Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela* wrote:Haha moja cora tez przenoszona prawie 2 tyg i miala byc w marcu , a wyszla w kwietniu
A że teraz mam bliźniaki w brzuszku , to do stycznia napewno nie dociągnę ...
Daj mi Bóg, abym szczęśliwie donosila do grudnia
Ja mam jedno ale też się modlę, oby donoszone. Pierwsz córa pchała się wcześnie i miesiąc przeleżałam w szpitalu, aż w końcu 2.5 tyg. przed terminem była z nami. A druga niby grzecznie siedziała w brzuszku, a tu nagle w dniu wizyty w 36 tc zaczęły się skurcze i wody odpływały, i tak małpiszonek mały wylazł miesiąc przed terminem. Więc to, że mam termin na koniec stycznia wcale mnie nie uspokaja.. -
Dziewczyny wynik przeciwcial okey
Nie stwierdzono ! Jupi !
Właśnie wrocilam z dworu , piekne chlodne powietrze, szum kombajnów w tle i zapach zborza ahh , czego chcieć więcej: )
Milego wieczoru wszystkimKrokodylica, Didi_85, emerald_m, Polaj, emi2016, WhyMe, Nadin, natki89, Paula_29, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Rybaaaa wrote:Ja mam jedno ale też się modlę, oby donoszone. Pierwsz córa pchała się wcześnie i miesiąc przeleżałam w szpitalu, aż w końcu 2.5 tyg. przed terminem była z nami. A druga niby grzecznie siedziała w brzuszku, a tu nagle w dniu wizyty w 36 tc zaczęły się skurcze i wody odpływały, i tak małpiszonek mały wylazł miesiąc przed terminem. Więc to, że mam termin na koniec stycznia wcale mnie nie uspokaja..
Dokładnie kochana
Napewno bedzie wszystko dobrze i dzidzis nie wyjdzie za wczesnie:)
Dobrej.nocki -
Krokodylica, współczuję. Znam ten strach i mimo, że jestem zwolennikiem szczepień, zawsze boję się nopów.
Na co szczepiłaś? U nas taka gorączka zdarzyła się po ostatniej dawce Infanrix ipv hib, ale po podaniu 1x syropu już nie wróciłaq
Teraz mam zaległą drugą dawkę ospy wietrzej, ale czekam na powrót z wakacji. Przed wyjazdem nie chcę szczepić.
No i dzień dobry bardzo mamusieKto dziś wizytuje?
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Maruder wrote:Tez mam erytrocyty, już w sumie 2 raz co prawda nieliczne...
dziś wizyta wiec podpytań giną czy mogą być i czy się przejmować.
2 miesiace temu nic nie mówił kazał tylko zbadać mocz przed następna wizyta.
Jestem po wizycie 181 gram, jest ok. Wizyta wczorajsza.
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące
Pytałam o erytrocyty to mój gin powiedział ze o ile nie ma bakterii to się nie przejmować.
Kesha86 najlepiej idź do lekarza (nawet internisty) bo ciała ketonowe raczej nie powinny być obecne a jak są to może być cukrzyca wiec lepiej to sprawdzić.
W ogóle śmieszna sprawa mam termin z usg na 09 z OM na 11 styczeń a moja teściowa jak się dowiedziała (to mąż załatwiał, oczywiście nie tak jak trzeba;) ale jego rodzina niech się meczy) miała pretensje ze nie przejdziemy na Boże Narodzenie ... 500 km od miejsca zamieszkania. Jak to usłyszałam od męża to myślała ze mnie krew zaleje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 08:16
emi2016, inessa, natki89, Patrycja27 lubią tę wiadomość
-
Emerald to będzie ta sama szczepionka wygląda na to, tylko Zuza zawsze miała pentaxim a że teraz skończyła 2 lata to już nie podali penraximu tylko jakiś inny zamiennik, nie pamiętam nazwy.
Pierwszy raz dostała gorączki po szczepieniu.
Maruder gratki wizyty. Teściowa za*ebista, nie ma co.
