X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją wyganiali po terminie :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam termin na 05.02 a córka urodziła się 16.02 ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Haha moja cora tez przenoszona prawie 2 tyg i miala byc w marcu , a wyszla w kwietniu ;)
    A że teraz mam bliźniaki w brzuszku , to do stycznia napewno nie dociągnę ...
    Daj mi Bóg, abym szczęśliwie donosila do grudnia <3

Ja mam jedno ale też się modlę, oby donoszone. Pierwsz córa pchała się wcześnie i miesiąc przeleżałam w szpitalu, aż w końcu 2.5 tyg. przed terminem była z nami. A druga niby grzecznie siedziała w brzuszku, a tu nagle w dniu wizyty w 36 tc zaczęły się skurcze i wody odpływały, i tak małpiszonek mały wylazł miesiąc przed terminem. Więc to, że mam termin na koniec stycznia wcale mnie nie uspokaja..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Moja cora miala byc 31 sierpnia,a pojawila sie 6 lipca

Ja też miałam być sierpniową mamą, a mam córę z 12.07.

Didi_85 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wynik przeciwcial okey :)
    Nie stwierdzono ! Jupi !
    Właśnie wrocilam z dworu , piekne chlodne powietrze, szum kombajnów w tle i zapach zborza ahh , czego chcieć więcej: )

Milego wieczoru wszystkim :)

Krokodylica, Didi_85, emerald_m, Polaj, emi2016, WhyMe, Nadin, natki89, Paula_29, kasha86 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super :)

Ja się kładę i spróbuję zasnąć, u córki w pokoiku na podłodze na materacu wprost pod otwartym oknem dachowym.

Angela* lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ja mam jedno ale też się modlę, oby donoszone. Pierwsz córa pchała się wcześnie i miesiąc przeleżałam w szpitalu, aż w końcu 2.5 tyg. przed terminem była z nami. A druga niby grzecznie siedziała w brzuszku, a tu nagle w dniu wizyty w 36 tc zaczęły się skurcze i wody odpływały, i tak małpiszonek mały wylazł miesiąc przed terminem. Więc to, że mam termin na koniec stycznia wcale mnie nie uspokaja..

Dokładnie kochana <3
    Napewno bedzie wszystko dobrze i dzidzis nie wyjdzie za wczesnie:)
    Dobrej.nocki <3

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech niestety, córka obudziła się cała rozpalona, dostała gorączki po szczepieniu. :/
    Podałam lek i siedzę, czekam czy spadnie, bo jakoś nie potrafię iść spać, martwię się. :/

• Polaj Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica jak się trzymasz?
    Małej zeszła gorączka?

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Polaj, po syropie szybko zeszło, teraz ma stan podgorączkowy.

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica, współczuję. Znam ten strach i mimo, że jestem zwolennikiem szczepień, zawsze boję się nopów.
    Na co szczepiłaś? U nas taka gorączka zdarzyła się po ostatniej dawce Infanrix ipv hib, ale po podaniu 1x syropu już nie wróciła :) q
    Teraz mam zaległą drugą dawkę ospy wietrzej, ale czekam na powrót z wakacji. Przed wyjazdem nie chcę szczepić.

No i dzień dobry bardzo mamusie :) Kto dziś wizytuje?

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Tez mam erytrocyty, już w sumie 2 raz co prawda nieliczne...
    dziś wizyta wiec podpytań giną czy mogą być i czy się przejmować.
    2 miesiace temu nic nie mówił kazał tylko zbadać mocz przed następna wizyta.

Jestem po wizycie 181 gram, jest ok. Wizyta wczorajsza.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :)

Pytałam o erytrocyty to mój gin powiedział ze o ile nie ma bakterii to się nie przejmować.
    Kesha86 najlepiej idź do lekarza (nawet internisty) bo ciała ketonowe raczej nie powinny być obecne a jak są to może być cukrzyca wiec lepiej to sprawdzić.

W ogóle śmieszna sprawa mam termin z usg na 09 z OM na 11 styczeń a moja teściowa jak się dowiedziała (to mąż załatwiał, oczywiście nie tak jak trzeba;) ale jego rodzina niech się meczy) miała pretensje ze nie przejdziemy na Boże Narodzenie ... 500 km od miejsca zamieszkania. Jak to usłyszałam od męża to myślała ze mnie krew zaleje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 08:16

emi2016, inessa, natki89, Patrycja27 lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - twardnieje Wam brzuch? Kurcze wczoraj mnie zlapały skurcze - bezbolesne zupełnie, tylko bardzo nieprzujemne. Lekarz jutro a dziś zamierzam odpoczywać ile się da - niemniej jednak dalej mam taki dyskomfort :(

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald to będzie ta sama szczepionka wygląda na to, tylko Zuza zawsze miała pentaxim a że teraz skończyła 2 lata to już nie podali penraximu tylko jakiś inny zamiennik, nie pamiętam nazwy.
    Pierwszy raz dostała gorączki po szczepieniu.

