Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziś w ogóle jakiś lewy dzień
Byłam właśnie u laryngologa i mam zapalenie ucha zewn.
Zawsze coś. Musze brac cetraxal w kroplach ( w ulotce pisze ze jest ok w ciazy) a jak nie przejdzie czeka mnie antybiotyk
mam już spory niedosłuch na 1 uchu, a infekcja na tym zdrowym. Buuuu.
-
Nasza Anuśka
przykre bardzo, Kroko jak będziesz wiedziała dlaczego to daj znać
Kasha, też miałam ketony w moczu i też usłyszałam o drugiej kolacji, zrobiłam wielkie oczy, bo ja nie czuję się na tyle głodna żeby zjadać 6 posiłków, no ale skoro dzidziuś tego potrzebuje to gdzieś upchnę.
Inez, kciuki, będzie dobrze :*
Witaj Sunshine
Maruder współczujęniestety infekcje lubią latem się pojawiać, bo upał, gorąco, ucho się poci, staraj się go nie moczyć, tzn jak myjesz włosy to dbaj żeby woda nie leciała do ucha i nie daj sobie wcisnąć antybiotyku bez wymazu! Kiedyś złapałam paskudne zapalenie ucha i poszłam do laryngologa a on oczywiście chciał mi wcisnąć antybiotyk o szerokim spektrum działania, przy okazji pobrał wymaz, bo jakiś czas wcześniej miałam grzybka w uchu. Stwierdziłam że nie wykupię antybiotyku zapisanego w ciemno i poczekam na wynik wymazu, przy okazji lałam do ucha borasol (poprzedni laryngolog go zalecił zamiast spirytusu czy wody utlenionej, niestety w tym momencie był na urlopie), poszłam na wizytę już z wynikiem wymazu i lekarz słyszałam jak lekarz mruczał "hmm dużo lepiej, dziwne bo ten antybiotyk nie powinien zadziałać" udałam że nie słyszałam mruczenia ale został u mnie skreślony.
Maruder lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, co do ketonów w moczu - są takie paski testowe - keto diastix kupowane w aptece, ok 17 zł za 50 szt. Codziennie rano na czczo sikacie na pasek i po 15 sek odczytujecie wynik - i wiecie czy zjadłyście wystarczająco dużo Zasada jest taka, że ketonów ma nie być wcale. A 2 kolacja powinna być zjedzona ok. 22-23.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 10:46
-
Hejka witam siw ja , noc nie przespana przez te cholerne upaly ... Zle się śpi mimo opuszczonych rolet i wiatraka ...
Juz mam dosc tego upalu ...
Biedna Anuska
A kto teraz zarządza grupa na fb NoWy2018? Kto jest administratorem grupy? Ktos mnie bezczelnie z niej wypisal mimo , że udzielalam sie ...
Dzis znowu duchota , dosc mam tego lata ...
Milego dnia dziewczyny :-*
-
moniiikaaa wrote:Hej! Jak tam sie dzis czujecie? u mni ok, wczoraj troche sie zmartwilam, poniewaz mi stwardniał brzuch, ale na szczescie tylko raz. Czy nie sądzicie że 17 tydzień to trochę za wczesnie na takie skurcze?
-
pietruszkanatki wrote:Na pewno da wcześnie. Ja byłam z tym u ginekologa już w 18 i się że mnie śmiał, że na tę skurcze jeszcze czas. Mi się napinala macica. Dostałam dużo magnezu i nospe, po 5 dniach przeszło. A boli Cię?
Nie, nic nie boli tylko napina się po prawej stronie mocno i przechodzi po pół minuty. Z tego co czytałam w necie może się to zdarzyc tak wczesnie, ale najlepiej zapytac lekarza, ja mam wizyte za 6 dni to bede wszystko wiedziec.
Poza tym wyraźne ruchy dziecka czuje już od 16tc, a dużo osob też sie dziwi, że to bardzo wcześnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:20
-
moniiikaaa wrote:Nie, nic nie boli tylko napina się po prawej stronie mocno i przechodzi po pół minuty. Z tego co czytałam w necie może się to zdarzyc tak wczesnie, ale najlepiej zapytac lekarza, ja mam wizyte za 6 dni to bede wszystko wiedziec
.
Poza tym wyraźne ruchy dziecka czuje już od 16tc, a dużo osob też sie dziwi, że to bardzo wcześnie.
Serio? Ruchy? Mocne i regularne? Bo ja praktycznie nic, albo nie wiem czy to to
W czwartek masz wizytę? Ja teżWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:26
-
pietruszkanatki wrote:No to jak nie boli to bez stresu. Mnie bardzo bolało. Ale jak Ci szybko przechodzi to chyba nie masz się co martwić
Serio? Ruchy? Mocne i regularne? Bo ja praktycznie nic, albo nie wiem czy to to
Właśnie nagrałam filmik jak mały się ruszał, widać juz jak się kręci przez brzuch a mój mąż spokojnie go czuje przykładając ręke. Dodam, że to moja pierwsza ciąża, dlatego bardzo się zdziwiłam że tak szybko zaczął się pokazywać
. Aaa i brzuch jest bardzo malutki, to może dlatego, ponieważ jestem bardzo szczupła.
Tak, wizyta w czwartek i nie moge sie juz doczekac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:29