Ikarzyca mi twardnieje ale boleśnie, mam luteine dowcipnie dwa razy dziennie i nakaz leżenia i odpoczywania, jak nie przejdzie do końca tygodnia z powrotem do gina. -
Mi chyba twardnieje. Tzn od wczoraj wieczorem mam dziwne uczucie, nie boli, ale jest to nieprzyjemne. Taki jakby jeden duży skurcz. Wczoraj było gorzej, teraz już troszkę lepiej. Mogłabym to porównać do dużego wzdęcia (ale nie mam gazów), nie mogę się wtedy do końca wysikać i macica jest taka twardsza, że mogę ją całą dobre wyczuć ręką.
Niepokoi mnie to oczywiście. Mam dzisiaj wizytę, ale u lekarza na NFZ, on dużym specjalistą nie jest, ale może coś doradzi. Jutro mam wizytę u mojego lekarza i już nie mogę się doczekać. -
elize wrote:Mi chyba twardnieje. Tzn od wczoraj wieczorem mam dziwne uczucie, nie boli, ale jest to nieprzyjemne. Taki jakby jeden duży skurcz. Wczoraj było gorzej, teraz już troszkę lepiej. Mogłabym to porównać do dużego wzdęcia (ale nie mam gazów), nie mogę się wtedy do końca wysikać i macica jest taka twardsza, że mogę ją całą dobre wyczuć ręką.
Niepokoi mnie to oczywiście. Mam dzisiaj wizytę, ale u lekarza na NFZ, on dużym specjalistą nie jest, ale może coś doradzi. Jutro mam wizytę u mojego lekarza i już nie mogę się doczekać.
No ja mam właśnie bardzo podobnie.no nic. Czekamy do jutra na wizyty. Ja sobie wzięłam nospe, magnez no i lutke dowcipna. Teraz też odpoczywam.
-
Maruder wrote:W ogóle śmieszna sprawa mam termin z usg na 09 z OM na 11 styczeń a moja teściowa jak się dowiedziała (to mąż załatwiał, oczywiście nie tak jak trzeba;) ale jego rodzina niech się meczy) miała pretensje ze nie przejdziemy na Boże Narodzenie ... 500 km od miejsca zamieszkania. Jak to usłyszałam od męża to myślała ze mnie krew zaleje
To ja mam super teściową bo od kilku miesięcy do niej nie przyjeżdżam ze względu na moje samopoczucie w ciąży i jakoś nigdy nic nie powiedziała. W pierwszej ciąży jeździliśmy cyklicznie co 2 tygodnie ale teraz tylko mąż z synkiem jeżdżą ja zostaje w domu i nadrabiam domowe zaległości bo po pracy to nie mam na nie ochoty.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dzień dobry, uff jak gorąco
Kroko oby już było dobrze z małą.
Maruder olej teściowąja jeszcze o świętach nie myślę, bo to kupa czasu, też by nas czekała podróż tylko 200 km, więc o ponad połowę mniej niż Ciebie.
Dziewczyny nie straszcie tym twardnieniem brzucha, ja często mam twardy, po dzisiejszym przytulaniu porcelany (dokładnie 2 tygodnie spokoju) zauważyłam że jest miękki, nie czuję skurczy, kłuć ani bólu. Upolowałam na dziś wizytę u mojego lekarza to mu o tym powiem, no i mam nadzieję, że przedłuży mi to zwolnienie, nie chcę już wracać do pracy. -
nick nieaktualnyHej. Dobrego dnia i wizyt zycze ❤❤❤ Krokodylica mam nadzieje ze goraczka juz nie wroci.U nas prawie za kazdym razem jest stan podgoraczkowy a ja w stresie jestem wiec rozumiem Cie. Co do twardnienia brzucha tez mam i mowilam mojej gince o tym ona powiedziala ze macica narazie ok wiec mam brac wieksze dawki magnezu i to powinno starczyc a i tak wchodzimy powoli w etap gdy zaczna sie skurcze Braxtona ktore sa normalne. A co do ketonow w moczu one moga oznaczac problem z cukrem choc nie zawsze teraz w upaly moga tez oznaczac ze ktos za malo pije zwlaszcza jezeli cukru w moczu nie bylo a glukoza ok.no ale warto poobserwowac i zglosic to lekarzowi
-
Krokodylica współczuje;(
Ja właśnie dostałam detektor angel sounds, nie wytrzymałam i od razu w pracy zaczełam go próbować. Bardzo szybko znalazłam bicie serduszka, mam nadzieje tylko ze nie pomyliłam tego z własną tętnica:Pinessa, natki89 lubią tę wiadomość