Maruder gratki wizyty. Teściowa za*ebista, nie ma co.

Ikarzyca mi twardnieje ale boleśnie, mam luteine dowcipnie dwa razy dziennie i nakaz leżenia i odpoczywania, jak nie przejdzie do końca tygodnia z powrotem do gina.

• elize Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba twardnieje. Tzn od wczoraj wieczorem mam dziwne uczucie, nie boli, ale jest to nieprzyjemne. Taki jakby jeden duży skurcz. Wczoraj było gorzej, teraz już troszkę lepiej. Mogłabym to porównać do dużego wzdęcia (ale nie mam gazów), nie mogę się wtedy do końca wysikać i macica jest taka twardsza, że mogę ją całą dobre wyczuć ręką.
    Niepokoi mnie to oczywiście. Mam dzisiaj wizytę, ale u lekarza na NFZ, on dużym specjalistą nie jest, ale może coś doradzi. Jutro mam wizytę u mojego lekarza i już nie mogę się doczekać.

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Mi chyba twardnieje. Tzn od wczoraj wieczorem mam dziwne uczucie, nie boli, ale jest to nieprzyjemne. Taki jakby jeden duży skurcz. Wczoraj było gorzej, teraz już troszkę lepiej. Mogłabym to porównać do dużego wzdęcia (ale nie mam gazów), nie mogę się wtedy do końca wysikać i macica jest taka twardsza, że mogę ją całą dobre wyczuć ręką.
    Niepokoi mnie to oczywiście. Mam dzisiaj wizytę, ale u lekarza na NFZ, on dużym specjalistą nie jest, ale może coś doradzi. Jutro mam wizytę u mojego lekarza i już nie mogę się doczekać.

No ja mam właśnie bardzo podobnie. :/ no nic. Czekamy do jutra na wizyty. Ja sobie wzięłam nospe, magnez no i lutke dowcipna. Teraz też odpoczywam.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    W ogóle śmieszna sprawa mam termin z usg na 09 z OM na 11 styczeń a moja teściowa jak się dowiedziała (to mąż załatwiał, oczywiście nie tak jak trzeba;) ale jego rodzina niech się meczy) miała pretensje ze nie przejdziemy na Boże Narodzenie ... 500 km od miejsca zamieszkania. Jak to usłyszałam od męża to myślała ze mnie krew zaleje :D
    Szkoda słów.
    To ja mam super teściową bo od kilku miesięcy do niej nie przyjeżdżam ze względu na moje samopoczucie w ciąży i jakoś nigdy nic nie powiedziała. W pierwszej ciąży jeździliśmy cyklicznie co 2 tygodnie ale teraz tylko mąż z synkiem jeżdżą ja zostaje w domu i nadrabiam domowe zaległości bo po pracy to nie mam na nie ochoty.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, uff jak gorąco

Kroko oby już było dobrze z małą.

Maruder olej teściową ;) ja jeszcze o świętach nie myślę, bo to kupa czasu, też by nas czekała podróż tylko 200 km, więc o ponad połowę mniej niż Ciebie.

Dziewczyny nie straszcie tym twardnieniem brzucha, ja często mam twardy, po dzisiejszym przytulaniu porcelany (dokładnie 2 tygodnie spokoju) zauważyłam że jest miękki, nie czuję skurczy, kłuć ani bólu. Upolowałam na dziś wizytę u mojego lekarza to mu o tym powiem, no i mam nadzieję, że przedłuży mi to zwolnienie, nie chcę już wracać do pracy.

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dobrego dnia i wizyt zycze ❤❤❤ Krokodylica mam nadzieje ze goraczka juz nie wroci.U nas prawie za kazdym razem jest stan podgoraczkowy a ja w stresie jestem wiec rozumiem Cie. Co do twardnienia brzucha tez mam i mowilam mojej gince o tym ona powiedziala ze macica narazie ok wiec mam brac wieksze dawki magnezu i to powinno starczyc a i tak wchodzimy powoli w etap gdy zaczna sie skurcze Braxtona ktore sa normalne. A co do ketonow w moczu one moga oznaczac problem z cukrem choc nie zawsze teraz w upaly moga tez oznaczac ze ktos za malo pije zwlaszcza jezeli cukru w moczu nie bylo a glukoza ok.no ale warto poobserwowac i zglosic to lekarzowi

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica współczuje;(
    Ja właśnie dostałam detektor angel sounds, nie wytrzymałam i od razu w pracy zaczełam go próbować. Bardzo szybko znalazłam bicie serduszka, mam nadzieje tylko ze nie pomyliłam tego z własną tętnica:P

inessa, natki89 lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