Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eklerka ja też miewam zakręcone sny. Nie tak dawno śniło mi się, że wyciągnęliśmy Ludzika( nie wiem którędy i jak) ale był już całkiem jak noworodek donoszony, położyliśmy w sypialni na poduszce, ale zaczął płakać, więc mówię do męża żeby już go schował z powrotem mi do brzucha bo jeszcze coś mu zaszkodzi, bo to przecież 18 tydzień i...się obudziłam...
Eklerka13579, ana167, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Oczywiście nie znam płci ani wymiarów, bo on nie ma na tym sprzęcie możliwości sprawdzić. Popatrzył tylko czy jest tętno i czy są ruchy.
Ale powiedziałam o tym twardnieniu brzucha. Zbadał i powiedział, że faktycznie macica jest trochę napięta. Przepisał mi Duphaston. No ale ja mu nie ufam, więc poczekam do jutrzejszej prywatnej wizyty. Zobaczymy.Patrycja27 lubi tę wiadomość
-
elize wrote:Ja chodzę do dwóch różnych lekarzy. Jeden na NFZ, bo chcę mieć darmowe skierowania na badania. Drugi prywatny, z dobrym sprzętem w gabinecie i do niego ogólnie mam zaufanie, dużo tłumaczy i... pozwala mi jeździć na rowerze hahaha
Pewnie ,ze tak! ja tez zamierzam sie wybrac prywatnie po 20tyg oczywiscie jesli nic wczesniej sie nie wydarzy. Tu za prywatna wizyte na zlotki musze zaplacic ok 600zl -
Swoją drogą - czytałam gdzieś wczoraj, że warto smarowć brodawki sutkowe od 6 miesiąca ciąży, żeby przygotować piersi do karmienia - że wtedy brodawki tak nie pękają i ogólnie jest łatwiej. Polecana była maść Maltan. Słyszałyście o tym ? Stosowałyście może ?
-
emi2016 wrote:Swoją drogą - czytałam gdzieś wczoraj, że warto smarowć brodawki sutkowe od 6 miesiąca ciąży, żeby przygotować piersi do karmienia - że wtedy brodawki tak nie pękają i ogólnie jest łatwiej. Polecana była maść Maltan. Słyszałyście o tym ? Stosowałyście może ?
-
Hej, jestem po wizycie, wszystko w porządku, przedłużył mi zwolnienie, próbował zajrzeć między nogi, ale dziecię tak nogami fikało że nic nie było widać, więc tez nie znam jeszcze płci
Krokodylica, emi2016, moniczko., Didi_85, Paula_29, emerald_m, inessa, Patrycja27 lubią tę wiadomość
-
Ikarzyca wrote:Dziewczyny - twardnieje Wam brzuch? Kurcze wczoraj mnie zlapały skurcze - bezbolesne zupełnie, tylko bardzo nieprzujemne. Lekarz jutro a dziś zamierzam odpoczywać ile się da - niemniej jednak dalej mam taki dyskomfort
Masakra jakaś, trzymało od 16.00 do północy grrr
-
nick nieaktualnyCzesc! My w okolicy karpacza. Mąż z synem szaleje w termach a ja siedze.troche zwatpilam dzisiaj bo od 2 dni nie czuje ruchow. No moze jakies 2 i to nie wiem czy nie jelita i zaczynam panikowac. Wizyta dopiero za 10dni. Jak pojade na ip to nawet glupio moeic o tym bo to dopiero koniec 15tc
-
nick nieaktualny