okazji pobrał wymaz, bo jakiś czas wcześniej miałam grzybka w uchu. Stwierdziłam że nie wykupię antybiotyku zapisanego w ciemno i poczekam na wynik wymazu, przy okazji lałam do ucha borasol (poprzedni laryngolog go zalecił zamiast spirytusu czy wody utlenionej, niestety w tym momencie był na urlopie), poszłam na wizytę już z wynikiem wymazu i lekarz słyszałam jak lekarz mruczał "hmm dużo lepiej, dziwne bo ten antybiotyk nie powinien zadziałać" udałam że nie słyszałam mruczenia ale został u mnie skreślony.

Maruder lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do ketonów w moczu - są takie paski testowe - keto diastix kupowane w aptece, ok 17 zł za 50 szt. Codziennie rano na czczo sikacie na pasek i po 15 sek odczytujecie wynik - i wiecie czy zjadłyście wystarczająco dużo Zasada jest taka, że ketonów ma nie być wcale. A 2 kolacja powinna być zjedzona ok. 22-23.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 10:46

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jak tam sie dzis czujecie? u mni ok, wczoraj troche sie zmartwilam, poniewaz mi stwardniał brzuch, ale na szczescie tylko raz. Czy nie sądzicie że 17 tydzień to trochę za wczesnie na takie skurcze?

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Angela* Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witam siw ja , noc nie przespana przez te cholerne upaly ... Zle się śpi mimo opuszczonych rolet i wiatraka ...
    Juz mam dosc tego upalu ...

Biedna Anuska :(
    A kto teraz zarządza grupa na fb NoWy2018? Kto jest administratorem grupy? Ktos mnie bezczelnie z niej wypisal mimo , że udzielalam sie ... :/

Dzis znowu duchota , dosc mam tego lata ... :/

Milego dnia dziewczyny :-*

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Hej! Jak tam sie dzis czujecie? u mni ok, wczoraj troche sie zmartwilam, poniewaz mi stwardniał brzuch, ale na szczescie tylko raz. Czy nie sądzicie że 17 tydzień to trochę za wczesnie na takie skurcze?
    Na pewno da wcześnie. Ja byłam z tym u ginekologa już w 18 i się że mnie śmiał, że na tę skurcze jeszcze czas. Mi się napinala macica. Dostałam dużo magnezu i nospe, po 5 dniach przeszło. A boli Cię?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Na pewno da wcześnie. Ja byłam z tym u ginekologa już w 18 i się że mnie śmiał, że na tę skurcze jeszcze czas. Mi się napinala macica. Dostałam dużo magnezu i nospe, po 5 dniach przeszło. A boli Cię?

Nie, nic nie boli tylko napina się po prawej stronie mocno i przechodzi po pół minuty. Z tego co czytałam w necie może się to zdarzyc tak wczesnie, ale najlepiej zapytac lekarza, ja mam wizyte za 6 dni to bede wszystko wiedziec :).

Poza tym wyraźne ruchy dziecka czuje już od 16tc, a dużo osob też sie dziwi, że to bardzo wcześnie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:20

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Nie, nic nie boli tylko napina się po prawej stronie mocno i przechodzi po pół minuty. Z tego co czytałam w necie może się to zdarzyc tak wczesnie, ale najlepiej zapytac lekarza, ja mam wizyte za 6 dni to bede wszystko wiedziec :).

Poza tym wyraźne ruchy dziecka czuje już od 16tc, a dużo osob też sie dziwi, że to bardzo wcześnie :).
    No to jak nie boli to bez stresu. Mnie bardzo bolało. Ale jak Ci szybko przechodzi to chyba nie masz się co martwić :)

Serio? Ruchy? Mocne i regularne? Bo ja praktycznie nic, albo nie wiem czy to to :)

W czwartek masz wizytę? Ja też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:26

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No to jak nie boli to bez stresu. Mnie bardzo bolało. Ale jak Ci szybko przechodzi to chyba nie masz się co martwić :)

Serio? Ruchy? Mocne i regularne? Bo ja praktycznie nic, albo nie wiem czy to to :)

Właśnie nagrałam filmik jak mały się ruszał, widać juz jak się kręci przez brzuch a mój mąż spokojnie go czuje przykładając ręke :). Dodam, że to moja pierwsza ciąża, dlatego bardzo się zdziwiłam że tak szybko zaczął się pokazywać ;). Aaa i brzuch jest bardzo malutki, to może dlatego, ponieważ jestem bardzo szczupła.

Tak, wizyta w czwartek i nie moge sie juz doczekac :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:29

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ojej bardzo mi przykro z powodu Anuski starty, nawet nie chce myslec co ona teraz czuje, swiat sie zawala z dnia na dzien ;(.

Dobrze ze dzis piatek..

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